Telecom News - מודל חדש ומהפכני לעבודת הממשלה ולניהול מכרזים ציבוריים "שקופים"

מודל חדש ומהפכני לעבודת הממשלה ולניהול מכרזים ציבוריים "שקופים"

דף הבית >> פורומים וביטקוין >> חדשות עולם הביטקוין >> מודל חדש ומהפכני לעבודת הממשלה ולניהול מכרזים ציבוריים "שקופים"
מערכת "אתריום" מציגה אלטרנטיבה "שקופה" לניהול כלכלי וארגוני של כל משאב, פרטי או ציבורי, עם יכולת ניהול רגולציה מזן חדש לחלוטין: נגמר עידן "הפרוטקציה במחשכים", הכל מנוהל באופן פתוח בגישת ה- Web 3.0. מהפכה בתחילת דרכה מפותחת בישראל.
מאת: אבי וייס, 5.8.14, 10:30אתריום

בעבר הצגנו כאן מערכת ממוחשבת בענן לתיחור, רכש ומכרזים, שהופכת את כל התהליכים הללו לקלים, שיוויוניים ושקופים (יחסית). אולם, זה הדור הנוכחי של פתרונות מחשוב, לתחומים הכי מורכבים של עבודת כל עסק, ארגון וכל גוף ממשלתי וציבורי. למהפכה הבאה קוראים "אתריום" ואת הרעיון המסתתר מאחוריה וכיצד המערכת הזו מפותחת כבר חשפנו בהרחבה כאן

במפגש קהילת האתריום, שכבר מונה מעל ל-110 חברים, שהתקיים ב-31.7.14 במתחם הסטארטאפים SOSA בת"א, תחת הכותרת: Ethereum - From Concept to Implementation, הוצגו ונחשפו המהלכים הבאים של האתריום, פיתוחים הנמצאים כעת בשלבים ראשונים של פיתוח בכמה חברות הזנק ובניסויים ראשונים בכמה ארגונים ועסקים בארץ ובעולם. 

גלעגלעד וולצוביץד וולצוביץ (בתמונה משמאל) יזם הפורום: "אתריום זו פלטפורמה ובסיס לפיתוחים רבים ומלהיבים. המטרה שלנו בפורום כאן: להיות Hub של רעיונות מעל ל-Blockchain. הנקודה החשובה בפיתוח של האתריום: האמון - Trust. קהילות קטנות עובדות די טוב בקשר ובאמון בין האנשים. אולם, כשעוברים לקהילות גדולות ולארגונים גדולים, יש צורך לבנות מערכות לבניית אמון. בעולם הפיננסי, הבנקים אמורים להיות הבסיס לאמון בכלכלה ובכסף שאנשים מחזיקים ביד. זה לא תמיד עובד, במיוחד כשיש משברים פיננסיים והונאות פיננסיות גדולות.

מכאן, שקודם כל יש צורך ליצור קונצנזוס ולשמור על האמון לאורך זמן. בלי אמון, האנשים פונים אל הרגולציה, כמי שאמורה לשמור על רמת האמון בין בני האדם ולהגן עליהם ועל הנכסים הפיננסיים שיש בידם. אולם, הרגולציה מגיבה בד"כ באיחור, רק אחרי שהתגלתה הונאה בקנה מידה גדול או שנוצר משבר גדול.

בעולם הביטקוין, האמון הפיננסי נובע מה-Blockchain, שהוא הבסיס ליצירת בלוקים חדשים, שהם גלויים לכל. כך, הביטקוין יצר בסיס לרמת אמון כמעט מוחלטת ומבוזרת באופן מלא. אם נצליח לפתור באותה צורה את רמת האמון בעולם הפיננסי, המלא ברגולציה, בגלל חוסר האמון הבסיסי שיש בעולם הכלכלי, אזי ניתן לנהל בגישת ה-Trust כל סוג של עסק וארגון עד רמת הממשל. 

במערכת זו יוצרים Meta Data לכל נכס - Asset ושומרים אותו בבלוק. הבלוק גלוי לכולם. זה יוצר מערכת של Blockchain 2.0.

האתריום יוצר שכבה חדשה בלי להגדיר מה השימוש שלה. מכאן, שניתן לבזר כל דבר. כל הסכם, כל נכס, כל החלטה. 

היות וזה מבוסס על קוד פתוח, כל אחד יכול לראות מה יש בפנים. זה הבסיס הראשוני לאמון.

כל התהליך של בניית המערכת החדשה נעשה היום בצורה מבוזרת ע"י צוות בראשותו של ויטאלי. יש כבר כמה רעיונות העומדים בפני מימוש, בעיקר בתחום ה-Contracts (חוזים). המשמעות: החשבון החדש באתריום לא רק יודע להעביר מטבע (למעשה מעביר אסימון), אלא גם הוא יודע מה התנאים של ההעברה, אילו פעולות מתבצעות ותבוצענה ומה התכונות הקיימות בהעברה הזו. 

האתריום, למעש האתר, המטבע הבסיסית, החל להימכר כדי לממן את הפיתוח של הפלטפורמה.

השלב הבא, שנקרא Web 3.0, הוא תהליך של יצירת קונצנזוס מלא עם העברת קבצים והעברת מסרים מוצפנים ב-2 הפרוטוקולים הנוספים לאתריום: Swarm ו-Whisper. כך, יוצרים אינטרנט מבוזר לחלוטין בשונה מהמבנה של האינטרנט של היום, שהוא די ריכוזי.

יש כיום נטיה ללכת לשקיפות מלאה באינטרנט. זה מאוד מתאים לגופי הממשל. הכיוון הזה נועד למנוע שחיתויות ואת כל המניפולציות הנסתרות הנעשות בכסף של הציבור. זה בהחלט מתאים לכל הפעילות המתבצעת כיום בגופי החקיקה והרגולציה כנגד הריכוזיות והפירמידות של ארגונים גדולים.

אולם, הבעיה המרכזית עדיין לא נפתרה. היא מצויה ברשות המבצעת על כל זרועותיה. השאלות, שנשארו פתוחות, הן: איך הכסף הציבורי עובר ולאן הוא מגיע, איך מוציאים אותו, מי ולמה. אלה תהליכים נסתרים, מאוד ריכוזיים, אפילו במדינות דמוקרטיות.

אתריום, תוך 5 עד 10 שנים, יכול לשנות את כל המודל של עבודת הממשלה. אפשר לפתח Open Market של אפליקציות עבור הממשלה, עבור קהילת המשתמשים בכסף בממשלה, שזה למעשה חלק ניכר מעובדי המדינה, שישתמשו במערכת כזו. כך, ניתן יהיה לשנות את כל עולם הרגולציה שיש על הכסף ועל התנהלות העסקית והארגונית.

מדובר בקונספט מהפכני הנמצא בתחילת דרכו. יש לו כבר תחילת פיתוחים ויישומים מרתקים.

אני רואה, שהמימושים הראשונים של רעיון "הממשל השקוף" יתחיל ב-NGO (עמותות) ואני מאמין, שדי מהר הרעיון הזה יעבור גם לגופי הרגולציה והממשל ברחבי העולם. 

במקום לנהל מכרזים ופטורים ממכרזים באופן מרוכז ודי נסתר, מבחינת האינטרסים הקיימים מאחורי הקלעים, ניתן לשנות את השיטה של 'חבר מביא חבר' ושאר השחיתויות הקטנות והגדולות. ניתן להפוך זאת לפעילות קהילתית, שיש צורך וניתן ליצור בה אמון. הכנסת האלמנט של האמון בתהליך של כל מכרז והוצאה כספית, תשנה את הממשלה ותאפשר לאזרחים לתת אמון בממשלה ובפעולותיה. אמון במערכות הכספיות של הממשלה תיצור מהפכה ביחס בין האזרחים משלמי המיסים לממשלה". 

רומן מנדרומן מנדלייללייל (בתמונה משמאל), מומחה ומפתח אתריום: "אתריום זו פלטפורמה הנמצאת בתחילת דרכה ואנו מעודדים מפתחים להפעיל את הדימיון שלהם ולפתח פתרונות חדשים ומלהיבים, 'שישנו את העולם'.

הקהילה שלנו מאוד פתוחה, מבוססת כולה קוד פתוח ויש לנו כבר פיתוחים שמצליחים. הצגתי כמה מהם בהרצאה הקודמת, למרות שהמערכת על רוב חלקיה היא במצב של אלפא. 

אני מחפש מפתחים בג'אווה, שיפתחו ויהיו שותפים לפיתוח בתחום, שאני יזמתי, שקרוי Ethereum J (אתריום ג'אווה). יש לתחום הזה, לעניות דעתי, פוטנציאל אדיר". 

אילן פרחאילן פרח (בתמונה משמאל) יזם ומנכ"ל OpenLETS: "אנו מפתחים פתרונות לעולם הכלכלה החדשה. הכלכלה הזו דורשת מסגרת - Framework, כי היא מאוד שבירה ומבוזרת. 

OpenLETS מאפשרת לכל קבוצה של אנשים לייצר לבד ובעצמם כלכלה משותפת חדשה מכל סוג. כיום, ייצור מטבעות וקביעת ערך למטבע נעשה בצורה מרכזית ע"י הבנק המרכזי של המדינה. אולם, המסחר העולמי הפך להיות מבוזר.

יש כבר שווקים רבים של P2P. יש דוגמאות רבות לעולם הכלכלי הזה: Uber וגט-טקסי בתחום הנסיעה במוניות, 'מימון המונים' בתחום גיוס הכסף, ויש תחומים רבים העובדים בשיטת ה-P2P גם בעולמות שאינם הייטק. למשל: החלפת בתים לחופשה, פרויקט אגורה ועוד. נוצרו מטבעות חדשים רבים, שאינם ביטקוין, לצורך החלפה ומכירה של מוצרים. תחום הייעוץ והלמידה המקוונת עבר למודל של Time Bank עם כסף מיוחד. זה קיים גם באתרי מסחר אלקטרוני, נושא שהחל בצבירת נקודות וקופונים והמשיך למטבעות שוות כסף, למשל באיביי, אמזון, בסט-ביי ועוד.

אנו משלבים קוד פתוח בכל תחום וכך מגיעים לעולם החדש, שייכנס לכל תחום ולא רק בעולם ה-ICT. למשל לעולם התכנון של מוצרים מכל סוג ועד רמה של ייצור ומכירת מכוניות ובתים.

מה שחסר לנו כדי שהמודל הזה יעבוד בקלות, זה שיש כיום מצב של היעדר קשר בין מטבעות וכלים פיננסיים ולהפך. יש מכשירים פיננסיים רבים, שיש להם קשר חלש למטבעות. אנו מנסים לפתור את הפער הזה. 

מה אנו רוצים להציג? מערכת בקוד פתוח, שתספק מסגרת אחודה ל-eCosystem חדש, שיוצר קשר בין כלכלות מכל סוג. המודל חדש קובע: מי יכול ליצור מטבע, איך קובעים זאת, מה השיטה הכלכלית, איך יוצרים אמון, איך יוצרים אינטרסים משותפים.

שכבת כלי הפיתוח במערכת מחברת את כל השיטות הכלכליות הקיימות, החל מכסף הנקבע ע"י המדינה, דרך כרטיסי אשראי מכל סוג, כסף מבוזר ועד למצב בו אין מטבע כלל ויש החלפת מוצרים בלי כסף (שזה למעשה הכלכלה העתיקה של בארטר). אנו מאפשרים לפתח PlugIns לכל תחום כדי פתח כלים פיננסיים וחברתיים חדשים לעולם הכלכלה החדשה. 

מבחינת הפיתוח של המערכת שלנו, אנו מפתחים כעת את ממשק המשתמש. מתחת למנוע של הממשק מסתתר אתריום, אבל למשתמשי הקצה זה שקוף עבורם.

כדי להדגים יכולות, בנינו כלי פיתוח ליישום אחד, יישום, שאותו אנו מציגים באתר, והוא Time Bank, שבו לכל מוצר יש ערך הנמדד בזמן.

הכלכלה החדשה, שאנו מדגימים אותה, כדי להציג את היכולות של המערכת, מצויה כאן. זו מערכת הדגמה, שכבר עובדת במצב אלפא וניתן להתנסות ולחוש מה יש בה ואיך הכלכלה החדשה תתבצע הלכה למעשה.

החזון שלנו הוא ליצור כלכלה חדשה של אנשים המשתפים פעילות ביניהם בכל תחום. אני מעריך, שנציג מערכת עובדת במצב בטא בעוד כ-3 עד 4 חודשים והקהילה תוכל לבחון אותה. נספק את המערכת לארגונים ולאנשים, שירצו לבנות פעילות כלכלית חדשה סביב הפלטפורמה הזו".

מצגת ההרצאה של אילן פרח מצויה כאן
Introduction to Smart Contracts



 
 
Bookmark and Share