Telecom News - נפתח רישום לסטארטאפים ישראלים לאקסלרטור בסין של משרד הכלכלה

נפתח רישום לסטארטאפים ישראלים לאקסלרטור בסין של משרד הכלכלה

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> נפתח רישום לסטארטאפים ישראלים לאקסלרטור בסין של משרד הכלכלה
נפתח רישום לאקסלרטור בסין של משרד הכלכלה לסיוע לסטארטאפים ישראלים לחדור לשוק הסיני
מאת: מערכת Telecom News, 1.10.17, 14:03שרי וואנג

משרד הכלכלה עם ShengJing Group הסינית, הקרן וחברת הייעוץ הגדולה בסין, משיקים תוכנית אקסלרטור סינית-ישראלית - הראשונה בסין. עדכונים בתחתית הכתבה.
 
משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי פותח את האקסלרטור, הראשון מסוגו בבייג'ינג, כדי לסייע לסטארטאפים ישראלים לחדור לשוק הסיני. האקסלרטור נפתח יחד עם השותף האסטרטגי של משרד הכלכלה: חברת
 ShengJing היא 'קרן הקרנות' הפרטית (Private Equity Fund of Funds) הגלובלית הגדולה ביותר בסין, ואחת מחברות הייעוץ הגדולות בעולם, שמספקת שירותים לסטארטאפים ולחברות קטנות ובינוניות. Shengjing תספק שירותי אקסלרציה מותאמים במיוחד לכל אחד מהסטארטאפים שייבחרו לתוכנית.

קבוצת ShengJing מתמקדת בהקמת אקוסיסטם גלובלי של חדשנות. היא סיפקה הכשרות בתחום חדשנות עסקית ל-30,000 יזמים סינים. באמצעות חטיבת ההשקעות הגלובליות שלה,Peakview Capital , היא השקיעה כמעט 20 מיליארד דולרים בסין, ארה"ב וישראל בשנים האחרונות, במודל FoF (השקעה בקרנות הון סיכון קיימות, Fund of Funds) וכן בהשקעות ישירות.  תיק ההשקעות של Shengjing כולל השקעה בכמעט 50 מקרנות ההון סיכון הגדולות בסין, שמושקעות בחברות טכנולוגיה סיניות נסחרות, בהן: Tencent, Alibaba, Baidu, JD.

בישראל - Shengjing כבר השקיעה קרוב ל-100 מליון דולרים בשנים האחרונות, כולל השקעות בקרנות הון סיכון ישראליות וקרנות השקעה פרטיות מובילות כמו: JVP, Vintage, Viola וכנען. החברה ביצעה גם השקעות ישירות בסטארטאפים ישראלים, שזכו בתחרות החדשנות הגלובלית ,GIA שמארגנת Shengjing, ושאת החלק הישראלי שלה הובילה קרן JVP ב- 2016 ו-2015.

תוכנית האקסלרטור ישראל-סין מיועדת לאפשר ולהקל את הצלחתן של סטארטאפים טכנולוגיים ישראלים בשוק הסיני. התוכנית תספק ל-5 סטארטאפים את הידע, המנטורינג ומשאבי המימון הנדרשים כדי לבצע כניסה מוצלחת לשוק הסיני.

תוכנית האקסלרטור פתוחה לסטארטאפים מישראל המעוניינים לפעול בשוק הסיני. אלה יגיעו לא רק למוסדות ההשקעה ולמשקיעים המובילים בסין, אלא גם למנהלים בכירים בחברות ההייטק הסיניות המובילות, וכן למנטורים הידועים ביותר בתעשייה, בהם יזמים סינים מצליחים, שמכירים גם את השוק הסיני וגם את הסביבה העסקית הבינלאומית.

לאקסלרטור ייבחרו, כאמוחר, 5 הסטארטאפים  המתאימים ביותר, שיקבלו סיוע בתכנון ויישום האסטרטגיה שלהם לשוק הסיני בפרק זמן של 6 חודשים, ובהובלת מנטורים מהמצטיינים בעולם העסקי ובעולם הטכנולוגיה. במסגרת התוכנית, יחוברו הסטארטאפים לרשת הגדולה ביותר של משקיעים בעלי מוניטין, מנכ"לים ומומחי תעשיה אחרים בסין. הפרויקט ממומן ע"י משרד הכלכלה הישראלי.

החלק הראשון בתוכנית יכלול הכשרה, שמטרתה להציג לסטארטאפים את המיומנויות הנחוצות כדי להתחיל עסק בסין כמו: הצגת הסביבה העסקית הסינית, סקירות תעשיה, נושאי משפט, רגולציה ומיסוי, וכד'. החלק השני של התוכנית יתמקד על אימון פרקטי ופיתוח עסקי, כולל: פגישות עם לקוחות פוטנציאליים, שותפים ומשקיעים פוטנציאליים, היכרות עם לקוחות ShengJing, עם מפעלים, עם שותפי האקוסיסטם של ShengJing, ותחרות החדשנות הגלובלית של ShengJing בבייג'ינג.

הסאטרטאפים ישתתפו גם בסיבובי Roadshow לגיוס מימון באזורי חדשנות ברחבי סין כמו: שנגחאי, גוואנגז'ו ועוד. כל סטארטאפ יקבל מנטור אישי, שיספק לו תמיכה מותאמת במסגרת אימוני הפיתוח העסקי.

שרי וואנג (Sherrie Wang), (בתמונה), שותפה בכירה ב-ShengJing Group: "הצעד הבא עבורנו להמשך מעורבות באקוסיסטם הישראלי הוא באופן טבעי פתיחה של תוכנית אקסלרטור ישראל-סין. אנו גאים להיות שותפים של משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי ביוזמה זו.
רשת המומחים הבינלאומית שלנו, הכוללת יותר מ-30,000 מנכ"לים ויזמים, להם סייענו בעשור האחרון, בשילוב עם האקוסיסטם להשקעות, שהקימה Peakview Capital מקבוצת Shengjing, הופכת את תוכנית האקסלרטור החדשה להזדמנות יוצאת דופן עבור סטארטאפים ישראלים המעוניינים להיכנס לשוק הסיני בהצלחה".
 
הגשת מועמדות לתוכנית: עד סוף אוקטובר 2017.
  • פרטים והרשמה - כאן.
  עדכון 3.10.17: מפאת רישום יתר נסגרה היום ההרשמה.

עדכון 29.11.17
פרויקט המאיצים של משרד הכלכלה והתעשייה והקרנות הסיניות Shengjing360  DayDayUp-ו  יוצא לדרך:
 
לאחר תהליך סינון של קרוב ל-100 סטארטאפים ישראלים, שהגישו מועמדות להימנות על המאיצים של משרד הכלכלה והתעשייה בסין, נבחרו ע"י צוות שיפוט של בכירים בעולם ההשקעות והטכנולוגיה הסיני 10 המיזמים המתאימות ביותר לפרויקט כדלקמן:
 
- Gencell  בתחום תאי הדלק.
 
 - Anzu בתחום האד-טק, פיתחה טכנולוגיה להצגת פרסום בתלת מימד.
 
 - Social Internet בתחום האד-טק, מזהה גורמים בעלי השפעה ברשתות חברתיות.
 
I know First  - מתחום הפינטק, שפיתח אלגוריתם לקבלת החלטות השקעה.
 
Watteam  - פיתח חומרה ותוכנה לרוכבי אופניים חובבנים ומקצוענים.
 
Modcon - מייצר מכשור מתקדם לתעשיית הנפט והגז.
 
 Techsomed- מתחום מדעי החיים, שפיתח טכנולוגיה מתקדמת לטיפול בגידולים סרטניים.
 
TapReason - בתחום האד-טק, שפיתח טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית כדי למקסם תוצאות של פרסום אינטרנטי.
 
 Pomvom - עוסק בפיתוח טכנולוגיית זיהוי פנים, שיודעת להעביר תמונה בזמן אמת למצולם.
 
 
 
 
 
 



 
 
Bookmark and Share