Telecom News - החלה המהפכה בפס רחב אלחוטי בתחום העירוני: שירות ראשון מושק ברחובות

החלה המהפכה בפס רחב אלחוטי בתחום העירוני: שירות ראשון מושק ברחובות

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> החלה המהפכה בפס רחב אלחוטי בתחום העירוני: שירות ראשון מושק ברחובות
ב-26.12.17 מתוכננת השקת שירות הפס הרחב האלחוטי העירוני הראשון בישראל, במעמד שר התקשורת איוב קרא, שירות חדש המכסה את העיר רחובות, בפתרון מבית Siklu הישראלית. כך נחשף בכנס ארגון יועצי מערכות תקשורת בישראל, בנוסף לשלל חשיפות טכנולוגיות מרתקות בתחום IoT, בית חכם, עיר חכמה, סיבים אופטיים ומתח נמוך.
מאת: אבי וייס, 23.12.17, 19:43יואב לודמר

יועצי התקשורת בישראל (חברי ארגון אימ"ת - ארגון יועצי מערכות תקשורת בישראל, שמקיימים אחת לחודש מפגש מקצועי), נחשפו במפגש, שהתקיים ביום 7.12.17, לחידושים טריים ביותר ומרתקים בעולם התקשורת הישראלי.

החשיפה המשמעותית ביותר: חברת Siklu הישראלית (בייצוג, הפצה ובאינטגרציה של חברת SMBIT), חברה טכנולוגית מובילה בתחומה בפתרון, שכבר פרוס בכל רחבי העולם עם מעל ל-50 אלף בסיסי שידור אלחוטי לפס רחב (לרבות ב-70 ערים ברחבי ארה"ב. דוגמה בולטת: כל העיר סן-פרנסיסקו מכוסה בתשתית פס רחב אלחוטי), חברה, שיש לה פתרונות גם לפס רחב אלחוטי לכל מטרה ובמיוחד ל-IoT ול"עיר חכמה", וגם לתשתיות סלולר 5G, קיבלה לאחרונה אישור ממשרד התקשורת הישראלי להשתמש באחד מתחומי התדרים, שבהם היא משתמשת (תחום ה-70 גיגהרץ), למתן שירותי פס רחב באוויר ("סיב אלחוטי באוויר"), לפתרונות במגזר העירוני (מה שמכונה "עיר חכמה"). 

בעקבות קבלת האישור לניסוי טכנולוגי בתחומי ה-70 גיגהרץ, עיריית רחובות החליטה לכסות את כל התשתיות העירוניות שלה (דוגמת תאורה, רמזורים, בתי ספר, גנים, מצלמות אבטחה וכיו"ב) ולהפוך את התשתיות הללו ל"חכמות" ונשלטות מרחוק, באמצעות תשתית פס רחב אלחוטי מבית Siklu (ביצוע ואינטגרציה: SMBIT).

השקת הפרויקט תתבצע ביום 26.12.17 במעמד שר התקשורת איוב קרא, שמעודד את התחרות החדשה הזו, וכבר כעת אפשר לחשוף, שהפרויקט הזה לא נשאר נחלת העיר רחובות: Siklu באמצעות SMBIT החלה בהתקנות ובניסויים בעוד 5 ערים ברחבי הארץ. Siklu ממתינה כעת לאישור משרד התקשורת לפתוח גם את תחום ה-60 גיגהרץ (החופשי) לשימושי פס רחב באוויר, כדי להרחיב את השירותים והיכולות המסופקים על ידה בפס רחב אלחוטי (שמתחרה כמובן בחיבורי הסיבים האופטיים, שההתפתחות שלהם נתקעה בישראל מסיבות רבות). 

יואב לודמר, (בתמונה למעלה משמאל), מנכ"ל SMBIT: "אנו עוסקים בתשתיות התקשורת המתקדמות ביותר הקיימות בישראל, והפרויקט הכי חשוב, שאני גאה לחשוף, הוא בתחום פתרונות ה-IoT ו"ערים חכמות", פתרון פס רחב אלחוטי, שבו אנו מייצגים את חברת Siklu, וכבר פרסנו תשתיות כאלו במספר ערים ברחבי הארץ, בתחום ה-70 מגהרץ, שאושר לנו ממשרד התקשורת. 

הפתרון הזה מספק תשתית רחבת פס, בין מאות מגה ל-5 גיגה באוויר, תלוי בטווחים ובשימושים, במה שיכול להפוך כל מוצר חשמלי ואלקטרוני לחכם ונשלט מרחוק, דרך רשת האינטרנט או ברשת פנימית.

זה מספק יכולות מתקדמות ביותר. למשל, להעביר וידיאו רחב פס באוויר. לכן, ברחובות הותקנו מצלמות אבטחה עירוניות ברמת 4K על עמודי התאורה ברחבי העיר והן מקושרות למוקד השליטה העירוני באוויר. 

אנו מייצרים 'סיב אלחוטי' באוויר. זה זול יותר מכל חלופה אחרת: 9 ש"ח למגהרץ לשנה. זו תקשורת, שלא ניתן להאזין לה ומאוד יציבה, נקיה מהפרעות ומספקת לינק תקשורת מעולה, יעיל וזול בהרבה מפתרונות אחרים, דוגמת מה שחברות הסלולר משתמשות משום מה: מיקרו-וויב. 

בנוסף לפתרונות של Siklu, יש לנו טווח רחב של פתרונות, כולל פתרון של מיזם פנימי שלנו הנקרא EKRON, בגלל המיקום שלנו ליד עקרון המקראית, שהוא פתרון All-In-One המוגדר אצלנו כ-Network-In-A-Box.

זו קופסה יחסית קטנה, שמספקת כל מה שצריך עסק או מוסד והיישום הראשון של הפתרון הזה הוא לבתי ספר. המערכת כוללת הכל ומבוססת טכנולוגיות החדישות ביותר בעולם התקשורת דוגמת: SDN (ר"ת: Software Defined Network), בפלטפורמת ענן עם פיירוול מובנה, עם WiFi מובנה בתקן החדיש ביותר - ac wave 2. כך, שאפשר לקבל, למשל, בכיתת לימוד, ממש הכל מכל. אנו גם עם רישיון ISP. כך, שאנו מספקים גם את השירות של החיבור לאינטרנט. ביצענו כבר מאות התקנות עם EKRON בישראל ויש לזה כבר ביקוש אדיר. 

אנו חברה, שהחלה מאפס ב-2012 וכיום אנו עם מחזור מכירות של למעלה מ-10 מיליון ש"ח לשנה וממשיכים לצמוח במהירות. בזכות כך, שלקוחות גדולים וגם לא גדולים גילו את היתרונות במעבר לטכנולוגיות החדישות, שאנו מספקים לשוק הישראלי.

יתרון נוסף שלנו: כל רכיב מכל סוג, שהתקנו בכל מקום ברחבי הארץ, נמצא אצלנו תחת מערכת שו"ב ארצית. כך, שכל רכיב אנו יכולים לראות בכל רגע מה מצבו ולטפל בתקלות עוד לפני שלקוחות הקצה מרגישים בכך. לא הייתה רמת שירות כזו בישראל עד שנכנסו לשוק. 

אחד הפרויקטים הגדולים ביותר שלנו, מה שהוביל אותנו לקדמת הבמה, הוא הפרויקט בו זכינו במכרז של עיריית ראשון-לציון להקים את מערך האינטרנט של כל מוסדות החינוך בעיר, בחיבורים מבוססי סיבים, ברשת סיבים עירונית עם WiFi בכיתות. התקנו עד היום מעל ל-3,000 בסיסי שידור רק בראשון לציון. מאז, אנו מבצעים הרבה פרויקטים, כולל ניהול מערכי ה-IT בשלמותם של עיריות. הפתרון של סלקום ל"עיר חכמה" מבוסס על הפתרון שלנו. 

בנוסף, אנו משמשים גם כמודדי קרינה מוסמכים. כך, שאפשר לקבל אצלנו מגוון רחב של שירותים. בפתרונות ה-WiFi אנו משתמשים בעיקר בציוד של Ubiquity, שבנתה את התפיסה של Eco-WiFi. תפיסה, שמשמעה: מכסימום פריסה עם מינימום קרינה. כל המערכות שלנו מנוהלות ברשת ארצית מבוססת SDN וניתנות לניהול אפילו מסמארטפון". 

עדכון 1.8.18, 07:00חברת SMBIT קיבלה ממשרד התקשורת רישיון לניסוי טכנולוגי גם בתדרי ה-60 גיגהרץ וגם בתדרי ה-70 גיגהרץ, חברת SMBIT תערוך פיילוט בשיטת הגלים המילימטריים, שמספקת מהירות דומה לסיב אופטי בלי תשתית קווית, לחיבור מהיר של בתים ועסקים לאינטרנט. השירות יוצע בחינם ללקוחות נבחרים בתל אביב, אשדוד ועמק חפר, כי הרישיון לניסוי מונע מהחברה לגבות תשלום, בניסוי שיימשך עד כשנה. 

טל מורן, (בתמונה משמאלטל מורן), מנכ"ל קומי כבלס (Commi-Cables): "אנו מספקים לשוק הישראלי פתרונות בתחום הסיבים האופטיים, בתחומי המתח הנמוך ועובדים בשת"פ עם חברות גדולות דוגמת בזק. 

זאת, כדי לספק כל צורך העולה בתחום התשתיות הפיזיות, הקוויות, המקומיות ומרחביות, של עסקים וארגונים מכל סוג וגם לבתים מכל סוג. 

הפתרונות המובילים אצלנו הם מבית PPC ומבית MMC, החברות המובילות בעולם לתחום פתרונות הרשת הקווית לכל מטרה, לכל צורך של רשת ולכל מקום". 

כריס (כריסטופר) ביילי (Christopher Bailey), (בתמכריס ביילי עם טל מורןונה משמאל, מצד שמאל, עם טל מורן לימינו), סגן נשיא אירופה - EMEA, חברת PPC, קבוצת BELDEN: "אנו מספקים לשוק הישראלי דרך קומי כבלס מגוון רחב של פתרונות, החל מפתרונות סייבר, דרך פתרונות IT וכל הפתרונות מכל סוג לארגונים.

PC מתמקדת במענה לצרכי התקשורת העולמיים, ואנו מייצרים ביום - כל יום, כ-1.5 מיליון מחברי תקשורת, ובתחום הזה אנו מובילי שוק עולמי. 

ב-2016 רכשנו את חברת M2fx הבריטית, שהתמחתה בפתרונות FTTx, והתחלנו לספק גם פתרונות מהסוג הזה. עד היום התקנו מעל ל-150 אלף רשתות FTTx בכל רחבי העולם, ולמעשה, רוב ספקי התקשורת הגדולים בעולם משתמשים בפתרונות שלנו כדי לספק פס רחב לבתים ולעסקים בכל רחבי העולם. 

כיום, אנו מספקים את הפתרונות המתקדמים ביותר בתחום התקשורת דוגמת: רשתות סיבים אופטיים למכוניות, רשתות, שהופכות להיות חלק מהתפתחות המכוניות האוטונומיות.

תחום הסיבים הוא התחום, שנמצא אצלנו בצמיחה החזקה ביותר. הסיבים שלנו באים בכל התצורות ובכל ההגנות הנדרשות. בוחרים בפתרונות שלנו, כי את הסיבים שלנו קל להשחיל במקומות הקשים ביותר, כמו השחלת סיבים לבתים, בתעלות מאוד ישנות בבניינים ישנים.

לתוך הבתים אנו מספקים פתרונות מכל הסוגים והמבוקשים ביותר אלה פתרונות בתקני MOCA, אתרנט ו-DOCSIS. התקן החדיש  ביותר בתחום התשתיות הוא Docsis 3.1 המעביר גיגות על הסיב הקואקסיאלי גם בתוך הבית. 

ההתמודדות הקשה ביותר שלנו היום בהתקנות היא עם ההפרעות לכבלי הקואקס משידורי רשתות הסלולר בתקני LTE, כי התדרים קרובים ויוצרים הפרעות למערכות, שלא מבודדות מספיק. התמחינו בפתרונות לבעיה הזו עם פתרון, שאין למתחרים שלנו בשוק.

בנוסף, הבעיה הקשה ביותר בתחזוקת תשתיות פס רחב לבתים היא התקנות לא נכונות, שגויות או עם ציוד נחות. לשלוח טכנאי לגלות ולטפל בבעיות של תשתיות בבתים, או ליד הבתים ובדרך לבתים, זה מאוד יקר, איטי וגם מעצבן את הלקוחות. אצלנו, אין דבר כזה וגם טכנאי ללא כל הכשרה, לא יכול לעשות טעויות בהתקנת הציוד שלנו, בגלל שבנינו זאת כך, עם שרידות מכסימלית, כדי למנוע בעיות בתחזוקה, לאורך שנים רבות". 

פרנק (אבנר) טוביאנה (Franck Tobiana), (בתפרנק טוביאנהמונה משמאל), מנהל מוצרי סיבים, MMC: "אנו מספקים פתרונות לצרכי מולטימדיה ופס רחב לספקי התקשורת בכל רחבי העולם, בישראל דרך חברת קומי כבלס. אנו חלק מקבוצת TKH ההולנדית הענקית, חברה, שמשקיעה 19% מהמחזור שלה במו"פ, כדי שנהיה בחזית הידע העולמי.

בצרפת אנו מס' 1 בתחום פריסת פתרונות כבלים ומולטימדיה בכל רחבי המדינה לציבור הרחב ולעסקים. 

התחום החזק ביותר אצלנו כיום הוא תחום ה"בית החכם", ה"בניינים החכמים" ו"ערים חכמות". אנו מספקים את כל הפתרונות של תשתיות פס רחב ומולטימדיה להתפתחויות הללו. כיום, כולם מעוניינים בתשתיות היכולות להעביר וידיאו ברמת 4K ואנו כבר מוכנים עם פתרונות ל-8K, על גבי תשתיות כבלים מכל סוג בהתקנות מקומיות. הכבל הנמכר ביותר כיום על ידנו הוא מסוג Cat6A, כאשר יש לנו פתרונות חדישים ביותר עד וכולל רמת Cat8. 

הכיוון של השוק בתחום שלנו הוא: Unified Infrustructure, "תשתית אחודה" לכל צורך. אנו מכנים זאת בשם: xTTx, תשתית לכל, החל ממתח נמוך דרך אינטרנט כולל הזנת חשמל.

התשתיות החדשות הללו בתפיסת xTTx מעבירות על כבל אחד ממש הכל: IoT, מוצרי מתח נמוך, וידיאו וטלוויזיה, Data, שירותי קול וטלפוניה, מערכות אזעקה, אינטרנט, שליטה ובקרה ועוד.

כל מה ומי שדורש להעביר ביטים של מידע לכל צורך, ניתן הכל להעביר את הביטים הללו על כבל יחיד, ללא הצורך שהיה עד היום, לסלול לכל מערכת רשת נפרדת של תשתיות חיווט וכבלים בבתים ובעסקים. זו התפתחות מאוד חשובה לשוק ואנו מפיצים את הבשורה החשובה הזו ללקוחותינו". 

בתמונה: רוני וולובלסקי, מנכ"ל טלרון טלקומוניקציה, חבר מזכירות ארגון יועצי מערכות תקשורת בישראל - אימ"ת (מימין), עם צוות הנהלת SMBIT. 
SMBIT



 
 
Bookmark and Share