Telecom News - חשיפת משקיעים סדרתיים (במעל ל-100 חברות) בעולמות הבלוקצ'יין ו-Web 3.0

חשיפת משקיעים סדרתיים (במעל ל-100 חברות) בעולמות הבלוקצ'יין ו-Web 3.0

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> חשיפת משקיעים סדרתיים (במעל ל-100 חברות) בעולמות הבלוקצ'יין ו-Web 3.0
במפגש Startup Grind "הורם המסך" מעל משקיעים סדרתיים, שמשקיעים גם בסטארטאפים ישראלים, בעיקר בשלב ה-Seed ובעיקר בתחומים: Web 3.0, מטבעות קריפטוגרפיים ובלוקצ'יין. בנוסף, נחשפו 6 סטארטאפים חדשים והוצג סטארטאפ נוסף על הבמה, שזכה בתואר "חביב הקהל" במפגש הקודם.
מאת: אבי וייס, 30.9.18, 07:30שחר מטורין ואבי וייס

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני כ-5 שנים, נמצאת בצמיחה מואצת ומונה כיום כבר כמעט 4,200 איש (גם בפייסבוק).

כ"כ, שחר מטורין (בתמונה משמאל מצד ימין, עם כותב שורות אלו) הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, והשלוחה בתל אביב כמו שאר השלוחות, מנוהלת בהתנדבות מלאה

השלוחה של Startup Grind בת"א מנוהלת בסיוע של רם יוניש (סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל ויזם) וצוות ענק של מתנדבים מסורים ונותני חסות.

באירוע האחרון, שנערך ביום 20.9.18 במתחם של Be-All בתל-אביב, בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם היזמים בוריס זלני, מייסד, יו"ר ושותף בקרן ההון סיכון ובנק ההשקעות NKB Group, ורוברט כהן, שותף ומנהל בקרן הון הסיכון ובנק ההשקעות Benson Oak Ventures.

רוברט הוא גם מנהל השקעות ב-NKB Group, ובוריס הוא יועץ השקעות ב-Benson Oak Ventures. כך, שניהם פועלים שנים (מעל ל-20 שנה) ביחד ולחוד, בתחומי ההשקעות והשקיעו במעל ל-100 סטארטאפים, בהם מעל ל-10 סטארטאפים ישראלים. למתעניינים, בלינקים בתחתית העמוד יש ניתוח והשוואה של התפלגות הסטארטאפים ב-25 ערים בעולם (כולל ת"א) ומידע אודות שוק הפינטק והבלוקצ'יין העולמי (נכון ל-2018). 

רם יוניש (בתמונה משרם יונישמאל): "היום זה יום מיוחד עבורנו, כי יש לנו 'חגיגת יום הולדת'. אנו חוגגים את יום ההולדת החמישי של הסניף הישראלי התל-אביבי של Startup Grind. קשה לי, כמי שהיה מהיום הראשון בפעילות הזו, להאמין איך כבר עברו 5 שנים.

בנוסף, היום אנו במפגש ה-54 של סניף ת"א של קהילת Startup Grind העולמית. בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-4 אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס, בדיוק לפני 5 שנים.

אנו הקהילה היזמית הגדולה בעולם וגם הגדולה בישראל, עם נוכחות ופעילות בכל רחבי העולם. הקהילה העולמית מכילה מעל למיליון וחצי יזמים, מפתחים, מנטורים ומשקיעים

הארגון, שאנו חלק ממנו, פרוס כבר במעל ל-450 ערים ברחבי העולם במעל ל-120 מדינות. 

תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-Be-All, שנתנו לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind. 

אנו מציגים היום 6 סטארטאפים חדשים, כפול מהמקובל אצלנו בכל מפגש, בגלל חגיגת 5 שנים לפעילות שלנו.

הסטארטאפ, שזכה כ"חביב הקהל" במפגש הקודם, יקבל היום במה להציג את עצמו כאן. בנוסף, נחשוף לעולם היזמות הישראלי 2 משקיעים סדרתיים, שלא מרבים להתראיין ולהיחשף, ונשמע את הכיוונים המעניינים, שיש להם כיום בתחום ההשקעות, שהם מבצעים.

פתחנו לאחרונה 2 סניפים חדשים בישראל, אחד באילת וסניף ממש חדש נפתח ברעננה. האירוע הבא שלנו יהיה עם היזם הסדרתי ישי גרין ב-30.10.18, ההרשמה לאירוע כבר נפתחה".

6 הסטארטאפים, שנחשפו באירוע:
  • Curiosity Robotics - רובוט חכם לגיל הרך בצורה של בובה דוגמת דוב. המטרה: ללמד את הפעוט שפה שניה, בעיקר הכוונה לאנגלית. הדגם הראשון יהיה רובוט ללימוד אנגלית המכוון לשוק הסיני. לאחרונה, המיזם הזה זכה בפרס ענק מקרן מיראז', והמיזם עתיד להתמקם בחממה בשדרות.
  • Ladingo - מיזם בתחום הקניות של מוצרים גדולים ושינועם בכל רחבי העולם. כיום, המסחר האלקטרוני מוגבל למוצרים קטנים. השילוח הימי מאוד מסובך ולא כדאי לאדם הפרטי. לכן, המיזם מבצע סוג של Uber לקונטיינרים, שמשונעים באוניות, תוך שיתוף קונטיינרים. המיזם גייס פרה-סיד ויש כבר מוצר ראשוני עובד. הייחוד הוא, שהמערכת מאפשרת לבצע ייבוא אישי לכל פריט, גם הגדול ביותר. 
  • PinSteps - אפליקציה סלולרית לטיולים, עם המלצות מה לבקר בכל עיר, כולל תכנון המסלול לשדה התעופה וחזרה. זה בעיקרון MarketPlace למדריכי טיולים עצמאיים. ההכנסות מגיעות ממכירת טיולים בתשלום, ע"י מדריכי הטיולים המקומיים. כרגע המערכת בעברית ואנגלית ונעשה פיתוח כך, שהמערכת תעבוד בכל שפה ובכל עיר בעולם.
  • ExchangeOne - פלטפורמה לניהול כספים, המכוונת לשכבות הגיל היותר צעירות.
  • Wakee - מערכת לאספקת שירותים אישיים "קטנים", שירותים, שלוקחים עד 3 שעות, לעסקים ברמת ה-SMB, שעובדים מהבית ומוכנים לצאת ולבצע מטלות נדרשות בכל תחום, בסביבת מגוריהם.
  • Robin - מערכת AI, שהיא MarketPlace לתחום הפנסיה והביטוח. כבר יותר מ-150 אלף איש משתמשים בישראל במערכת הזו, ללא כל פרסומת. 180 סוכנויות ביטוח, חברות ביטוח וחברות פנסיה, מחוברות כבר למערכת. המערכת היא יועץ אישי לכל אחד. בסיס הנתונים, שנבנה במערכת, יכול לנתח ולהתאים אישית תכנית פנסיה - לכל אחד. כך, חזון הדיגיטציה של עולם הפנסיה מומש במערכת הזו, כולל האפשרויות של ניוד בין קרנות פנסיה, משימה שנחשבה בעבר כבלתי אפשרית. המערכת משתמשת בטכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי לשמור את הנתונים. היזמים קיבלו עד היום כ-10 מיליון ש"ח תמיכה מהמדען הראשי ויוצאים כעת לסבב גיוס נוסף. הממונה על שוק ההון והביטוח תומכת במערכת הזו, שמקדימה את כל מה שהשוק של הביטוח והפנסיה הכיר בישראל - עד היום.
הסטארטאפ, שזכה במפגש הקודם כ"חביב הקהל", הציג את עצמו: תומתומר שורר שור (בתמונה משמאל), יזם ומנכ"ל, TuneFork: "הגעתי לרעיון לאחר שראיתי את אבא שלי, שנפגע בצה"ל בשמיעה שלו, ולא היה לו פתרון שמותאם לצרכיו.

אבא שלי היה תלוי בבדיקות במכונים יקרים, שלא סייעו לו בצרכים הכי בסיסים שלו, דוגמת שימוש בסמארטפון.

יש בעולם כ-400 מיליון אנשים כמוהו, עם בעיות שמיעה ואנו סבורים, שיש בעולם כמיליארד אנשים הסובלים מבעיות כלשהן בתחום השמיעה, גם אם לא הוכרו ככאלה.

הפתרון שלנו מבצע בדיקת שמיעה ברמה שיש כיום רק במכוני שמיעה יקרים ומבצע התאמה של רמת השמיעה של כל אדם והתאמת הסמארטפון לרמת השמיעה הזו.

המערכת שלנו עומדת בסטנדרטים של קליניקות הכי מתקדמות לבדיקות שמיעה. המודל העסקי שלנו הוא B2B, בעיקר ליצרני וספקי פתרונות אודיו ווידיאו לציבור הרחב וליצרנים של מוצרים אלקטרוניים מכל סוג.

יש לנו כבר 2 פטנטים על מה שפיתחנו ויש לנו כבר כמה הסכמים, שנועדו לקדם אותו בתחום בו אנו עוסקים. המימון הראשוני שלנו הגיע מהמדען הראשי וכעת אנו מחפשים מימון המשך כדי להתפתח". 

שחר מטורין (בתמונה משמאלשחר מטורין): "מעבר לחגיגת 5 שנים לסניף ת"א של Startup Grind, אנו חוגגים עוד 2 אירועים חשובים בקהילת היזמים והמשקיעים שלנו:

1) עברנו את הקו של 450 ערים ברחבי העולם במעל ל-120 מדינות, ערים בהם יש סניפים פעילים של Startup-Grind, עם מעל למיליון וחצי יזמים ומשקיעים ברשת הזו.

2) הכרזנו באירוע הקודם על פתיחת תחרות של סטארטאפים לסין, בשת"פ עם כמה גופים מובילים בעולם ובסין. מי שמעוניין להירשם, יכול לעשות זאת כאן. 3 סטארטאפים מישראל, שייעלו לגמר, יוזמנו על חשבון המארגנים הסיניים לסין ויתמודדו על פרס של 25 אלף דולרים. התחרות פתוחה לכל סוגי הסטארטאפים ובתנאי שיש להם מטרה להגיע לשוק הסיני. כבר יותר מ-50 סטארטאפים נרשמו מהרגע שפתחנו את ההרשמה ואנו מצפים ליותר מ-100 סטארטאפים, שיירשמו לתחרות.


ב-12-13 לפברואר 2019 ייערך הכנס השנתי העולמי של Startup Grind בסיליקון ואלי. גם השנה נוציא משלחת מישראל לאירוע וניתן כבר להירשם אצלנו למשלחת. באירוע הקודם בפברואר 2018, היה רק סטארטאפ ישראלי אחד על הבמה המרכזית באירוע.

באירוע הבא ב-2019 אנו מקווים, שיהיו יותר סטארטאפים מישראל, שיזכו לעלות על הבמה המרכזית ואנו מתכוונים גם לפתוח מתחם שלנו עם דוכנים, שיהיה מוקדש כולו לסטארטאפים מישראל".

רוברט כהן, (בתמונה משמאל, מצד ימין, ביחד עם בוריס זלני
רוברט כהן, בוריס זלני ורם יוניש במרכז, מרואיין ע"י רם יוניש, משמאל): "לפני כ-6 שנים עברתי לישראל, אבל הקשר האישי הצמוד עם בוריס זלני נשאר, כמו שהיה לנו במעל ל-20 שנה האחרונות.

התחלנו את הקשר של ההשקעות בפראג - צ'כיה, ומשם התפשטנו במשך השנים לכל העולם. בצ'כיה הייתה לנו הצלחה ענקית, עם AVG, שרכשנו ואח"כ הנפקנו אותה, כי היו אז הזדמנויות השקעה בצ'כיה והשת"פ, שנוצר עם בוריס, הוכיח את עצמו.

הקמנו ביחד די הרבה חברות וגם השקענו בעצמנו כל אחד בנפרד בלא מעט חברות. מהצלחה להצלחה גדלנו והתפשטנו ועברנו לתחומים נוספים דוגמת: בנקי השקעות, מיזוגים ורכישות. פתחנו גם פלטפורמות להשקעות ופטפורמות להלוואות.

AVG רכשה 5 סטארטאפים ישראלים וכך הכרתי את השוק הישראלי. למרות ש-AVG נרכשה אחרי שהונפקה ע"י חברת אנטי-וירוס מתחרה, יצאה מהשוק הישראלי וסגרה את מרכז המו"פ הישראלי, אני כבר התאהבתי בשוק הישראלי ולכן הגעתי לכאן וממשיך להשקיע עם בוריס גם בחברות ישראליות. 

אנו מחפשים חברות, שאנו יכולים לגדל אותן ממש מאפס, כדי להפוך אותן לחברות ענק וחברות גלובליות. זה הייחוד שלנו. ההשקעות שלנו מבוססות בעיקר על כסף שלנו ושל משקיעים פרטיים, שנותנים בנו אמון, ושל גופים ובנקי השקעות, שמכירים אותנו. הם יודעים, שאם אנו משקיעים בבלוקצ'יין ובחברות ICO - אלו לא השקעות עם סיכונים מוגזמים. 

אנו מחפשים בעיקר יזמים בתחילת דרכם במיזם, כדי שנוכל להשפיע על ההתפתחות שלהם, כי אנו מלווים את היזמים גם בסבבי הגיוס הבאים שלהם ואנו מעוניינים לגדול ולהתפתח ביחד איתם.

אנו שואלים כל יזם 4 שאלות מרכזיות:
1. האם הרעיון שלך יוצר שוק חדש, או שאתה פועל בשוק קיים ואתה מנסה לשנות, לקדם או להרוס אותו?
2. מתי תהיה גדול ואיך? מתי שם המותג שלך יהיה גדול ואיך?
3.האם אתה פתוח ללווי של המשקיעים בהשקעה בך?
4. מה המודל העסקי שלך? האם יש אצלך איזון בין המשקיעים להשקעה? אנו לא אוהבים יזמים בגישת ה-ICO, שלא נותנים למשקיעים חלק בבעלות על המיזם ושהמשקיעים אצלם יהיו חסרי השפעה על המיזם והתפתחותו. 

בוריס ואני יחד מאמינים, שהעתיד הוא Web 3.0, שבו יהיה אפשר לבצע הכל בטנזקציות ישירות בין בני אדם, בלי שום תיווך בדרך. הכוח ויכולת של המסחר יהיו בידיים של כל אחד, עם יכולת לפנות ישירות לכל אחד ולסחור עם כל אחד בכל תחום - ישירות".


בוריס זלני (בתצלום משמאל, הראשון משמאל, ליממרואיינים ומראייניםינו: רוברט כהן, רם יוניש ושחר מטורין): "נולדתי בצ'כיה וכיום אני גר בעיקר בסלובקיה. מ-1999 התחלתי להיות יזם סדרתי בצ'כיה ובסלובקיה, שם גם פגשתי את רוברט וחברנו יחד, מהלך מוצלח, שנשאר מאז ועד היום.

בצ'כיה ובסלובקיה היו אז הזדמנויות השקעה רבות, כי לא הכירו אז את תחום ההייטק והיזמות, כמו שהיה כבר אז מפותח בארה"ב או בישראל.

אחרי כמה הצלחות קטנות, הלכנו על השקעה ב- AVG, כי חשנו, שחברת אנטי-וירוס מעיירה נידחת בצ'כיה, יכולה להיות חברה בינלאומית מובילה. הוכחנו שזה אפשרי.

הבעיה העיקרית, שראינו במהלך מסעות ההשקעה שלנו, שהתפשטו מצ'כיה וסלובקיה לכל רחבי העולם, היא, שקשה להכניס רוח יזמית נכונה ליזמים. רבים שבויים בכל מיני תפיסות עולם לא נכונות. רבים פוטלים שטויות מהפה, בלי להבין בכלל על מה הם מדברים וחושבים שזה מרשים את המשקיעים הפוטנציאליים בהם.

אולם, מה שראינו, שהיזמים בישראל הם הכי בוגרים, במיוחד יוצאי 8200. זאת, מפני שהישראלים הם פרועים, מפקפקים בכל דבר ומוכנים לבחון כל דבר חדש. אין להם כללים. לכן, ישראל היא מקום ראשון בעולם בתחום הסייבר, שזה התחום הדורש הכי הרבה דינמיות וזריזות מחשבתית בפיתוח. 

היזמים הישראלים מאוד אגרסיביים ובטוחים בעצמם, שיכבשו את העולם. זה חסר ליזמים האירופאים. אולם, עבורנו זה אתגר להכווין את היזמים הישראלים לכיוונים הנכונים, כדי שיוכלו לגדול מהר. האגרסיביות לפעמים מהווה מכשול להתפתחות המהירה. אולם, מהנסיון, שיש לנו בהשקעות בישראל, זה מהלך די מוצלח ומוכיח את עצמו. זאת, למרות שהיזם הישראלי פולט בקצב המון שטויות, בקצב גדול מכל יזם אחר בעולם, אחוז ההצלחה שלנו בישראל הוא פשוט פנטסטי וזו עובדה, שאי אפשר להתווכח איתה. 

אני גם משקיע באופן אישי מחוץ לקרן, שאני עומד בראשה, ומחוץ לקרן של רוברט. רוב ההשקעות הללו הן השקעות פילנטרופיות, שלא למטרות רווח ברור, בעיקר ליוזמות, שיוצאות מצ'כיה, בעיקר בתחום של ה-Green. אני תומך נלהב בהגנת הסביבה ובשמירה על האקולוגיה. 

היות והשקענו ביותר מ-100 מיזמים עד היום, אנו יודעים מנסיוננו, שמי שלא ייכשלו אלו הן היוזמות בתחום הפלטפורמות החדשות. עם זאת, שיטת הגיוס ע"י אסימונים ב-ICO עלולה לא להצליח. שיטות הגיוס הישנות, של השקעה תמורת אחזקות, תמיד הצליחה ותצליח גם בעתיד. זה מה שיעבוד ולא כל רעיון אחר. 

התחומים, שאנו עוסקים בהם, סובלים מבעיות אבטחה רבות. לכן, אני בא לישראל לחפש רעיונות. למשל איך להגן על הבלוקצ'יין. ישראל היא המקום לחפש פתרונות חדשים לבעיות הללו.

אני מאוד מתרשם מיזם המגיע אלי עם יוזמה חדשה, אבל שהוא עצמו נמצא כבר במיזם השני או יותר שלו. זה פחות חשוב אם הוא הצליח במיזם הקודם שלו, כי גם זה שנכשל במיזם הקודם שלו, אם הוא פתוח, הוא למד לקח ולכן יש לו הרבה יותר סיכויים להצליח בסבב שני של יזמות. יזמות זה כמו רכבת הרים בלי ספר תכנון ומפרטים. לכן, למידה מהנסיון האישי ביזמות, מאוד חשובה בעיני. ככה גם אני ורוברט התפתחנו וגדלנו. ממיזם למיזם כשכל פעם יישמנו את הלקחים של המיזם הקודם ותיקנו את הטעויות של העבר.

אני מאמין בהשקעות היכולות לקדם את האנושות ולשפר את סביבת המחיה שלנו. שינוי ושיפור הסביבה הוא אתגר, שאני מדבר עליו בכל הזדמנות, כי זה החלום שלי, מעבר להשקעות בעולם ה-Web 3.0 ביחד עם רוברט. אם ניתן לשלב את שניהם בפלטפורמה אחת - זה מודל מצליח, שאשקיע בו ואטפח אותו, כי אני מאמין בכיוון הזה". 


בתמונה: חלק ממשתתפי ומארגני האירוע, שנערך ביוזמת Startup Grind שלוחת ת"א, עם בוריס זלני ורובט כהן במרכז:
משתתפי אירוע Starup Grind
 



 
 
Bookmark and Share