Telecom News - מצלמות אבטחה בעסק: לרכוש מע' הקלטה MVR/DVR/NVR או לעבור לענן?

מצלמות אבטחה בעסק: לרכוש מע' הקלטה MVR/DVR/NVR או לעבור לענן?

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> מצלמות אבטחה בעסק: לרכוש מע' הקלטה MVR/DVR/NVR או לעבור לענן?
מצלמות אבטחה בעסק: האם כדאי לרכוש מערכות הקלטה MVR/DVR/NVR או לעבור לענן?
 מאת: מיכאל פנחס, 11.5.17, 9:57מיכאל פנחס
 
התפתחות עולם הצילום והווידיאו לא פסחה על תחום מצלמות האבטחה, שמגיעות כיום לרזולוציה גבוהות של K4 וחיבור לענן. עסקים מתלבטים בשאלות: האם בעידן החדש יש עדיין צורך בהקלטות של צילומים בשרת מקומי? האם למערכת הקלטה ממצלמות אבטחה בענן יש יתרונות לעסק? האם בכלל כדאי לשמור הקלטות בענן? איך מחברים את מצלמת האבטחה לענן? מי מספק התקנה כזו?
 
שוקי התקשורת בעולם כמו גם בישראל נמצאים השנה בתזזית מאוד חזקה, עם מעבר מהיר של עסקים וארגונים לשירותי טלפוניה ושירותי מחשוב בענן. בעשור הקודם, המהפכה הייתה במעבר מטלפוניה אנלוגית ישנה לטלפונית IP, מעבר מטלפוניה פיזית (של מרכזיה טלפונית מבוססת ברזלים, נורות, חוטים, חשמל וחיבורים) למרכזיה וירטואלית, שנמצאת אי שם אצל ספק השירות (המצוי בארץ או בעולם). כעת, הטלפוניה עברה לענן, שיכול להיות בכל מקום בעולם. הצורך העסקי בחיסכון בהוצאות גובר על כל שיקול אחר. כך גם התפתח שוק מצלמות האבטחה.
 
אולם, ההתקדמות הזו לא הובילה להתקדמות מספיק מהירה בתחום מאוד משמעותי מבחינת העלויות שלו לעסק: הקלטה, ניתוח ותפעול של החומר המוקלט ממצלמות האבטחה.
 
הפתרונות הקיימים של מערכות הקלטה מקומיות של הווידיאו המופק ממצלמות האבטחה הן מסוג של:
  • MVR (ר"ת: Mobile Video Recording), להקלטה של וידיאו ממצלמות אבטחה, שמחוברות באלחוט (דוגמת WiFi) או מהסלולר. 
  • DVR (ר"ת: Digital Video Recording), להקלטה רגילה של מצלמות אבטחה מכל סוג, שמחוברות בכבלים מכל סוג.
  • NVR (ר"ת: Network Video Recording), להקלטה של מצלמות, שמחוברות ברשת המקומית - LAN.
אלו 3 שיטות של הקלטות מקומיות, שמה שמשותף לכולן: מדובר בשרת הקלטות ייעודי מקומי, שדורש נפח גדול של דיסקים לאגירה של הצילומים ולניתוחם.
 
מה מערכות הקלטה מקומיות מסוג MVR, DVR, NVR מספקות ללקוחות?
מערכות ההקלטה הללו מאפשרות חיבור של מצלמות האבטחה לטלוויזיה במעגל סגור, מה שמאפשר להקליט את מה שנתקבל מהמצלמות. בעזרת מערכת הקלטה יש אפשרות לראות, לנתח, להריץ בחזרה במועד מאוחר יותר או מוקדם יותר לפי שניות, דקות, שנים, ימים ותאריכים.
 
מערכות ההקלטה מתקדמות מאפשרות צפייה מרחוק, במקום שבו מותקנות המצלמות, מהמחשב, מהסמארטפון או מהטאבלט.
 
מערכות ההקלטה הקיימות בשוק זמינות עם 4 ועד ל-16 ערוצים (מצלמות), מה שמאפשר לחבר עד 16 מצלמות אבטחה למערכת הCCTV- בעסק. במערכות הקלטה מסוג NVR אפשר להגיע עד 64 מצלמות במערכת הקלטה אחת.
 
האם מערכת הקלטה ממצלמות אבטחה בענן מספקת יתרונות לעסק?
תשוב החד משמעית: כן. הסיבות:
  • מערכות הקלטה מקומיות הן יקרות. המחירים נעים בין אלפי ₪ לעשרות אלפי ₪ (כתלות בנפח המידע המוקלט, כמו המצלמות והיקף העיבוד, שיש לבצע על המידע המוקלט).  נפחי אחסון בענן הם במחירים אפסיים.
  • מערכות ההקלטה המקומיות חייבות להיות מותאמות למצלמות. אם משדרגים את המצלמות האנלוגיות לדיגיטליות ואחר כך משדרגים אותן ל-HD או ל-4K, מכשירי ההקלטה אמורים לתמוך ברזולוציות הללו. גם מערכות השליטה והבקרה על המצלמות חייבות לתמוך ברזולוציות הגבוהות. דהיינו: יש לזרוק לפח את מכשירי ההקלטה הישנים ולרכוש חדשים ולהחליף \ לשדרג את מערכות השליטה והבקרה על המצלמות והחומר המוקלט. בענן אין בכלל בעיה כזו: ניתן להקליט בענן כל רזולוציה של מצלמה מכל סוג ולנהל כל רזולוציה של חומר מוקלט.
  • בהקלטות בענן אין מגבלה לכמות המצלמות, שניתן להקליט מהן בו זמנית (מגבלה הקיימת בשרתי הקלטה מקומיים).
  • הניהול של מערכות הקלטה מקומיות אינו פשוט ואינו זול:
    • יש צורך בתוכנות ייעודיות לכל סוג של מערכת הקלטה. כלומר: יש צורך גם בעמדת מחשב מיוחדת לנושא הניהול.
    • הדיסקים נוטים להתמלא בחומר מוקלט די מהר ואז יש צורך לקבוע מנגנוני מחיקה של חומר מוקלט, או לחילופין לרכוש עוד דיסקים ושרתי הקלטה.
    • המוצרים הללו דורשים תחזוקה מתמדת, ביטוח וחלפים.
    • כל זה לא קיים ולא נדרש בשירות המסופק בענן. אם צריך עוד נפח, רוכשים במחיר אפסי עוד נפח בענן. ניהול המצלמות בענן נעשה בד"כ בדפדפן מכל מכשיר קצה, שיש בו דפדפן. כך, שזה מאוד קל וידידותי.
  • חיבור למערכות מקבילות (מערכות אזעקה, אש ועשן, מערכות לניהול כניסות, ניהול חניונים וכלי רכב וכיו"ב) והקלטת הנתונים ממערכות מקבילות: נעשה בקלות בענן, בלתי אפשרי במערכות הקלטה מקומיות.
  • יכולות ניהול משופרת: יכולת הגישה והניהול של קבצי וידאו מכל מקום בעולם באמצעות אפליקציית ענן בטלפון הנייד (בהנחה וקיים חיבור אינטרנטי), היא יתרון ברור של מערכת תיעוד ואחסון מבוססת IP בענן מול מערכות הקלטה מקומיות.
  • אבטחה ושרידות: מערכות הקלטה מקומיות הן בעלות רמת אבטחה ושרידות אפסית (אלא אם משקיעים הון עתק בתחומים הללו). בהקלטות בענן, נושא האבטחה והשרידות הוא חלק בלתי נפרד מהשירות בענן.
  • יכולות ותכונות מתרחבות, לרבות אפשרויות ניטור הווידיאו בענן: מדובר ביכולות חדשות הכוללות, למשל: זיהוי פנים, ספירת נכנסים לעסק, זיהוי מקומות המושכים יותר קונים בתוך העסק, התאמת טרנזקציות כספיות בקופות רושמות, מעקב אחרי כלי רכב, מעקב אחרי אנשים, איתור חפצים חשודים, אנשים חשודים ורכבים חשודים באזורים מוגדרים, הפניה אוטומטית של מצלמות לכיוון, שיש בו חשד, יכולת העברת ההקלטות או חלק מהן לאמצעי שידור וצפייה אחרים דוגמת יוטיוב, או רשת חברתית (למשל פייסבוק) לצרכים שונים ולשיתוף מי שמורשה להיות שותף בצפייה או ניתוח \ ניטור של החומר המצולם ועוד. יכולות מתקדמות כאלו הן בלתי אפשריות אם משתמשים במערכות הקלטה מקומיות.
האם חיבור מערכת הקלטה בענן מספקת תועלת עסקית?
בהחלט. "עלות בעלות כוללת" - TCO בענן שונה לחלוטין מהקלטות מקומיות. היכולת לשמור את הווידיאו ולטפל בו בענן, בין בענן פרטי ובין בענן ציבורי, או ענן היברידי, מורידה את ה-TCO מול הפתרון האנלוגי הקודם, שדרש ציוד חומרה מקומי.
 
"החזר ההשקעה" (ROI) במעבר לענן הוא מיידי, בגלל ההפרש העצום בעלויות.
 
איך מחברים פיזית את מצלמת האבטחה החכמה לאינטרנט ולענן?
זה אפשרי כיום ב-4 שיטות שונות:
  • על גבי כבל רשת אתרנט. רצוי כבל תקני ברמת Cat6 ומעלה (כיום מקובל להשתמש ב-Cat7). זה הפתרון המומלץ לרוב העסקים.
  • על גבי כבל קואקסיאלי (בעסק שיש לו תשתית כבלים קואקסיאליים). פחות מומלץ.
  • על גבי רשת אלחוט WiFi או רשת סלולר. הפתרון הזה נדרש רק למקומות בהם אי אפשר לסלול כבל פיזי אל המצלמה. יש לקחת בחשבון, שמדובר בחיבור, שאמינותו נמוכה יותר מחיבור קווי פיזי. תחום החיבור ב-WiFi תופס תאוצה בגלל כניסת תקן WiFi חדש לשוק בשם ac Wave 2, שמספק עד 3.5 גיגה באוויר.
  • חיבור על רשת החשמל. קיימת אופציה כזו, אך לא תמיד היא אפשרית למימוש. החיסרון המרכזי של הפתרון הזה, שהוא לא עובד אם החשמל מתנתק. בכל מקרה, במקומות, שיש בהם חשש, שפורצים ינתקו את החשמל, מומלץ לתכנן מערכת גיבוי נסתרת בעת הפסקת חשמל, דוגמת חיבור ב-WiFi המבוסס על הזנת סוללות, או מהזנה של אל-פסק.
מי מספק התקנת מצלמות אבטחה בעסק עם מערכות הקלטה בענן:
כיום, אין יותר רכישת מצלמות אבטחה, שאינן דיגיטליות, עם תמיכה ב-IP וברמתHD  לפחות (יש כבר ביקושים למצלמות 4K), כאשר חיבורי החשמל למצלמות נעשים בגישת ה-PoE והחיבורים המקובלים ביותר של המצלמות לעסק הם באלחוט או ברשת מקומית.
 
הספקים המובילים בשוק: ארגוקום, פוקוס טלקום, בינת מערכות יישום, לדיקו – בוש, יורוקום – פנסוניק, Avcom, גטר-טק, Milesight, ריסקו, BGC, לנ-טק, iLANOT, קרמר (הישראלית), DM - Dedicated Micros, קרסטון (Crestron) ועוד.
 
שורה תחתונה בתחום מערכות הקלטה למצלמות אבטחה בענן:
בבחירת ספק מערכות הקלטה למצלמות אבטחה ובמיוחד ברזולוציות גבוהות, יש להשקיע מחשבה ולקבל החלטות רק לאחר הבנת הצרכים של בעל העסק. יש לקבל החלטה אם מעוניינים במערכת הקלטה המופעלת בענן (התצורה המומלצת כיום), או בתצורה אחרת, שמתאימה לצרכי העסק, מנהליו ועובדיו.

מאת: מיכאל פנחס, מהנדס תקשורת, מאי 2017.
מחבר המדריך לפתרונות תקשורת ומחשוב ענן ולרכישת מרכזיות טלפון IP לעסקים
 



 
 
Bookmark and Share