Telecom News - מעבדת חדשנות לפיתוח טכנולוגיות ייחודיות תוקם במוזיאון מגדל דוד בירושלים

מעבדת חדשנות לפיתוח טכנולוגיות ייחודיות תוקם במוזיאון מגדל דוד בירושלים

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> מעבדת חדשנות לפיתוח טכנולוגיות ייחודיות תוקם במוזיאון מגדל דוד בירושלים
מעבדת חדשנות לפיתוח טכנולוגיות ייחודיות תוקם במוזיאון מגדל דוד בירושלים
מאת: מערכת Telecom News, 16.10.17, 13:40מוזיאון מגדל דוד
 
לראשונה בארץ תוקם מעבדת חדשנות במוזיאון לחיבור בין מפתחים, יזמים, סטארטאפים וחב' הייטק. במעבדה, שתוקם בהשקעה של 2.7 מיליון ש"ח, יפתחו טכנולוגיות ופתרונות דיגיטליים להעשרת חוויית המבקר, תחום הצובר תאוצה בעולם.
 
מוזיאון מגדל דוד בירושלים מקים מעבדת חדשנות בה יפותחו טכנולוגיות ופתרונות דיגיטליים לשיפור חוויית המבקר. המעבדה - TOD Innovation Lab תהיה הראשונה מסוגה בישראל, ותחבר בין מפתחים, יזמים, סטארטאפים, חברות הייטק, מוזיאונים ואתרי תיירות והיסטוריה מהארץ והעולם.
 
מעבדת החדשנות, שתושק מחר 17.10.17, הוקמה בהשקעה של 2.7 מיליון ש"ח בסיוע הרשות לפיתוח ירושלים, משרד ירושלים ומורשת ועיריית ירושלים. נותני החסות העיקריים הם משרד עורכי הדין GKH, מאיץ הסטארטאפים A2Be, מאיץ הסטרטאפים Mass Challenge, Virtually Israel וארגון Start Up Grind.
 
המעבדה מצטרפת למגמה העולמית של מוזיאונים מובילים בעולם הפותחים מיזמים בתחום החדשנות הטכנולוגית ומהדקים את החיבור בין הקהילה היזמית והטכנולוגיה כדי להעשיר את חוויית הביקור.
 
המעבדה תאפשר למפתחים וסטארטאפים לבחון האם הטכנולוגיות שלהם יכולים להפוך למוצרים בתחום חוויית המבקר, תחום טכנולוגי חדש הצובר תאוצה ומוצא ביטוי במוזיאונים המובילים בעולם. היזמים יוכלו להשתמש במוזיאון ובתצוגה כשדה ניסוי לפתרונות הטכנולוגיים שלהם, וכך יוכלו המבקרים במוזיאון להפוך לנסיינים של הטכנולוגיות השונות בזמן אמת.
 
כמו כן, היזמים יוכלו ליהנות מהידע והניסיון, שנצבר במוזיאון בנושא, וכן למנף את הקשרים הבינלאומיים של המוזיאון עם מוזיאונים ואתרים היסטוריים מובילים בעולם.
 
השקת מעבדת החדשנות היא חלק ממהלך השדרוג של מוזיאון מגדל דוד שיכפיל את שטח המוזיאון והתצוגות שבו וישלב אמצעי המחשה ופיתוח טכנולוגים חדשניים. עלות פרויקט שדרוג מוזיאון מגדל דוד מוערכת בסכום של כ-30 מיליון דולרים.
 
כ-400 אלף מבקרים מהארץ והעולם מגיעים מדי שנה למוזיאון מגדל דוד. הגן הארכיאולוגי, אולמות התצוגה, התצפית של 360 מעלות על העיר, "הקישלה", שנבנה ב-1834, בריכות מתקופת הורדוס, מעברים סודיים וגגות בגבהים שונים – כל אלה הופכים אותו לאתר ניסוי מיטבי לבדיקת טכנולוגיה חדשות המעשירות את חוויית הביקור באופן דיגיטלי, מציעות דרכים חדשות, יצירתיות ועדכניות לגשר על הפער בין סיפורי העבר לחוויה בהווה, ומאתרות דרכים חדשות לספר סיפור ולהמחיש אותו,  אתגר הניצב היום בפני כל מוזיאון ואתר היסטורי, תרבותי וארכיאולוגי בארץ ובעולם.
 
מעבדת החדשנות הדיגיטלית תפעל באולם פצאל הנמצא בכניסה למוזיאון במעלה מגדל אבן שנבנה ע"י הורדוס לפני למעלה מ-2,000 שנה. לצד העבודה השוטפת, בשטח המעבדה יתקיימו הרצאות, מפגשים, סדנאות, הדגמות וקורסים. המעבדה תצטרף לחללי התצוגה של המוזיאון ויחד עם חלל לעבודה תהווה מקום להצגת פיתוחים בזמן אמת כחלק ממסלול הביקור של מבקרי המוזיאון.
 
דבורה מאסון, מנהלת מעבדת החדשנות הדיגיטלית של מגדל דוד: "הרעיון של המעבדה עורר סקרנות רבה וכבר לפני ההשקה נחתמו הסכמי שיתוף פעולה עם מספר חברות. אחת מהן היא Lithodomos - חברה אוסטרלית המומחית לשימוש במציאות מדומה בתחומי הארכיאולוגיה תוך הקפדה על דיוק היסטורי. חברה נוספת השותפה למעבדה היא ,INCEPTIONVR שפיתחה חוויה אינטראקטיבית בטכנולוגיית AR ו-VR באתרים בינלאומיים בתחומי הבידור.
 
אילת ליבר, מנכ"לית מוזיאון מגדל דוד: "במשך זמן רב אנו מחפשים אחר דרכים חדשות ומלהיבות להנגיש את המסר של מגדל דוד ולספר את סיפורו של המקום, וסיפורה של ירושלים לקהל רחב ומגוון ככל האפשר. ישראל היא מעצמת הייטק במגוון תחומים, אבל עולמות התוכן של ההיסטוריה והארכאולוגיה נשארו הרחק מאחור. למוזיאונים רבים כיום כבר יש אפליקציות להורדה, ורבים מהם גם משלבים מדיה אינטראקטיבית, אבל בדרך כלל מדובר בטכנולוגיות קיימות ומוכרות, כמו מסכי מגע וטכנולוגיות דומות.
 
מעבדת החדשנות תוקדש לפיתוח חווית המבקר באתרים ובמוזיאונים ותעסוק בפיתוח טכנולוגיות חדשות להעשיר את החוויה, להמחיש תכנים באופן חדשני ולאפשר לכל מבקר ומבקרת למצוא את מסלול הביקור ואת הסיפור המתאים להםו ולטעמו האישי. הפיתוחים הטכנולוגיים המוצלחים ישתלבו באתרי המורשת ובמוזיאונים בארץ, ונסיון העבר מלמד, שהחשיפה אצלנו מעוררת גם התעניינות בעולם". 

קרדיט צילום: ריקי רכמן



 
 
Bookmark and Share