Telecom News - עתיד עולם המחשוב על פי מולי אדן

עתיד עולם המחשוב על פי מולי אדן

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> עתיד עולם המחשוב על פי מולי אדן
עתיד עולם המחשוב מבוסס על Perceptual Computing הנשען על NII ובבסיסו מצלמות תלת-מימד ומחשבים שמבינים את בני האדם. לא מסך המגע אלא הקול הוא העתיד למגע בין המחשב לאדם. כך על פי מולי אדן, סגן נשיא אינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל. 
מאת: אבי וייס, 29.6.13, 21:30אירוע אינטל

באירוע רב רושם של אינטל, שהתקיים בשבוע החולף במרכז הפיתוח שלה בחיפה, שאת חלקו הראשון תיארנו בהרחבה כאן, אירוע שנעשה בסגנון Computex 2013, הציג מול אדן, סגן נשיא בכיר של אינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל את תפיסת העולם המכוונת את אינטל בפיתוחיה לעשור הקרוב.

בצילום: שפע המוצרים החדשים של אינטל שנחשפו באירוע:
אירוע אינטל

מולי אדן: "אינטל מדברת על Perceptual Computing. למעשה, אנו מדברים על גישור בין המחשבים, החושים של האדם והמוח שלו. אנו מתכוונים להגשים חלומות, שחלמנו לפני שנתיים ובכמה תחומים אנו מקדמים את החלומות הללו הרבה לפני לוחות הזמנים, שקבענו לפני כשנתיים".

ה- Perceptual Computing כולל שלוש מילים מרכזיות, שאפשר לסכם אותם במילה: NII:
א. Natural. המגע של האדם עם המחשב יהיה טבעי. המחשב צריך להכיר את האדם ולא המצב ההפוך שיש היום: שהאדם צריך להכיר את המחשב כדי לתפעל אותו. 
ב. Intuitive. המגע של האדם עם המחשב צריך להיות אינטואיטיבי.
ג. Immensive. המגע עם המחשב צריך להיות אמיתי, להיראות אמיתי. המחשב הוא חלק מהאדם ולכן הוא אמור להיות אמיתי וחלק בלתי נפרד מהתנהגות האדם. 

ב- 5 השנים הבאות, כל פיתוח באינטל ובשרשרת הערך של אינטל ושותפותיה ייעשה תחת המטריה של הגדרת ה- NII. הטכנולוגיה היחידה הנמצאת מאחור בתחום הזה היא טכנולוגיית ההולוגרמה של אדם שלם, שטרם נפתרה עד הסוף, אבל אני מניח, שנתגבר גם על המכשלות בתחום זה ונציג פתרון משביע רצון. בכל שאר התחומים, אנו כבר יכולים להציג פיתוחים ראשונים של הרעיונות סביב ה- NII ואיך אנו מתכוונים ליישם אותם במוצרים ושירותים ללקוחות שלנו בכל העולם. יש מוצרים הנמצאים כבר במצב בטא וחלק באלפא. יש תחומים נוספים, שאנו ממש כעת בשלבים ראשונים של כניסה אליהם, כמו הכרת התחושות של בני האדם ע"י המחשבים.

הפיתוחים הללו לא יהיו על מכשיר אחד מסוים, אלא על כל המכשירים הניידים בשוק, מכל הסוגים, כפי שהוצגו ע"י יואב הוכברג. זה יהיה טבעי עבורנו לדבר עם המכשירים בקול שלנו. המכשירים יבינו אותנו וייענו לכל צרכינו.

לדעתי, מסך המגע הוא כבר מיושן. הקול הוא העתיד למגע בין המחשב והאדם. די מהר האדם ישכח את המקלדת וגם את מסך המגע. זה לא חזון לעתיד הרחוק. זה יבוא תוך זמן די קצר. השת"פ שלנו עם חברת ניואנס מוביל לפיתוח שפה טבעית, שבה בני אדם ידברו עם המחשב שלהם. זה לא יהיה כמו הסירי (Siri של אפל), שמבין אנגלית במבטע מסוים. זה יהיה המגע החדש של האדם עם המחשב ונתגבר על כל הקשיים הקיימים בתחום זה. אני מאמין, שאכן המחשב יבין את כל בני האדם, בכל שפה ובכל מבטא. 

מערכת Dragon, שהצגנו יחד עם ניואנס, כבר מספקת יכולת התקשרות עם המחשב ב- 26 שפות. האולטרבוקים, שייצאו מעתה והלאה לשוק, יכילו בתוכם את נושא הקול כחלק בלתי נפרדם מהמערכת. המהפכה הזו קרובה מאוד.

יש עוד כמה מהפכות שנחשוף כאן:

א. 3D Everywhere. זה פיתוח הנעשה בישראל ואנו מאוד גאים בו. אנו מפתחים מצלמת 3D זעירה, הדור הבא של מצלמות 3D זעירות קטנות יותר מהאצבע שלי, וכבר סיפקנו SDK למפתחים, כדי שיפתחו תוכנות על הפלטפורמה החדשה הזו שלנו. יצאנו כבר עם פתרון ראשון עם חברת Creative.

מדובר כאן בשוק חדש ומלהיב המבוסס על צילום תלת-מימד. המחשב יבין את התנועות שלנו ויתרגם אותן לפקודות ומהלכים לפי הרצון שלנו.

בתמונה: מולי אדן מדגים כיצד המגע עם המחשב נעשה באמצעות האצבעות שלו, המצולמות ע"י מצלמה תלת-מימדית של Creative:
מולי עדן מפעיל מחשב באצבעותיו

הודענו על השקעה של 100 מיליון דולרים בחברות, שתפתחנה עבור השוק פתרונות של 3D היכולים להשתמש בפלטפורמה, שתכננו כאן בחיפה. עד מחצית 2014 אני מאמין, שיהיו כבר פתרונות בשוק של ה- 3D, שמשלבים את המצלמת ה- 3D החדשה עם כל סוגי המוצרים הניידים.

היכולות כאן הן אין סופיות. למשל: אפשר להחליף את הרקע מאחורי האדם ולהצג אותו בכל מקום בעולם ובכל מצב. אפשר לייצר תנועות המציגות מוצרים ושירותים הנוצרים עקב אותן תנועות. ניתן להניע חפצים מרחוק. ניתן לשחק עם דמויות כביכול אנושיות המבינות את האדם שמחזיק במחשב ועוד.

בצילום: מולי אדן מדגים את המצלמה החדשה בהשוואה לאצבע היד שלו:
מולי עדן והמצלמה

ב. Augmented Reality. זה השלב המשלים של חווית השימוש במחשב. זה כולל כמה יכולות, למשל: להפוך דף נייר של ספר או עיתון או כל נייר לתלת-מימד וחי. אנו הופכים דברים דוממים לדברים תלת-מימדיים וחיים. המצלמה מזהה את התוכן בעמוד והופכת אותו לתוכן חי בתלת-מימד.

בצילום: הדגמה כיצד דף של ספר הופך לתלת מימד על מסך המחשב כשהוא מוצג מול המחשב עם המצלמה עליו (מצלמת תלת-מימד):
ספר תלת מימד

השלב הבא הוא, שהחלקים של גוף האדם יהפכו לחלק ממשי בתוך המחשב וייעלם הקו המפריד בין הגוף של האדם למחשב". 

בצילום: הדגמה כיצד ידו של מולי אדן הופכת ליד הנראית כאמיתית, המשתתפת במשחק מחשב מול נחש דרקון:
היד של מולי עדן במשחק

מצגת אינטל על תפיסת העולם של 2in1 כאן
מצגת אינטל הכוללת את ההכרזות החדשות שהוצגו ב- Comutex 2013 - כאן.

קרדיט צילום: לואיז גרין



 
 
Bookmark and Share