Telecom News - לצלול בביטחון אל תוך עולם האינטרנט של דברים התעשייתי - IIoT

לצלול בביטחון אל תוך עולם האינטרנט של דברים התעשייתי - IIoT

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> לצלול בביטחון אל תוך עולם האינטרנט של דברים התעשייתי - IIoT
לצלול בביטחון אל תוך עולם האינטרנט של דברים התעשייתי - IIoT
 מאת: גארט נויס, 7.6.17, 09:19גארט נויס
 
כולם עדיין יכולים לצמוח ולהרוויח משימוש נכון ב-IIoT. מדובר במגזרי תשתיות חיוניות, כולל תקשורת, צבא וביטחון, אנרגיה, שירותי בריאות, ייצור ותחבורה.
 
אנו עדיין בימים הראשונים של האינטרנט של הדברים התעשייתי (IIoT) ושל תעשייה 4.0 (Industry 4.0), ויצרני ,OEM שמעוניינים לאמץ את הטכנולוגיה, זקוקים למידה רבה של אמון כדי לעשות זאת. מי שמבצע שינויים בתשתית, או אפילו מחליף אותה או בונה תשתית חדשה לחלוטין, נכנס למחויבות רבה במונחי CapEx (השקעות הון).
 
ישנם מגזרים רבים היכולים ליהנות מהשפעה חיובית של מעבר להטמעת גישה של תשתית מוגדרת-תוכנה. תחומים אלה מכסים את כל הסקאלה מ"שדה ירוק" (הפעלות חדשות - greenfield) עד ל"שדה חום" (תשתיות קיימות - brownfield), אך בכל נקודה בה הם נמצאים, כולם עדיין יכולים לצמוח ולהרוויח משימוש נכון ב-IIoT. מדובר במגזרי תשתיות חיוניות, כולל תקשורת, צבא וביטחון, אנרגיה, שירותי בריאות, ייצור ותחבורה.
 
בדרך כלל יש 2 מחנות: אלה המספקים ציוד ייצור לקצה העליון ולייצור בהיקפים גדולים, שצריכים להגר כלפי מטה כדי להכניס לפתרונות שלהם טכנולוגיות תקשורת ואנליטיקה מבוססת ענן. מולם ישנם ספקים מסורתיים של מערכות משובצות, שמנסים להגר כלפי מעלה אל פלטפורמות רחבות היקף. האזור האפור שבאמצע הוא זה המפחיד אנשים. לעתים קרובות הם רואים זאת כעולם בלתי ידוע ורואים את עצמם כחלוצים.
 
זה בלתי נמנע, השינוי מגיע
נדרש שינוי והשינוי מגיע. המנועים העסקיים, שדוחפים לקוחות לשינוי, כוללים מחזורי התיישנות, לחצים להפחתת עלויות הון, מגבלות של מערכות קיימות או פערי חדשנות, פעילות בין מערכתית גרועה של רכיבים, עלויות אינטגרציה ואחזקה גבוהות, ומודל אבטחת מערכת בלתי מספק. גורמי הטכנולוגיה שיהפכו שינוי זה למציאות הם: ה-IoT, וירטואליזציה, מחשוב ענן, פלטפורמות פתוחות, אנליטיקה של נתונים והוכחות היתכנות מתעשיות קרובות.
 
כאשר לקוחות קיימים ופוטנציאליים מסתכלים על כמות המודיעין והעיבוד הדרושה, הן בצד הארגון והן בענן, נראה להם אטרקטיבי לאמץ גישת וירטואליזציה בסגנון ארגוני, שתאפשר לקטוף את היתרונות והידע, שנצברו בתחום מערכות משובצות, שנהנות מתקשורת בתקורה נמוכה, יכולות זמן אמת, דרישות זיכרון קטנות ורמות גבוהות של אבטחה.
 
ישנם לקוחות, כגון אלה בתעשיית ייצור הנפט, שרוצים להיות בטוחים, שיוכלו להשאיר את המערכות שלהם בלי לגעת בהן במשך 5-6 שנים נוספות ולהבטיח פעילות רציפה שלהן. דרך אחת לעשות זאת היא באמצעות תכנון יתירות משולשת (triple redundancy) בקצה, עם מערכת מקוונת, מערכת גיבוי, וגיבוי לגיבוי. בעוד ארכיטקטורה כזו מבטיחה את התפעול הרצוי, היא גם כרוכה בעלות CapEx משמעותית. הוספת רמה מסוימת של "חוכמה", כגון IIoT, יכולה להפחית את עלות ה-CapEx תוך קבלת שירות טוב מאשר קודם לכן.
 
כאן נכנס לתמונה נושא האמון. בעוד יצרני OEM עשויים להידרש להפחתה משמעותית בחומרה קניינית בנקודת הקצה, הם צריכים לדעת, שכל יכולות האמינות, בטיחות ואבטחה, שהיו להם בעבר וצריכות להתקיים גם בהמשך, נותרות בשלמותן, למרות שהן מועברות לחומרה גנרית יותר.
 
זה המקום בו יש בידול לטכנולוגיית המשלבות מערכות הפעלה זמן אמת של אספקת פתרונות עבור פריסה ביישומי תשתית קריטיים, בהם כישלון אינו בא בחשבון, וכוללות פתרונות IoT חדשניים ובעלי אמינות גבוהה המעצימים את ה-IoT התעשייתי.
 
מדובר בפלטפורמות תוכנות וירטואליזציה הניתנות לפריסה מסחרית, שמספקות באמינות את הביצועים הנדרשים עבור יישומי תשתיות קריטיות חיוניות ושירותי בקרה בכל סדר גודל, ויעילות ואמינות גבוהות ביותר, כדי לשמור עלויות נמוכות ותפעול מערכות.
 
עם פלטפורמת ניהול מכשירי IoT מבוססת ענן חברות יכולות לבנות יכולות ניהול מכשירים ישירות אל תוך תשתית ה-IoT שלהם, כדי לעמוד באתגרים הקשורים לניהול מחזור חיי מכשיר, ולהפחית את המורכבות של בניית ותפעול פריסות מכשירים בהיקף גדול.
 
כאשר דובר לראשונה על IoT, ספקי שירותים נרתעו מהמחשבה על תהליך ה"הוצא והחלף" הנרחב הנדרש מהם. כעת ידוע בוודאות, שניתן לעשות זאת בהשקה איטית, ולקוחות ייצור תעשייתי, חלקם מגופי Fortune 100, פועלים באופן  הדרגתי זה. במציאות, הדברים מתרחשים בקצב, שללקוח נוח אתו.
 
מערכות אוטומציה מזדקנות מהוות דאגה גדולה לחברות תשתיות קריטיות. החברות מחפשות להפחית עלויות תפעול, להגיב במהירות לדרישות שוק משתנות ולשפר אבטחת מידע ובטיחות עובדים. בעוד המערכות שלהן יכולות להיות אמינות ויציבות, בדרך כלל הן נבנו לפי הזמנה, הן קנייניות וסגורות. כך, שהוספת תכונות חדשות היא תהליך ארוך ויקר ביותר, מה שבסופו של דבר עוצר חדשנות. יתר על כן, קשה, אם לא בלתי אפשרי, לשאוב ממערכות אלו מידע משמעותי, שעשוי לעזור לקדם יעילות גדולה יותר. בחברות ותיקות, מומחיות במערכות ישנות הולכת ומידלדלת כאשר עובדים פורשים, ומוחלפים ע"י מועמדים הרגילים לטכנולוגיות מודרניות יותר.
 
בסופו של דבר, הכל קשור במאמץ לסייע ללקוחות להשיג הצלחה, בין אם בצורת טרנספורמציה עסקית, אופטימיזציה של תפוקה, יעילות מוגברת, ו/או חסכון בעלויות. ה-IoT התעשייתי (IIoT) מספק הזדמנות זאת להצלחה.
 
מאת: גארט נויסGareth Noyes - , יוני 2017.
ווינד ריבר
 
IIOT



 
 
Bookmark and Share