Telecom News - סטודנטים פיתחו עגלת קניות רובוטית הנעה אחר הקונה באופן עצמאי ללא מגע

סטודנטים פיתחו עגלת קניות רובוטית הנעה אחר הקונה באופן עצמאי ללא מגע

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> סטודנטים פיתחו עגלת קניות רובוטית הנעה אחר הקונה באופן עצמאי ללא מגע
סטודנטים פיתחו עגלת קניות רובוטית הנעה אחר הקונה באופן עצמאי ללא מגע
מאת: מערכת Telecom News, 1.12.14, 19:40עגלה רובוטית

עקוב אחרי – גרסת הטכניון: סטודנטים בטכניון פיתחו אלגוריתם חדשני המאפשר לעגלת הקניות לזהות את הקונה ולעקוב אחריו מבלי שיצטרך לדחוף אותה. גם את העגלה עצמה הם בנו לבדם. 

דמיינו לכם תמונה עתידנית: אתם בסופרמרקט, ועשרות עגלות מטיילות בין המדפים באופן עצמאי, נוסעות כמו כלב נאמן אחר הקונים, עוקבות אחריהם ממדפי החלב למדפי הלחם, ממדפי הירקות לקופה. נשמע נחמד? עמרי אלימלך ואוהד רוסנק, סטודנטים לתואר ראשון מהפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, פיתחו עגלת קניות כזאת: עגלה רובוטית הנעה באופן עצמאי ועוקבת אחר הקונה. (בתמונה משמאל).

עמרי ואוהד אהבו תמיד לבנות דברים ולהבין כיצד הם פועלים. עמרי: "כשהיינו קטנים שיחקנו הרבה בלגו הנדסי ובנינו רובוטים. אנו מאוד אוהבים לבנות דברים ותמיד היה לנו ברור, שכשנהיה גדולים נלמד הנדסה בטכניון".

אוהד: "כשהיינו צריכים לבחור פרויקט גמר היה לנו ברור, שנעסוק בפרויקט הקשור לרובוטיקה, וכך הגענו למעבדה לבקרה, רובוטיקה ולמידה חישובית בפקולטה".

הרעיון לפרויקט הייחוהסטודנטים עם העגלה הרובוטיתדי עלה במוחם של השניים בעקבות חוויותיו של אוהד עם אמו בסופרמרקט. אוהד: "אמא שלי אוהבת לקנות בסופר, מעמיסה עגלות, ופשוט נמאס לי ללכת אחריה בסופרמרקט ולדחוף את העגלה, אז החלטנו לפתח עבורה עגלת קניות רובוטית-עצמאית, שתעשה במקומי את העבודה".

עמרי: "אמא של אוהד התלהבה מהרעיון, והתחלנו לעבוד על הפרויקט באופן רציני. התחלנו לחקור באינטרנט ולחפש פרויקטים דומים, שנעשו בעבר. להפתעתנו, לא מצאנו עגלות רובוטיות הנעות באופן עצמאי. מצאנו כמה עגלות העוקבות אחר הקונה בהפעלה בשלט רחוק, אך לא עגלה רובוטית, שתעקוב אחריו באופן אוטונומי ממש".

חברי סגל בפקולטה חשבו, שהרעיון לפרויקט קצת שאפתני מדי לתואר ראשון, משום שהוא מבוסס על עיבוד תמונה בזמן אמת, אך השניים לא אמרו נואש. הם השקיעו חשיבה רבה בכתיבת האלגוריתם, שיאפשר את זיהוי הקונה ועקיבה אחריו בזמן אמת.

על העגלה הרכיבו השניים מצלמת קינקט הנותנת תמונת עומק טובה ומסוגלת לזהות אנשים בתמונה. המצלמה מעבירה את המידע למעבד, שמריץ את אלגוריתם הזיהוי ודואג, שמכל האנשים בתמונה, תתבצע העקיבה רק אחרי הלקוח הספציפי, שאחריו העגלה אמורה לעקוב.

עמרי: "זו מערכת לומדת והמעבד אוגר את מידע חדש ומשפר את הביצועים כל הזמן. פיתוח אלגוריתם זה היה האתגר המרכזי והמשמעותי ביותר בפרויקט".

אוהד: "גם את העגלה ייצרנו לבד. מצאנו עגלת קניות מפורקת במזבלה, חלודה וללא גלגלים, ובנינו אותה מחדש. ריתכנו את המבנה שלה כך שיהיה קל ויעיל לרובוט מסוג זה, חיברנו לה מצלמת קינקט, סוללה חזקה וכרטיס מחשב, תוך הקפדה יתרה על  עיצוב המוצר".

קובי כוחי, ראש המעבדה לבקרה, רובוטיקה ולמידה חישובית בפקולטה להנדסת חשמל, הנחה וליווה את הסטודנטים בפרויקט: "הפרויקט קיבל את הציון 100. מבחינתנו בפקולטה, התהליך, שהסטודנטים עוברים כדי לבנות את עצמם מבחינה מקצועית הוא הדבר המשמעותי ולאו דווקא המוצר הסופי. במהלך הקורס נדרשים הסטודנטים לחקור לעומק טכנולוגיות חדשות והם נחשפים ליזמות ולפיתוח מוצר".

אוהד ועמרי: "מבחינתנו הצלחנו בפרויקט. זהו פרויקט סטודנטיאלי, שיש להמשיך לעבוד עליו ולשפר אותו. אנו מאמינים, שבעתיד יפותח  שבב ייעודי, שיחליף את המעבד, שהשתמשנו בו. המוצר שלנו עדיין לא מושלם, אבל נמשיך ונפתח אותו בעתיד".

לסרטון המציג את הפרויקט לחץ - כאן. (או ראה בתחתית הכתבה).

בתמונות :
  1. בתמונה למעלה – (מימין לשמאל) אוהד רוסנק, קובי כוחי ועמרי אלימלך עם העגלה שפיתחו.
  2. בתמונה למטה – הסטודנטים אוהד רוסנק ועמרי אלימלך עם העגלה העוקבת.
צילום : שרון צור, דוברות הטכניון
 
הסטודנטים עם העגלה הרובוטית



 
 
Bookmark and Share