Telecom News - חידושים מפתיעים בעולם האלחוט (WiFi) ובעולם מצלמות האבטחה החכמות

חידושים מפתיעים בעולם האלחוט (WiFi) ובעולם מצלמות האבטחה החכמות

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> חידושים מפתיעים בעולם האלחוט (WiFi) ובעולם מצלמות האבטחה החכמות
מערכת WiFi 802.11ac Wave 2 (עד 7 גיגה באוויר), התקנה ראשונה למערכת ליצירת הכנסות מרשת WiFi ציבורית, מצלמה מתכווננת וחכמה הזעירה בעולם, זיהוי הקונים בחנויות רק על סמך צילומם ועוד הזדמנויות לעסקים, נחשפו בכנס יועצי תקשורת בכירים של גטר-טק. 
מאת: אבי וייס, 17.2.16, 10:40כנס יועצים בכירים

אירוע יועצים בכירים בתחום התקשורת ומצלמות האבטחה, שהתקיים ביום 16.2.16 במתחם יס-פלאנט בראשון לציון, ביוזמתה של גטר-טק (מקבוצת גטר), היה זירה מתאימה לחשיפת מוצרים וטכנולוגיות חדשות לגמרי, שנכנסו ותיכנסנה לשוק הישראלי. דיווח מלא על האירוע והדוברים בו, יהיה במאמר נפרד. כאן נציג את עיקר החשיפות החדשות:

א. טכנולוגיית ה-WiFi המתקדמת ביותר בעולם כבר כאן, תוך עמידה בכל המגבלות הקיימות בתחום האלחוט ממשרד התקשורת.

המדובר בפתרון הראשון בישראל המבוסס על תקן 802.11ac Wave 2 המספק ביצועים של עד כ-7 גיגה (תיאורטית) באוויר, פי 3 יותר ביצועים מאשר התקן הקודם 802.1ac ופי עשר ויותר בביצועים מהתקן הישן, שרוב הלקוחות בישראל משתמשים בו עד היום: 802.11n.

הפתרון החדש מגיע מבית רקאס (Ruckus), שנכנסה לישראל אך לפני כ-3 שנים וכבשה את השוק בסערה. הפתרונות של רקאס כבר הכילו יכולות מתקדמות, שכיום מצויות בתקן Wave 2 דוגמת MU-MIMO (ר"ת: Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) וחידושים נוספים.

המוצר הכי חדש שהגיע לישראל הוא ZoneFlex R710 (בתמונה משרקאסמאל ובסרטון בתחתית הכתבה), שמכיל עשרות חידושים ויכולות מתקדמים ביותר ובכלל זה:

1) זיהוי המשתמשים לפי מיקומם האלחוטי עד רמת דיוק של 5 מטר בלי שום GPS, ובתוספת BLE (בלוטוס' באנרגיות נמוכות דוגמת Beacon) שאז ניתן להגיע לדיוק במיקום של עד 1 מטר.

2) 20 אנטנות בכל בסיס שידור המתכווננות אל כל מכשיר קולט בהתאם למיקומו ולמצב ההחזקה בו (פולריזציה), עם החלפת ערוצים לאופטימיזציה אוטומטית. זה מספק חיבורים של עד 2 גיגה באוויר. מדהים. 

3) יכולת הפעלה בסיסי שידור ללא קונטרולר (עד 25 בסיסי שידור ועד 500 משתמשי קצה ללא Controller), מה שמהווה חיסכון משמעותי בהוצאות ההקמה,התחזוקה והתפעול של רשתות אלחוט. 

4) יכולת לשדר ליותר ממשתמש אחד על כל ערוץ. כמות ערוצים ורוחבי הערוצים כמעט בלתי מוגבלת, בגישת ה-MU-MIMO.

5) יכולת לספק "מפות חום" היכן המשתמשים נמצאים (לדוגמה בתוך קניון או חנות גדולה). 

ההצלחה של מערכות רקאס בישראל הובילה לכך שיש כיום 80 אינטגרטורים (!) המפיצים ומתקינים את המערכות הללו, כמעט בכל מקום ובכל שוק ובכל תחום בישראל. עקב ההצלחה הזו, רקאס החליטה לפתוח נציגות בישראל כדי לתמוך במוצריה. 

ב. בגלל האיסור של משרד התקשורת (על חברות התקשורת) לפרוס רשתות WiFi ציבוריות, שניתן לגבות מהן כסף, נשארה האפשרות הזו פתוחה בפני עסקים וארגונים, שרוצים לבצע זאת בעצמם.

לצורך כך מוצע, לאשונה בישראל, פתרון חדש של חברת PurpleWiFi, שפיתחה פלטפורמה הפועלת מצוין מעל לרשת WiFi של רקאס, עם יכולת יצירת הכנסות מרשת WiFi ציבורית, על סמך זיהוי המיקום המדויק של הקונים.

כיום, לכל אחד יש סמארטפון עם רכיב WiFi (וגם בלוטוס') מובנה בו. כך, שניתן לזהות במדויק את מיקומו בתוך העסק או בקרבתו ולהציע לו מבצעים, קופונים וכיו"ב, על סמך מיקומו, ואם הוא נרשם למערכת באמצעות רשת חברתית, ניתן לזהות את הפרופיל שלו ולספק לו שירות מפולח אישי המותאם לכל משתמש, למיקום שלו ולצרכים העכשוויים שלו.

התקנה ראשונה של המערכת מתבצעת ממש בימים אלה בקניון רננים ברעננה.

ג. בגלל האיסור של משרד התקשורת לשימוש בתדרי 5 גיגהרץ של WiFi ב-Outdoor (מחוץלבתים או מחוץ למשרדים), פותרת גטר-טק את הבעיה הזו בישראל ע"י פתרון חדש של Combium, שמספקת חיבורי Outdoor ו-Point to Point בתדרים מותרים לשימוש דוגמת תדרי ה-2.4 גיגהרץ. 

ג. מצלמת PTZ (מתכווננת לכל כיוון) חכמה הקטנה מצלמה קטנהביותר בעולם מתוצרת קנון (בתמונה ממשמאל, בידו של המציג), הניתנת להתקנה בכל מקום.

המצלמה לא זקוקה לחשמל (מקבל זרם ב-POE - על חיבור האתרנט), ומכילה בתוכה טכנולוגיה הנקראת Aspherical Lens, שלא דורשת מיקוד מחדש במעבר מחושך לאור ומצלמת בכל תנאי תאורה, גם באבק וערפל.

המצלמה מגיעה עם חוכמה מובנית על המעבדים שבמצלמה, שמספקים חוכמה למערכת בשליטה מרחוק שניתן להפעילה על כל סמארטפון, עם זום של פי 3 (מצלמות PTZ מעט יותר גדולות, מספקות זום של עד פי 20). 

לקנון מצלמות עם עדשות וסנסורים מתוצרתה עד עוצמה של 250 מגה פיקסל. בכל מצלמה יש 2 מעבדי DSP, מה שמאפשר צילום בתנאי הכי קשים עם יכולת של כיווץ של המידע הנשלח מהמצלמה (לחיסכון ברוחבי פס), עם יכולת אנליטית מובנית והתראות במצבים שונים, תוך תמיכה בתקנים הכי חדשים דוגמת: ONVIF Profile G. 

ד. יכול זיהוי קונים לפי מינם, גילם ומיקומם בחנות, כולל ספירה שלהם וזיהוי תנועתם, מנטאביסקומות ההצטופפות שלהם, הרגלי הקנייה שלהם, רק על סמך מצלמות האבטחה, ללא צורך בכל רשת סלולרית או אלחוטית וללא צורך בכל קשר עם הלקוחות. 

זו מערכת מהפכנית המבוססת תוכנה בלבד, שפותחה ע"י NETAVIS (בתמונה משמאל: תומס רייכברגר, מנהל שיווק בכיר של החברה, מאוסטריה), והחלה להיות מותקנת בישראל.

החברה מפיקה מידע רב רק מניתוח של צילומי מצלמות האבטחה, כולל ניתוח התנהגות הלקוחות, מה שמוביל להחלטות מיידיות של בעלי העסק, שיכולים להגיב מיידית ולענות על הצרכים של הלקוחות שלהם, כשהם בחנות או בסביבתה.

כך, הופכים כל מצלמת אבטחה הכי טפשה למצלמה חכמה, שמתחילה להפיק ערך עסקי עבור המקום, שמפעיל את מצלמות האבטחה. המערכת יכולה להיות מותקנת בענן או בהתקנה מקומית והיא קל ביותר לתפעול.

ה. סט חדש של פתרונות כבלים (פיזיים)כבלים לכל שימוש מבית  Caleb Cable (בתמונה משמאל), חברה, שהמטה שלה יושב בהונג-קונג עם מפעלי ייצור בסין, גרמניה וסנגל.

אגב, הכבל הנפוץ והמבוקש ביותר בישראל כיום הוא אתרנט CAT6. הכבל החדיש ביותר שלה הוא CAT7a ב-1200 MHz. 

החברה מספקת כל דרישה לכל סוג של כבל פיזי לכל מטרה, בכל תצורה ובכל אורך כבל, בכל רמת הגנה וכל תקן שנדרש, לכל שימוש אפשרי. 

 



 
 
Bookmark and Share