Telecom News - הבשורה לפי ווינד ריבר: עולם התקשורת הולך ל- NFV

הבשורה לפי ווינד ריבר: עולם התקשורת הולך ל- NFV

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> הבשורה לפי ווינד ריבר: עולם התקשורת הולך ל- NFV
הבשורה לפי ווינד ריבר: עולם התקשורת הולך ל- NFV 
מאת: חיים חביב, 29.8.13, 08:30תומר בוגין
 
בלעדי: בעידן בו רשתות תקשורת נושקות לגבולות היכולת שלהן מבחינת יכולת התמודדות עם דרישות תובעניות לתגבור קיבולת וקצב תעבורת מידע, גוברות החשיבות והנחיצות בהטמעת פתרונות  וירטואליים חכמים וזולים. חשיפת טכנולוגיית ה- NFV כשלב הבא, שלב משלים וחדש, של עולם ה- SDN. ראיון בלעדי עם מנכ"ל ווינד ריבר ישראל, תומר בוגין (בתמונה).
 
רקע
העוקבים אחר התפתחות השווקים הטכנולוגיים כבר גילו את הלהיט החדש - טכנולוגיית מחשוב המכונה (SDN (Software-Defined Networking המאפשרת בהגדרה פריסה מהירה של תשתיות תקשורת והשקת שירותים חדשים בתוך זמן קצר ובעלויות שפויות.
 
זו, ללא ספק, אחת הטכנולוגיות המבטיחות כיום בעולם התקשורת, שמציעה מהפכה של ממש בתחום ציוד התקשורת והתשתיות, ובעצם, העתקה של ההצלחה הגדולה של התפישות המתקדמות ביותר בעולם ה- IT (וירטואליזציה, מחשוב ענן) לעולם הטלקום השמרני השבוי עדיין בידיהן של חברות ענק בתחום ציוד הטלקום, שחרדות מ"המחר" הטכנולוגי ומהשלכותיו על שווקיהם. כך לדוגמא, ניתן יהיה לספק שירותי מיתוג וניתוב ומגוון שירותים נוספים בעולם הטלקום בפונקציונאליות עשירה, אמינה וזולה יותר.

הדגש צפוי לעבור מהחומרה לתוכנה, למערכות ההפעלה ולאפליקציות, ולאפשר ניצול מושכל של תשתיות קיימות (של מגוון יצרנים) עם יכולות גמישות בהגדרת מכונות וירטואליות (VM's) בחוות שרתים והסטת יישומים בין השרתים בקלות ובהתאמה ליישומים ולעומסים המתפתחים מעת לעת ברשת.

חברת הייעוץ העריכה במחקר, שפרסמה לאחרונה Software Defined Networking (SDN) Market - Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast, 2012 - 2018, כי שוק ה- SDN צפוי לנסוק לכ- 3.5 מיליארד דולרים, כבר בשנת 2018, וכי קצב הצמיחה השנתי שלו יעלה על 60% בשנים 2013-2018. לפי ממצאי הסקר, השוק נשלט בעיקר בידי ספקי שירותי ענן, אך השוק השני בגודלו צפוי בתחום שירותי המיתוג.

אחת החברות הלוטשת עיניה לתחום החדש היא אינטל העולמית הפועלת בשת"פ עם ענקיות נוספות. אינטל פועלת באמצעות ווינד ריבר (Wind River), חברה בת בבעלותה המלאה - מובילה עולמית בפיתוח תוכנה למערכות משובצות מחשב ומערכות ניידות. קיימנו ראיון בלעדי עם תומר בוגין, מנכ"ל וינד ריבר ישראל, שמדגיש כבר בראשית הריאיון: "ככל שרשתות התקשורת מגיעות לגבול היכולת שלהן מבחינת התמודדות עם קיבולת ותעבורת מידע, החשיבות והנחיצות בפתרונות  וירטואליים רק הולכת ועולה".
 
שאלה: הבהר לנו בבקשה את מהות הפתרון והגישה החדשה?
תומר: ווינד ריבר - מובילה עולמית במערכות ניידות ומערכות משובצות מחשב - השיקה ממש לאחרונה פתרון וירטואליזציה זמן אמת עבורNFV  (ר"ת:Network Functions Virtualization) וענן. הפתרון - Open Virtualization Profile, מושתת על טכנולוגיית וירטואליזציה קרנל זמן-אמת ייחודית לנו, מבוסס קוד פתוח ומתאפיין בביצועים גבוהים. הפתרון מיועד לדור הבא של שוק התקשורת לרבות  NFV  וחידושים בעולם הענן. אנו משוכנעים, שמדובר בפתרון אופטימאלי לאתגרים מולם ניצב כיום שוק הטלקום העולמי.
 
שאלה: האם מדובר בווירטואליזציה של רשת התקשורת?
תומר: חשוב להבהיר כאן, שפתרון ה- Network Functions Virtualization שונה מתפישת ה- Network virtualization שכן הוא מטפל בווירטואליזציה של פונקציות (יכולות) מסוימות ברשת ולא ברשת בשלמותה.
 
שאלה: מדוע להחליף תשתיות טלקום אמינות, מוכחות ויקרות מאד ב'הרפתקאה' טכנולוגית חדשה?
תומר: תעשיית התקשורת מתמודדת כיום עם אתגרים הנובעים מגידול עצום בתעבורת נתונים -  תוצאה בלתי נמנעת, בין השאר, משפע המכשירים המחוברים לרשת, לרבות יישומי M2M ומעומס הולך וגדל ללא הפוגה. לפי סקר של IDC - היקף הנתונים בעולמנו יזנק פי 50 בין ראשית 2010 לתום 2020. תשתיות הטלקום המסורתיות אינן מסוגלות לספק מענה לביקוש הגואה, אך מנגד, התחרות בשוק כופה על המפעילים להמשיך לפרוס רשתות ולעבותן, ולהמשיך להשיק שירותים חדשים בקצב מטורף.

מפעילי התקשורת עושים היום מאמצים בלתי נלאים להחדיר לשוק שירותים מתקדמים על מנת ליצור מקורות הכנסה חדשים ולהגדיל את הרווח הממוצע למשתמש ולמכשיר (ARPU). כל זאת, בהשקעות שפויות, שיוכלו לעמוד בהן ולהשיבן (ROI) בזמן סביר. כך, מפעילים משקיעים היום בחקר הטרנדים החדשים, כגון: (SDN  (Software Defined Networking ו- NFV, כחלק משאיפה כוללת להפחית עלויות (שוטפות והוניות) הכרוכות בשדרוג וניהול רשתות, באמצעות ניצול יעיל יותר של מרכיבי החומרה הקיימת והאנרגיה הזמינה.
 
שאלה: מה מאפיין את דרישות מגזר הטלקום?
תומר: כאמור, מפעילי התקשורת מעמידים בפנינו דרישה בלתי מתפשרת להמשך צמיחה מהירה של שירותים והכנסות, דורשים להעמיד להם יכולות מגוונות לניהול רשת חכמה  ומבקשים להשיג את כל אלו בהשקעה סבירה ו'שפויה'. מעל הכול, עומדים המפעילים על דרישה בלתי מתפשרת להבטחת ביצועי על של הרשתות.
 
שאלה: כיצד המעבר לגישה החדשה ישפיע על המפעילים בעולם הטלקום?
תומר: ניתן להצביע על מספר כיוונים בולטים: ראשית, מעבר לעולם של יישומי ממשק API's פתוחים על גבי מכונות וירטואליות. לא פחות חשוב, יכולת פריסה והשקת שירותים חדשים במהירות ובעלויות תפעול (OpEx) נמוכות, תמיכה בהפרדת נתונים ובקרה (data & control plane) - דרישה מהותית של המפעילים, שמבקשים להמשיך ולשמר בידיהם שליטה על לקוחות הקצה. כל אלו יובילו, לדעתנו, לחדירה מהירה לעולם שירותי הטלקום של יותר טכנולוגיות שירותי ענן ו- SDN ולהתפתחות לקראת שרתים תעשייתיים תקניים לעולם זה.
 
שאלה: אלו חברות פעילות כיום בשוק בקידום מערכות SDN ו- NFV?
תומר: נוסף על אינטל יש לא מעט חברות שכבר נרתמו לנושא, בהן, בין היתר: Cisco, IBM, NEC, Juniper Networks, Alcatel-Lucent, VMware, HP, Google, Brocade Communications Systems, Verizon Communications.

קבוצת עבודה בתחום התקינה של ה- NFV פועלת בחסות ארגון התקינה האירופי לטלקומוניקציה (ETSI) וכוללת מפעילי טלקום בולטים, בהם: אורנג', BT, טלקום איטליה, טלפוניקה, ורייזון ונוספים.
 
שאלה: מה הבשורה לפי וינד ריבר?
תומר: ה- Wind River Open Virtualization Profile הוא פתרון המושתת על טכנולוגית וירטואליזציה קרנל זמן-אמת (real time kernel virtualization ) ייחודית, מבוסס על קוד פתוח ומתאפיין ברמת ביצועים גבוהה. הפתרון משמש כתוסף בעל ערך גבוה ל- Wind River Linux, שפותח על בסיס אופטימיזציה של טכנולוגיית קוד פתוח מסוג (KVM (Kernel Virtualization Machine. הפתרון מאפשר ללקוחות ליהנות מיתרונות פתרון KVM זמן אמת, עם יכולות  ניהול מכונה וירטואלית, ותמיכה של ספק לינוקס מוביל. הפתרון מאפשר ללקוחות כניסה הדרגתית לעולם  הווירטואלי, לקבלת ביצועים ברמות הגבוהות ביותר, יחס עלות-תועלת משתלם ויכולות ניתוח מידע גבוהות לכל אורך הרשת.

הפתרון מאפשר למפעיל להריץ שירותים מגוונים ברמת גמישות גבוהה מכל מקום ברשת (דטה סנטר או לקוח קצה) ללא תוספת ציוד לרשת. מדידות שערכנו מצביעות על ביצועי שיהוי (latency) מעולים - סד"ג של פחות מ-  3µs ('והיד עוד נטויה' עד כדי שיפור בשני סדרי גודל ויותר בזמן הקרוב!) עם תמיכה מלאה בקונסולידציה של חומרה. כל אלו מספקים מענה אופטימלי לאתגרים המחייבים תפוקה גבוהה ושיהוי נמוך בהשקת שירותי רשת מגוונים תחת אילוצי זמן ותקציב - אתגרים בפניהם ניצב כיום מפעיל תקשורת.
כמובן, שההתבססות על תוכנת קוד פתוח (Open Source software) מבטיחה למפעילים (בנוסף) גם גמישות, תמיכה רחבה ותאימות נוחה למגוון תשתיות וציודים קיימים (דטרמיניזם), כמו גם תמיכה ו'מעבר חלק' של הרשתות לענן. הקוד הפתוח, תואם סביבות עבודה כגון Yocto Project™, oVirt ואחרות.

בניגוד לציוד IT  מסורתי, בו קיימת ירידה ברמת הביצועים, שירותי רשת המבוססים על Open Virtualization Profile שומרים על יציבות ועל רמת ביצועים גבוהה וקבועה. גישת 'זמן אמת' ייחודית זו מאפשרת ללקוחות לפתח ולהציע מוצרים שיריצו שירותים חכמים וגמישים בכל מקום על גבי הרשת, מנקודת הגישה ועד הליבה, ובכך להגביר את יעילות הרשת ולהפחית משמעותית את עלויות תפעולה. הפתרון החדש עומד בדרישות המאתגרות של רשתות תקשורת אך ניתן ליישמו גם בתעשיות נוספות.

איור 1: מבנה סכמתי של פתרון ווינד ריבר
איור ראשון
 
שאלה: דוגמא להמחשת יישום בעולם הטלקום?
תומר: מפעיל סלולר דור 4 חיפש פתרון יצירתי לווירטואליזציה של רשת הגישה ברדיו -  Radio Access Network (RAN)  על מנת להפחית בעלויות אספקת שירות דאטה אלחוטי ללקוחותיו. ארכיטקטורת ה- Cloud RAN שבחר, עונה לדרישה בדרך של הפרדת תפקוד תחנת הבסיס ליחידת baseband)  BBU) וליחידת רדיו רחוקה (RRH). ה- BBU כולל את שכבת הבייסבנד 1 ושכבות תפקודי תחנת הבסיס 2 ו- 3. ביחידת ה- RRH מותקן מגבר רעש נמוך, מודול רדיו IF ומודול אנטנה. הממשק בין יחידות ה-BBU  וה-RRH  הוגדר באמצעות מישק Common Public Radio Interface (CPRI)  והגדרות ה- Open Base Station Architecture Initiative (OBSAI) . הארכיטקטורה החדשה הפחיתה את עלויות הפריסה ואפשרה שליטה מרכזית בתפקודי תחנות הבסיס, על כל המשתמע מכך.

איור 2: יישום RAN
איור שני
 
שאלה: כיצד היית מסכם את יכולות המוצר בפני לקוחות בעולם הטלקום?
תומר: ככל שרשתות התקשורת משיקות לגבולות מעטפת הביצועים שלהן מבחינת התמודדות עם קיבולת ותעבורת מידע, כך הולכת וגוברת החשיבות והנחיצות בפתרונות וירטואליים. מפעילי תקשורת מצפים ל- NFV שיתמוך במעבר לפלטפורמות מדרגיות (Scalable), שמאפשרות פריסה גמישה של שירותי רשת. באמצעות הפתרון החדש אנו מספקים להם פתרון וירטואליזציה זמן-אמת, שתומך בדרישות השירות (SLA) המחמירות ביותר של המפעילים ומאפשר להם ליהנות מגמישות, מדרגיות וחיסכון בעלויות ובאנרגיה מהם נהנים כיום מרכזי נתונים מבוססי ענן.

באמצעות המעבר מסביבת עבודה של שימוש בחומרות מבוזרות לסביבה וירטואלית וגמישה או לסביבת ענן, יכולים מנהלי רשתות או מפעילי טלקום לפרוס במהירות רבה יישומים ושירותים חדשים, בכל מקום ובכל נקודת זמן בה מתעורר הצורך, וזאת, בלא צורך לשדרג ולעדכן מרכיבי חומרה ייעודיים.

 
מצגת הסבר קצרה של עודד רוטר לגבי תקן NFV:
 
 



 
 
Bookmark and Share