Telecom News - חשיפת חשד לשוד נוסף של כספי גמלאים, הפעם של כספי גמלאי רשות השידור

חשיפת חשד לשוד נוסף של כספי גמלאים, הפעם של כספי גמלאי רשות השידור

דף הבית >> דואר ישראל וגמלאי הדואר >> חשיפת חשד לשוד נוסף של כספי גמלאים, הפעם של כספי גמלאי רשות השידור
כשחשפנו את "שוד כספי גמלאי משרד התקשורת" חשבנו, שהנושא עומד להיפתר עקב החשיפה. טעינו. כעת אנו חושפים, שהבעיה הרבה יותר חמורה. משרד התקשורת אחראי (ככל המסתמן כרגע, חזקת החפות חלה על כל המוזכרים בידיעה כאן) ל"שוד" נוסף  - של כספי גמלאי רשות השידור, שנזרקים לעמותה של חברת הדואר (כמו שנעשה לגמלאי משרד התקשורת). עדכונים בסוף הכתבה.
מאת: אבי וייס, 20.6.19, 06:30שמילה מימון

את הסאגה של גמלאי משרד התקשורת חשפנו בעשרות כתבות ולאחרונה בכתבה, שפרסמנו תחת הכותרת המדברת בעד עצמה: "חשיפת "תחיית המתים" שהובילה ל"שוד" כספי הגמלאים של משרד התקשורת". הכתבה מומלצת לקריאה למי שפספס, כי היא רקע למה שנחשף כאן.

כעת, "נרים את המסך" מאחורי קבוצה נוספת של גמלאים ה"נופלת קרבן" (לכאורה, חזקת החפות קיימת לכל המוזכרים בכתבה), לאי הבנה שלהם ושל חברי הכנסת, איך משרד התקשורת הישראלי מתנהל - בכאוס מוחלט (בצל "חקירות" תחת שם הקוד "תיק 4000"). 

כשבכנסת התנהלו הדיונים הסוערים לחקיקת "חוק השידור הציבורי" (שהיה הביטוי החוקי לסגירת רשות השידור והקמת תאגיד השידור הציבורי החדש, תחת שם המותג "כאן"), התקיימו אין סוף דיונים, שבסופם עוגנו זכויות הפנסיה של כל גמלאי רשות השידור (כאלף איש). 

אולם, כל אלה, שעסקו במלאכה הזו, שכחו (או לא ידעו, או לא רצו לשמוע), שתנאי הפנסיה שנדונו הם לא סוף הסיפור של תנאי הפנסיה של הגמלאים. על פי החוקים, התקש"יר, ההסכמים ים הארגון היציג (הסתדרות) והנהלים, גמלאי שירות המדינה (וגמלאי רשות השידור הוכרו ככאלה בחוק, והממונה על יישום החוק הזה הוא שר התקשורת). זכאים למה שניתן להכניס אותו תחת השם הכולל "סל רווחה", שזה כסף, שהאוצר מקצה לארגוני הגמלאים, לטובת פעילות רווחה מגוונת לגמלאים.

לכאלף גמלאים האוצר מקצה מידי שנה מעל לכ-100 אלף ש"ח. זה לא מעט כסף. לכן, יש מי "שלוטש את עיניו" לכסף הזה ואם הגמלאים לא מנצלים אותו (במלואו או בחלקו), הוא מנוצל לצרכים אחרים של אותו משרד, ובכלל זה לרווחת העובדים הסדירים באותו משרד ממשלתי, שמקבל את הכסף הזה מלכתחילה לטובת הגמלאים אך לא מפנה אותו אליהם.

מה שאנו חושפים כאן זה את ההסדר, שמשרד התקשורת היטיב להחביא עד היום (המסמך המלא נמצא בנספח בתחתית הכתבה), הסדר אותו הוביל שמילה מימון, בתמונה למעלה משמאל, כיום המשנה למנכ"ל משרד התקשורת ובזמן החתימה על ההסדר הזה הוא היה מנכ"ל משרד התקשורת בפועל (אחרי סילוקו של "עד המדינה", המנכ"ל הקודם שלמה פילבר, מכס המנכ"ל). סביר להניח, שהשר איוב קרא אישר בעצמו את ההסדר הזה. 

לכן, שלחתי ביום 18.6.19 את השאלות הדחופות הבאות לשר התקשורת, לצמרת משרד התקשורת, לצמרת תאגיד "כאן", לצמרת חברת הדואר ולוועד גמלאי רשות השידור:
"אודה לתגובתכם לפסקה הבאה:
***************************************************************************
נראה, שכאשר הממשלה סגרה את "רשות השידור" - היא שכחה להסדיר את האחריות לטיפול בכאלף גמלאי רשות השידור.
בימים אלה נעשה ניסיון להטיל את האחריות על הטיפול בגמלאי הרשות על...משרד התקשורת, שמצדו מנסה לזרוק אותם ל...דואר.
כן, סיפור מדהים.
נשמע מוכר? "אלף גמלאים", "ניסיון של משרד התקשורת לזרוק אותם לדואר"?

הרי זה בדיוק מה שקרה עם "1000 גמלאי משרד התקשורת" עצמם, אשר נזרקו וממזמן לדואר (ליתר דיוק לעמותה בניהולה של הנהלת הדואר), ע"י תמי לשם (סמנכ"לית למינהל ומשאבי אנוש לשעבר של המשרד).

הסאגה הזו מתוארת בעשרות חשיפות שלי והאחרונה כאן.

כעת מסתבר, שבזמן שגמלאי משרד התקשורת נלחמים בעקשנות לחייב את המשרד לטפל בהם בעצמו כחוק ולא להמשיך ולזרוק אותם לעמותת גמלאי דואר (עמותה הנמצאת תחת חקירה, ממש כעת), מימון שמילה התחייב כבר לפני קצת יותר משנה (בעת שהיה מנכ"ל בפועל של המשרד, במרץ 2018) - בפני יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת דאז, להעביר גם את גמלאי רשות השידור לאחריות הדואר.
זאת, בהמשך למכתב המצ"ב, של יו"ר ועדת הכלכלה (הקודם) של הכנסת המדבר בעד עצמו.

נראה, שגמלאי רשות השידור הבינו, או למדו מהניסיון של גמלאי משרד התקשורת, ולא מתלהבים מהרעיון לעבור לאחריות הדואר, אלא שאצלם, בניגוד לגמלאי המשרד, אין שום משרד ממשלתי שבו עבדו ומחויב כדין לטפל בהם, כאמור בחוק ובתקשי"ר.

העובדה, שמשרד התקשורת פועל לזריקת גמלאי רשות השידור לדואר, מהווה איתות מדאיג - גם לגמלאי משרד התקשורת.
זו עדות לכך, שיש עדיין כוחות חזקים ביותר במשרד התקשורת, שפועלים שלא לקבלם חזרה לאחריות המשרד ובראשם, ככל המסתמן, עומד מימון שמילה - המשנה למנכ"ל (כעת, כשתמי לשם איננה במשרד ונמצאת בוועדת הבחירות המרכזית בכנסת).

נראה, שהאופטימיות, שהבעיה של גמלאי משרד התקשורת הולכת להיפתר - הייתה מוקדמת.

גם גמלאי רשות השידור ימצאו את עצמם "זרוקים לקרשים" ויגלו חיש מהר, ש"שודדים את כספם" בלי שום היסוס או מצמוץ, כמו שעשו במשך שנים - לגמלאי משרד התקשורת". 
***************************************************

תגובה טרם קיבלתי משום מכותב. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם.

עדכון 20.6.19, 11:45: התקבלה תגובת תאגיד השידור "כאן": "אין כל קשר בין רשות השידור ל"כאן", תאגיד השידור הישראלי ומדובר בגופים שונים לגמרי.
עם סגירת הרשות, נקלטו בתאגיד למעלה מ-500 עובדי רשות, בהם גם עובדים וותיקים, המקבלים את מלוא הזכויות המגיעות להם כעובדי תאגיד."

נראה, שאנו בפתחה של שערורייה חמורה חדשה, שקשורה לצמרת משרד התקשורת, שפועלת מחוץ לכל חוק או נורמה, והגיעה העת, לא רק ששר התקשורת איוב קרא יסיים את התפקיד הכושל שלו כשר התקשורת בו הוא משמש מאז מאי 2017, אלא גם יצטרפו אליו כמה מראשי המשרד, שכשלו בכל מעשיהם ובראשם המנכ"ל (נתי כהן) והמשנה למנכ"ל (שמילה מימון). אפשר לצרף אליהם גם את הסמנכ"ל הבכיר לכלכלה וכמובן את היועצת המשפטית.

לא תהיה שום תקומה למשרד הזה, בלי החלפה מסיבית של כמעט כל ראשיו (אם לא תקום לאחר הבחירות "רשות תקשורת", במקום המשרד הכושל והמכשיל הזה). 

עדכון 28.11.19
המשך החשיפות של Telecom News בעניין שערוריית שוד (לכאורה) של כספי הגמלאים, הועבר ע"י הפרקליטות לחקירה המשטרה, כאמור בהודעת הפרקליטות - כאן

נספח
צילום ההסדר, שסוכם בוועדת הכספים של הכנסת עם שמילה מימון, מנכ"ל משרד התקשורת בפועל:
הסכם גמלאי רשות השידור
ROBERY FREE



 
 
Bookmark and Share