Telecom News - מה מעניין יזמת ומשקיעה מנוסה המנהלת קרן הון סיכון מצליחה?

מה מעניין יזמת ומשקיעה מנוסה המנהלת קרן הון סיכון מצליחה?

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> מה מעניין יזמת ומשקיעה מנוסה המנהלת קרן הון סיכון מצליחה?
במפגש Startup Grind "הורם המסך" מעל קרן הון סיכון (VC) בשם TLV Partners, שנולדה ומנוהלת ע"י רונה שגב גל. בנוסף, נחשפו 3 סטארטאפים חדשים והוצג הסטארטאפ, שזכה בתואר "חביב הקהל".
מאת: אבי וייס, 15.4.18, 19:00שחר מטורין

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני למעלה מ-4 וחצי שנים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,900 איש (גם בפייסבוק). כ"כ, שחר מטורין (בתמונה משמאל) הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, והשלוחה בתל אביב כמו שאר השלוחות, מנוהלת בהתנדבות מלאה

השלוחה של Startup Grind בת"א מנוהלת בסיוע של רם יוניש (סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל) וצוות ענק של מתנדבים מסורים ונותני חסות.

באירוע האחרון, שהתקיים במתחם החדש של Labs TLV, בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם רונה שגב גל, יזמת ומשקיעה סדרתית, מייסדת-משותפת ויזמית TLV Parners, קרן הון סיכון חדשה (יחסית) בתל-אביב. 

רם יוניש (בתמונה משרם יונישמאל): "היום אנו במפגש ה-48 של סניף ת"א של קהילת Startup Grind העולמית (המפגש הקודם מפורט כאן). בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-3 וחצי אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס, לפני יותר מ-4 וחצי שנים.

אנו הקהילה היזמית הגדולה בעולם וגם הגדולה בישראל, עם נוכחות ופעילות בכל רחבי העולם

תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-Labs TLV, שנתנו לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind. 

הארגון, שאנו חלק ממנו, פרוס כבר במעל ל-350 ערים ברחבי העולם ב-120 מדינות. 

אנו מציגים היום 3 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"), וניתן לסטארטאפ הנבחר במה מלאה להציג את הפיתוח שלו, במפגש הבא".

3 הסטארטאפים, שנחשפו באירוע:
  • Effective Building - פלטפורמה ו-MarketPlace לתחום מוצרי "הבנייה הירוקה". הפתרון הזה מיועד למי שעוסק בבניה ירוקה ומכוון לשוק בארה"ב, שבו הארכיטקט בוחר את הרכיבים והמוצרים לבנייה ירוקה ואמור לענות על תקנים הקיימים בארה"ב. הארכיטקט מקבל את הכל תחת קורת גג אחת. כל מוצר ירוק דורש הסמכות ואישורים שונים והמערכת מספקת את המידע הזה. המערכת כעת ב-POC והיזמים בשלבי גיוס הון ראשוני. 
  • Guidoo - פלטפורמה לתיירים. היא מחברת בין תיירים למדריכי תיירות, לפי המיקום, לפי השפה ולפי מידת העניין של התיירים. המערכת עלתה לאוויר ונמצאת כבר ב-12 ערים ב-7 מדינות. המערכת מספקת שירות ב"זמן אמת" לתיירים, שירות שלא קיים כעת (לטענת היזמים) בתחום הזה. 
  • VeriVersion - פלטפורמה לזיהוי באגים בפיתוח במובייל. לטענת היזמים, הם יוצרים סטנדרט חדש למפתחים במובייל.
מיזם נוסף, שלא נכנס לבחירה: implace - מערכת אוטומטית לעיצוב פנים, מערכת מבוססת AI, שנמצאת בשלב הרצת ה-MVP.

הסטארטאפ, שזכה בתואר "חביב הקהל". היה Effective Building והיזמים יציגו את הפתרון בצורה מורחבת במפגש הבא

שחר מטורין (בתמונה למעלה משמאל): "בחודש שעבר נערך האירוע העולמי הגדול של Satrtup Grind בסיליקון ואלי. הגיעו הרבה יזמים ומשקיעים מכל העולם וגם מישראל. מכל העולם הגיעו יזמים ומשקיעים לשמוע אותנו. בנינו שם רשת קשרים חזקה וחיזקנו את הנוכחות הבינלאומית שלנו.

ב-13 ליוני 2018 ייערך הכנס הבינ"ל הבא לאיזור אירופה בלונדון. אנו נוציא גם לכנס החשוב הזה משלחת מישראל ובקרוב נפרסם את פרטי ההרשמה למשלחת הזו".

רונה שגב גל, (בתמונה משמא
רונה שגב גל (משמאל) עם רם יוניש, מרואיינת ע"י רם יוניש), יזמת, משקיעה סדרתית ושותפה ב-TLV Partners: "נולדתי בירושלים למשפחה מאוד אקטיבית מבחינה פוליטית. החלום שלי בצעירותי היה להיות פרופסורית באוניברסיטת ברקלי המפורסמת בארה"ב, אבל התכנית הזו השתנתה לגמרי במהלך חיי.

בילדותי, היינו די עניים ולכן זה השפיע עלי לכל אורך הקריירה, כי הכסף הפך לחסר חשיבות עבורי, כי לא ראיתי דבר כזה. הייתי מאוד ביישנית בצעירותי, פחדתי מהחיים. בגיל 16 החלטתי להילחם בפחד הזה ומאז אני מקבלת המון החלטות מלוות בפחד, איתו אני מתמודדת בתוכי. 

כבר בגיל צעיר התחלתי ביזמות, בהתחלה בקידום מיזם בתחום המולטימדיה. הייתי בדרכי לברקלי לדוקטורט, אבל פתאום הבנתי, שהחיים האקדמיים הם לא בשבילי. לכן, התחלתי בקריירה חדשה: עבדתי עבור קידום בתחום מבחני המיון. שם שכנעתי את בעלי ומנהלי קידום להשקיע ביוזמה שלי בתחום המשחקים לקטנים, אבל אחרי שהם הסכימו, מהר מאוד עברנו לפיתוח משחקים ליותר מבוגרים, ממש למקצוענים. 

במיזם הזה גדלנו מאוד מהר ובגיל 24 כבר הייתי מנכ"ל של סטארטאפ מצליח ובגיל 27 עשיתי אקזיט כשמכרתי אותו. גדלנו במיזם הזה בלי שום מנטורים, כי לא היה אז בירושלים דבר כזה. כיום, כמשקיעה, אני רואה ויכולה להציע ליזמים מה לא לעשות, כי למדתי המון מהטעויות של עצמי.

אחרי האקזיט הצטרפתי ל-BRM. זה היה מקרי שעברתי אליהם. לא הכרתי מה זה VC וגם במיזם שלי לא גייסנו כסף מ-VC. יזהר שי הוא שהביא אותי ל-BRM. זה פתח לי עולם חדש לגמרי ומאז אני בעולם של המשקיעים.


אחרי BRM הייתי בקרנות אוורגרין ואח"כ בפיטנגו. באוורגרין כבר הייתי במעמד של שותף בכיר ולקחתי על עצמי להוביל את תחום האבטחה והסייבר. למדתי המון מהיזמים והיו לנו באותה תקופה לא מעט הצלחות בהשקעות שביצענו.

עזבתי את אוורגרין לפני כעשור ועברתי לפיטנגו. חמי פרס רצה אותי וקיבל אותי שם כשותפה בכירה. זו הייתה תקופה נהדרת של השקעות מוצלחות. חשוב להבין, שאנו משקיעים ב-1 מכל 200 חברות בממוצע שאנו רואים. אולם, לא כל מי שהשקעתי בו הצליח. יש בדרך הזו המון אכזבות. אני בעיקר גאה בהצלחות שלי דוגמת: ורוניס, סקייקיור, טרייאנה ועוד הרבה.

לאחר כמה שנים בפיטנגו, הרגשתי, שמיציתי את עצמי ורציתי לשנות כיוון. השותף שלי דהיום, איתן בק, שגם הוא ותיק בעולם ה-VC, היה בראש שלי. הרגשנו, שיש לנו המון במשותף. הדבר המוביל: חשבנו שאסור לנו להיות קשוחים עם היזמים, כמו שהכרנו את התעשייה שלנו. הרעיון שלנו היה להוריד את האגו, לסייע בגובה העיניים ולפתוח דלתות. 

מהניסיון שלי, קשה לשנות יזמים. רבים מהמשקיעים באים בגישה, שהם יובילו את היזמים. לנו יש גישה אחרת ומיוחדת בתחום הזה. גייסנו כ-150 מיליון דולרים בארה"ב לקרן ראשונה ולאחרונה גייסנו עוד קרן של כ-150 מיליון דולרים.

למדתי, שהשקעות קטנות לא תמיד עוזרות ליזמים ולא תמיד מובילות להצלחות. לכן, היום אנו מעוניינים להשקיע בין 2 ל-3 מיליון דולרים. אנו משקיעים מאות אלפי דולרים רק כשאין לנו מספיק ביטחון ביזמים.

הגישה שלנו מאוד ברורה: יצאנו מהמשבצת של הכתבה ליזמים. עברנו למוד, שבו אנו שואלים את היזמים: במה נוכל לעזור לכם?

אנו כיום כבר 3 שותפים, שחר צפריר הצטרף אלינו כשותף, ואנו פועלים על פי הגישה הזו. מאוד חשוב לנו מי האנשים, שאנו בוחרים להיות אתנו. השקעה במיזם זה כמו חתונה קתולית. אנו מחפשים אנשים, שנהנה לעבוד אתם ביחד לאורך זמן. אלה יחסים בין-אישיים המבוססים בעיקר על אמון הדדי.

כיום, אנו מתמקדים בהשקעות שלנו בתחום ה-Cloud Computing. זה שוק, שזז מהר מאוד ומשתנה כל הזמן. לכן, היזמים חייבים להיות מאוד גמישים וזריזים. התחום הזה הוא ממש ענק וכולל כמות לא קטנה של תחומים משלימים המעניינים אותנו דוגמת: סייבר, AI, Deep Learning, ועוד. הנושא החשוב ביזמות הוא להיות פתוח וגמיש, כי השוק זז מהר מאוד. זה הסוד להתקדמות והצלחה.

חשוב, שיזמים יבינו, שמנקודת הראות של המשקיע, מדובר בחיבור אישי, שיכול להימשך בין 7 עד 12 שנה, עד שיש אקזיט. כך, שמדובר בשותפות מאוד ארוכה בחיים שלנו ושל היזמים. זו הסיבה, שהאמון ביזמים חשוב לנו יותר ממה הם מפתחים ומה הם המציאו. אנו הופכים למשפחה ולכן נכניס למשפחה את מי שמתאים להיות במשפחה". 
 
בתמונות: חלק ממשתתפי ומארגני האירוע, שנערך ביוזמת Startup Grind שלוחת תל-אביב עם רונה שגב גל:
Startup Grind TLV
Startup Grind TLV



 
 
Bookmark and Share