Telecom News - שוב כלי התקשורת "נפלו בפח" בספין של איוב קרא (הפעם בעניין הייבוא האישי)

שוב כלי התקשורת "נפלו בפח" בספין של איוב קרא (הפעם בעניין הייבוא האישי)

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> שוב כלי התקשורת "נפלו בפח" בספין של איוב קרא (הפעם בעניין הייבוא האישי)
כלי התקשורת בישראל בכלל ובתחום כיסוי עולם התקשורת בפרט סובלים מבורות, זיכרון קצר ונפילה פעם אחרי פעם בספינים של משרד התקשורת על הישגים מדומים. הצו החדש, שהשר איוב קרא חתם עליו, בכלל אינו חדש וכל הפרטים הפטורים מאישור ביבוא אישי כבר פטורים מאישור כזה - מזה יותר מעשור. 
מאת: אבי וייס, 29.10.18, 17:00איוב קרא

באפריל 2018 חשפתי במאמר: "חשיפת ההונאה הגדולה שהובילה לכך שמוצרי התקשורת יקרים יותר בישראל" (כולל קישור לכל הצווים המתאימים) כיצד "הרפורמה" של השר איוב קרא בתחום הייבוא האישי היא בלוף אחד ענק, כי כל 19 הפריטים, שהיו בטיוטת הצו החדש, שפורסם אז (והוצג לממשלה ולכנסת כ"רפורמה"), כבר היו פטורים מאישורי ייבוא אישי, באישורים רשמיים, שניתנו בחתימת השר לשעבר אריאל אטיאס ב-2008 ובחתימת נתי שוברט מ-2017, או שלא היו זקוקים לאישורי ייבוא ממשרד התקשורת - בכלל.

הדבר היחיד, שהשתנה אז בצו החדש מאפריל 2018, היה דבר אחר לגמרי: כל הפטורים לעניין הייבוא האישי, שהיו מפוזרים בכמה מסמכים (בחתימת אריאל אטיאס ונתי שוברט), הואחדו למסמך אחד מרוכז ומסודר יותר, והפעם בחתימת איוב קרא... זה הכל. עניין מנהלי פעוט ערך וחסר כל חשיבות לציבור, או בכלל

כך מה שקרה כעת, שהצו הכביכול חדש, שהיה אמור להתפרסם רשמית באפריל 2018 ולהיכנס בתוקף עד מחצית 2018, התעכב בגלל פריט אחד (מגדיל טווח ל-WiFi), שהוא הפריט החדש היחיד, שנוסף לרשימת הפטורים ושלא היה קודם ברשימת הפטורים (לא פריט חשוב בכלל) והאישור לגביו ייכנס לתוקף מינואר 2019. 

הדבר היותר חמור, שקרה כעת, שר התקשורת איוב קרא משוכנע, שהציבור מטומטם וציבור העיתונאים גם כן, והוא צודק! לכן, הוא שכפל שוב את הספין, שפורסם כבר מלפני חצי שנה, והכריז כעת על "מהפכה חדש" (ההודעה לעיתונות הטרייה מצויה כאן בנספח למטה).

כמעט כל כלי התקשורת למעט אחד ("דבר ראשון") נפלו בפח ופרסמו את הודעת השר איוב קרא כלשונה, בלי בדיקה ובלי להבחין, ש"עובדים עליהם" ועל הציבור בהודעה ממוחזרת (ולא בפעם הראשונהושקרית

דוגמה לכותרת מ-YNET: "בשורה לצרכנים: פטור מאישורים ביבוא אישי של טלוויזיות, ראוטרים ורסיברים". במציאות: זו לא בשורה, לא פטור ולא כלום. "לא דובים ולא זבובים". הפריטים הללו היו פטורים מאישורי ייבוא אישי - מזה שנים.

זו הרמה של כלי התקשורת בישראל. עצוב ומקומם. החמור הוא, שזה קורה פעם אחרי פעם, לכלי התקשורת היודעים לבקר אחרים אבל לא את עצמם, במיוחד כשהם מפרסמים Fake News. 

אגב, גם הודעות השר איוב קרא על שידורי ספורט נוספים בחינם (כאן), גם הם Fake News, אפילו אם תיקון החקיקה המוצע יעבור בכנסת (מה שבכלל לא בטוח). ניתחנו וחזינו את כישלון הטיפול של השר בתחום שידורי הספורט כבר באוגוסט 2017 (כאן). כך ש"אין חדש תחת השמש" (רק יש "פראיירים שלא מתים אלא מתחלפים כל הזמן", המפרסמים את הספינים הירודים הללו של שר התקשורת, פעם אחרי פעם). 

נספח:
הספין השקרי של הודעת משרד התקשורת (כלשונו) מ-29.10.18:


"שר התקשורת איוב קרא חתם אתמול על תיקון לצו הטלגרף האלחוטי
החתימה על הצו תביא להורדת החסמים ולהקלה משמעותית בייבוא של עשרות מוצרי אלקטרוניקה
כשמדובר בייבוא אישי או משפחתי, לשימוש עצמי ובלבד שהייבוא יוגבל לחמישה מכשירים לכל היותר.

 
השר קרא: "זוהי בשורה גדולה לאזרחי המדינה. בימים הקרובים מרגע כניסתו של הצו לתוקף, כל אזרח ואזרחית במדינה שירצו לייבא  מוצרים אלחוטיים באופן פרטי מחו"ל ודגש כרגע על הפרטי יוכלו לעשות זאת  בקלות רבה ללא שום עיכוב.
אני ממשיך במדיניות אותה התוויתי עם כניסתי לתפקיד, של הורדת החסמים הבירוקרטים והקלה לאזרחים המעוניינים בייבוא של ציוד אלחוטי לשימושם הפרטי."
 
חסם נוסף הוסר אתמול.
שר התקשורת איוב קרא חתם אתמול על תיקון צו הטלגרף האלחוטי (אי תחולת הפקודה)(מס' 2)(תיקון), התשע"ט-2018.
מרגע כניסת הצו לתוקף לאחר שיכתב ברשומות בימים הקרובים, עשרות מוצרים שעד היום התעכבו במכס לאישור המשרד ישוחררו מעתה באופן מיידי ללא התערבות המשרד."

מוצרי האלקטרוניקה שייכנסו לתוקף תחת הצו הינם:
ציוד היקפי למחשב (עכבר, מקלדת או רמקול);
צג מחשב; מדפס סורק מסמכים; מכונת צילום;
מקרן וידאו ביתי או משרדי (Projector);
מזרים וידאו (Streamer); קונסולת משחק (Gaming console);
קורא ספרים אלקטרוני (e-book);
מחשב לוח (Tablet); מחשב כף יד; מחשב נייד או מחשב נישא;            
מחשב שולחן (Desktop); ממיר לקליטת שידורי טלוויזיה לציבור (TV receiver set-top box), מקלט טלוויזיה;
מקלט רדיו; חלפים למכשיר טלפון סלולרי (ציוד קצה רט"ן כהגדרתו בצו התקשורת (בזק ושידורים) (פטור מרישוי לציוד קצה הפועל בשיטה התאית (רט"ן)), התשע"ב-2012[1]); שעון יד, שאינו ציוד קצה רט"ן כהגדרתו בצו התקשורת (בזק ושידורים) (פטור מרישוי לציוד קצה הפועל בשיטה התאית (רט"ן)), התשע"ב-2012; דיבורית לרכב; מצלמה, למעט מצלמת אבטחה; שואב אבק; מטען חשמלי אלחוטי; מערכת שמע ביתית, מגבר שמע לשימוש תוך–ביתי;
 
לא נכללו בצו: רחפנים ומוצרי בית חכם.
כמו כן הפטור לנתבים נקודות גישה ומגדילי טווחWIF  יכנס לתוקף רק ביום 1 בינואר 2019".
 
פייק ניוז



 
 
Bookmark and Share