Telecom News - התפתחויות מרתקות בתוך משרד התקשורת: מנקים את העבר האפל

התפתחויות מרתקות בתוך משרד התקשורת: מנקים את העבר האפל

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> התפתחויות מרתקות בתוך משרד התקשורת: מנקים את העבר האפל
ביום 26.7.18 ייערך מפגש היסטורי ראשון מסוגו, בין גמלאי משרד התקשורת לבין צמרת המשרד. עד היום, הגמלאים היו נפגשים (אם בכלל) עם צמרת חברת הדואר... אולם, הבעיות הבסיסיות טרם נפתרו, למשל בתחום שכר העידוד ועדיין הגמלאים של משרד התקשורת שייכים לחברת הדואר. 
מאת: אבי וייס, 18.6.18, 06:40אביבי מסבנד

גמלאי משרד התקשורת קיבלו אמש את ההודעה הבאה, שנשלחה משרית עסיס, מנהלת אגף א' משאבי אנוש במשרד התקשורת: "בכוונתנו לערוך מפגש הכרות עם מנכ"ל המשרד, סמנכ"לית למינהל ומשאבי אנוש ונציגי תחום גמלאות ורווחה של חברת דואר ישראל. המפגש יתקיים בתל-אביב בתאריך 26.7.18. אודה על קבלת אישורי הגעה כדי שנוכל להיערך בהתאם".

מדובר באחד מהמהפכים החיוביים, שיזמה אביבית מסנבנד, (בתמונה משמאל), הסמנכ"לית הבכירה למנהל ומשאבי אנוש במשרד התקשורת, מהפך, שנולד כדי לחסל את החרפה רבת השנים, שבה כל מי שיצא לגמלאות ממשרד התקשורת, נשלח לחפש את מקומו בארגון גמלאי חברת הדואר.

רוב גימלאי המשרד בכלל לא היו מוכנים להגיע לשם, אבל זה לא מנע ממשרד התקשורת, במשך כמה עשורים, לממן תקנים בארגון הגמלאים של חברת הדואר ולממן פעילות לגמלאים בחברת הדואר בהיקף ניכר (מעל ל-100 אלף ש"ח לשנה), כספים שהועברו מהמשרד לארגון גימלאי חברת הדואר [גוף שמפוקח ע"י משרד התקשורת] מידי שנה, בלי שום בקרה, צורך והיגיון. 

אולם, המהפך הזה הוא רק חלקי.

אמנם בפעם הראשונה בהיסטוריה של גמלאי משרד התקשורת, הם ייפגשו עם הצמרת החדשה של משרד התקשורת (במקום להיפגש, אם בכלל, עם צמרת חברת הדואר), אבל השיוך לחברת הדואר - לא נגמר.

זו האחריות האישית של שר התקשורת (איוב קרא, בתמונה משמאל), שממונה גם על משהשר איוב קרארד התקשורת וגם על חברת הדואר, להסדיר את המהלך של החזרת גמלאי משרד התקשורת למשרד התקשורת. למרות שהשר יודע על כך ממזמן (כמפורט כאן), הוא לא נקט עד היום בשום צעד מעשי כדי ליישם את המהלך הזה, בין 2 הגופים הממשלתיים הללו. 

כך, בהמשך לחשיפות שלנו ולמאבק ארוך השנים, שניהלנו בנושא זה, נקבע סוף סוף מועד למפגש "ההיסטורי" של עובדי משרד התקשורת עם המנכ"ל והסמנכ"לית למינהל ומשאבי אנוש.

המפגש ייערך בשלוחה התל אביבית של המשרד ב"מגדל שלום". אמנם מדובר ב"יום חג" כפי שהגדרנו בכתבה הקודמת, אך עם 2 סימני שאלה גדולים, שעדיין מרחפים באוויר:
1) מדוע זה לקח כל כך הרבה שנים עד שלצערנו חלק מהגמלאים כבר אינם איתנו ועד יומם האחרון נאלצו לחיות עם התחושה הקשה, שמשרד התקשורת פשוט "נטש אותם" ו"זרק אותם לכל הרוחות"?
2) הוזמנו למפגש נציגי תחום גמלאות ורווחה של חברת הדואר ומי שלא הוזמנה למפגש ואף לא מכותבת אליו היא נציגת ומנהלת תחום רווחה במשרד התקשורת, רונית בן טל, שבמשך שנים פעלה יחד עם סמנכ"לית למינהל ומשאבי אנוש דאז, תמי לשם, למניעת כל קשר עם גמלאי המשרד.
למעשה, מי שאמורה לטפל בגמלאים של משרד התקשורת זו לא יחידת הרווחה והגמלאות של חברת הדואר, אלא יחידת הרווחה של משרד התקשורת עצמו.
למה עדיין דבר בסיסי כזה לא ברור לשר ולמנכ"ל? תמהני. 

אגב, הנחיות נציב שירות המדינה (כאן), קובעות חד משמעי שמי שאחראי על תחום הרווחה במשרדי הממשלה, אחראי גם על הגימלאים. מדובר בנוהל ברור ומפורט, "שחור על גבי לבן", שמשלים את נוהל 82.565 בתקשי"ר : "שמירת קשר עם גימלאים". 


ימים יגידו אם מדובר אכן "ביום חג" לגמלאי המשרד ועובדיו, או שאותם גורמים שליליים במשרד, שפגעו בגמלאים במשך עשרות שנים, ימשיכו לפגוע בגמלאים הללו. בכל מקרה, מדובר בצעד ראשון וחשוב ביותר לכיוון של תיקון עוול היסטורי מתמשך, של משרד התקשורת כלפי גמלאיו.

מה קורה עם שכר העידוד במשרד?
הטיפול בגמלאים הוא רק נושא אחד מסדרת הנושאים, שעל אביבית מסבנד לתקן במשרד התקשורת. נושא נוסף הוא תחום שכר העידוד. לכן שלחנו ביום 14.6.18 את השאלה הדחופה הבאה לצמרת משרד התקשורת:
"אודה להתייחסותכם לפסקה הבאה:
מבקר הפנים של המשרד מתח ביקורת חריפה על תמי לשם ומימון שמילה, שהובילו "שינוי ארגוני" כושל, שבין היתר (בתמיכה של ועד העובדים דאז), ריסק את רכיב "שכר העידוד" של עובדי שלוחת תל אביב (עובדי שלוחת ירושלים לא נפגעו כלל).
כפי שדיווחנו, אביבית מסבנד נרתמה מייד ותיקנה את הפגיעה בשכר עובדי תל אביב (שפחדו אז להתלונן, בגלל שמילה מימון ותמי לשם).

כעת מתברר, שהתיקון של אביבית מסבנד היה זמני בלבד ועובדי תל אביב אמורים בקרוב מאוד להפסיד חלק ניכר משכר העידוד, וכך במקום שתמי לשם ומימון שמילה ידאגו לתגמל את העובדים ב"שינוי הארגוני", כנהוג בכל משרדי הממשלה מזה שנים, הם גרמו לקריסה שלו ולאבדן כספים לעובדי תל אביב.
יתכן שאם תמי לשם לא הייתה "מתגמלת" את ועד העובדים (גם נחשף אצלנו ובדו"ח מבקר הפנים של המשרד) ולא הייתה ממנה נהג שליחויות כאחראי שכר העידוד, היה (כנראה) מי שיתריע בזמן אמת ומי שמטפל ויטפל בזמן אמת בבעיה החמורה הזו.
נראה כי יש מקום להסתדרות ולוועד העובדים הקיים,להגיש תביעה אישית נגד מימון שמילה ותמי לשם, על הנזק הכספי שנגרם לעובדים (בשלוחת ת"א) במשך שנים".

תגובה לא קיבלנו, לא שלא ניסינו. ככל שנקבל תגובה נעדכן בהתאם. 

שורה תחתונה:
אביבית מסבנד ממשיכה למחוק כל זכר לתקופה האפלה של קודמתה בתפקיד במשרד התקשורת. זאת, בהמשך לחשיפת Telecom News את דו"חות מבקר הפנים, אלון זולר, דו"חות, שחשפו כיצד חולקו דרגות רכב וכוננויות למקורבים, במחשכים וללא קריטריונים. מול זה, אביבית מסבנד הקימה ועדות להקצאת דרגות רכב וכוננויות לפי קריטריונים אחידים ושקופים

השינוי הזה מצטרף לשינויים רבים נוספים, שהכניסה אביבית מסבנד, שנועדו לתקן את הליקויים החמורים, שהותירה לה קודמתה, כגון הסדרת נושא המחשוב, שנתקע שנים (בכל אגפי המשרד ובמיוחד באגף הרישוי), חידוש הקשר עם גמלאי המשרד, כאמור לעיל, הסדרת תשלומי שכר העידוד לעובדים בת"א (נושא, שטרם נפתר סופית) וכן הופסקו במשרד המעקבים הסודיים אחר העובדים ו"הפיטורים בהפתעה" הבלתי חוקיים. כזכור, רק לאחרונה ניצח עוזר המנכ"ל לשעבר, נתי ביאליסטוק, את המשרד ואת תמי לשם בתביעה בגין "פיטורים בלתי חוקיים בהפתעה" וזכה לפיצוי של קרוב למאה אלף ש"ח, ובימים אלה אנו ממתינים לפסק דין בתביעתו של מנמ"ר המשרד לשעבר, אופיר שלום לב-ארי, שאף הוא פוטר ע"י תמי לשם "בהפתעה" ולכן תבע את המשרד ואישית את תמי לשם. אנו מצפים לפסק דין לא פחות חמור. 

השינויים הללו של אביבית מסבנד התאפשרו רק אחרי חשיפות בלתי פוסקות של Telecom News בנוגע להתנהלות השערורייתית של צמרת המשרד בקדנציה הקודמת, עד שהמשרד החליט לסיים את התקופה האפלה הזו, והצליח להביא מנהלת חדשה מקצועית והגונה לאגף מינהל ומשאבי אנוש, ופתאום נראה כל כך מובן מאליו, שלא צריך לחיות בשלטון פחד ומעשים מפוקפקים.

אין לנו ספק, שכדי להביא לשינוי אמיתי גם בתחומי הרגולציה והדאגה לאינטרסים של הציבור ע"י משרד התקשורת, על המשרד להשתחרר מבעלי תקידים בכירים נוספים, רובם על סף פנסיה, להביא "רוח צעירה ורעננה" למשרד, ואז פתאום אלה, שיהיה אכפת להם משוק התקשורת, לא יבינו כיצד הסכים שוק התקשורת המשרד עצמו להתנהל במשך שנים (מתחילת העשור הנוכחי), בחוסר שקיפות מוחלט, התעלמות מלאה מהציבור ומהאינטרסים הציבוריים וחוסר מקצועיות, שלא להגיד: תוך שיקולים זרים ומוזרים, שחלקם הקטן נחקר במה שמכונה כיום "תיק 4000".
 



 
 
Bookmark and Share