Telecom News - העולם העסקי והארגוני צועד לכיוון הענן ויש מי שמתכנן ומסוגל להוביל את כולם

העולם העסקי והארגוני צועד לכיוון הענן ויש מי שמתכנן ומסוגל להוביל את כולם

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> העולם העסקי והארגוני צועד לכיוון הענן ויש מי שמתכנן ומסוגל להוביל את כולם
חשיפת האסטרטגיה החדשה של VMware, שמעוניינת, למעשה, להשתלט ולנהל את כל משאבי הענן (הפרטיים, הציבוריים וההיברידיים) הקיימים בעולם הארגוני והעסקי, בכל מקום, באמצעות יכולות מתקדמות, שאין לשום שחקן אחר בשוק. מהפכה, שהורסת, בונה מחדש ומשנה כל מודל התפתחות קודם. 
מאת: אבי וייס, 20.10.16, 22:05פט גלסינגר

האירוע הגדול ביותר, שהיה באירופה בעולם ההייטק ב-2016, התקיים בברצלונה (ספרד), שימש במה לחשיפת האסטרטגיה המהפכנית של VMware, שחלק מרכזי ממנו כבר נחשף שבוע קודם לכן (כאן) בארה"ב.

מה שכבר נחשף הוא השת"פ האסטרטגי בין ספק שירותי ותשתיות הענן הפרטי הגדול בעולם (VMware) עם ספק שירותי ותשתיות הענן הציבורי הגדול בעולם (אמזון - AWS). בברצלונה נחשפו שירותים חדשים והאסטרטגיה הכוללת והמשבשת (Disruptive) לעשור הבא של VMware.

קו החשיבה מאחורי התפיסה המהפכנית המוצגת לשוק העסקי והארגוני הוא: כל ספק תוכנה עסקית בעולם מכל סוג מושך כיום את הלקוחות שלו לענן הפרטי שלו, בד"כ ענן קנייני וסגור. התוצאה: יש כבר כיום לארגונים "מגדל בבל" של עננים, שהם מחוברים אליהם במקביל. מדובר בכאוס, שיצא מכלל שליטה בחלק גדול מהארגונים.

חברת VMware (מקבוצת Dell Technologies), שנמצאת בצמיחה מטורפת ללא כל סימני האטה, לא מושכת את לקוחותיה דווקא לענן הפרטי שלה (למרות שיש ל-VMware ענן פרטי משלה, ענן הצומח בשנה האחרונה בקצב מטורף וגם לחברות האחרות בקבוצת Dell Technologies יש עננים פרטיים משל עצמם).

במקום זאת, הגישה של VMware מאוד ברורה: כל ארגון יבחר לו את הענן הפרטי והציבורי, שהא רוצה להשתמש בו, לפי הצרכים שלו והתקציבים שלו. כל האפליקציות, המידע, האחסון, ההגנות והניהול, יהיו בדיוק אותו דבר, היכן שלא יהיה הענן הזה. במקום שארגונים ינהלו כיום בממוצע 8 מערכות ענן שונות גדולות (ועוד כמה עשרות עננים קטנים), כשלכל ענן יש מערכת שליטה אחרת, מערכת אבטחה אחרת, עלויות אחרות, שיטות הפעלה שונות, הכל ייעלם  כי הכל יהיה בשליטה אחת תחת מעטפת אחת בכל מקום ועל כל ענן עם מערכת אחת.

כלומר: VMwre מעוניינת, שהיא תהיה "מלכת העננים" העולמית. ממילא, כמעט בכל העסקים והארגונים בעולם כמו גם בארץ, יש מערכת של VMware, שהמנהלים והעובדים יודעים איך להשתמש בה וסומכים עליה. זו בדיוק תהיה המערכת בכל ענן, כי הענן יהיה שקוף לגמרי לארגון ומשתמשיו. המערכת של VMware תהיה בכל ענן בכל מקום. זו תמצית התכנית החדשה. 

לרוב הארגונים יש אפליקציות, שחלקן קריטיות, עוד מהתקופה שלפני הולדת עידן הענן. זה לא משנה בכלל בגישה החדשה. אפשר לשמר את השקעות העבר ולעבור לענן פרטי, ציבורי או היברידי בקליק של עכבר.

ההגירה מהעולם הישן לעולם הדיגיטלי החדש, שהייתה אתגר עד היום, הפכה למשימה ברת פתרון ב-VMware. אין לשום ספק מתחרה, פתרון מלא כזה, שמקיף את כל הצרכים, כל האפליקציות, כל סוגי העננים, כל היישומים, כל בסיסי הנתונים, כל מערכות האחסון, כל סוגי הרשתות, כל סוגי ההגנות, בכל מקום, בכל מערכות ההפעלה והיישומים, על כל מכשיר קצה. 

הגידול של VMware בכל התחומים הוא חסר תקדים. 
למערכת vSAN יש כבר תוך זמן קצר מעל ל-5,000 לקוחות בעולם. מערכת ה-NSX גדלה בקצב של 400% בשנה וחצי האחרונות. 

ז'אן-פייר ברז'אן-פייר ברולרד VMware EMEAולרד (Jean-Pierre Brulard), (בתמונה משמאל), סגן נשיא בכיר ומנהל כללי לאזור EMEA חברת VMware: "באירוע VMworld 2016 כאן בברצלונה משתתפים כ-10 אלף איש מ-96 מדינות, שיא של כל הזמנים. מהם כאלפיים חברי VMUG, ארגון המשתמשים של VMware. יש כאן כ-2.900 שותפים עסקיים וכ-170 עיתונאים ואנליסטים. המוטו של האירוע הוא: be_Tomorrow, שזה המבט האסטרטגי שלנו לעתיד עולם המחשוב והענן". 

פט גלסינגר (בתמונה למעלה), מנכ"ל VMware: אנו באמצע תהליך, שמאפיין את התקופה שלנו, תהליך הרסני ומשבש (Disruptive), שהורס את עולם ה-IT הישן ומקים תחתיו עולם חדש ודיגיטלי. לכן, אנו, לאור הדרישות והצרכים של הלקוחות והשותפים שלנו, הולכים קדימה במלא המרץ, קדימה לעולם הטרנספורמציה הדיגיטלית.

הנחת המוצא האסטרטגית שלנו היא: כל עסק אמור להיות דיגיטלי. השאלה רק מתי. במציאות, אין יותר יכולת להמשיך בעשיית עסקים בשיטה הישנה. לכן, כל מנהל אמור לשאול את עצמו: מה האסטרטגיה שלי כמנהל להתקדם לעולם הדיגיטלי. 

המשמעות של עולם דיגיטלי: הכל הופך להיות Software Defined. ארגונים שלא מבינים זאת, נעלמים. יש עדיין עסקים וארגונים רבים בעולם, שנמצאים מאחור במירוץ הזה. זה מירוץ, שהחל עם המהפכה התעשייתית של המאה ה-17, כי מאז אנו בתהליכי התייעלות מתמידים. זה לא רק שלא נפסק, זה נעשה כל הזמן יותר ויותר מהיר. כעת אנו במעבר לעולם דיגיטלי, שמשנה הכל

המבט שלנו רואה את ההתפתחות של שירותי הענן ברצף מתמשך. ב-2006, כשהחלו לדבר מעל לבמות הציבוריות על שירותי הענן, שירותי הענן היו רק 2% מכלל שירותי ה-IT בעולם. ב-2011 זה הגיע ל-11%, מהם 7% בענן צבורי ו-6% בענן פרטי. כלומר, ב-2011 87% מה-IT בעולם היה בתשתיות מסורתיות מכל סוג.

אנו כעת במחצית השנייה של 2016, כבר 15% מה-IT נמצא בענן ציבורי, 12% בענן פרטי ו-73% בשירותי IT מסורתיים. שאלתי את האנליסטים שלנו: מתי שירותי הענן יעברו את ה-50% עולמית? זה יקרה עפ"י התחזיות שלנו ב-2021, ביוני 2021. אז, ב-2021 כ-30% מה-IT יהיה בענן ציבורי וכ-20% בענן פרטי. מכלל ה-30% בענן ציבורי, 14% יהיה בגישת ה-SaaS ו-16% בגישת ה-IaaS.

ב-2030 הענן הציבורי לבדו יעבור את ה-50%, הוא יהיה 52% ו-29% מה-IT יהיה בענן פרטי. בשנה זו, 2030, רק 19% מה-IT העולמי יהיה בתשתיות IT מסורתיות. כלומר: אנו בונים את העתיד של עולם ה-IT במעבר לעננים היברידים כשהחלק של הענן הציבורי ילך ויגבר, כל הזמן.

במקביל, תעשיות שלמות צומחות סביב הגידול הזה של ענן ציבורי. למשל: תעשיית ה-Hosting, שכבר כיום זה שוק עולמי של 54 מיליארד דולרים והוא יגדל במהירות לכ-99 מיליארד דולרים עד 2020.

במקביל, גם כמות המכשירים הניידים המחוברים לאינטרנט, גדלה בקצב אקספוננציאלי. כמות מכשירי ה-IoT, שכיום מונה כ-4.1 מיליארד מכשירים מחוברים, תגדל ל-18 מיליארד ב-2021. ב-Q1-2019 כמות מכשירי ה-IoT המחוברים לאינטרנט הנייד תעבור את כמות הסמארטפונים, הלפטופים והטאבלטים הניידים המחוברים לאינטרנט. אגב, לתחום ה-IoT מפותח אצלנו פתרון חדש בשם ICE

המהפכה הזו, שאנו כבר באמצעיתה, יצרה כמה תופעות שליליות. למשל: Shadow IT, שעפ"י נתונים חדשים, שיש בידנו, כ-11% עד 12% מנהלים את משאבי ה-IT שלהם בארגון באופן פרטי, בעצמם, מחוץ לכל מסגרת IT מסודרת, בעננים ציבוריים שונים, עם אפס שרידות ואבטחה. תופעה שלילית נוספת: ארגון ממוצע מנהל כיום לפחות 8 עננים גדולים ועוד עשרות עננים קטנים, עם בעיות שליטה, ניהול ואבטחה מאוד משמעותיים. 

אם שואלים את משתמשי הקצה, הם רוצים דבר אחד ברור מאוד: חופש בחירה ויכולת עבודה ניידת. זה מתנגש עם הרצון של מנהלי IT ותיקים להשיג שליטה בכל. לכן, די ברור לנו, שרק בענן היברידי ניתן לספק בו זמנית גם חופש בחירה וניידות וגם שליטה. זה העתיד של שירותי הענן וזה מה שאנו מציעים כיום לעולם

ההכרזות שלנו היום מכסות את כל התחומים של עולם המחשוב. ממערכות הפעלה, אחסון, אבטחה, ניהול ושליטה,, ממשק משתמשי הקצה, ממש הכל. התפיסה הכוללת נכנסת תחת סוויטת הפתרונות בשם VMware Cross-Cloud Architecture. זה יוצא כשירות SaaS וזה חלק מהיערכות למתן מענה על כל סוגי העננים ב-VMware Cloud Foundation. השקנו כבר שת"פים עם IBM ועם אמזון וזה הפך את השוק על פניו. כי אנו מחברים את הטוב, שבענן הפרטי, עם הטוב, שבענן הציבורי, בלי לשנות את הרגלי העבודה והכלים.

יש 3 אפשרויות של יישום הגישה החדשה של Cross Cloud:
  • אינטגרציה "ישר מהקופסה" של ענן פרטי עם ענן ציבורי.
  • הרחבה או בנייה מחדש של Data Center מבוסס תוכנה (SDDC), מחובר אל ענן ציבורי.
  • העברת עומסים מענן פרטי לענן ציבורי לפי הצרכים הרגעיים והמשתנים של הארגון. 
אנו מראים, שבכמה קליקים של עכבר ניתן להעביר כל פעילות על כל מה שיש סביבה: מידע הנמצא באחסון, רשת, אבטחה, אפליקציות וכיו"ב, לענן אחר, למשל לאמזון, לכל מקום בעולם. זה יכול לעבוד גם על מערכת vSphere שלנו או על כל מערכת אחרת.

כל מי שמשתמש בפלטפורמות אחרות, דוגמת אלו של מיקרוסופט, גוגל, IBM וכיו"ב, יכול להמשיך בהרגלים שלו ולנצל את היכולות החדשות של המערכת שלנו. די ברור לנו, שלא תמיד זה הגיוני לעבור לvSphere אבל זה לא מונע מהלקוחות הללו לעבור לענן היברידי. בכל מקרה, הפכנו את vSphere ל-HTML5. כך, שכעת אין יותר צורך, שהמערכת הזו תרוץ מעל ללינוקס או מיקרוסופט. 

כיום, כל ענן ציבורי דורש השקעה בהמון API, כדי להשיג תאימות בין עננים ומערכות שונות. זה לא פשוט לניהול, זה לא פשוט לאבטחה. הרעיון של וירטואליזציה בין עננים היא הבסיס לפיתוח הפלטפורמה החדשה שלנו, שמספק ממש הכל, כולל אוטומציה וניהול, עם כל הכלים החדשים, שניתן לבקש, לכל צורך. אנו מייצרים ענן היברידי על כל ענן קיים. כך, כל אפליקציה, כולל אפליקציות ענן טבעיות הרצות בקונטיינרים, תעבורנה לענן היברידי בקליק, וזה נמכר ויימכר בגישת ה-SaaS. 

מבחינת משתמשי הקצה, הם מקבלים הכל תחת מערכת ידידותית וניידת אחת, שקראנו לה Workspace ONE. שיתפנו פעולה עם מיקרוסופט וכעת המערכת תומכת גם ב'סקייפ ארגוני' וגם ב'אופיס 365'. כך, שגישת ה-Cross Cloud מקיפה ממש הכל.

הפתרון החדש שלנו מספק פתרון פי 6 עד 8 יותר מהיר מכל פתרון אחר הקיים בשוק עם חסכון של לפחות 40% ב-TCO מול כל פתרון אחר. יש לנו סביב זה אין ספור הכרזות חדשות, למשל, עבור עולם המפתחים יצרנו פלטפורמה חדשה בגישה חדשה של: Kubernetes as a Service, ששמה Photon. זה הפתרון המלא לעולם המפתחים בגישת ה-DevOps. זה פתרון של Out of the Box במספר גרסאות, לפי הצרכים השונים של השוק. 

בשורה התחתונה: אין צורך בהדרכות לעובדים ולמנהלים, כי הם עובדים בענן ציבורי בדיוק באותה שיטה וכלים שהם עובדים בה מזה שנים בענן הפרטי. זו אותה מערכת בדיוק. אנו נמשיך להוציא גרסאות חדשות לפי הצרכים המתפתחים, כי השוק מקבל בהתלהבות רבה את ההכרזות החדשות שלנו. 

לא מעט חברות וארגוני ענק, השתתפו בבדיקות גרסאות הבטא, שאנו מוציאים. קודם כל אנו מתנסים עם המערכות החדשות על עצמנו. לדוגמה, 22 אלף מעובדי VMware כבר משתמשים ב-Workspace ONE על הסמארטפונים, הלפטופים והטאבלטים שלהם ועובדים מרחוק. יש לנו כבר כ- 400 אפליקציות בחנות הארגונית שלנו, שתותקן בכל ארגון, שיאמץ את הגישה הזו. את אחת מהאפליקציות הללו: Fusion, שיחררנו להתנסות ללא עלות. כך, שכל ארגון יוכל להתנסות כמה זה קל ונוח לעבוד במערכת החדשה הזו. אנו, לאור הניסיון, שצברנו בעצמנו ועל משתמשי הבטא, ראינו, שניתן לחסוך עד 15% מהוצאות המחשוב הנייד, ע"י מעבר למערכת החדשה". 

הכרזת חברת VMware על השקת ה-Kubernetes as a Service על פלטפורמת הפוטון (Photon): כאן

הכותב היה אורח VMware בכנס VMworld Europe 2016 בברצלונה.
 
בתמונה: ז'אן-פייר ברולרד, סגן נשיא ומנכ"ל EMEA VMware, מייק קלייוויל, סמנכ"ל מכירות אמזון, פט גלסינגר, מנכ"ל VMware: 
VMWARE 2016
Bookmark and Share