Telecom News - ג'וניפר מסייעת ל-CERN בז'נבה להיערך לגל הבא של התגליות המדעיות

ג'וניפר מסייעת ל-CERN בז'נבה להיערך לגל הבא של התגליות המדעיות

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> ג'וניפר מסייעת ל-CERN בז'נבה להיערך לגל הבא של התגליות המדעיות
ג'וניפר מסייעת ל-CERN בג'נבה להיערך לגל הבא של התגליות המדעיות
מאת: מערכת Telecom News, 3.12.19, 11:00DATA FREE
 
הארגון האירופאי למחקר גרעיני בחר בג'וניפר להרחבת קיבולת הרשת לעיבוד כמויות מידע בהיקף חסר תקדים עבור הפרויקטים המדעיים והמשימות היום יומיות שלו.
 
ג'וניפר נטוורקס, שעוסקת ברשתות מאובטחות מונעות בינה מלאכותית (AI), הודיעה היום, שהארגון האירופי למחקר גרעיני (CERN), אחד ממרכזי המחקר המדעי הגדולים והמוערכים ביותר בעולם, הטמיע את פתרונות הרשת של ג'וניפר להגדלת הקיבולת של מרכזי הנתונים שלו והרשת הטכנית כדי להתאים לדרישות המחקר הגדֵלות.

CERN הטמיע את מתגי ה-QFX Series switches, EX Series Ethernet Switches ואת מארג ה-Tungsten Fabric של החברה כדי לבנות רשת הערוכה למחשוב על.

המטרה של CERN היא ללמוד יותר על הדרך בה פועל היקום. כביתו של מאיץ החלקיקים הגדול בעולם (LHC), CERN מקדמת את גבולות הידע האנושי בעזרת מחקרים פורצי דרך בפיזיקה בסיסית. CERN בחרה בג'וניפר נטוורקס בשל עוצמת מתגיה המותאמים לצפיפות גבוהה ומוכנים לסייע בחשיפת מסתורי היקום.

הניסויים במאיץ החלקיקים הגדול בעולם מתוכננים להתבונן בכמות של עד 1.7 מיליארד התנגשויות פרוטון-פרוטון בשנייה ולייצר נפח נתונים של יותר מ-7.5 טרה-בייט בשנייה. רק חלק מהאירועים הללו מובילים לתגליות חדשות, לכן זרימת הנתונים מסוננת ומוקטנת לרמה הניתנת לניהול. מערכות ה-Trigger and Data Acquisition של מאיץ החלקיקים מטפלות בסינון נתונים, באיסוף ובניטור תשתיות. המתגים של ג'וניפר מספקים קישוריות גבוהה בפס רחב לתמיכה באיסוף נתונים וניטור התשתיות.

מרכז הנתונים של CERN בג'נבה תומך בכל הפרויקטים המדעיים, הניסויים ומערכות האדמיניסטרציה של הארגון, החל מאיתור פנטאקווארקים (חלקיקים תת-אטומיים) עד לוועידות וידאו יום יומיות וניהול משכורות. רשת מרכז הנתונים תומכת בלמעלה מ-15,000 שרתים ו-260,000 מעבדי ליבה. יכולות אלו מאפשרות לחוקרים מכל העולם לקבל מידע מניסויי מאיץ החלקיקים לניתוח. ב-12 החודשים האחרונים, 370 פטה-בייט של נתונים עברו ברשת.
  • כדי להכין את מרכזי הנתונים שלהם לגל הבא של פריצות דרך מדעיות, CERN הטמיעה את מתג ה-QFX10008 Ethernet של ג'וניפר בליבת הרשת של מרכז הנתונים. המתג סופק לבקשת CERN עבור קישוריות מהירה ואמינה וצפיפות פורט של 100Gbps כדי לתמוך בקצב הבלתי נמנע של צמיחת הנתונים.
  • מתג ה-QFX מאפשר קישוריות פס רחב בקצב גבוה לתמיכה באיסוף נתונים וניטור תשתית עבור ניסויי מאיץ החלקיקים הגדול בעולם. משימות נתב וירטואלי מרובות עם מדיניות ברמה שונה של שירות מאפשרות סוגי תנועה שונים, כגון ניהול, בקרה, נתונים, ניטור וסימולציה, שיפור שרידות, איזון עומסים ויעילות רשת מוגברת.
  • מתג האית'רנט EX9200 של ג'וניפר מחבר 11,000 מכשירים, תומך בפעולות וניסויים של מאיץ החלקיקים, כמו גם במערכות ניטור ובטיחות. הארכיטקטורה מאפשרת רשת טכנית חזק, אמינה וניתנת להרחבה. האוטומציה פישטה את ההגדרות והניהול של 400 נתבים ומתגים בכל רחבי הקמפוס של CERN. לקוד הפתוח תפקיד חשוב בעמידה בדרישות המחקר ממשתפי פעולה ברחבי העולם.
טוני קאס, מנהל קבוצת תשתיות ה-IT ב-CERN: "אחרי חשמל, רשתות תקשורת הן האלמנט החשוב ביותר ב-CERN. הפיזיקאים זקוקים להעביר את נתוני הניסוי למרכז הנתונים בו הם מעובדים ונשלחים לשותפינו בכל העולם. כ"כ, יש לנו אלפי עובדים הזקוקים לגישה לנתוני המחקר דרך המייל ודרך הרשת. כך, שאם רשת הנתונים לא עובדת, CERN לא עובדת. ג'וניפר סיפקה את הרשת, שתומכת בתפעול ובניסויים, כמו גם במרכז הנתונים".

ג'יימס מורגן, סמנכ"ל מכירות לארגונים באזור ה-EMEA בג'וניפר נטוורקס :"ג'וניפר גאה לעבוד עם CERN ובהטמעת אוטומציה דינמית, רשת תקשורת חזקה ותמיכה בארגון ולסייע לו בדרכו לפצח את התגלית המדעית הבאה ולהמשיך לעזור להבין את היקום המסתורי שלנו".
DATA FREE



 
 
Bookmark and Share