Telecom News - למה לא יהיו 2 ג'יגה סימטרי בפס הרחב לאינטרנט הקווי בישראל?

למה לא יהיו 2 ג'יגה סימטרי בפס הרחב לאינטרנט הקווי בישראל?

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> למה לא יהיו 2 ג'יגה סימטרי בפס הרחב לאינטרנט הקווי בישראל?
ספקית שירותי הכבלים קומקאסט (Comcast) החלה לספק  בארה"ב חיבורי 2 ג'יגה סימטרי לבתים, בנוסף לשירותים מתקדמים אחרים. למה שירות כזה לא אפשרי בישראל והאם משרד התקשורת יכול לעשות משהו בנושא הזה. הסיפור העגום של כשלון הרגולציה בתקשורת בישראל. 
מאת: אבי וייס, 18.7.15 ,21:00Xfinity Fiber

חברת הכבלים הגדולה קומקאסט (Comcast) מארה"ב השיקה שירות חדש בתחום הפס הרחב הביתי של 2 ג'יגה-ביט סימטרי (עסקים קטנים עד בינוניים יכולים לקבל חיבור של עד 10 ג'יגה-ביט סימטרי).

השירות נקרא Gigabit Pro ומסופק במסגרת המותג Xfinity של קומקאסט. השירות כבר זמין ב-7 מדינות ברחבי ארה"ב. מחיר השירות הוא 299.95 דולרים לחודש עם התחייבות לשנתיים, פלוס התקנה וממיר (כ-1,000 דולרים, תלוי במרחק והצורך בחפירות והתקנות כדי להביא את הסיב לתוך הבית). מי שמתחייב ל-3 שנים יכול להוריד את המחיר החודשי ל-160 דולרים. 

גם למי שלא נמצא בתחום הכיסוי בסיבים עד הבית - FTTH של קומקאסט, יוכל לקבל בקרוב את הביצועים הללו, לאחר שדרוג הרשת של קומקאסט ל-Docsis 3.1, טכנולוגיה, שיכולה לספק (תיאורטית) עד 10 ג'יגה בערוץ היורד ו-2 ג'יגה בערוץ העולה. 

בנוסף, לחברת קומקאסט יש מגוון רחב של שירותי פס רחב, כולל באלחוט. קומקאסט פרסה מיליוני בסיסי שידור - HotSpots ב-WiFi בכל רחבי ארה"ב (ב-40 מדינות בהן היא פועלת), בסה"כ ביחד עם שותפותיה לשירות, מדובר בכ-20 מיליון HotSpots, בשירות הנקרא Xfinity WiFi.

השירות הזה החל לפני כמה שנים, וחיש מהר אימץ את תקן HotSpot 2.0 מה שמאפשר לספק שירות דומה ל-MVNO על רשת ה-WiFi של חברות הכבלים בארה"ב. כרגע השירות הזה מספק פס רחב ושירותי טלווויזיה ללקוחות, באמצעות חיבור WiFi למכשירים בעלי יכולת WiFi (בעיקר הכוונה לסמארטפונים, מחשבים ניידים ולטאבלטים). בקרוב, קומקאסט תרחיב את השירות הזה (כמו מתחרתה Cablevision) ותספק גם שירותי טלפוניה ניידים על ה-Wifi, גם כ-Offload נייד וגם כשירות מתחרה בחברות הסלולר (MVNO על רשת ה-WiFi). 

אין ולא יכולים להיות שירותים כאלו בישראל.

למה?

מכמה סיבות: 
1. אין שום ספק כבלים, בזק או אחר (כמו Unlimited) בישראל, שיש לו איזה תכנית כזו, לא להיום, למחר ולא לשנה הבאה ולא בכלל. בגלל משרד התקשורת הישראלי. כולם משתעשעים ועסוקים ב"שוק סיטונאי", עם הטכנולוגיות של העשורים הקודמים.

2. בנוסף, כדי לקבל 2 ג'יגה סימטרי לבית, יש צורך, שהנתב וכרטיס הרשת בבית יהיו של 10 ג'יגה. אין שום ספק תקשורת בישראל, שמספק ללקוחותיו נתב עם יציאה של 10 ג'יגה. גם לא Unlimited. 

3. ספקים וירטואליים לא משקיעים בתשתיות, כי אין להם תשתיות. התחרות בישראל עברה מ-2010 על פי מדיניות משרד התקשורת לתחרות בין ספקים וירטואליים במקום לתחרות בין בעלי תשתיות (כמנותח בהרחבה כאן).

זו טעות בסיסית "בהבנהרן לבאותת הנקרא" של משרד התקשורת. טעות שעדיין נמשכת ותימשך (כעולה מדבריו של סמנכ"ל בכיר לכלכלה במשרד התקשורת) (בתמונה משמאל). לא פלא שישראל נמצאת כל הזמן בירידה במעמדה בתחום הפס הרחב הנייד והנייח, בהשוואה עולמית (כאן). 

4. תחום ה-WiFi קיבל מהלומה רגולטורית ממשרד התקשורת, ולכן אין כאן רשתות WiFi של מפעילי תקשורת לצרכי WiFi בעיקר ל-Offload, או לשירותי MVNO על WiFi, כמו שהחל בארה"ב ובעוד מדינות בעולם.
גם VoC בלתי אפשרי ליישם בישראל. 

אלו הן העובדות, שמובילות לכך, שאין ולא יהיה (בטווח הזמן הנראה לעין) שירותים כאלו בישראל.

אחד מהמשתתפים בכנס הרגולציה באוניברסיטת ת"א, יועץאבי יבין התקשורת הוותיק אבי יבין, (בתמונה משמאל), תוך כדי מהלך הכנס החליט לכתוב "מעין חמשיר", שמתאר את המצב של רגולציית התקשורת בישראל, מצב שלא ניתן לתיקון, כי הוא נתון בידיים של פולטיקאים קטנים וחסרי יכולת לראות מעבר לקצה האף שלהם. להלן הדברים, שהוקראו על ידו במפגש, כתגובה לדוברים, שהתעלמו לדבריו מהבעיה הפוליטית של רגולציית התקשורת בישראל:

"על קצה המזלג כשרגולציה פוגשת פוליטיזציה": 
הרגולציה כשהיא עטופה בפוליטיזציה יוצרת מתוקף כך אפקטים קשים של ראקציה, 
שהם הנגזרת של אינפקציה שצצה לה מהגועליציה, 
שהיא תוצר ישיר של הפוליטיזציה. 
אל לה לאקדמיה לתת לתת קרדיטציה עניינית כל כך לרגולציה, 
שהרי רוב החלטותיה נובעות משיקולים פוליטיים אד הוק של השר הרלוונטי בזמן נתון
שבו הוא מחליט וזאת לעניין שרידותו ועתידו הפוליטי. 
ניתן היה לראות זאת בשנים האחרונות על כל צעד ושעל במשרד התקשורת והדוגמאות לכך - אין ספור. 
ואולם לא אסיים בבחינת פטור בלא כלום,
 והצעתי מזה שנים ארוכות נושא שעולה מעת לעת לדיון בממשלה ובציבור היא: 
הקמת רשות תקשורת לאומית מקצועית מנותקת מהפוליטיקה כמו בעולם הנאור". 

 
משרד התקשורת הישראלי



 
 
Bookmark and Share