Telecom News - Bell Labs, ממעבדות המחקר הידועות בעולם, מקימה שלוחה בישראל

Bell Labs, ממעבדות המחקר הידועות בעולם, מקימה שלוחה בישראל

דף הבית >> חידושים הכרזות >> Bell Labs, ממעבדות המחקר הידועות בעולם, מקימה שלוחה בישראל
Bell Labs, ממעבדות המחקר הידועות בעולם, מקימה שלוחה בישראל
מאת: מערכת Telecom News, 20.5.14, 12:00פרופ' דני רז
 
זאת, תוך התמקדות במחקר רשתות התקשורת בעידן הענן. פרופ' דני רז, מומחה עולמי בתחומי IP ורשתות ענן, ינהל את השלוחה הישראלית, שתמוקם במתחם פעילות ה-CloudBand של אלקטל-לוסנט בכפר סבא.
  
אלקטל-לוסנט, ספקית מובילה של מוצרים לעולם התקשורת, הודיעה היום, שבכוונתה לפתוח שלוחה של מעבדות בל (Bell Labs) בישראל. הקמת המשרד החדש היא חלק ממהלך, שמבצעת Bell Labs, על מנת למקד את מחקריה באתגרים המרכזיים הקשורים לשינויים העוברים על עולם המידע ורשתות התקשורת, לאור הווירטואליזציה של הרשת..
 
Bell Labs, זרוע המחקר של אלקטל-לוסנט, הוקמה ב-1925 ונחשבת לאחת ממעבדות המחקר החשובות בעולם. פעילות המחקר והפיתוח, שהתבצעה במעבדות אלו, הניבה טכנולוגיות פורצות דרך כדוגמת הטרנזיסטור, הלייזר, DSL, DWDM, שפות התכנות UNIX ו-C, תאים סולאריים, MIMO ועוד. חוקרי המעבדות זכו בפרסים רבים, בהם 12 פרסי נובל, 4 פרסי טורינג, 9 פרסי "עמיתי מרקוני", 21 מדליות למדע, טכנולוגיה וחדשנות המוענקות בידי נשיא ארה"ב ואפילו אוסקר, אמי וגראמי.       
 
Bell Labs נמצאת בבעלות אלקטל-לוסנט מאז התמזגו אלקטל ולוסנט, שהחזיקה בפעילות זו קודם לכן, ב-2007. פרטים נוספים על המעבדות - במסמך כאן.
 
מישל קומבסמנכ"ל אלקטל-לוסנט העולמי, מישל קומבס (בתמונה משמאל), הכריז על פתיחת השלוחה בישראל במהלך נאומו בכנס MIXiii המתקיים בימים אלה בתל-אביב (אתר Telecom News הוא אחד מנותני החסות לכנס זה). בנאומו הבוקר ציין קומבס, ש"תוכנית המעבר" (The Shift Plan) – הפיכתה של אלקטל-לוסנט מספקית כללית של מוצרי טלקום לחברה המתמחה ומצטיינת בתחומים מסויימים בתעשיה זו – ממצבת את החברה באופן מיטבי כספקית פתרונות לאתגרים גדולים, כדוגמת וירטואליזציה של רכיבים מרכזיים ברשתות עבור לקוחותיה.
 
לדבריו, Bell Labs משחקת תפקיד מרכזי בנסיונה של אלקטל-לוסנט לשמר ולשפר את מובילותה בתחום החדשנות, במיוחד בעת שלקוחותיה ותעשיית המחשוב והתקשורת כולה מצויים בתהליך מעבר לארכיטקטורה מבוססת-ענן המכונה Network Function Virtualization) NFV). על פי תפיסה חדשנית זו, שירותי רשתות העתיד יבנו כאפליקציות הרצות על גבי ענן מבוזר, להבדיל מהמצב הנהוג כיום, בו כל שירות רשת מסופק על בסיס חומרה יעודית.
  
מישל קומבס ציין עוד ,שאלקטל-לוסנט איתרה מוקדם את ההזדמנות הטמונה בהעברת הרשת לענן, אך הגשמת הפוטנציאל הטמון במעבר זה תצריך הצגת מגוון רחב של פיתוחים חדשניים. אלקטל-לוסנט נוקטת באסטרטגיה מרובת-זרועות על מנת להניב פיתוחים כאלה,. זאת, באמצעות מחקר שמבצעת Bell Labs – כעת גם באמצעות השלוחה הישראלית שלה – כמו גם פעילויות דמויות סטארטאפ פנימי כדוגמת היחידה העסקית CloudBand המנוהלת מישראל ומיזם ה-SDN שלה הממוקם בעמק הסיליקון, Nuage Networks.
 
השלוחה הישראלית של Bell Labs, שתחל לפעול בחודשים הקרובים, תנוהל בידי דני רז (בתמונה למעלה), פרופ' למדעי המחשב מהטכניון, וחבר לשעבר בצוות מעבדת מחקר הרשתות ב-Bell Labs. הודעה על מינויו של רז מצויה כאן. רז הוא מומחה בתחום ניהול ואופטימיזציה של IP ורשתות ענן, ושימש כיועץ בתחומים אלו לחברות מובילות בישראל ובעולם.
 
השלוחה הישראלית תמוקם במתחם CloudBand בכפר סבא. הטכנולוגיה המפותחת ב-CloudBand מצויה במרכזו של הפיתרון, שמציעה אלקטל-לוסנט ללקוחותיה, שמשתמש ב-NFV ליצירת מודל פעילות פשוט, זריז ויעיל יותר של רשתות התקשורת שלהם. הפיתרון של CloudBand הוא פלטפורמת ניהול ה-NFV הראשונה בתעשיה, שמציעה פתיחות ותאימות מלאה וכך מאפשרת למפעילי התקשורת להטמיע את הוירטואליזציה של הרשת (NFV).
 
פעילות CloudBand נחשבת לפעילות אסטרטגית בתוך אלקטל-לוסנט ולמובילה עולמית, ומנוהלת כולה מהמתחם המצוי בישראל בידי דור סקולר, סגן נשיא באלקטל-לוסנט. פתיחת פעילות ישראלית של Bell Labs במתחם CloudBand ושיתוף הפעולה הצפוי בין 2 הפעילויות בעולם הענן, NFV, SDN וטכנולוגיות משיקות, יעמיקו את חשיבות הפעילות הישראלית של אלקטל-לוסנט בתוך החברה העולמית.
 
נשיא Bell Labs וסמנכ"ל הטכנולוגיה של אלקטל-לוסנט, מרכוס וולדון: "Bell Labs חזרה להתמקד במציאת פתרון לבעיות ממשיות, שהתגברות עליהן תשנה את הדרך בה אנו מתקשרים, משתפים ופעולה ומתחברים זה לזה ועם חפצים דוממים. אנו בטוחים, שהפעילות החדשה בישראל, עם פרופ' דני רז בראשותה ויחד עם צוות ה-CloudBand תוביל לדברים נפלאים. אנו מצפים מהצוות הזה לסייע ל-Bell Labs להמשיך ולהמציא את העתיד".
 
פרופ' דני רז, מנהל פעילות Bell Labs Israel: "זוהי הזדמנות יחודית עבורי, כמדען, להיות חלק מהעיצוב מחדש של עולם התקשורת, ולהשפיע על חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. כגודל ההזדמנות כך גודל האתגר, כיוון שהצוות הישראלי ידרש להפיק מחקר פורץ דרך וחדשני, שישולב בניסיונות לפתור את אתגרי הענן והרשת. עם זאת, אני מאמין, שהשילוב בין המודל המסורתי ורוחה של Bell Labs, לבין החוזקות היחודיות של האקדמיה והיזמות הישראלית, מציב אותנו בנקודת פתיחה מבטיחה להגשמת משימה זו. בטוחני, שלשלוחה הישראלית של Bell Labs תהיה תרומה מהותית הן לאלקטל-לוסנט והן לתעשיית הטכנולוגיה הישראלית והעולמית".
 
בכוונת אלקטל-לוסנט לפתוח שלוחות נוספות של Bell Labs במדינות נוספות בהמשך השנה, כאשר כל שלוחה כזו תתמקד במחקר פורץ דרך של תחום מסויים. שלוחות אלו תמוקמנה בפיזור גיאוגרפי המאפשר להן להפוך למצע מניב של חדשנות, בהסתמך על כח האדם האיכותי לתחומי התקשורת והמחשוב המצוי בהן.
 
ההכרזה על פתיחת השלוחה בישראל מתקיימת במקביל להשקת "The Bell Labs Prize" – תחרות למציאת הרעיונות החדשניים ביותר בתחומי התקשורת והמחשוב, כאשר הרעיון הזוכה יתוגמל ב-100 אלף דולרים ובחוזה לפיתוח הרעיון ב-Bell Labs תוך שיתוף פעולה עם מדענים ידועי-שם. ההכרזה על התחרות מתקיימת היום בידי מרכוס וולדון, נשיא Bell Labs וסמנכ"ל הטכנולוגיה של אלקטל-לוסנט, באירוע מיוחד המתקיים במרכז הראשי של Bell Labs בניו ג'רזי, בו מצויין יובל לגילוי הקרינה הקוסמית (Cosmic Microwave Background Radiation) – אחת מהעדויות המשמעותיות ביותר התומכות בתאוריית המפץ הגדול.
 
היוזמה ליצירת התחרות והפרס בידי Bell Labs נועדה להרחבת שיתוף הפעולה עם קהילת החדשנות העולמית, סביב המיקוד המחודש של Bell Labs לפתרון אתגרים משמעותיים המצריכים שיפור משמעותי במגוון מימדים. האסטרטגיה, שמכונה 10x Game-changing challanges, מאתרת תחומים בהם דרושים פתרונות המשפרים את המצב הקיים בשיעור של פי 10 או יותר. מספר תחומים בהם מאותרים פרוייקטי 10x כאלה מאוחדים לכדי פרוייקט FutureX, שמטרתו לפתור בעיות, שהתשובות עליהן עדיין לא ידועות, אך ברור כי לכשתמצאנה הן תאפשרנה לשנות באופן מהותי את הדרך בה אנו מתקשרים, משתפים פעולה ומתחברים זה לזה.
אלקטל לוסנט



 
 
Bookmark and Share