Telecom News - למה לעבור ל- Data Center וירטואלי וענן היברידי?

למה לעבור ל- Data Center וירטואלי וענן היברידי?

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> למה לעבור ל- Data Center וירטואלי וענן היברידי?
כנס VMware בברצלונה שימש במה מרוכזת לחשיפת הדרך ל- Data center וירטואלי "קצה לקצה", עם מעבר ל"חנות אפליקציות ארגונית" ועננים היברידיים וניידים, תחת מערכת שליטה והפעלה אחת. יש כאלו (למשל חברת ATOS הענקית), שסיימו את השימוש בדואר אלקטרוני ועברו לעבודה ארגונית בכלים החדשים והווירטואליים בכל פינה.
מאת: אבי וייס, 19.10.13, 20:30VMworld 2013

האירוע הגדול ביותר שהיה באירופה בעולם ההיי-טק ב- 2013 (בברצלונה, ספרד), שימש במה מרוכזת לחשיפת העתיד בתחום מרכזי המחשוב (DC) ובשיטות העבודה הנוכחיות והעתידיות בעסקים ובארגונים. השליטה הבלתי מעורערת של VMware ושותפותיה בעולם הארגוני "קצה לקצה", מחייבת כל מנהל ואיש עסקים לנתח ולהבין לאן העולם הולך ומי מוביל אותו.

דוגמה בולטת במיוחד היה יו"ר ומנכ"ל ATOS, חברת ענק בעולם ה- ICT עם מעל ל- 77 אלף עובדים ומעל ל- 8.8 מיליארד יורו הכנסות שנתיות, Thierry Breton שמו. הוא החליט לפני כשנתיים לבטל כליל את השימוש בדואר אלקטרוני (בחברה כולה וגם עם שותפותיה, ספקיה ומפיציה) ולעבור לכלים חברתיים-ארגוניים של VMware. בכנס מעל הבמה, הוא הכריז, ש- ATOS השלימה את המעבר ל- Data Centers וירטואליים בכל רחבי העולם "קצה לקצה" בכל השכבות, בעננים היברידיים וניידים, תוך שימוש באפליקציות ניידות וחנות אפליקציות לכל העובדים, עם שימוש מלא בכלים חברתיים לכולם, ללא דוא"ל בכלל. בהחלט מהלך מרשים, מתקדם ונועז ביותר בעולם הארגוני. 
מאוריציו קרלו
מאוריציו קרלי, סמנכ"ל בכיר ומנכ"ל EMEA, חברת VMware: "למרות הקשיים הכלכליים בשוק, הלקוחות בכל המדינות נותנים אמון בפיתוחים של VMware ובמוצריה. השנה אנו חוגגים 15 שנה בשוק, עם כמות מאוד מרשימה של לקוחות ושותפים. קבוצת המשתמשים שלנו (ה- User Group) מונה כבר מעל ל- 18 אלף חברים הרשומים בפורטל: VMUG

הרעיון של שרת ארגוני וירטואלי נולד בגרמניה ב- 1998. תוך שנה מרגע שהחברה נוסדה, כבר ב- 1999, היו לה הכנסות של מיליון דולרים. ב- 2001 כבר היו לה יותר ממאה אלף לקוחות. ב- 2004 החברה נרכשה ע"י EMC ב- 625 מיליון דולרים. כך, החברה הפכה לחברה בינלאומית והמרכז שלה עבר לארה"ב. ב- 2007 חברת VMware הונפקה בבורסה (בנאסד"ק). ב- 2012 מונה פט גלסינגר למנכ"ל. האירוע בברצלונה הוא האירוע השנתי השישי והגדול באירופה. 

ארגונים עוברים 3 שלבים במעבר מהמערכות הישנות לווירטואליזציה, החל משלב של העברת יישומים לא-קריטיים ועד העברת כל המשימות האירגוניות לווירטואליזציה מלאה. כיום, 26% מהארגונים נמצאים בשלב הראשון, 21% נמצאים במצב של וירטואליזציה מלאה והשאר (53%) נמצאים באמצע התהליך. כעת, VMware מציגה את השלב הבא בווירטואליזציה: וירטואליזציה מלאה של ה- DC, של כול מרכיביו, כולל כל רכיבי התקשורת והאבטחה, לא רק וירטואליזציה של שרתים". 
פט גלסינגר
פט גלסינגר, מנכ"ל VMware: "בשנה שחלפה מהאירוע הקודם, שנערך בברצלונה, נעשתה מהפכה אדירה בשוק ובטכנולוגיות. עברנו לעידן ה- Mobile Cloud. זאת, עם מיליארדי משתמשים ומיליוני אפליקציות. אי אפשר לעצור את התנועה האדירה הזו. 

4 טכנולוגיות מניעות את המהפכה הזו: Social, Mobile, Cloud, Big Data.

העתיד טמון בענן נייד. יש אמנם אתגרים רבים במעבר הזה, אך המהפכה כבר רצה. מנהלי IT צריכים להשתחרר מהשיעבוד לתחזוקה של מערכות קיימות ולהשקיע את המרץ והתקציבים בחדשנות. המטרה: לראות, שלפחות 50% מתקציבי ה- IT מופנים לחדשנות ופחות מ- 50% לתחזוקת ושימור הקיים.

השאלה הגדולה: מי יוביל את עולם ה- IT לעולם של הענן הנייד? התשובה די ברורה: המשתמשים. הם רוצים את זה והולכים לזה. לכן, העולם הולך לכיוון אחד די ברור: IT as a Service. הכל וירטואלי. גם ה- Desktop as a Service זה העתיד במיחשוב השולחני. כדי לספק את הצורך הזה על השולחנות, VMware רכשה את Desktone ופועלת לממש את החזון הזה כבר כעת.

החזון הזה מבוסס, בין היתר, על כלים דוגמת ההורייזון, עם שותפים רבים שמממשים את הפתרון הזה, עם שילוב מלא בכל האפליקציות הארגוניות הקיימות, המגיעות מיצרנים רבים. 

החזון הווירטואלי "קצה לקצה" מתממש ב- SDDC (ר"ת: Software Defined Data Center) וכולל בתוכו 4 יסודות ורטיקליים:
Compute
Storage
Network
Managemnet & Automation

אנו החברה היחידה בשוק המספקת פתרון מלא בכל השכבות לכל היסודות שיש ב- DC. באירופה, חברות רבות דוגמת ATOS החלו כבר לפני 3 שנים לזנוח את השימוש בדוא"ל ולעבור לכלים חברתיים בארגון ומחוצה לו, לשימוש באפליקציות, הכל מבוסס על עיקרון הווירטואליזציה והמעבר לענן היברידי ונייד. 

כיום, עם הניסיון שנצבר, אפליקציות הפכו למרכז והן חלק בלתי נפרד ממערכות ה- vSphere. ההכרזות האחרונות של Virtual SAN מאפשרות לכל אחד לבצע הקצאה גמישה של כל רכיב במערכות האחסון. כיום, אנו מוסיפים לזה את ה- VDPA (ר"ת: vSphere Data Protection Advanced 5.5)  שמוסיף את יכולות הווירטואליזציה לגיבוי ולשרידות. בגלל שמערכות האחסון עוברות כיום להיות מבוססות על פלאש ומעבדים חזקים של אינטל, ניתן לבצע את המעבר בקלות ובמהירות. 

NSX הוא העתיד בעולם הרשתות ופלטפורמה זו זמינה מהיום לכל הלקוחות בכל המדינות. 

בתחום הניהול והאוטומציה מוכרזים כיום כלים חדשים ומוצרים התומכים בניהול מלא של מערכות וירטואליות. זאת, כדי לספק:
א. גישה לפי דרישה לכל שירות ואפליקציה.
ב. עלויות שקופות ומדידות. כל נתוני השימוש בכל כלי ובכל ענן שקופים ומוצגים בצורה ברורה.
ג. אוטומטיות בכל המערכות. אין יותר עבודה ידנית. 
ד. גישה שקופה מכל מכשיר קצה ומעל לכל סוג של ענן, על כל פלטפורמה ומכל מקום. 

VMware מכריזה על זמינות מערכת ה- Application Marketplace, חנות היישומים הארגונית, כחלק מפתרון ה- vCloud. זה מספק לכל ארגון את היכולת לבנות חנות אלפיקציות ארגונית. יש ברשימה המאושרת כבר מעל ל- 25 אלף אפליקציות ויישומים ארגוניים. 

ההכרזה המשמעותית ביותר היום היא של ה- VCHS (ר"ת: vCloud Hybrid Service). המערכת הזו נכנסת בבטא לבריטניה ב- Q4 של 2013, ובמהלך 2014 היא תהיה זמינה לכל מדינות EMEA". 
קארל אשנבך
קארל אשנבך, נשיא ו- COO של VMware: "לאחר 15 שנות ניסיון ב- VMware, הגענו להובלת השוק ונמשיך להוביל את החזון של עולם ה- IT, חזון של וירטואליזציה קצה לקצה, 100% וירטואליזציה של כל מרכיבי ה- DC. החזו השה מושג ויושג בזכות השותפים והלקוחות שלנו.

כל המערכות, שאנו מפתחים, עולות כצורך מהלקוחות, שמבקשים כלים כדי לתמוך במנהלי ה- IT, שיוכלו לנהל טוב יותר ונכון יותר את העולם הווירטואלי, במעבר לעולם ה- SDDC. עסקים מבוססים כיום על מערכות ה- IT. לכן, אפשר לממש את היעדים העסקיים של הארגונים ע"י מימוש החזון של: IT as a Service. הכל הופך להיות שקוף וקל לניהול, כולל שקיפות בכל העלויות ושימוש בכל אפליקציה על כל מכשיר קצה. 

המעבר המרכזי, שארגונים כיום מתמודדים אתו, הוא להפוך את הטיפול במתגים, נתבים, חומות אש, מאזני עומסים וכיו"ב, כל מרכיבי הרשתת, לאוטומטי ולווירטואלי. זאת, בלי להחליף את החומרה הקיימת. זה מושג ע"י שכבת הווירטואליציה בשם NSX.

70% מהתעבורה ב- DC היא בין שרתים של אותו DC. לכן, חייבים למצוא פתרון נכון לחוסר היעילות של הניתוב הפנימי הקיים, שעובד ב- Silos ולא מאפשר תנועה רוחבית של מידע.

כל ארגון יכול להוריד ללא עלות באתר שלנו את ה- Virtual SAN, להתנסות ולראות כמה זה קל לתפעול ולמימוש היכולת לווירטואליציה של מערכות האחסון. 

גם עולם מכשירי הקצה משתתתף במהפכה הזו, כחלק מגישת ה- VDI. ה- VDI הופך להיות כלי מרכזי המממש את הגישה של Desktop as a Service. האפליקציות (כל האפליקציות) יכולות לרוץ על כל מכשי קצה, בלי תלות במערכת ההפעלה על מכשיר הקצה.

במעבר לענן ההיברידי ולענן הנייד אנו מספקים לאנשי ה- IT את אותם כלים בדיוק איתם הם רגילים לעבוד בענן הפרטי. כך, הכל הופך לשקוף ואחיד לאנשי ה- IT ולמשמשים גם יחד. מה שמספק אבטחה, ציות לרגולציה ושרידות קצה לקצה, על כל ענן בכל מקום, עם גישה שקופה מכל מכשיר קצה". 

הכותב היה אורח VMware בכנס VMworld Europe 2013 בברצלונה.
הכל בעננים



 
 
Bookmark and Share