חגיגת סיום השנה השלישית של האקסלרטור Hubanana של עיריית רעננה הייתה מקום מתאים לקיום תחרות בין הסטארטאפים, שעברו השנה ב-Hubanana, להתעדכן כמה הם גייסו ומה הם מפתחים. כך, רעננה הופכת במהירות לבירת היזמות וההייטק בישראל. מי זכה במקום הראשון?
מאת: אבי וייס, 9.6.16, 12:30
במסגרת שלל אירועי " יוניטק 2016" מיוזמת עיריית רעננה, התקיים ביום 5.6.16 אירוע ענק של סיום השנה שלישית במבנה החדש של Hubanana, אירוע, שכלל חשיפת הסטארטאפים, שעברו בשנה החולפת באקלסרטור העירוני, מפגש אחד-לאחד בין יזמים ומשקיעים - Speed Dating, חשיפת המיזמים ב"נאום מעליות" ותחרות, שבה בוצעה בחירה כפולה של המיזם המוצלח: של צוות שופטים (מנהלים, משקיעים ומנטורים מהאקסלרטור), ושל הקהל הרב, שהגיע לאירוע.
עידן מאיר, מנהל חממת Hubanana (ויזם בפני עצמו, מייסד משותף ומנכ"ל חברת Zikit): "לאירוע של חגיגת הסטארטאפים של רעננה הגיע קהל שיא של מעל ל-400 איש, כולל עשרות מנהלים בכירים מתעשיית ההייטק, מהם כ-100 יזמים ו-26 משקיעים.
אנו כיום עם מעל ל-2,000 חברים ב-Meetup וכמות עוקבים גדולה בפייסבוק. הפעילות שלנו לא רק זוכה לאמון מלא של היזמים, אלא גם של המשקיעים. אני גאה לדווח, שהסטארטאפים, שעברו אצלנו, גייסו כבר למעלה מ-15 מיליון דולרים, בתקופה שבה הם שהו אצלנו או מייד בסיום התקופה. אנו מקיימים פעילות שלא למטרות רווח המבוססת על ציבור רחב של מתנדבים, ומטרתנו להציב את היזמים במרכז ולהוביל אותם להצלחה, וזה מה שקורה בפועל.
אנו נמשיך ונרחיב את הפעילות הזו בשנה הקרובה ואני קורא לכל היזמים בארץ לבחון את הבית החם, שאנו מציעים להם כאן ברעננה".
רואי דינוביץ, (בתמונה למעלה), ראש מינהלת עסקים רעננה, עיריית רעננה: "רעננה, בניצוחו של ראש העיר זאב בילסקי, ביחד עם צוות הנהלת העיריה, צועדת בבטחה לכיוון של 'העיר המובילה בישראל בתחום היזמות וההייטק'.
אני מאמין, שעד סוף 2016, נגדיל את כמות היזמים ברעננה (לרבות ב-Lighthouse), כך שנהיה 'בירת הסטארטאפים של ישראל'.
תודתי לכל מי שתורם את זמנו וכספו לקידום עולם ההייטק ברעננה. בלי הצוות הגדול של מתנדבים, מנטורים, משקיעים ונותני חסות, לא יכולנו לקיים את הפעילות העצומה הזו.
כל הזמן מגיעים לרעננה עוד ועוד חברות הייטק, קטנות כגדולות, וכמובן המון סטארטאפים, שמגלים את הייתרונות של רעננה. תודה ענקית לצוות המסור של Hubanana, שמקדיש ימים כלילות לטובת היזמים, שבחרו להתפתח אצלנו".
20 המיזמים, שנחשפו באירוע:
- Apprix - יובל לרום, מנכ"ל. Wix for Apps, מאפשר לכל אחד לפתח ולבנות אפליקציות מובייל בלי קוד. נמצא כרגע עם גרסת בטא וייצאו לשוק בעוד כ-3 עד 4 חודשים.
- Voyjer - יוני פסוול, מנכ"ל. מערכת לתכנון טיולים אישית.
- Boomerankz - עופר קליינמינץ, מנכ"ל. מערכת לדירוג הלקוחות המזמינים במסעדה מובילה לחיזוי ההתנהגות והצרכים של כל מבקר במסעדה.
- ByPal - ישי קורן, מנכ"ל. מערכת לקנייה ולשיתוף משאבים בין חברים ומכרים.
- CliClap - יהונתן שניר, מנכ"ל. מערכת לשיווק ברשתות חברתיות. יש כבר לקוחות בבטא מאז שעלו במאי 2016 לאוויר.
- Dimensional Security - ניצן ביידר, מנכ"ל. מערכת אבטחה לארגונים מבוססת על התנהגויות ותבניות התנהגות.
- DUDAMATH - איתן האל, מנכ"ל. מורה למתמטיקה אינטראקטיבי לילדים.
- FollowUp - פרננדו אידסס, מנכ"ל. מערכת לניהול לידים לעסקים משולבת ב-CRM.
- Hagashash - ניר לוי, מנכ"ל. מערכת לחיבור טוב יותר בין לקוחות לספקים.
- Junto - גל ניראל, מנכ"ל. מערכת לניהול כוח-אדם חכם לעסקים בינוניים וקטנים, עם יכולות של HR הקיימים בארגונים גדולים.
- myIDBook - דיויד דג'יאן, מנכ"ל. מערכת לבניית עבודות שורשים, מערכת להנגשת וחיזוק הזהות היהודית.
- Pipl - מיכאל פרץ, מנכ"ל. מערכת לניהול קהילה עבור ידוענים.
- Pizzapo - מור בן-מאיר, מנכ"ל ו-CMO. פלטפורמה מקוונת המיועדת לפיצריות השכונתיות והקטנות עד הבינוניות.
- RightHear - עידן מאיר, מנכ"ל, גיל אלגרבלי - CTO. פתרון להתמצאות לעיוורים וללקויי ראיה. מערכת הנחייה ומיקום מבוססת iBeacons ללכל סוגי לקויי הראייה.
- TripExpert - נועם כהן, מייסד משותף. פלטפורמה לחיבור של מדריכים מקומיים ותיירים המגיעים לעיר מסויימת. פיילוט יתבצע בברלין באוקטובר הקרוב.
- TempDrop - מיכאל ורדי, מייסד. מערכת למעקב אחרי פוריות האישה. מדובר בחיישן המצומד לגוף האישה ומחובר לסמארטפון ומזהה את מחזור הביוץ. פיתוח ייחודי בעולם, עבר כבר גיוס ראשוני בשיטת "מימון המונים". ויש כבר משתמשות לא מעטות במוצר בבטא.
- Hoopo - איתי חיות, מנכ"ל ומייסד משותף. מערכת לזיהוי מיקום עבור עולם הסנסורים וה-IoT. המיזם מפתח מערכת בענן, שמסוגלת לבצע איכון של כל סנסור חכם, במודל של 'עיר חכמה'. כיום, לסנסורים אין כל יכולת איכון ולכן מדובר בשירות מאוד מבוקש. המיזם נמצא כבר בקשר עם 2 בוני רשתות ה-IoT הגדולים בעולם: LoRa ו-SigFox (מה זה ומי אלה?, ראה כאן, כאן וכאן), ומתכוון לספק להם את היכולת לזיהוי מיקום של סנסורים, במיוחד זה חשוב לסנסורים בתנועה. טכנולוגיות LPWAN הקיימות לא מכילות זיהוי מיקום ולכן הוא באים לפתור את הבעיה הזו.
- MobJunction - צביקה דרורי, מנכ"ל. מערכת לפרסום בסמארטפונים.
- Double Check - שגיא רזמוביץ, מנכ"ל. מערכת מבוססת מיקום ו-iBeacon למקומות עבודה, לניהול נוכחות עובדים.
- Insighter - אלכס רינסקי, מנכ"ל. מערכת שיווקית מבוססת לינקים.
פרס "חביב הצוות" (של השופטים):
Junto - מערכת ניהול כוח-אדם מתקדמת לארגונים ולעסקיםבינוניים וקטנים.
בתמונה: צוות Junto מקבל את הפרס:
3 הפיינליסטים, שנבחרו ב"בחירת הקהל":
- Voyjer - איתור מדריך תיירים מקומי בעלות של 5 דולרים ליום.
- CliClap - מערכת דמויית SEO חכמה לקידום בסושיאל-מדיה.
- ByPal - מערכת לכלכלה חברתית לקנייה, החלפה או השכרה של משאבים בין חברים.
הפרס הראשון בחירת הקהל והשופטים: CliClap.
בתמונה: צוות CliClap מקבל את הפרס הראשון:
בתמונה: צוות הניהול של Hubanana: (משמאל): תום זריהן, עידן מאיר, קרן יפה וענבר יעקובי.
|
|
|
|