Telecom News - מה קורה עם עוזרת מנכ"ל משרד התקשורת (עדי קאהן גונן) ש"נעלמה"?

מה קורה עם עוזרת מנכ"ל משרד התקשורת (עדי קאהן גונן) ש"נעלמה"?

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> מה קורה עם עוזרת מנכ"ל משרד התקשורת (עדי קאהן גונן) ש"נעלמה"?
שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת (המושעה),"קיבל הארכה" של ההשעיה שלו מנש"מ, עד קבלת החלטה של הפרקליטות בעניינו. העוזרת המקצועית שלו, עדי קאהן גונן, שהייתה אמורה להמשיך לעבוד במשרד התקשורת באגף הדואר, נעלמה ב"רשות לקידום מעמד האישה" ולא חזרה למשרד התקשורת, שעדיין מממן את שכרה. למה? עדכונים בסוף הכתבה.
מאת: אבי וייס, 1.2.18, 12:40עדי קאהן גונן

ביולי 2017 "נעלמו" ממשרד התקשורת שני בכירים במשרד: המנכ"ל (שלמה פילבר), שכעת הוא במעמד של מושעה בביתו, עד לקבלת החלטה בעניינו ע"י הפרקליטות, והעוזרת המקצועית למנכ"ל, עדי קאהן גונן, (בתמונה משמאל), שבית המשפט איפשר לה לחזור למשרד התקשורת, אבל לתפקיד, שאינו נוגע לרגולציה בתחומים בהם היא נחקרה באזהרה וממתינה להחלטה של הפרקליטות בעניינה.

לכן, נערך לה שימוע (תוך הפרה בוטה של צו בית המשפט, כפי שחשפנו כאן), ע"י שמילה מימון (שמונה למנכ"ל בפועל של המשרד ע"י השר איוב קרא, שלאחרונה האריך לו את כהונתו בתפקיד זה), ותמי לשם (לשעבר סמנכ"ל בכיר למינהל ומשאבי אנוש במשרד התקשורת, כיום בתפקיד דומה בוועדת הבחירות המרכזית של הכנסת).

ההחלטה הראשונית בשימוע המוזר הזה, שנעשתה כנראה בגיבוי נש"מ, הייתה, שעדי קאהן גונן תעבור לעבוד באגף הדואר במשרד, שם אין לה כל נגיעה לעניינים בגינם היא נחקרה. כ"כ, נחסמה הדרך שלה לקידום, כפי שתוכנן לה ע"י שלמה פילבר (כפי שחשפנו כאן). 

אולם, עדי לא הגיעה בכלל לאגף הדואר במשרד התקשורת והיא "נעלמה" ונמצאה לבסוף ב"רשות לקידום מעמד האישה" במשרד רוה"מ (ראש הממשלה), יחידה שהועברה לאחרונה לאחריות המשרד לשיוויון חברתי בראשותה של השרה גילה גמליאל. היא עברה לשם עם התקן שלה ממשרד התקשורת, בתרגיל מאוד מוזר (בלשון המעטה).

בינתיים, החודשים עוברים, ועדי לא חזרה למשרד התקשורת, למרות שזה מקומה וזה התקן שעליו היא יושבת ומקבלת משכורת ותנאים נלווים.

לכן, שלחנו את השאלה הבאה גם לצמרת משרד התקשורת וגם ליו"ר הרשות לקידום מעמד האישה (במשרד רוה"מ \ כיום במשרד לשיוויון חברתי):
"אודה להתייחסותכם לפסקה הבאה:
פרשה מאוד מוזרה מתנהלת בחודשים האחרונים "מתחת הרדאר": העובדה, שעדי קאהן גונן (מי שהייתה עוזרת מנכ"ל משרד התקשורת עד לאחרונה), עדיין מחזיקה בתקן שלה במשרד התקשורת ומקבלת את שכרה ממשרד התקשורת.
כך, לפי דבריה של יו"ר הרשות לקידום מעמד האישה ל"דה-מרקר": "היא לא נקלטה כעובדת הרשות לקידום מעמד האישה, אלא הושאלה זמנית כפרוייקטורית על בסיס התקן הקיים שלה במשרד התקשורת, בכפוף לכל האישורים הנדרשים". ועוד פורסם ב"דה-מרקר": "מדז'יבוז' לא יכולה לאשר בעצמה את העברתה של קאהן־גונן ממשרד התקשורת לרשות, ולכן הפנתה אותה למנכ"ל משרד התקשורת בפועל, מימון שמלה, שלא התנגד"
.

כאשר זוכרים, שעדי קאהן גונן מעורבת עד צוואר בפרשת "פילבר-בזק" ונוצרת בליבה סודות על מהלכים, שהמשרד הוביל בחשאי מול בזק ואולי מגיעים עד לשר התקשורת עצמו ובעלי תפקידים נוספים במשרד. לא נותר אלא לתהות אם אין מדובר "בדמי שתיקה", ששמילה מימון "משלם" על חשבון המשרד תקניו ותקציבו".

תגובה לא הצלחנו לקבל, לא ממשרד התקשורת ולא ממשרד רוה"מ. ככל שנקבל תגובה, נעדכן בהתאם. אין מה להיות במתח, אין סיכוי שנקבל תגובה, די ברור למה... 

עדכון 6.2.18: מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר יושעה מתפקידו למשך חודשיים נוספים, לאחר ששיגר היום (שלישי 6.2) מכתב לנציבות שירות המדינה שבו הסכים להארכת ההשעייה. עורכי דינו הסבירו כי ההסכמה נובעת מההבנה שהחקירה בעניינו של פילבר, החשוד בפרשת בזק, נמצאת בשלביה האחרונים. עורכי דינו מבהירים: הבנו שאין סיכוי לתוצאה אחרת...

עדכון 7.11.18: נראה, שעדי קאהן - גונן (העוזרת המקצועית לשעבר של "עד המדינהשלמהפילבר, מי שהיה מנכ"ל המשרד), עזבה את המשרד לשוויון חברתי (הרשות למעמד האישה), שם ישבה עם התקן שלה ממשרד התקשורת (הסתתרה שם בחסות של שמילה מימון, שאישר במו פיו את התרגיל הזה), ולא שבה למשרד התקשורת (לתפקיד שיועד לה באגף הדואר). בקיצור, כנראה פרשה בשקט מהשירות הציבורי. שיהיה לה בהצלחה בכל אשר תלך... 

עדכון 22.11.19
גם אחרי הגשת טיוטת כתב האישום כנגד נתניהו בתיק 4000, עדייןעדי קאהן גונן הפרקליטות לא החליטה מה לעשות עם התיק שנפתח כנגד עדי קאהן גונן, (בתמונה משמאל), העוזרת המקצועית של שלמה פילבר ומי שעסקה בפועל בכל הנושאים שהוא הואשם בהם ב"תיק בזק".

בינתיים, עדי מצאה לעצמה מקום עבודה חדש, מנכ"לית ארגון NLP-PLUS

ללא ספק מדובר בסוגיה משפטית לא פשוטה, שאני מניח שהפרקליטות תדע לפתור בשיטות הרגילות של "סגירת תיקים", למי שלא חפצים בפרקליטות שיעמוד לדין. 

המקרה של רות דוד (פרקליטת מחוז ת"א לשעבר בפרקליטות), היא דוגמה מצוינת לתהליכים המשפטיים הנהדרים הללו. 

עדכון 23.12.20:
א. פורסם כאן ע"י חן מענית מ"גלובס" (כותרת בלבד): "תיק בזק: כתב אישום נוסף נגד שאול אלוביץ' ושורת נאשמים נוספים; האישום נגד סטלה הנדלר מסתיים בקנס בלבד. לצד אלוביץ', הוגש כתב אישום גם נגד אור אלוביץ'עמיקם שוררלינור יוכלמןרון איילון, ומיקי ניימן, שמייחס להם, בין השאר, מרמה בנסיבות מחמירות • כתב האישום מתייחס לשתי פרשות: רכישת מניות חברת יס על ידי בזק והתנהלות ועדות בלתי תלויות שבחנו עסקאות שלאלוביץ' היה עניין אישי בהן."

ב. בנוסף פורסם שם: "בפרשת 4000 הוחלט על סגירת התיק בעניינם של זאב רובינשטיין ויועץ התקשורת אלי קמיר, לאחר שנשקלה העמדתם לדין אך טענות השימוע בעניינם התקבלו. הוחלט על סגירת תיק החקירה בעניינם של איתן צפריר, לשעבר ראש מטה משרד התקשורת; עדי קהאן, שהייתה עוזרת מנכ"ל משרד התקשורת; שרון פליישר, שהייתה סמנכ"ל רגולציה בחברת בזק; אור אלוביץ' ועמיקם שורר, שהיו נושאי משרה בבזק."

שורה תחתונה:
משרד התקשורת (לרבות מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו) הצליחו בשנתיים וחצי האחרונות בנושא אחד בלבד: לדאוג לכך, ש"דמי הכיס" של אזרח די נחבא אל הכלים בשם שאול אלוביץ', יגדלו בכ-3 מיליארד ש"ח על חשבון הכיס של כולנו. כמיליארד ש"ח עברו במסלול של מנכ"ל המשרד ושות' מול בזק וכ-2 מיליארד ש"ח עברו ועוברים במסלול של מועצת הכבלים והלוויין מול Yes (נושא, שטרם נחקר כראוי).

זאת בנוסף ל"רווחיות העודפת" (כלומר: מה שאזרחי ישראל לקוחות בזק שילמו יותר מדי על שירותי בזק, בגלל שמנגנון המחירים של בזק שבפיקוח לא השתנה מזה 2 עשורים והשימוע בנושא זה מיוני 2017 אבד אי שם בחלל החיצון), בהיקף של כ-16 מיליארד ש"ח, שחולקה כדיבידנדים לבעלי המניות של בזק

מוטב היה, ששר התקשורת יעסוק כעת בדבר הכי חשוב למשרד התקשורת: פיזור מועצת הכבלים והלוויין ואיתור מנכ"ל ראוי, מקצועי והגון ("עובד ציבור" ולא "עובד על הציבור") למשרד התקשורת. זאת, בנוסף להפסקת "שוד משאבי הציבור" וההפקרות הנמשכת של מתן שירותי תקשורת בלי רישיונות, בסיטונות. 


לכן, הטיפול הכושל ברגולציית עולם התקשורת בישראל והטיפול הכושל וחסר האחריות של ראשי משרד התקשורת וגופי הסמך של המשרד בתחום השמירה על האינטרסים הציבורייים וקיום החוק במדינת ישראל (בדגש על חוק התקשורת ותקנותיו), מחזקים את הצורך הדחוף בהקמת "רשות לתקשורת", רשות עצמאית, שתפעל לטובת הצרכנים ולא נגד הצרכנים ולטובת בעלי ההון וה"מקורבים לצלחת" של מקבלי ההחלטות, בניגוד מוחלט לחוק ולאחריות המוטלת על משרד ממשלתי חשוב ובעל כוח כלכלי עצום כלפי השחקנים הגדולים בשוק. 
 



 
 
Bookmark and Share