Telecom News - אינטל חושפת משפחת מעבדים חדשה - Intel Quark – למחשוב לביש

אינטל חושפת משפחת מעבדים חדשה - Intel Quark – למחשוב לביש

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> אינטל חושפת משפחת מעבדים חדשה - Intel Quark – למחשוב לביש
 אינטל חושפת משפחת מעבדים חדשה - Intel Quark – למחשוב לביש
מאת: מערכת Telecom News, 12.9.13, 18:00השבב החדש של אינטל
 
בכנס המפתחים השנתי של אינטל, סן פרנסיסקו נחשף: טאבלטים עם אינטל אינסייד במחיר הנמוך מ-100 דולרים.  
 
עיקרי החדשות
  • מנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ', הכריז על משפחה חדשה של מוצרים בעלי צריכת חשמל נמוכה שמתאימה במיוחד עבור מחשוב לביש ו"אינטרנט של חפצים " (Internet of things)
  • אינטל תשיק השבוע במהלך הכנס את מעבדי Bay Trail החדשים לטאבלטים התומכים באנדרואיד וחלונות 8
  • קרזניץ' ציין בנוסף כי אינטל תחל לייצר בקרוב מעבדים בטכנולוגיית יצור של 14 ננו-מטר
  • אינטל תציע בקרוב אולטרבוקים ללא מאווררים.
 
ביום הראשון של כנס המפתחים השנתי של חברת אינטל (כנס IDF) הכריזה החברה על משפחת מעבדים חדשה - Intel Quark המיועדים למחשוב לביש ו"אינטרנט של חפצים" (Internet of things), בהם נדרשת צריכה חשמל נמוכה אף יותר מביצועים גבוהים. ברבעון הרביעי תציג אינטל לוחות לדוגמה של המוצר הראשון במשפחה זו על מנת לסייע לשותפיה להאיץ את הפיתוח של פתרונות המבוססים על מעבדים אלה. באינטל טרם חשפו את המחיר של שבבי Intel Quark החדשים אבל הבהירו כי גודלם חמישית וצריכת החשמל שלהם היא עשירית לעומת שבב האטום הזול ביותר שאינטל מציעה כיום ושנמכר ב-42 דולר.
 
משתתפי פורום המפתחים של אינטל השנה זכו לשמוע את הנאומים הראשונים שנשאו קרזניץ' ונשיאת אינטל החדשה, רנה ג'יימס, מאז שנכנסו לתפקידם באופן רשמי בחודש מאי האחרון. ג'יימס ציינה ביחס ל- שבבי Intel Quark כי "זה השבב הקטן ביותר שבנינו אי פעם"
 מנכ"ל אינטל
בנאום בפני קהל של מאות מפתחים, עיתונאים, בלוגרים ואנליסטים, ציין בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל החדש, כי מחשבים לבישים ורובוטים מתוחכמים הם חלק מהיישומים הראשונים המבוססים על הגל הבא של המחשוב. "סמארטפונים וטאבלטים אינם היעד האחרון שאליו יגיעו התקני המחשוב. עדיין איננו יודעים כיצד להגדיר את הגל הבא של המחשוב, אך ככל שהעידן החדש של המחשוב האישי ייעשה יותר ויותר אישי, התקנים לבישים יהפכו למקור החדש לחדשנות". קרזניץ' הדגים מעל הבמה צמיד ותג חכם כדוגמאות לקונספטים הנמצאים בפיתוח ואמר שהחברה בוחנת הזדמנויות לשיתוף פעולה בתחום זה.
 
טאבלטים עם אינטל אינסייד במחיר הנמוך מ-100 דולר
קרזניץ ציין כי כ-20 טאבלטים עם מעבדי Bay Trail יצאו למכירה כבר בתקופת החגים הקרובה של ארה"ב, ועוד עשרות דגמים ישווק בחודשים הקרובים. הטאבלטים צפויים להיות מבוססי אנדרואיד וחלונות 8 מבוססי Bay Trail. קרזניץ ציין בנאומו ב-IDF כי הוא מעריך שמחירי הטאבלטים עם מעבדי אינטל יגיעו אפילו למתחת ל-100 דולר (358 שקלים).
  
ההכרזה הגדולה של אינטל על Bay Trail
במהלך הכינוס שנערך אמש (10 בספטמבר) אמר קרזניץ' למאות המפתחים כי אינטל תשיק מחר (11 לספטמבר) את "Bay Trail", המערכת-על-שבב (SoC) הראשונה של אינטל בטכנולוגיית ייצור של 22 ננו-מטר. "Bay Trail" מבוסס על Silvermont, מיקרו-הארכיטקטורה החדשה של אינטל לשבבי אטום, המציעה צריכת חשמל נמוכה במקביל לביצועים גבוהים. מיקרו-ארכיטקטורה זו תניע מגוון מכשירי אנדרואיד וחלונות חדשים, בעיקר עבור טאבלטים ומכשירי 2 ב-1 (גם טאבלט וגם לאפטופ במחשב אחד).
 
קרזניץ הראה כיצד אינטל מתקדמת גם בזירת הטלפונים החכמים והציג על הבמה את "Merrifield", המעבד החדש של אינטל לזירת הסמארטפונים המצויד בפתרון LTE XMM 7160 ובמערכת על שבב (SoC) מבוססת אטום, שיצאו לשוק בשנת 2014.

 "Merrifield" תספק ביצועים משופרים וחיסכון גדול יותר באנרגיה וחיי סוללה בהשוואה להיצע הדור הנוכחי של אינטל. קרזניץ'  הוסיף כי מוצר ה-LTE של הדור הבא של אינטל, Intel XMM 7260, יספק תכונות LTE מתקדמות כגון צימוד ערוצי (carrier aggregation) המותאם לרשתות הדור הרביעי.
 
אינטל תחל לייצר שבבים ב-14 ננו-מטר; בקרוב אולטרבוקים ללא מאוורים
בהתייחסו להמשך החדשנות המהירה במחשבים האישיים של העתיד, קרזניץ' הדגים את מעבדי "Broadwell" המבוססים על תהליך ייצור של 14  ננו-מטר. "Broadwell" הם מעבדי הדור הבא של האסוול, שהושקו בחודש יוני האחרון ומבוססים על טכנולוגיית יצור של 22 ננו-מטר. לפי דברי קרזניץ', אינטל צפויה להתחיל לייצר מעבדי Broadwell בסוף 2013. המחשבים הראשונים שיושקו עם מעבדי "Broadwell" יספקו ביצועים טובים יותר, חיי סוללה ארוכים יותר ופחות נקודות חשמל להתקני 2 ב-1 ללא מאווררים, למחשבי אולטרבוק ולהתקנים אחרים של מחשוב אישי.

קרזניץ' אישר שאינטל מתכוונת לייצר את מעבד האטום, ומוצרים אחרים המבוססים על המיקרו-ארכיטקטורה של הדור הבא "Airmont", בטכנולוגיית 14  ננו-מטר החל מהשנה הבאה. התזמון המדויק ישתנה בהתאם למגזר של המוצר.
 
מחשוב לפתרון בעיות עולמיות רנה ג'ייממס
רנה ג'יימס, נשיאת אינטל התמקדה בערים חכמות ובשירותי בריאות מותאמים אישית כדוגמאות ליישומים פוטנציאליים של טכנולוגיה המסוגלת להפוך את תיאוריות המחשוב למציאות המשנה חיים. "עד 2050, 70% מאוכלוסיית העולם צפויה להתגורר בערי ענק", אמרה ג'יימס. "ההתפתחויות בטכנולוגיית המוליכים למחצה ימשיכו ויקדמו את ניהול הנתונים בין מכשירים (M2M) בערים". כדוגמה ציינה ג'יימס את שיתוף הפעולה של אינטל עם דבלין ולונדון בבניית מסגרת פתרון הצפויה לחולל מהפך בניהול אורבני ולספק לתושבים ערים טובות יותר עם שירותים עירוניים משופרים בעלויות פחותות.
 
"אנו שואפים להשיג מטרה קשה יותר מעבר להתקנת עוצמת מחשוב במיליארדי עצמים חכמים," היא אמרה. "אנו שואפים ליצור פתרונות מחשוב שהופכים את הנתונים לחוכמה. מה שראינו עד כה הוא רק קצה קצהו של השימוש שייעשה בטכנולוגיה של אינטל בכדי לרפא, לחנך, להעצים ולשמור על עולמנו."
 
ג'יימס הסבירה שעבודת מחשוב-העל של אינטל היא דוגמה אחת מרבות ליכולת של החישוביות לחולל מהפך בשירותי בריאות, שהינם המגזר הגדול ביותר בכלכלה העולמית. בנושא זה, אינטל משתפת פעולה עם מכון נייט (Knight) לחקר הסרטן באוניברסיטת הבריאות והמדע של אורגון, בפרויקט השואף לצמצם את העלות והזמן הנדרשים לניתוח פרופיל גנטי אנושי וליצירת מפות DNA בעלות ממדים רבים שניתן לחפש בתוכן.
 
"לראשונה בתולדות הרפואה המודרנית, ההיבט המחשובי והטכנולוגי של הטיפול הרפואי חשוב לא פחות מההיבט הביולוגי," סיכמה ג'יימס. "ככל שנוכל לספק יותר עוצמת מחשוב במחיר שווה לכל נפש, כך נוכל להציל יותר חיים."
 
 



 
 
Bookmark and Share