Telecom News - מאבקי כוחות במשרד התקשורת מעכבים יבוא סמארטפונים וטאבלטים לארץ

מאבקי כוחות במשרד התקשורת מעכבים יבוא סמארטפונים וטאבלטים לארץ

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> מאבקי כוחות במשרד התקשורת מעכבים יבוא סמארטפונים וטאבלטים לארץ
אי אפשר לייבא ציוד סלולרי לישראל, בגלל מאבקי אגו והתנהלות כושלת של צמרת משרד התקשורת בראשותו של המנכ"ל אבי ברגר (בתמונה). משרד התקשורת מכחיש זאת. אולם, היבואנים זועמים ומתלוננים על המצב החמור, שנוצר במשרד התקשורת. 
מאת: מערכת Telecom News, 4.2.14, 20:10
אבי ברגר

גד פרץ פרסם אמש בגלובס ידיעה תחת הכותרת "מאבקי כוחות מעכבים כניסת סמארטפונים לישראל".
 
לדבריו, בשל עזיבת עובד לתפקיד אחר בלא תיאום עם סמנכ"ל בכיר נתי שוברט, שותקה פעילות אישור סוג לציוד אלחוטי באגף הספקטרום ונמנע מיבואנים להכניס לארץ סמארטפונים וציוד נלווה וכיו"ב.
 
בעקבות כך, ביצענו בדיקה משלימה המצביעה על כשל מערכתי אדיר-ממדים במשרד התקשורת, בניצוחו של המנכ"ל החדש (אבי ברגר - בתמונה), שנכשל בתפקידו למעשה כל יום (יש באתר זה מגירה שלימה, מלאת כשלונות מדהימים של "הצמרת" במשרד התקשורת, אותם אנו חושפים כמעט כל יום, ולעיתים כמה ביום, כמו ביממה האחרונה - כאן).
 
פרשת אישורי ייבוא ציוד סלולרי לישראל:
 
לאחר שנים בהן הטיפול בייבוא טלפונים סלולריים היה בבחינת כשלון חרוץ של אגף הספקטרום לדורותיו, ומקור קבוע של כאב ראש למנכ"לי המשרד, יזם עדן ברטל (המנכ"ל הקודם) פניה למבקר הפנים של משרד התקשורת אלון זולר לבדיקת הנושא. האחרון פרסם דו"ח חמור ביותר על התנהלות אגף הספקטרום בעניין זה והמלצה חד-משמעית להעביר את התחום ליחידת ציוד קצה קווי באגף הנדסה ורישוי, שאף זכתה לשבחים על תפקודה רב השנים בתחום האישורים לייבוא ציוד תקשורת (שאינו סלולרי).

עדן ברטל לא רצה לממש את ההמלצה, בגלל היריבות העמוקה והאישית שלו עם חיים גרון, סמנכ"ל בכיר הנדסה ורישוי, וניסה להתחמק ממנה בהקמת ועדה בראשות תמי לשם, סמנכ"לית משאבי אנוש (שאת "הישגיה" חשפנו לא אחת באתר), נתי שוברט, סמנכ"ל ספקטרום  וחיים גרון. למרבה ההפתעה, גם הוועדה בראשות תמי לשם הגיעה די מהר למסקנות והמלצות חד-משמעיות:  להעביר את הנושא לאגף הנדסה ורישוי בראשותו של חיים גרון.

עדן ברטל נמנע לממש ההמלצה עד לפרישתו, ככל הנראה מנימוקים זרים הקשורים ביריבות בינו לבין חיים גרון. מימון שמילה, בתפקידו כמנכ"ל בפועל, התחיל ליישם ההחלטה ונתקל בהתנגדות עזה של אגף הספקטרום וב'גמגום' של נתי שוברט הסמנכ"לשנבהל מעוצמת ההתנגדות ומה״אינתיפדה״ של אנשיו, שהאשימו אותו ב"הפקרת האגף".
 
כל העניין קרס והתמוסס ושמילה מימון כשל כישלון חרוץ ביישום החלטתו. בינתיים, העובד המרכזי, שעסק בכך (עובד בשם איימן), נטש את המשרד בלי ידיעת המנהל הישיר (נתי שוברט), אך בידיעת של המנכ"ל החדש (יחסית) אבי ברגר והסמנכ"לית תמי לשם ועבר לשמש כיועץ לדודו כהן קמ"ט (קצין מטה) תקשורת איו״ש במינהל האזרחי והכל ״מהיום להיום״, בלי להסדיר לו מחליף בתפקיד הרגיש של אישורי יבוא ציוד סלולרי. במקביל, פרסם משרד התקשורת כאן, מכרז פומבי לתפקיד זה, מכרז שטרם הסתיים וייקח זמן רב, בגלל התסבוכת ודרישות התפקיד המאוד ספציפי הזה (למשל: שהעובד יהיה בן מיעוטים ערבי או דרוזי, אבל יענה על הסיווג של "סודי ביותר"). 
  
אגב, יש שמועות במשרד, שהצטברות הפגיעות בנתי שוברט (סמנכ"ל הספקטרום והאחראי על התחום) אינה מקרית: קודם מדיחים אותו 'מהיום להיום' מתפקיד יו"ר המועצה (בפועל) ללווין וכבלים אחר שנה וחצי בתפקיד - כאשר ועדת האיתור צפויה לבחור יו"ר קבוע בתוך זמן קצר (סיפור חמור בפני עצמו שנחשף כאן); במצב זה הונחת יו"ר זמני אחר - שמילה מימון, כנראה בגלל שנתי העז והימרה את הנחיית השר גלעד ארדן והצביע יחד עם יתר חברי מועצת הכבלים והלווין בעד ביטול החדשות המקומיות, בניגוד לעמדת השר... לא חולפים ימים רבים ומאפשרים לעובד חיוני של נתי שוברט לעבור לאגף אחר, בלי תיאום אתו ובלי תיאום מחליף, ובסוף עוד מאשימים אותו באזלת יד ובאי מתן פתרון ושרות ליבואנים של ציוד סלולרי. די ברור, שזה לא מקרי אלא כוונת מכוון. למה נתי שוברט לא מתפטר? במיוחד שהמנכ"ל אבי ברגר לפחות פעמיים "עושה ממנו צחוק" בחודש החולף? את זאת כבר שאלנו כאן. תשובה לא קיבלנו (די ברור למה).
 
שורה תחתונה: אי אפשר לייבא ציוד סלולרי לישראל, בגלל מאבקי אגו ובהתנהלות כושלת של צמרת משרד התקשורת בראשותו של אבי ברגר. מתי זה ייפתר? לא ידוע. כנראה, כשייגמר המלאי של המכשירים במחסני היבואנים ויתחילו הפגנות (מול משרדו של שר התקשורת), הפגנות של רוכשי מכשירים, שהזמינו מכשירים ולא קיבלו אותם. אז זה (אולי) ייפתר. עצוב ומקומם. 

תגובת משרד התקשורת: "מדובר בקונספירציה ושמועות מרושעות. ואנו לא מתכוונים להתייחס".
 
 
כשלון - משבר



 
 
Bookmark and Share