Telecom News - תסיסה בשלוחת משרד התקשורת בת"א בגלל התכנית להעברת העובדים לי-ם

תסיסה בשלוחת משרד התקשורת בת"א בגלל התכנית להעברת העובדים לי-ם

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> תסיסה בשלוחת משרד התקשורת בת"א בגלל התכנית להעברת העובדים לי-ם
המנכ"ל בפועל של משרד התקשורת (שמילה מימון) מקדם את התכנית להעתיק לירושלים את שלוחת משרד התקשורת בת"א (במגדל שלום), שלוחה בה נמצאים רוב עובדי המשרד. מדובר במכה לעובדים ולשירות לציבור. בנוסף: מתי ייבחר סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה במשרד התקשורת? עדכון בסוף הכתבה. 
מאת: אבי וייס, 2.10.17, 08:00שמילה מימון

חשיפה: בתקופה האחרונה לכהונתה של תמי לשם כסמנכ"לית בכירה למינהל ומשאבי אנוש של משרד התקשורת, היא לקחה חלק בדיונים במשרד האוצר בנוגע לחיסול השלוחה התל אביבית של המשרד הממוקמת כיום ב"מגדל שלום" (רוב עובדי המשרד, לרבות מועצת הכבלים והלוויין, ממוקמים בת"א), והעברת המשרדים והעובדים הללו לבניין "ג''נרי" בירושלים. 

הדבר דלף לעובדים ממש במקביל לפרישתה של תמי לשם ב-1.9.17, עורר זעם רב והפך למעשה ל"שיחת היום", עד שהמנכ"ל בפועל שמילה מימון (בתמונה משמאל) נאלץ להתייחס לנושא במסגרת הרמת הכוסית במשרד לרגל חג ראש השנה.

מימון שמילה אישר את הדברים והודיע, שלפי החוק (חוק ירושלים) והחלטות ממשלה, שהתקבלו בעקבותיו, על משרדי הממשלה לעבור לירושלים בלי שום הנחות, ולכן, כך יקרה גם עם שלוחת משרד התקשורת בתל אביב (הכוונה להחלטת ממשלה מספר 1661 מיום 13/5/2007, להחלטה מספר 1605 מיום 18/5/2014). 

השבוע ייפגשו נציגי העובדים עם שמילה מימון כדי לקבל הבהרות בנושא, לרבות מה נעשה עד כה בנושא ומה סוכם בין תמי לשם ומשרד האוצר וכיצד מבטיחים את זכויות העובדים והעובדות, שעבור רבים מהם המעבר מת"א לירושלים פירושו פיטורין (כלומר: התפטרות)

אין זו הפעם הראשונה שנעשה נסיון לחסל את השלוחה התל אביבית של משרד התקשורת והעברת העובדים לירושלים, אך עד כה המהלך לא בוצע מטעמים שונים. כעת נראה, כי שמילה מימון נחוש לבצע את המהלך (כנראה בגיבוי השר) למרות שהוא מכהן כממלא מקום בלבד ואין מנכ"ל קבוע למשרד. 

מיותר לציין, שמעבר משרד התקשורת לירושלים ישפיע לא רק על העובדים, אלא גם על חברות התקשורת הרבות הממוקמות בעיקר באיזור גוש דן ונזקקות באופן תדיר לשירותי המשרד. אולם. סוגייה זו של היקף ההשפעה על חברות התקשורת כמובן שלא נבדקה בהיבט של מיפוי צרכים ומתן מענה שירותי לקבוצה זו. בנוסף, המעבר יפגע בשירות לציבור (שגם כך הוא מאוד ירוד וצולע) בכל הקשור למתן אישורי ייבוא ואישורי ציוד תקשורת מכל הסוגים (אישורים המנופקים ע"י אגף הרישוי של המשרד, שממוקם כולו בת"א. כמעט כל היבואנים וספקי ציוד תקשורת לכל סוגיו נמצאים באזור המרכז ואם היחידה הזו תעבור לירושלים, הם יצטרכו לכתת רגליהם לירושלים). 

לכן פניתי להנהלת משרד התקשורת בשאלה:
"1. מה מצב ההחלטות לגבי המעבר של שלוחת משרד התקשורת מת"א לירושלים?
2. האם התכנית הזו אמורה להתממש בתקופה הקרובה ע"י שמילה מימון?"

תגובה לא הצלחתי לקבל. ככל שאקבל - אעדכן בהתאם. עדכון קטן וחשוב בסוף הכתבה. 

מתי ייבחר סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה במשרד התקשורת?
למי שלא בקי, שמילה מימון (בתמונה למעלה משמאל), בנוסף להיותו המנכ"ל בפועל, הוא גם בעל מינוי של משנה למנכ"ל וראש מינהל ההנדסה ועדיין מחזיק מעל לשנה בתואר סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה וגם מחזיק בתואר חבר מועצת הכבלים והלויין (למרות ניגודי העניינים החמורים שחשפנו). בנוסף, הוא עומד בראש ועדת המכרזים להקצאת תדרים לדור 4 ולדור 5 בסלולר. די ברור איך מתנהלת העבודה במשרד התקשורת, במצב כאוטי כזה. 

בסוף יולי 2017 חשפנו כאן את התרגיל של "השלמה פילברמנכ"ל בנבצרות" (שלמה פילבר, בתמונה משמאל) "לתפור מכרז" עבור העוזרת שלו (עדי קאהן גונן). בתחילה ייעד לה את התפקיד של סמנכ"ל בכיר לכלכלה (למרות שאינה כלכלנית), אבל הרעיון הזה נתקל בהתנגדויות רבות, גם מתוך משרד התקשורת. לכן, אחר כשלון תרגיל זה, החל בתרגיל חדש: הוא ייעד לעדי את תפקיד סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה (למרות שלא ניהלה שם יחידה עם עובדים ולא עסקה מעולם בנושאים כאלה, או דומים להם).

ביולי 2017, כששאלנו את נש"מ ומשרד התקשורת לגבי שינויים בתנאי המכרז לתפקיד סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה, קיבלנו ביום 27.7.17 מנש"מ את התגובה המדהימה הבאה: "מובהר בזה כי לפני כשבוע פורסם המכרז, ללא כל שינוי בדרישות התפקיד".

בכתבה חשפתי בהרחבה את השקר בתגובה הזו, כיוון שאתר נש"מ בעצמו חשף את השינויים בתנאי המכרז, כי כך בנויה מערכת המכרזים הממוחשבת של נש"מ. כנראה מי שחיבר (או חיברו) את התשובה, לא היה ער לכך, שהמערכת הממוחשבת של נש"מ חושפת בעצמה את השינויים בתנאי כל מכרז ומתעדת מתי בדיוק בוצע השינוי. 

לאחרונה, קיבלתי מידע חדש בנושא. לכן, שאלתי ביום 27.9.17 שוב את משרד התקשורת ונש"מ את השאלה הבאה:
"שאלה בעניין מכרז סמנכ"ל בכיר פיקוח ואכיפה במשרד התקשורת.
האם נכון, שהמכרז הזה (מכרז סמנכ"ל פיקוח ואכיפה) תקוע? זאת, ככל הנראה, אחרי שמועמדים רבים נפסלו על הסף, ולכן הוגשו שוב עתירות נגד המכרז, אשר מעכבות את המשך ההליך".

תגובת נציבות שירות המדינה, שהתקבלה ב-1.10.17:
"ביום 22.01.17 פורסם מכרז בינמשרדי 45887 - למשרת סמנכ"ל בכיר/ה ומנהל/ת מינהל פיקוח ואכיפה, משרד התקשורת.
בעקבות התייחסות הלשכה המשפטית לעניין צמצום תנאי הסף, הנושא נדון ע"י הגורמים המקצועיים בנש"מ אל מול משרד התקשורת ובהתאמה עודכנו תנאי הסף.
ביום 23.7.17 בשל עדכון תנאי הסף של המשרה, הוארכה ההרשמה עד ליום 30.7.17.
בשל חופשת הקיץ וחגי תשרי, ועדת הבוחנים נקבעה ליום 13.11.17". 

תשומת לב לשינוי בתגובה הזו ׁמול התגובה הקודמת (מ-27.7.17, שהכחישה בתוקף שינויים בדרישות התפקיד במכרז הזה). כאן, נש"מ מודים וכמה פעמים, שחלו שינויים בתנאי הסף לתפקיד ("צמצום תנאי הסף", "עודכנו תנאי הסף", "בשל עדכון תנאי הסף של המשרה").

מה קרה בין שני התאריכים הללו, שקיבלתי תשובות שונות לגמרי על אותו נושא? ניחשתם נכון, בעלי התפקידים, שענו לשאלה החוזרת הזו - כבר אינם (גם במשרד התקשורת וגם בנש"מ)...

נקווה, שמעתה והלאה נש"מ תשיב לנו ולציבור קוראינו רק תשובות של אמת, כמו כאן, ואולי גם משרד התקשורת יחל להתרגל לא לשקר לנו ולציבור בתגובותיו. 

לא נותר לנו אלא להמתין עד 13.11.17 כדי להתעדכן מי נבחר לתפקיד החשוב הזה (של סמנכ"ל בכיר פיקוח ואכיפה) במשרד התקשורת. 

כל יום בו ששמילה מימון ממשיך להחזיק בכל כך הרבה תפקידים, הוא ממש לא בריא לשוק התקשורת בכלל ולמשרד התקשורת בפרט. הגיע הזמן  להקים "רשות תקשורת" ולהפסיק את הכאוס האין-סופי הזה.   

עדכון 18.10.17: קיבלתנו תגובה מלשכת המסחר לשאלתנו מה לשכת המסחר מתכוונת לעשות מול הוצאת היחידות שמספקות שירות ליבואנים מל-אביב ולהלן התשובה שקיבלנו: "בדקנו מול משרד התקשורת ונמסר לנו כי היחידות שנותנות שירות לציבור תישארנה בתל אביב."
העברת משרד
 



 
 
Bookmark and Share