Telecom News - 5 הונאות נפוצות בטיקטוק שכדאי להיזהר מהן וכיצד להתגונן מפניהן

5 הונאות נפוצות בטיקטוק שכדאי להיזהר מהן וכיצד להתגונן מפניהן

דף הבית >> לגיקים >> חדשות עולם האפליקציות >> 5 הונאות נפוצות בטיקטוק שכדאי להיזהר מהן וכיצד להתגונן מפניהן
5 הונאות נפוצות בטיקטוק שכדאי להיזהר מהן וכיצד להתגונן מפניהן
מאת: מערכת Telecom News, 31.8.22, 16:07TIKTOK FREE

לטיקטוק יש 1.2 מיליארד משתמשים מדי יום, וכל אחד מהם יכול להיות יעד למתקפה. באפליקציה, שבה המשתמשים גוללים סרטונים במשך דקות ארוכות ואף שעות, התרמיות יכולות לגרום למשתמשים איבוד כסף, איבוד גישה לחשבון ואיבוד מוניטין.
 
טיקטוק ממשיכה להדהים את כולנו בשבירת השיאים ובהתרחבות הקהל שלה. עם זאת, בעקבות גודל הקהל העצום שלה, גם פושעי הסייבר מוצאים בה יתרונות. במשך 6 שנות קיומה, היא הפכה לרשת החברתית המובילה לשיתוף סרטונים קצרים וצפייה בהם. כיום, טיקטוק יכולה להתגאות בכך, שהמשתמש הממוצע בארה״ב ובבריטניה משתמש בטיקטוק זמן רב יותר לעומת יוטיוב.

פושעי הסייבר הם יצירתיים מאוד ועוקבים אחר הטרנדים באופן קבוע, ולעיתים אפילו צופים את השינוי לפני שהציבור הרחב מבחין בהם, כדי להביא את תוצאות הטכניקות שלהם למקסימום. ההאקרים, שראו את הגדילה המשמעותית המתרחשת ברשתות החברתיות, החלו להשתמש בפלטפורמות שונות כדי להוציא לפועל סוגים שונים של הונאות.

לטיקטוק יש 1.2 מיליארד משתמשים מדי יום, וכל אחד מהם יכול להיות יעד למתקפה. באפליקציה, שבה המשתמשים גוללים סרטונים במשך דקות ארוכות ואף שעות, התרמיות יכולות לתפוס את המשתמשים כשאינם ערניים ולגרום להם לאבד כסף, את הגישה לחשבון שלהם ואפילו את המוניטין שלהם.
 

בחברת אבטחת המידע ESET מציינים את 5 ההונאות הנפוצות ביותר שכדאי להיזהר מהן:

 
1) התעשרות מהירה ומטבעות דיגיטליים
הרמאים אוהבים לפתות אנשים באמצעות הבטחה לרווחים גדולים תמורת השקעה קטנה. המטבעות הדיגיטליים צמחו במהירות עצומה (וגם צנחו) בזמן האחרון, ולכן אלה נוטים ליצור רעש גדול ברשתות, וטיקטוק היא עדיין הרשת בה הרמאים מעדיפים להשתמש כדי להפריד בין אנשים ובין הכסף שלהם. ההצעות האלו תמיד נשמעות טוב מדי כדי להיות אמיתיות - מכיוון שהן אכן כאלו: האם אילון מאסק באמת מתכוון לתת מיליון דולר למשתמשי אינטרנט אקראיים?

2) הודעות פישינג בטיקטוק
הודעת פישינג בטיקטוק אלו הודעות הנשלחות באופן שרירותי, ממש כמו כל הודעת פישינג, בתקווה שהיא תגיע לתיבת ההודעות של משתמש טיקטוק. הם עלולים להציע את "הוי הכחול" הנחשק, עוקבים נוספים או אפילו חסות. לאחר שהקורבן לוחץ על הקישור בהודעה, הוא מופנה לאתר, שיבקש את פרטי הגישה שלו לטיקטוק. אם בחשבון לא מופעל אימות דו-שלבי (וטיקטוק משאירה אותו מכובה כברירת מחדל), ההאקרים יקבלו שליטה מלאה על החשבון מרגע שהפרטים הועברו, והם אפילו יוכלו להשאיר את המשתמש המקורי ללא גישה לחשבון שלו.

3) בוטים
לרוע המזל, טיקטוק עדיין מלאה בחשבונות בוטים, שיוצרים קשר באופן מחוכם עם משתמשים וגורמים להם לחשוב, שהם מדברים עם אדם אמיתי. בשלבים הסופיים של השיחה, הבוטים האלה יבקשו מהקורבנות פרטי מידע רגישים, או אפילו יציעו להם להיכנס לאתרים, שהם עמודים זדוניים, כדי להשיג מהם מידע במרמה או להתקין נוזקות על הטלפונים שלהם.

4) אפליקציות מזויפות
במקרים מסוימים, חשבונות מזויפים בטיקטוק מקדמים אפליקציות הזמינות להורדה. הבעיה היא, שהאפליקציות האלו הן מזויפות. חלק מהחשבונות יטענו, שניתן להוריד תוכנות הכרוכות בתשלום באופן חינמי באמצעות חנויות אפליקציות חיצוניות. אך למעשה, האפליקציות האלו תתקנה נוזקות מסוגים שונים על המכשיר כדי לגנוב את המידע.
 
5) סלבריטאים מזויפים
חלק מהחשבונות ינסו להתחזות לסלבריטאים אמיתיים. ברוב המקרים, הם עושים זאת באמצעות שכפול פשוט של תוכן מהחשבון של אותו סלבריטאי. זהו ניסיון לצבור מספר גדול ככל האפשר של עוקבים, ושימוש בפופולריות הזאת כדי לקדם הונאות אחרות כמו השקעה, לכאורה, במטבעות דיגיטליים, לפני שהזיוף מתגלה והחשבון מדווח לפלטפורמה.
 

כיצד להשתמש בטיקטוק בצורה בטוחה:

אימות דו שלבי - אמנם קשה לפרוץ לחשבון הטיקטוק של מישהו כל עוד התוקף לא נמצא בקרבה פיזית למכשיר ויכול לבצע "הצצה מעבר לכתף" (מה שמאפשר לצפות בקוד האימות, שנשלח למכשיר באמצעות התצוגה המקדימה של ההודעות), אך עדיין מומלץ להפעיל אימות דו-שלבי בחשבון אם עדיין לא עשיתם זאת. הפעלת האפשרות מונעת מעברייני סייבר, שקרובים אליכם, להשלים את ניסיון הפריצה גם אם הם קרובים אליכם ויראו את קוד האיפוס שנשלח ב-SMS, מכיוון שיצטרכו גם לראות את הקוד, שנשלח בדוא״ל כדי להשלים הפעולה.

טיקטוק לא יבקשו מכם את הסיסמה - כמו כל פלטפורמה אחרת, גם טיקטוק לא יפנו אליכם ויבקשו את פרטי החשבון שלכם, הסיסמה שלו, קוד חד-פעמי או כל אמצעי אימות אחר. מכיוון שפריצה לחשבון עלולה להיות בעיה גדולה מאוד, חשוב שתזכרו להיזהר מפני רמאים, שכנראה ינסו לגרום לכם לחלוק איתם את המידע שלכם,  בד"כ באמצעות המייל או הודעה בתוך האפליקציה.

דווחו לטיקטוק - בנוסף, אם אתם נתקלים בסרטונים בטיקטוק, שאתם חושבים שעלולים להיות חלק הונאה או ניסיון פישינג, דווחו עליהם לטיקטוק באופן מיידי והימנעו מלחיצה על הקישורים הזמינים בסרטון.
 
 
 



 
 
Bookmark and Share