Telecom News - "המפץ הגדול" החל: גם השוק הסיטונאי ושת"פ אנטנות בדרך לבית הקברות

"המפץ הגדול" החל: גם השוק הסיטונאי ושת"פ אנטנות בדרך לבית הקברות

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> "המפץ הגדול" החל: גם השוק הסיטונאי ושת"פ אנטנות בדרך לבית הקברות
לא רק גולן טלקום בדרך לבית הקברות, גם הרפורמות האחרות: השוק הסיטונאי ושת"פ אנטנות, בדרך לשם. השוק מתקן את עצמו לבד, כי אי אפשר להמשיך לעד בתרגילי ה"ישראבלוף", שהמציאו במשרד התקשורת, בתחומי התקשורת המרכזיים. בהסכם בין סלקום לגולן טלקום מסתתרת "גלולת רעל" שמבטיחה One-Way Ticket לעסקה. בכל מקרה, גולן טלקום מחוסלת. ניתוח מפוקח ועדכני
מאת: אבי וייס, 5.11.15, 19:25שלמה פילבר

מכל ההמולה סביב רכישת גולן טלקום ע"י סלקום והודעות לציבור משעשעות של אנשים הנמצאים בחלל החיצון ללא שום קשר עם איזו תחנת קרקע (גלעד ארדן, משה כחלון וקצת שלמה פילבר - בתמונה), פרט אחר מאוד חשוב לא זכה לתשומת לב הולמת.

בהסכם בין סלקום לגולן טלקום (שנותח בבהירות ע"י האנליסט ערן יעקובי), מסתתרת "גלולת רעל", שמבטיחה One -Way Ticket לעסקה הזו: בכל מקרה, גולן טלקום מחוסלת

ההסכם אומר, שאם העסקה לא תאושר ע"י הרגולטורים, גולן טלקום אמורה לשלם לסלקום את הסכום הצנוע של 600 מיליון ש"ח (וזה המספר עוד לפני הקנסות של משרד התקשורת, בגין אי בניית רשתות סלולר דור 3 ודור 4). המשמעות: לא יימצא לה שום קונה והיא תהפוך לחדלת פירעון.

דהיינו: בכל מקרה גולן טלקום חוסלה. או שהיא תהיה "מותג הבית" של סלקום (מתחרה בוואלה! מובייל ו-012-מובייל, "מותגי הבית" של פלאפון ופרטנר בהתאמה), או שלא תהיה בכלל. 

גלעד ארדן ומשה כחלון מזילים כעת "דמעות תנין" על ה-Baby שלהם (גולן טלקום) שנפל ומת. הם חושבים שהם יכולים למנוע את המהלך הזה והם שוב טועים. הם, במו ידיהם יצרו נזקים מפלצתיים בהיקף מצטבר של 63 מיליארד ש"ח לשוק התקשורת הישראלי. הגיע העת שהם ישתקו ולא יקשקשו בתחומים שהם בכלל לא מבינים בהם. 

וזה מוביל מייד לתוצאה הבאה: הסדר שת"פ רשתות אנטנות הסלולר מת (או ימות לבד - בקרוב).
כל ההסדר הזה בנוי על פיקציות ותחמונים ואין לו שום תוחלת ועתיד. אם סלקום תקבל אישור לרכישת גולן טלקום, אין לה שום צורך בשת"פ רשתות ואנטנות (לא עם פלאפון ולא עם גולן טלקום), כי לגולן טלקום אין רשת...

סלקום רק תיקח את ה-5 מגהרץ, שיש לגולן טלקום, ותצרף זאת ל-15 המגהרץ, שכבר יש לה בדור רביעי - LTE. זהו. מה יקרה עם תדרי דור 3 של גולן טלקום? סביר להניח, שהם ימוזגו גם כן בתדרי סלקום לדור 3 (או שיופקעו ע"י משרד התקשורת, במסגרת הסנקציות שיוטלו על גולן טלקום, בעקבות אי מילוי תנאי המכרז והרישיון שלה, שנוגעים לדור 3). 

לגבי פלאפון, גם אם תצליח להגיע להסכם שת"פ אנטנות עם מרתון (חזי בצלאל), ההסכם הזה לא ימומש (כי למרתון לא רק שאין רשת, אין לה כלום: לא עובדים ולא לקוחות. כלום מכלום, חוץ מ"תדרים על הנייר" ממכרז התדרים ומצגות צבעוניות). בנוסף, עובדי פלאפון, ההסתדרות וועדת הכלכלה של הכנסת לא ינתנו לזה להתממש. בכל מקרה, פלאפון יצאה "קרחת מכאן ומכאן" והיא למעשה סייעה לגולן טלקום (בזה שהגישה הצעה לרכישתה), לקבל שווי כל כך גבוה מסלקום, שווי המנותק מכל מציאות. 

כך, שנשארנו רק עם השת"פ של PHI (פרטנר והוט מובייל), שכבר יצא לדרך עם 20 מגהרץ בכל הארץ ב-LTE. זה ההסדר היחיד שיימשך. זאת, משום שמנכ"ל פרטנר הקודם (חיים רומנו) ראה למרחקים והוא היחיד בשוק, שניצל את הסדר שת"פ אנטנות לטובת פרטנר והוט-מובייל, גם יחד.

זו הייתה ההתחלה וגם הסוף של רגולציית "שת"פ אנטנות" בישראל. מועד  טקס הקבורה טרם פורסם. 

ומכאן ל"שוק הסיטונאי" - גם זה יצור רגולטורי שעומד למות.
אני חזיתי שהסדר השוק הסיטונאי ימות לכל היותר תוך שנתיים. כעת אני מעדכן את התחזית שלי: השוק הסיטונאי כבר מת. לא כל בני המשפחה קיבלו את הבשורה המרה, אבל זה קרה. גם החלום, שאפשר יהיה לעשות כסף מהטלפוניה של בזק - מת. את החשודים \ האשמים במקרי המוות הרבים והבלתי טבעיים הללו - טרם חקרו וטרם העמידו לדין. 

הסיבה למות השוק הסיטונאי כל כך מהר: השחקנים, שבנו "הרים וגבעות" איך הם חוגגים על הגב של בזק, מגלים לפתע מה שכתוב באתר זה ב-182 כתבות, שמדובר ב: "ההונאה הצרכנית של העשור" ו"במכת מדינה". 

כעת, כשסלקום צריכה כל גרוש כדי לשלם על הרכישה הטרייה של גולן טלקום, לא יישאר לה כסף גם לממן את בזק. 

מדוע כולם נפלו בפח?
אין לי הסברים, כפי שלא ברור לי איך 900 אלף איש נפלו בפח, ששמו גולן טלקום. כנראה שקל "לעבוד בעיניים" על אנשים בישראל. כעת, יש יותר מ-200 אלף איש שנפלו בפח, ששמו "שוק סיטונאי". הם עוד יתגעגעו לבזק (ויחזרו אליה בזחילה, בדיוק כפי שלקוחות גולן טלקום יחזרו לחברות אותן נטשו). 

חברות ה-ISP מתחילות רק כעת לקלוט, שרק בזק מרוויחה מהשוק הסיטונאי וככל שהזמן מתקדם, החשבונות, שהן תקבלנה מבזק ילכו ויתפחו. זו הסיבה, שבזק כבר הוציאה התראות לכמה ISP על אי תשלום החשבוניות, שבזק שולחת לחברות שפועלות בשוק הסיטונאי.

יש עורכי דין, שרוצים לחגוג גם הם על הגב של בזק ומגישים תביעות ייצוגיות כנגד בזק בקצב הולך וגובר (האחרונים מאתמול, תביעה של 566 מיליון ש"ח של מיכל ברק סוקולובר ואלון צדוק) (התביעה שלהם מצויה כאן להורדה למתעניינים). יש לי חדשות עבורכם: אתם נמצאים, אם לא שמתם לב, באותה חללית המשייטת בחלל החיצון ולא קשורה לשום מציאות על פני כדור הארץ. אתם רק מספקים פרנסה לעורכי הדין של בזק... 

יש פתרון להמשיך בהסדר השוק הסיטונאי ולהחיות אותו. כתבתי זאת בעשרות רבות של מאמרים. אפשר להתחיל בלי שום בעיה מחר בבוקר בשוק סיטונאי בגישת ה-WLR על רשת הוט, ואח"כ ליישם זאת גם על רשת בזק, אחרי שמוציאים את קבוצות סלקום ופרטנר מהסדרי השוק הסיטונאי ומשאירים את התחרות הזו לשחקנים הקטנים עד הבינוניים, חסרי התשתיות והכיסים העמוקים.

אפשר גם להקשיב למנכ"ל פאסט, שכתב שלשום את המכתב הבא לרשות להגבלים עסקיים ולשר התקשורת (בנימין נתניהו) [ציטוט]: 

"הנדון: חיסול ספקיות אינטרנט קטנות ופגיעה בתחרות
שלום חברים, 
שמי איל תמיר, אני מנכ"ל ספקית האינטרנט FAST (בבעלות לוילנס בע"מ), בעלת רישיון אינטרנט מיוחד להספקת אינטרנט.
אנו מתרעמים על הצבת חסמים בפני ספקיות קטנות, ללא רישיון מפ"א (מפעיל פנים ארצי), מלפעול בשוק הסיטונאי שנרקח בעבור שלושת הספקיות הוותקיות, בעיקר פרטנר, סלקום, בזב"ל, ללא שום סיבות טכניות.

בכך הם בעצם מרסקים את התחרות ופוגעים בספקים קטנים ללא רישיון מפ"א מלפעול באופן שווה.

להלן מכתב שכתבתי לשר התקשורת, ולמנכ"ל משרד התקשורת:

אני מבקש, בשם FAST, בשם ספקיות האינטרנט הקטנות, התחרות, הצדק, וחופש העיסוק, לאפשר לספקי אינטרנט קטנים וחדשים ללא רשיונות מפ"א ותקציבי ענק, להתחבר לשוק הסיטונאי, בפשטות, כפי שיכלו טרם הרפורמה, על מנת לאפשר לתחרות להתקיים, וזאת עד לכמות של 1000 מחוברים על גבי השוק הסיטונאי, ללא הגבלות מייקרות, הן בשוק הסיטונאי של בזק, והן בשוק הסיטונאי של הוט.

המגבלות החדשות שהוספתם, קרי, סלילת קווים כפולים (בנוסף לקו הקיים) לא היו קיימות טרם השוק הסיטונאי. טרם הרפורמה, קו אחד היה מספיק ל-100 אלף מחוברים ויותר. על כן, אין ספק שיוכל להספיק לעד 1000 מחוברים בלבד.

כמו כן המערכות המיחשוביות היקרות שמטרתן העברת לקוחות במאסות, מתאימות רק לספקיות שנותנות שירות למאסות של לקוחות, ובטח שלא לאלו שנותנות שירות לעד 1000 מחוברים בלבד.

השוק הסיטונאי נועד לספקיות הקטנות, ואין להציב בפניהן מגבלות שלא קיימות למפעילי מפ"א (סלילת קווים מרובים באדמה), בעלי יכולות כלכליות נרחבות. בעצם העמדת החסמים הכלכליים, ללא שום סיבה טכנית, אתם חוסמים את הדרך בפני הספקיות הקטנות, ומחסלים את התחרות. 

קישור לכתבה בנושא: כאן

אנא התערבותכם בקביעה כי הנהלים שנקבעו בעצם כובלים את הספקיות הקטנות מלהתמודד בצורה שווה אל מול 3 הגדולות. ישנם 47 בעלי רישיון אינטרנט מיוחד, אף לא אחד מהם הצטרף לשוק הסיטונאי. רק הגדולות והחזקות. השוק הזה נבנה עבורנו בצורה לא הוגנת ולא שיוויונית, בהעדר צורך טכני ממשי.

ממתין לתגובתכם בנושא, תודה.

בברכה
איל תמיר
מנכ"ל FAST"

שורה תחתונה: משרד התקשורת סרב לבצע תהליך של הפקת לקחים, ביטול מסמכים מפוברקים, ביטול הסדרים מטעים, ביטול דיווחים שאינם אמת, תוך אי הקשבה לציבור ולנציגיו המוסמכים. היות ו"הישראבלופים" פרי המצאת משרד התקשורת לא יכולים להימשך לעד, מגיע יום אחד והם מתנפצים על קרקע המציאות. היום הזה הגיע. זה היום. "המפץ הגדול" החל
 
אייל תמיר
בתמונה: איל תמיר, מנכ"ל FAST



 
 
Bookmark and Share