Telecom News - יזמים, מפתחים ומשקיעים: פולין מחכה לכם

יזמים, מפתחים ומשקיעים: פולין מחכה לכם

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> יזמים, מפתחים ומשקיעים: פולין מחכה לכם
שגריר פולין בישראל, עשה מה ששום שגרירות (למיטב ידיעתי) לא עשתה אי פעם בישראל: שאל בסקר, שנעשה ע"י חברת מחקר ישראלית, מה דעת הישראלים על פולין. ממצאי הסקר מאוד מעניינים והעיקר: השגריר קורא ליזמים, למפתחים ולמשקיעים לגלות את פניה של פולין המודרנית, המשגשגת והתומכת בישראל.
מאת: אבי וייס, 9.2.19, 17:54שגריר פולין בישראל

שגריר פולין בישראל, מארק מגירובסקי (H.E. Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary to the State of Israel
Marek Magierowski) (בתמונה מצד ימין, צולם במפגש סגור עם קבוצה קטנה של עיתונאים, שהוזמנו לתוך השגרירות בת"א כדי להשתתף ב"מסיבת עיתונאים" פנים אל פנים, עם השגריר, ביום 7.2.19).

ליד השגריר: קטארזינה ריבקה-איוואנסקה, מזכיר ראשון, ראש המחלקה המדינית והכלכלית של השגרירות ומי שארגנה את האירוע עם השגריר, שחשף ממצאי סקר, שנערך ע"י חברת "כיוון" (Keevoon) ואת ממצאי הסקר הציג במפגש הייחודי הזה מישל ברק, מנכ"ל חברת "כיוון".

המצגת המלאה, שהוצגה במפגש עם השגריר, מצויה כאן במלואה - למתעניינים. 

השקף הראשון במצגת מצביע על כך, שהנושא, שהכי מעניין את הישראלים בעת שהם מדברים על ישראל כלפי חוץ, הוא תחום ההייטק והסטארטאפים.

לכן, שאלתי את שגריר פולין בישראל, מארק מגירובסקי, מה הוא למד מהנתון הזה, שהוא הנתון הראשון והחשוב בסקר, שהשגריר יזם בקרב מדגם מייצג של אוכלוסיית ישראל.

מארק מגירובסקי: "פולין היא מדינה מפותחת ברמה מערבית ויש לנו הרבה סטארטאפים, שיש בהם לא מעט, שמשתפים פעולה עם עולם היזמות בישראל, למשל, בתחום הסייבר.

אנו רואים בפולין את ישראל כאומת הסטארטאפים - StartUp-Nation. לכן, אנו מעודדים את השת"פ בין המדינות וקוראים ליזמים ישראליים ולמשקיעים ישראליים לגלות את הפוטנציאל הקיים בפולין. אנו רואים, שיש כבר התקדמות בכיוון הזה.

יש לנו כבר התחלות מאוד יפות של שת"פים, ונהיה מעוניינים לפתח את תחום החלפת המידע המדעי בין המדינות ובמיוחד עם יזמים ישראליים. יש כבר יזמים ישראליים, שהחלו בשת"פים מאוד מרתקים בתחומים הללו, למשל בתחום הננו-לווינים, סייבר ועוד. התחום של פיתוח השת"פ ביזמות בין המדינות הוא בסדר עדיפות גבוה אצלנו". 

בתחילת דבריו, השגריר סקר את הרקע לסקר ואת התובנות\ שהוא למד מהסקר הזה, שנוגע לנקודת ההתייחסות של תושבי ישראל לפולין של היום ולפולין של העבר.

מארק מגירובסקי : "הזמנו סקר חיצוני ע"י חברה, שמתמחה בישראל בתחום הזה של סקרים, כי חשבתי, שהקידום של היחסים בין ישראל לפולין זה נושא חשוב ל-2 המדינות. אני סבור, שהסקר הזה חשוב לישראלים יותר מקשרים עם מדינות אחרות באירופה ובעולם, גם על הרקע ההיסטורי שלנו. 

רצינו לדעת בצורה הכי מדויקת ומחקרית, מה הישראלים חושבים על פולין ועל הפולנים. זה נועד בעיקר כדי לעזור לנו לזהות את הפערים, שאנו צריכים להשקיע בהם מאמץ, בהכרת פולין בקרב תושבי ישראל וזה משפיע כמובן על המדיניות הרשמית של ישראל.

הסקר הזה נעשה בתמיכת הממשל המרכזי בפולין, בוורשה, ואוכל לציין, שלא הייתי מופתע מהתוצאות. הייתי בטוח, שנקבל תוצאות חיוביות, במיוחד אחרי שמציגים בפני הנסקרים כמה עובדות בסיסיות על פולין של היום. 

ראינו, שיש חוסר בידע מה זו פולין המודרנית, מה הכיוון, שהמדינה שלנו מתפתחת, ואילו הישגים יש לפולין בתחומים רבים המעניינים גם את הישראלים.

היחסים שלנו עם ישראל הם בעדיפות מאוד גבוהה, כי ישראל חשובה לנו מכמה סיבות חשובות: פוליטיות, היסטוריות, כלכליות ועוד. ישראל היא בעיננו מדינה חזקה ומתקדמת.

במקביל, אנו לא שוכחים את ההיסטוריה העגומה של היחס ליהודים בפולין, שאחרי היסטוריה מפוארת של מאות בשנים, התקיימה שואה על אדמת פולין, שנוהלה ע"י הגרמנים, שבה נרצחו כ-3 מיליון יהודים פולנים וגם נרצחו כ-3 מיליון פולנים לא יהודים. אולם, אי אפשר להשוות את הסבל הייחודי של העם היהודי. היו גם תופעות מאוד מכוערות ורצחניות של פולנים, ואנו לא שוכחים גם את זה. גם לא שוכחים את אלפי חסידי אומות העולם, כ-6,800, חסידי אומות העולם אזרחים פולנים, שהוכרו ע"י יד-ושם, יותר חסידי אומות העולם שהוכרו ע"י יד-ושם מלא מעט מדינות אחרות, שהיו תחת הכיבוש הגרמני, במלחמת העולם השנייה.

לכן, חשוב לנו לטפח את היחס של הצעירים, של דור העתיד הגדל בישראל, שיכירו את פולין של ההווה והעתיד, לא רק של העבר, אותו לא נשכח לעולם. אנו גם פועלים לקרב את ישראל לאירופה, כי אנו חברים בולטים ב-EU. 

לאור הממצאים של הסקר נראה, שהישראלים מבינים די טוב שפולין, שבמשך שנים רבות תומכת בישראל. זה לא עניין רגעי וחולף. אין אצלנו BDS, כי זה פשוט לא קיים ולא מתקבל על דעתנו. בפרלמנט שלנו לא תמצא שום פוליטיקאי אנטישמי. זאת, כי אנו לא מוכנים להשלים עם אנטישמיות, כמו שאנו רואים במדינות אחרות בעולם וגם באירופה.

אני בטוח ומקווה, שזה היה המצב הקבוע בפולין. סובלנות אפס - לאנטישמיות. אנו תמיד גינינו את פעולות הטרור, שנעשו ונעשות כנגד ישראל. למשל בפעולות האחרונות של החמאס. זה לא פוגע ביחסים הטובים שיש לנו עם מדינות מוסלמיות רבות באיזור.

יש אצלנו קונצנזוס מלא על חשיבותה של ישראל במזרח התיכון ובחשיבות של תמיכת פולין בישראל. פולין היא מדינה בטוחה לחלוטין לישראלים וליהודים ולכן הפכנו ליעד תיירותי מועדף לישראלים, בשנים האחרונות. 

מהסקר ראינו, שאם מספקים מידע, אנשים משנים מיד את דעתם לגבי פולין. לרבים יש מידע על פולין מההיסטוריה, אבל לא מההווה. וברגע שמקבלים מידע מההווה, אנשים מופתעים ומשנים את דעתם. מי שמבקר בפולין של היום מבין היטב על מה אני מדבר.

אנו כיום מדינה מערבית, שכחנו מזמן את העידן הקומוניסטי. יש ישראלים המאמינים משום מה, שפולין מהיא עדיין קומוניסטית, כי הכירו אותה בתקופה הקומוניסטית. זה מצחיק אותי. כי זה כל כך רחוק מהמציאות, שכל אחד יכול לראות בעיניו, כשהוא בא לפולין.

אנו חברה מתקדמת, שיכולה לשתף פעולה עם ההתפתחות המדהימה המתרחשת בישראל. יש לנו עוד עבודה רבה כדי להציג את פולין של היום, ובעיקר לצעירים, שלא מכירים אותנו. לכן, אנו נעודד היכרות על בסיס אישי, קידום אינטרסים משותפים בין בני אדם.

בסקר נבדקו 3 אוכלוסיות בישראל: דוברי עברית, דוברי רוסית ודוברי ערבית. זה כלל גם ניצולי שואה. חברת כיוון ביצעה את הסקר והיא אמונה על מתודולוגיית המחקר, איתור הנסקרים והניתוחים המדעיים. הסקר הראה, שמה שהכי חשוב לישראלים לספר כלפי חוץ - זה ההייטק והסטארטאפים. נתון מדהים, פשוט מדהים.

יש שוני בדיעות ובהתייחסות לגבי פולין בין דוברי עברית לדוברי רוסית ודוברי ערבית. אולם, אחרי שהנסקרים קיבלו כמה עובדות, כמעט כולם שינו את דעתם, גם ניצולי שואה, וזה מוכיח לנו, שדי קל לשנות את הדעה של הישראלים על פולין אם מספקים להם מידע, שהם לא מכירים.

בפולין מבקרים מידי שנה כ-200 אלף ישראלים למטרות שונות ומגוונות, ולאלה, שכבר ביקרו בפולין, כמעט ולא היה שינוי בדעה, כי היא הייתה כבר חיובית מההתחלה, מתוך מה שהם ראו בפולין. כך, שהחשיפה לפולין היא כבר די רחבה בישראל וזה משפיע על תפיסת פולין בעיני הישראלים.

אחד הנתונים, שהישראלים לא מודעים להם, זה שבפולין, ב-93% מהחברות העסקיות, יש נשים ברמות הניהול הכי בכירות. זה נתון שעובר, למיטב ידיעתי, כל מדינה אחרת בעולם. חופשת לידה אצלנו זה שנה. גם כן נתון, שלא ידוע לישראלים.

רבים לא ידעו, שבפולין אין הגנה משטרתית סביב מוסדות יהודים דוגמת בתי כנסת ומוסדות קהילתיים אחרים. זאת, כי אין אנטישמיות ואין כל פחד מפגיעות. רבים לא ידעו, שאין בפולין כל חרם על מוצרים מישראל מכל סוג ומכל חבל ארץ של ישראל, כי זה פשוט לא מתקבל על דעתנו.

אני מודה לעורכי הסקר והוא ישמש אותנו בעבודתנו כדי לקדם את ההכרה בקרב הישראלים, בעיקר בקרב הדור הצעיר, שלא מכיר הרבה את פולין, כדי לפתח עוד יותר את היחסים ההדוקים ביותר הקיימים בין 2 המדינות". 
 
POLAND FREE



 
 
Bookmark and Share