Telecom News - ממשיכים להתל בציבור בתכנית הרסנית לשוק התקשורת ל-2016

ממשיכים להתל בציבור בתכנית הרסנית לשוק התקשורת ל-2016

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> ממשיכים להתל בציבור בתכנית הרסנית לשוק התקשורת ל-2016
משרד התקשורת פרסם מה שמכונה על ידו "תכנית עבודה ל-2016". זו לא תכנית עבודה בכלל, אלא תכנית הרס, מנותקת מכל מציאות, שתדרדר את ישראל במורד בכל קנה מידה השוואתי לנעשה בעולם הרחב. בלי החלפת ממציאי החלומות, לא ניתן יהיה להגיע לשום יעד הגיוני. בנוסף: חשיפת התחמונים של משרד התקשורת על פרטנר וגלובס. 
מאת: אבי וייס, 5.1.16, 18:00שלמה פילבר

 באיחור רב, בלי להתייעץ בכלל עם הציבור הרחב ונציגיו המוסמכים, הכינו "חכמי חלם" של משרד התקשורת מסמך המכונה על ידם: "תכנית עבודה ל-2016" (התמצית מצויה כאן, למתעניינים, ההודעה לתקשורת מצויה כאן). כשמנכ"ל משרד התקשורת (שלמה פילבר, בתמונה) הכריז על תחילת תהליך של בניית "תכנית אסטרטגית", חשפתי כאן, שזו אינה תכנית אסטרטגית בכלל, אלא תכנית להעצמת כוחו של שמילה מימון (סמנכ"ל בכיר פיקוח ואכיפה) על חשבון עמיתיו במשרד...

כעת, יוצא לאור החלק הראשון של התכנית הגאונית הזו, תחת השם: "תכנית עבודה ל-2016". מלבד סיסמאות חסרות כיסוי דוגמת "היעד ל-2016 – להחזיר את ישראל לקדמת הטכנולוגיה", יש בה בשורות רעות מאוד לשוק התקשורת.

אם "ההפרדה המבנית" תרד מעל בזק כבר ב-2016, כפי שמתוכנן בתכנית הזו, כל המתחרות הגדולות של בזק (בעיקר הקבוצות סלקום, פרטנר ו-Unlimited) יכולות כבר כעת להתייצב בשורה במשרד של כונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל ולהחזיר לו את מפתחות...

הוט תגיע לשם (למשרדי כונס הנכסים) קצת יותר מאוחר, כי עושים לה בתכנית החדשה הנחות בפריסה האוניברסלית...

את כל שאר הנושאים בתכנית חבל לנתח, כי מדובר באוסף של שטויות וחלומות חסרי כל קשר לאיזו מציאות. כנראה שמנכ"ל משרד התקשורת חושב, שאפשר לעבוד על כולם, כל הזמן. את זה נדגים בסיפור הקטן הבא:

איך במשרד התקשורת עובדים על פרטנר וגלובס גם יחד:
בגלובס פורסם בהרחבה התוכן של הבג"ץ של פרטנר כנגד משרד התקשורת בגין "אפלייה באכיפה" כלפי גולן טלקום. שני קטעים צדו את עיני בסיפור, שפורסם בגלובס, קטעים הממחישים כיצד משרד התקשורת עובד ומתנהג:

1. איומים חסרי כיסוי. 
וכך כתב גדי פרץ: "אחד הפרטים המעניינים, שנחשפים בבג"ץ, אשר מעידים על משרד התקשורת, הוא התגובה שקיבלה פרטנר כאשר ביקשה לאכוף את הרישיון של גולן טלקום. לא רק שהמשרד דוחה את טענות החברה למחדל באכיפה - הוא גם קובע כי האמירה של פרטנר היא לשון הרע. לקרוא ולא להאמין".

עבורי, זו לא הייתה הפתעה בכלל. האיומים בתביעת "לשון הרע" כמעט על כל שאלה, שמשרד התקשורת נשאל, הייתה "לחם חוקי" מזה זמן רב. "הצטיינו באיומים" כלפי, במענה לשאלות, שנגעו בעיקר בנושאים הקשורים ליועצת המשפטית של המשרד (עו"ד דנה נויפלד) ובנושאים הקשורים בסמנכ"ל בכיר למנהל ומשאבי אנוש  (תמי לשם). בחצי השנה האחרונה האיומים הללו כלפי נפסקו כמעט לגמרי, להערכתי מהסיבות הבאות:

א. השתיים הללו (וגם אחרים) יודעים, שיש בידי מספיק חומר, שבלשון המעטה, עלול "להביך מאוד" במקרה שתהיה פנייה למסלול של "לשון הרע". אגב, אני גם המלצתי לשתיהן להתפטר, כדי "להקדים תרופה למכה" למה שמחכה להן, במוקדם או במאוחר. 

ב. ברוב השאלות, שאני שואל לאחרונה, החליטו בכלל לא לענות לי (הסבר מבדח לסוגיה הזו מצוי כאן). כך, אני פטור מפרסום התחמונים, שמנסים למכור לי ולציבור בנושאים הכי קשים שאני שואל. אי מענה זה כמובן מעשה לא חוקי, אבל בשלל המעשים הלא חוקיים, זה המעשה הכי פעוט ערך (בעיני). חובה על עובדי המדינה להשיב לכל שאלה, גם תשובה לקונית סתמית דוגמת "קיבלנו את פנייתך". גם את זה - לא עושים במשרד התקשורת (ולא רק כלפי). 

ג. המשרד ראה, שהאיומים לא מפחידים אותי ושאני מפרסם - למרות האיומים. לכן, הנשק המגוחך הזה "פג תוקפו". 

מפתיע, שמשרד התקשורת החליט לאיים על פרטנר ב"לשון הרע". אולי חשבו שבפרטנר באמת יפחדו מאיום כזה... זה מראה את עומק התהום אליו הגיעו עובדי הציבור במשרד התקשורת, ששכחו לגמרי עבור מה ולמה הם מקבלים משכורת. 

2. האם המשרד ידע וטיפל בהפרות החוק של גולן טלקום ובראשן פירוק רשת האנטנות שלה?
וכך ציטט גדי פרץ: "ממשרד התקשורת נמסר בתגובה כי "אגף הפיקוח במשרד התקשורת החל בפעילות פיקוח בנושא לפני יותר משנה, ואף צעדי האכיפה החלו טרם התקבלו מכתבים מחברות או שהוגשה העתירה. המשך הטיפול יהיה על בסיס מקצועי בלבד".

הבעיה: אין לתשובה הזו שום ידיים ורגליים.

אני עצמי פניתי למשרד התקשורת בשאלה הנוקבת הבאה (ולא בפעם הראשונה), ביום 3.9.15:
"נודע לי, שכל הספקים הוותיקים החלו לפרק אנטנות, בעיקר אלו היקרות, כדי לחסוך כסף.
הם החליטו, שאם המשרד לא מגיב לפירוק אנטנות של גולן טלקום, גם הם יכולים לעשות אותו דבר.
העמידה באיכות רשת לא נמדדת ככתוב ברישיון שלהם ולכן הם יכולים לבצע זאת בשקט. אבל בנתוני משרד להגנת הסביבה אפשר לראות את כל האנטנות המפורקות.  
מדובר במהלך שהחל ויגיע למאות אנטנות עד סוף השנה מכל החברות הגדולות.
מה המשרד מתכוון לעשות?"

חזרתי על השאלה הזו בכמה נוסחים, אך תשובה בכתב לא קיבלתי. קיבלתי תשובה קצרה בע"פ, שאני "מבלבל את המוח", ולכן העליתי את הכתבה הבאה ב-8.9.15: "התפוררות רשתות הסלולר החלה. לא רק גולן טלקום פירקה ומפרקת תשתיות".

בתגובה מיידית לאחר פרסום הכתבה קיבלתי ממנכ"ל משרד התקשורת (שלמה פילבר) דרך דוברו תגובה, שלא רק שאני "מבלבל את המוח", שום דבר בכתבה לא נכון, וזאת לאחר בדיקה אישית של שלמה פילבר. לדברי שלמה פילבר, כל הזמן מפרקים ובונים אנטנות ולכן זה מתאזן לאורך זמן ולא קרה שום דבר בשנה האחרונה, בנושא היקף האנטנות הסלולריות בישראל, כמו שאני טוען בכתבה. לדבריו, אין דבר כזה - "פירוק אנטנות". כלומר. אני חולם בהקיץ וממציא דברים שלא היו ולא נבראו...

לאור ההכחשה הגורפת של מנכ"ל משרד התקשורת "שבדק זאת אישית", החלטתי לבצע את מה שמשרד התקשורת היה אמור לעשות, ופניתי למשרד להגנת הסביבה בבקשה לקבל את נתוני בניית ופירוק האנטנות הסלולריות במדינת ישראל בשנה האחרונה.

קיבלתי מייד את הנתונים המדויקים ובפירוט רב ופרסמתי אותם בכתבה ב-19.9.15 תחת הכותרת: "חשיפת המספרים מאחורי משבר האנטנות: בשנה האחרונה פורקו 721 אנטנות". המאמר הזה עורר סערה גם בשוק וגם בתוך משרד התקשורת.

דהיינו: עד 19.9.15, משרד התקשורת לא ידע שמפרקים אנטנות בהיקפים כאלה גדולים כמו שחשפתי, או בכלל. אז איך הוא עונה לגלובס "שהמשרד החל בפיקוח בנושא כבר לפני יותר משנה"?  כנראה ששמילה מימון ואחריו המנכ"ל (שלמה פילבר), החליטו להמשיך בקו הצגת "עובדות" בפני "ועדת הקנסות" כפי שחשפנו כאן, דהיינו: לשקר בכל נושא, גם כשקל מאוד להפריך אותו ולחשוף את האמת. 

יחד עם זאת, אני די משוכנע, שפרטנר עשתה טעות בהגשת הבג"ץ נגד משרד התקשורת. אין לפרטנר שום סיכוי לנצח את "קליקת הפרקליטים" בבג"ץ, קליקה שלא מהססת לרמוס כל חוק ונורמה במדינת ישראל, כולל העברת ראיות וחשדות לפלילים לחשודים עצמם, כדי שיחקרו את עצמם ושיחליטו בעצמם מה לעשות עם עצמם (כפי שחשפתי כאן ויש עוד חשיפה בהקשר הלא מבדח הזה בדרך). 

כך, אפשר לעבוד על עם ישראל, על פרטנר וגם על גלובס, בלי כל מצמוץ. יש מי שנותן גיבוי לשיטה הפסולה הזו. ואחרי זה עוד צריך להאמין ש"תכנית העבודה ל-2016" תביא בשורה חיובית לשוק התקשורת הישראלי... הצחקתם אותי.
 
 


 



 
 
Bookmark and Share