Telecom News - פורסמו 3 צוותים זוכי ה"האקוטיזם" - מרתון טכנולוגי לשיפור חיי הלוקים באוטיזם

פורסמו 3 צוותים זוכי ה"האקוטיזם" - מרתון טכנולוגי לשיפור חיי הלוקים באוטיזם

דף הבית >> בקהילה >> קריירה >> פורסמו 3 צוותים זוכי ה"האקוטיזם" - מרתון טכנולוגי לשיפור חיי הלוקים באוטיזם
פורסמו 3 הצוותים שזכו ב"האקוטיזם" - מרתון טכנולוגי לשיפור חיי הלוקים באוטיזם      
מאת: מערכת Telecom News, 24.9.19, 16:01 הדמיית המיזם הזוכה EMOTIPLAY 

מאות אנשי הייטק, הורים ואנשים על רצף האוטיזם השתתפו במרתון טכנולוגי לשיפור חייהם של ילדים ובוגרים עם אוטיזם באמצעות אפליקציות ומיזמים שונים. מי היה חביב הקהל?

עשרות צוותים של יזמים השתתפו ב"האקוטיזם", אירוע יזמות מרתוני לפיתוח פתרונות עבור אתגרים של אנשים וילדים על הספקטרום האוטיסטי. בין המשתתפים היו אנשי טכנולוגיה, הורים, אנשים על הרצף ואנשי מקצוע ,שחברו כדי לתת מענה לאתגרים שהציפו הורים ומטפלים לילדים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי.

בסיום המרתון, הוכרזו 3 הפתרונות הזוכים, שיזכו לעבור לחממת פיתוח, ובהמשך הדרך יוצגו למשקיעים, שירצו לקחת את הפתרון ולהפכו למוצר אמיתי:

מקום ראשון -EmotiPlay  של היזמית נוגה מאיר-גורן (חברה בת של Compedia): אמצעי טיפולי לעבודה על ויסות רגשי באמצעות טכנולוגיית VR חושף את המטופל על הרצף האוטיסטי למצבי לחץ וכך מסייע לו לפתח דרכי התמודדות. הצוות פיתח פיצ'ר ראשון המאפשר בניית סצנות חברתיות, שהילד חווה כסרטון VR אינטראקטיבי. בשלב הבא, היזמים מתכננים לחבר את הפיצ'ר למערכת ביו-פידבק הכוללת צמיד לביש, שיאסוף נתונים פיזיים על המטופל. המערכת בוחנת אילו סיטואציות מעוררות לחץ אצל כל מטופל כדי ללמד אותו כיצד לשלוט בסיטואציה ולהירגע. המוצר יותאם לשפות ותרבויות שונות. בתמונה למעלה הדמיית מיזם זה.

מקום שני - KannaWiser של היזמים ד"ר אורנה יהודה אברמסון, גלעד סברדלוב ואביגיל דר: אפליקציה לשימוש ומעקב על טיפול בקנאביס, שנועדה לטייב את הטיפול בקנאביס רפואי לילדים על הספקטרום האוטיסטי. להורים לילדים המטופלים בקנאביס לוקח זמן להבין מהו הטיפול האופטימלי המתאים לילדם. האפליקציה תשתמש בביג דאטה ובבינה מלאכותית לצורך מעקב אחר השיפור במצב הילד ושיפור השימוש. המטרה: להפוך את השימוש בקנאביס רפואי להרבה יותר נגיש, מבוסס ידע ואופטימלי עבור הילד המטופל.

מקום שלישי - ODEO של היזמים אורי דותן, ליאון רוזנגארטן ואנני עמר: מערכת ואפליקציה לניטור והפחתה של עוצמות רגשיות תוך כדי התראה לצוות המטפל והפעלתו. האפליקציה מתריעה לצוות המטפל על שינוי במצב הרוח של המטופל ובהמשך תיתן למטופל כלים להפחית את העוצמה הרגשית ולהקל על המתח. המערכת מתבססת על טכנולוגיית GSR - (Galvanic Skin Response) המראה על שינוי במוליכות העור, וקשורה לתהליכים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים המתרחשים בגוף. כאשר מזוהה שינוי פיזיולוגי, המערכת נותנת התראה למטפלים.

חביב הקהל היה יובל טובין, צעיר על הרצף האוטיסטי ובנו של יוזם המרתון הטכנולוגי רימון טובין. יובל הגה יחד עם צוות החונכים שלו רעיון למיזם "חוות הנפש" - הקמת חוות זברות, שילדים על הספקטרום יטפלו בהן, מתוך הבנה, שבעולמו הפנימי של יובל, הזברות הן כמו ילדים אוטיסטים, שצריך לשלב אותם בחברה ולמצוא להם תפקיד. יובל עצמו טופל בחוות סוסים טיפולית והרגיש עד כמה זה ממש "הציל" אותו ממצבים קשים לדבריו. הזברות, ממשפחת הסוסים, הן חיות עם סף רגישות מאוד גבוה ולכן יובל מאמין, שהן תתאמנה מאוד לתפקיד. השלב הראשון יכלול חווה עם סוסי משטרה בפנסיה, שהם סוסים מאולפים, שרגילים לרעש וגירויים חזקים, ויכולים להכיל גם התנהגויות חריגות של ילדים אוטיסטים.

מיזמים נוספים שפותחו במסגרת ה"האקוטיזם": 
שילוב תעסוקתי של בוגרים עם אוטיזם בתפקידי תיוג בתחום הבינה המלאכותית,
פלטפורמה טכנולוגית מחקרית ליצירת מרחב פעולה משותף של הורים וחוקרים,
הכשרת כלבי שירות לעבודה עם ילדים על הספקטרום,
יוזמה לבניית מעונות סטודנטים כסביבה תומכת לדיור בקהילה,
לוח תקשורת חכם הלומד את התגובות וההתנהגויות של הילד,
מיזם לאימון באומנויות לחימה עבור אנשים על הרצףועוד.

רימון טובין: "בחרנו להפוך את האתגר האין סופי של אנשים על הרצף האוטיסטי למנוע צמיחה עבורם, עבור משפחותיהם ועבור כלל החברה. החלום שלנו הוא לא לטוס לירח אלא להנחית לכדור הארץ את ילדינו לסביבה מכילה ואוהבת”.

גדעון שלום, סמנכ"ל בכיר, ראש מינהל מוגבלויות במשרד הרווחה, בשם צוות השופטים: "אנו מברכים על כך, שיש כל כך הרבה יזמים החושבים על אנשים עם צרכים מיוחדים. משרד הרווחה יבחן כל פרויקט על-פי קצב ההתקדמות שלו והתאמתו לאנשים עם אוטיזם בפרט וגם לאנשים עם מוגבלות אחרות, ויסייע בכל דרך שיוכל". 

עמוס שפירא, יו"ר אלו"ט ושופט בתחרות: "מרגש לראות את ההירתמות של כל כך הרבה אנשים מתחומים שונים החוברים יחד כדי למצוא פתרונות לאתגרים המורכבים איתם מתמודדות יום יום משפחות לילדים עם אוטיזם וצעירים על הרצף. אני שמח לראות כאן קבוצה גדולה של יזמים ואנשי מקצוע, שבאים ליצור אקוסיסטם חדש, שאני בטוח, שיניב עוד ערך מוסף רב בהמשך".

השופטים:  דדי פרלמוטר יו"ר המכון הישראלי לחדשנות, אורן הלמן סמנכ"ל תקשורת ויחסי חוץ חברת החשמל, טל קארו מלווה עסקית חברות וארגונים, אורן קפלן מנכ"ל המכללה למנהל לשעבר, עמוס שפירא יו"ר אלו"ט, ליהיא לפיד יו"ר עמותת שק"ל, מריאנה מועלם מנהלת אסטרטגית נגישות, בנק הפועלים, רענן דינור  לשעבר מנכ"ל משרד רוה"מ ויו"ר הוועד המנהל מרכז אקדמי רופין, טניה טלמון סמנכ"ל דיגיטל דאטה ופיתוח עסקי ישראכרט, רונית לבבי אל"ם, ראש המטה של 8200, לשעבר, אבי ויזל מנהל קשרי אקדמיה- IBM ישראל, שרית רוטנברג מנהלת בית הספר למקצוענות באסותא, גדעון שלום מנהל מינהל מוגבלויות במשרד הרווחה, סיוון שטראוס בעלים ומנכ"לית שטראוס אסטרטגיה, אודי הלר חוקר יזמות וחדשנות בתחומי מדיניות ציבורית. את האירוע אירחה חברת IBMהאירוע היה יוזמה של רימון טובין, אבא של יובל צעיר עם אוטיזם, בשיתוף עם עמותת אלו"ט והמכון הישראלי לחדשנות ובסיוע חברת IBM, בנק הפועלים, בזק, איטרניטי, חברת Interblog והאוניברסיטה הפתוחה.

אתר האקוטיזם -  כאן

קרדיט צילום תמונה תחתונה של חבר השופטים: הילל קוברובסקי 

צוות השופטים צילום הילל קוברובסקי יחצ
 
 



 
 
Bookmark and Share