Telecom News - פיירוול של יישומי רשת (WAF) בגישת cloud-native - כל מה שרציתם לדעת

פיירוול של יישומי רשת (WAF) בגישת cloud-native - כל מה שרציתם לדעת

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מאמרי אורח >> פיירוול של יישומי רשת (WAF) בגישת cloud-native - כל מה שרציתם לדעת
פיירוול של יישומי רשת (WAF) בגישת cloud-native - כל מה שרציתם לדעת
מאת: אוהד רייכברג, 24.9.19, 07:30אוהד רייכברג יחצ

מרבית צוותי ה-DevOps וה-DevSecOps מתמודדים עם האתגר של מחסור במיומנויות אבטחה הדרושות כדי לפרוס ולנהל פתרונות WAF מסורתיים, בנוסף לעבודתם בפיתוח וניהול יישומים.

כיום, ניתן לראות ארגונים רבים יותר המסתמכים על יישומי רשת כדי לתקשר עם לקוחות, לשפר את שיתוף הפעולה והפרודוקטיביות, לנהל נתונים ותהליכי עבודה ולהנגיש את המידע והשירותים השונים לכל המעוניינים בכך. בעקבות זאת, צוותי ה-DevOps מוצאים את עצמם בונים ומתפעלים עוד ועוד כלים אסטרטגיים כדי לתמוך בפעילות העיקרית של הארגון שלהם ולהשפיע על יוזמות אסטרטגיות נוספות בחברה. 

השימוש הגובר וההישענות על יישומי רשת מציבים בפני צוותי האבטחה בארגון את האתגר שבהגנה על שטח התקיפה המתרחב ללא הרף. אומנם, ניתן להחיל אבטחת יישומים מסוימת באמצעות שימוש בכלים קיימים כמו פיירוול של הדור הבא (NGFW) כדי לבחון את היישומים והתעבורה. אולם, בהתחשב במהירות ובגמישות של היישומים כיום – בעיקר יישומים מבוססי-ענן – והמגוון הרחב של פלטפורמות, שיש להריץ אותם עליהן, הסתמכות על גישת אבטחה מסורתית זו טומנת בחובה הגבלות משמעותיות.

אסטרטגיה טובה בהרבה היא שילוב נכון של פתרונות אבטחה לתוך היישומים עצמם, ולאחר מכן, הטמעת אבטחה חיצונית במיקומים בעלי חשיבות קריטית ברשת באמצעות דברים כמו בקרה וסגמנטציה.

תפקיד ה-WAF בפיתוח יישומי ענן
פיירוולים של יישומי רשת (Web Application Firewalls-WAF) משחקים תפקיד מרכזי באבטחת יישומים עסקיים קריטיים ומאפשרים ניתוח ואבטחה של פונקציות וטרנסקציות מסוימות בזמן אמת כחלק מהתהליכים הפנימיים של היישום. מרבית צוותי ה-DevOps מתמודדים עם האתגר של מחסור במיומנויות אבטחה הדרושות כדי לפרוס ולנהל פתרונות WAF מסורתיים, בנוסף לעבודתם בפיתוח וניהול יישומים.

פתרון ה-FortiWeb WAF, שזמין בצורה פיזית ווירטואלית ובגרסאות של קונטיינרים, מקל על הטמעת פתרון ה-WAF בכל מקום ובכל זמן. והפתרון החדש, ה-FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service, מפשט את התהליך הדרוש לצוותי ה-DevOps כדי למנף את מאפייני אבטחת הפונקציות והיישומים הקריטיים ולשלב אותם בכל רכיב של היישום. 

ה-FortiWeb Cloud WAF, שמסופק כפתרון SaaS (תוכנה-כשירות), מאפשר לצוותי ה-DevOps לוותר על הצורך שבתחזוקת חומרה או תוכנה, ולהתמקד במשימות בעלות משמעות קריטית לעבודתם. היות והפתרון מסופק בצורת תוכנה-כשירות בענן, ניתן לפרוס אותו תוך דקות בודדות, עם קונפיגורציה ראשונית מינימלית.

פתרון ה-FortiWeb מספק הגנה כוללת כנגד 10 האיומים המובילים של קהילת ה-OWASP (Open Web Application Security Project) ומשולב עם גישת אבטחה המתעדכנת באופן קבוע כדי לוודא, שהיישומים המסתמכים עליה יכולים תמיד להתמודד עם האיומים החדשים שצצים.

יתרונות ה-FortiWeb Cloud WAF עבור צוותים מקצועיים:
קיימים מספר יתרונות של פתרון ה-FortiWeb Cloud WAF עבור צוותי ה-DevOps, ובכלל זה:  
  • מינוף הענן הציבורי - ה-FortiWeb ממנף את הענן הציבורי כדי לספק פתרון תוכנה-כשירות במקום לחייב את צוותי ה-DevOps להקים תשתית משלהם במרכז הנתונים שלהם. גישה זו, שעושה שימוש בענן הציבורי, מספקת סקלביליות מקסימלית היות והיא מסופקת כפתרון תוכנה-כשירות ב-Amazon Web Services, מה שמאפשר זמן השהייה נמוך עבור יישומים בעלי ביצועים רגישים, כמו גם חיסכון פוטנציאלי ברוחב הפס כאשר יישום מתארח ב-AWS. בצורה זו, ארגונים משלמים רק עבור שיעורי רוחב פס של AWS באזור שלהם.
  • פתרון מובנה בצורה פשוטה יותר - באמצעות פתרון המסופק כתוכנה-כשירות, צוותי ה-DevOps לא צריכים לפרוס, לבצע קונפיגורציה או לנהל תשתית כלשהי. הפתרון כבר כולל קונפיגורציית ברירת מחדל פשוטה לשימוש, עם גישה לקונפיגורציות מתקדמות עבור לקוחות הזקוקים להן. ניצול יתרון הגמישות של הענן הציבורי מאפשר לפרוס את הפתרון בתוך דקות בודדות, כאשר הוא מוכן לשימוש עד הזמן שבו ה-DNS (Domain Name System) משנה את התעבורה המופנית למקום אחר, שבו ה-WAF הופץ.
  • הגנה מפני איומים - הפתרון מספק הגנה חזקה המגובה ע"י אותן טכניקות איתור, שבהן פורטינט משתמשת בגרסאות אחרות של פתרון ה-FortiWeb.
כפי שניתן לראות באינפוגרפיקה שלהלן, פתרון ה-FortiWeb מאבטח יישומים במגוון דרכים שונות ואינו מסתמך רק על חוקים וחתימות:  
פורטינט
יתרונות ה-FortiWeb Cloud WAF עבור לקוחות:
קיימים מספר יתרונות עבור לקוחות המשתמשים בפתרון ה-FortiWeb WAF מבוסס-הענן, ביניהם:
  • פתרון ה-FortiWeb Cloud WAF מסיר את חיכוך האבטחה הרגיל המאט את פריסת היישומים ומקל על צוותי ה-DevOps וצוותי ה-DevSecOps לאמץ אותו, היות והוא מאפשר להם להתמקד באספקת ערך עסקי. הפריסה, השימוש והניהול הפשוטים של המערכת מאפשרים לצוותי האבטחה להתמקד במשימות בעלות ערך גבוה יותר ולהיות בטוחים, שהיישומים השונים מוגנים מפני מגוון האיומים הידועים וזאת, מבלי להוסיף תקורה עודפת.
  • פתרון ה-FortiWeb Cloud WAF מאפשר גמישות רכישה. היות והרכישה מבוססת על צריכה (מספר היישומים המוגנים ונפח רוחב הפס שבשימוש), ארגונים יכולים לשלם רק עבור השימוש שלהם בפועל. בנוסף, ניתן לרכוש את הפתרון באמצעות AWS Marketplace או דרך מפיץ פורטינט מועדף.  
הצריכה של יכולות WAF, שמסופקות כתוכנה-כשירות, מאפשרת לארגון ליהנות מהיתרונות של פתרון תוכנה-כשירות בגישת cloud-native הנמצא באותו האזור כמו היישומים ובכך, מספק זמן השהייה נמוך, סביבה רגולטורית פשוטה יותר ועלויות רוחב פס AWS מופחתות. כ"כ, הפתרון מאפשר לצוות ה-DevOps לנצל את הגמישות המלאה של הענן הציבורי, ולשחרר אותם מהצורך לבצע תחזוקת אבטחה שגרתית ומשימות ניהול.

כתוצאה מכך, ניתן לפרוס אבטחת יישומי רשת בעלת תכונות מלאות, עם קונפיגורציה וניהול מינימליים, שמאפשרת לארגון לקחת חלק פעיל בשוק הדיגיטלי ובסביבה העסקית של ימינו מבלי להתפשר לרגע על ביצועים, גמישות או אבטחה.

להלן הדרכים הנוספות, שבהן פתרונות ה-multi-cloud של פורטינט מספקים את הנראות והבקרה הדרושות לאורך תשתיות ענן ומאפשרים יישומים וחיבוריות מאובטחים החל ממרכז הנתונים ועד הענן. 
 
מאת: אוהד רייכברג, ספטמבר 2019.
דירקטור אזורי בפורטינט ישראל

DEVOPS FREE
CYBER FREE
NORDVPN



 
 
Bookmark and Share