Telecom News - החלטה אחת חיובית: שר התקשורת היוצא חתם על תהליך מעבר ל"רישיון אחוד"

החלטה אחת חיובית: שר התקשורת היוצא חתם על תהליך מעבר ל"רישיון אחוד"

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> החלטה אחת חיובית: שר התקשורת היוצא חתם על תהליך מעבר ל"רישיון אחוד"
בתהליך מעט איטי, אבל שהחל היום, שוק התקשורת בישראל ישנה את פניו בשנים הקרובות, תודות לשיטת "הרישיון האחוד", שיטה, ששר התשורת היוצא חתם עליה היום ממש טרם עזיבתו את התפקיד. "קרן אור באפלה" בהחלטה אחת חיובית.  
מאת: אבי וייס, 17.11.14, 23:45גלעד ארדן

היומיים האחרונים היו בבחינת"אסון" לשוק התקשורת בסדרת החלטות הפוגעות בתחרות ובצרכנים (כאן, כאן וכאן). אולם, הייתה גם "קרן אור באפלה". שר התקשורת גלעד ארדן, אמנם באיחור רב, "אבל טוב מאוחר מאשר אף פעם לא", חתם בדקות האחרונות של מילוי תפקידו כשר התקשורת על הרפורמה המכונה בשם: "רישיון אחוד".

החלטת השר מצויה כאן, ניתוח הנמוקים, שהובילו להחלטת השר ותהליך השימוע בנושא מצויים כאן, טיוטת רישיון כללי אחוד מצויה כאן.

המונח "רישיון אחוד" אינו מוכר לציבור אך הוא מוכר היטב למנהלי ובעלי חברות התקשורת. הסבר וניתוח מפורט על הרפורמה הזו ומשמעותה כבר הבאנו כאן וכאן. ציינו, שרפורמה זו תביא לפריצת דרך ענקית בשוק התקשורת הישראלי.

הסיבה: ספק MVNO יוכל להיות בקלות יתרה גם ספק מפ"א, ספק מב"ל, ספק אינטרנט וכיו"ב. בסופו של התהליך, כל ספק יוכל להיות ספק של כל השירותים בעולם התקשורת כפי יכולותיו. זה ייצור מגוון רחב יותר של מתחרים, שיהיה להם "רישיון אחוד", זול ופשוט, לכל השירותים של עולם התקשורת.

אולם, התהליך הזה ייקח זמן, הרבה זמן. בניגוד לרפורמות האחרות, ששר התקשורת גלעד ארדן חתם היום, התהליך של המעבר ל"רישיון אחוד" ייקח לפחות חצי שנה ואולי שנה. הסיבה: נקבע בהחלטה תהליך מאוד מדורג הכולל שינויי חקיקה ותקנות, תהליכי היערכות להחלפת הרישיונות ו-2 שלבים להחלפת הרישיונות:

א. בשלב הראשון יהיה "רישיון אחוד" המחליף את הרישיונות של: 1) מפ"א כללי ייחודי (מפעיל פנים ארצי, שאינו בזק או הוט וללא חובת פריסה אוניברסלית), 2) ספק MVNO, דהיינו: מפעיל סלולר ברשת אחרת, 3) ספק מב"ל (מפעיל בינלאומי, לתקשורת בינלאומית).

ב. רק בשלב השני, כנראה בעוד כשנה עד שנתיים, יצורפו סוגי רישיונות נוספים ל"רישיון האחוד", דוגמת: 1) רישיון נס"ר (נקודת סיום רשת, זה רישיון לטלפוניה עסקית) ו-2) רישיון גישה לאינטרנט (ISP) (הערה: בשלב הראשון ניתן לספק שירותי גישה לאינטרנט ברישיון האחוד, אך ברגולציה מצומצמת). ייתכן ובהמשך ייבחנו סוגי רישיונות נוספים, שניתן לשלב אותם ב"רישיון האחוד". 

כך, לאחר המעבר ל"רישיון אחוד", תוכל חברה, שמספקת שירותי טלפוניה בינלאומיים, לספק שירותי תקשורת קווית ותקשורת סלולרית ללא צורך בקבלת רישיון נפרד ולהיפך (דהיינו: ספק NVNO יוכל לספק תקשורת קווית, תקשורת בינלאומית ואינטרנט ברישיון אחד ללא צורך ברישיון נוסף). כך, נראה את ספקי ה-MVNO נכנסים לתחומים חדשים. אם לא די בכך, בעלי רישונות של MVNO, שלא הפעילו אותם עד כה (כיום יש רק 5 מפעילי MVNO מתוך 11 בעלי רישיון MVNO), ייכנסו בקרוב לשוק, עם שירותים מגוונים ואולי אף מפתיעים.

בקרוב נחשוף חלק מהשחקנים החדשים הללו (רמז דקיק: Free Telecom ,Cellact ועוד). בנוסף, שחקני MVNO קיימים דוגמת רמי לוי, יופון ועוד, יחלו להיכנס לתחומי שירותי תקשורת חדשים, שלא היו בהם עד היום. זו בשורה חיובית ומעודדת לשוק התקשורת הישראלי. ממש "קרן אור באפלה", גם אם ייקח שנה עד שהשמש הזו תזרח ותשפיע באופן חיובי על השוק, שיסבול עד אז מההחלטות הגרועות האחרות של היומיים האחרונים. 
שירות משולב



 
 
Bookmark and Share