Telecom News - מחקר: בתוך 5 שנים תגדל כמות הדאטה בעולם פי 5 ויותר ל-175 זטה בייט

מחקר: בתוך 5 שנים תגדל כמות הדאטה בעולם פי 5 ויותר ל-175 זטה בייט

דף הבית >> דעות ומחקרים >> אנליסטים >> מחקר: בתוך 5 שנים תגדל כמות הדאטה בעולם פי 5 ויותר ל-175 זטה בייט
מחקר: בתוך 5 שנים תגדל כמות הדאטה בעולם פי 5 ויותר ותסתכם ב-175 זטה בייט
מאת: מערכת Telecom News, 28.1.20, 13:22STORAGE FREE

הטרנספורמציה הדיגיטלית תהפוך את ענף הרפואה למגזר עם כמות הדאטה הצומחת במהירות הגבוהה ביותר ובהיקפים הגדולים ביותר. כמויות הדאטה במגזר הבריאות צפויות לעקוף את אלו של שירותי הסטרימינג והבידור, שנמצאים כיום בראש הטבלה. בעשור השני של שנות האלפיים שולט סוג חדש של דאטה: דינמית, מורכבת ושלובה בכל פעילות אנושית. שאלת האחסון הופכת מהותית לאסטרטגיה העסקית של ארגונים.

דו"ח מחקר, שנערך ע"י חברת סיגייט (Seagate), יצרנית וספקית של פתרונות אחסון ועיבוד נתונים, בשיתוף עם (IDC (International Data Corporation צופה, שכמות הדאטה העולמית תעלה מ-33 זטה-בייט (33 מיליארד טרה-בייט), ב-2018 ל-175 זטה-בייט ב-2025. לצורך ההמחשה: כדי לאחסן את כל המידע הזה ב-DVD, תידרש כמות דיסקים, שתגיע לירח 23 פעמים, או תקיף את כדור הארץ 222 פעמים. עוד חוזה הדו"ח, שכ-30% מהדאטה תיוצר בזמן אמת ומרבית המידע הכולל (כ-49%) ב-2025 יאוחסן בשרתים ציבוריים - היפוך מוחלט, שהתרחש בעשור האחרון, במהלכו מרבית הדאטה נשמרת בנקודות קצה ובמכשירים חכמים.
 
גרף
 
יותר מ-5 מיליארד צרכנים מקיימים אינטראקציה עם נתונים מדי יום. הדו"ח צופה, שעד 2025, המספר יעמוד על 6 מיליארד, כ-75% מאוכלוסיית העולם. ב-2025, בכל 18 שניות ייווצר חיבור בין אדם לדאטה ורובנו נהפוך לאנשים מחוברים. חלק גדול מחיבורים אלו ייווצרו ביותר ממיליארדי מכשירי ה-IoT ברחבי העולם, שצפויים להפיק יותר מ-90 זטה-בייט של נתונים ב-2025.

התוכן הדיגיטלי נוצר ועובר דרך 3 מיקומים עיקריים: הליבה (שרתים מסורתיים ועננים), Edge (תשתיות מתקדמות ומגדלים סלולריים) ונקודות קצה (מחשבים אישיים, טלפונים חכמים ומכשירים מחוברים).

כהכנה לאתגרי עידן המידע, השיקה החברה כונן קשיח נייד מסוג HAMR - Heat-Assisted Magnetic Recording  בעל נפח זיכרון של 16 טרה-בייט. על פי דו"ח של Advanced Storage Technology Consortium) ASTC), טכנולוגיית HAMR היא החידוש המשמעותי הבא בתחום אחסון הנתונים והיא תהיה מרכזית להתפתחותו במהלך העשור הבא. החברה הודיעה כי עד 2026 היא תשחרר לשוק כונן מכאני מסוג HDMR Heat-Dot Magnetic Recording בעל קיבולת של 50 טרה-בייט. מדובר ביחידת חומרה בודדת בעלת נפח אחסון המשתווה לכ-5 עד 10 שרתים מרכזיים של חברות עסקיות. פתרונות אלו יכולים לסייע בהחזרת השליטה על הדאטה ולהפוך את השימוש בו לזמין ומהיר יותר.

 לא על הענן לבדו: ענף הרפואה יושפע הכי חזק

גרף
 
כדי להבין את ההשפעה הצפויה של מפץ המידע על עסקים גלובליים, המחקר מציע מדד DATCON מיוחד וראשון מסוגו בעולם, לפיו ניתן לבדוק עד כמה כל סקטור בתעשייה מוכן למהפכה המתקרבת. בין הענפים המרכזיים, שנבדקו במחקר, היה ענף שירותי הבריאות. אחת התובנות העיקריות שעלתה היא שענף הרפואה יהפוך למגזר עם כמות הדאטה הצומחת במהירות הגבוהה ביותר ובהיקפים הגדולים ביותר, בזכות מכשור רפואי חכם וטכנולוגיה לבישה, שיאפשרו בקרה ומעקב אחר תסמינים ואף ביצוע בדיקות ופעולות רפואיות מרחוק בזמן אמת.

יתרה מכך, כבר בעתיד הנראה לעין סייעים רובוטיים ביתיים יוכלו לפקח אחר מטופלים חולים, קשישים או בעלי מוגבלויות, לסייע להם בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, להבטיח נטילת תרופות ולהתריע לגורמים הרלוונטיים בעת חירום או מצוקה.

פרקטיקות אלו תהפוכנה לחיוניות יותר ויותר בתוך המערך הרפואי ולפיכך, כמויות הדאטה במגזר הבריאות צפויות לעקוף אפילו את אלו של שירותי הסטרימינג והבידור, שנמצאים כיום בראש הטבלה. הטרנספורמציה הדיגיטלית של מרכזים רפואיים יוצרת צורך הכרחי בפתרונות חכמים לשמירה על פרטיות המטופלים, גיבוי נתונים וכמובן אבטחת המידע מפני פריצות, תקלות ומתקפות סייבר.

כבר היום מקפידים בתי החולים על גיבוי מערכות בשרתים מקומיים ולא מסתמכים על שירותי ענן בלבד. צורך זה צפוי להתעצם עוד יותר בעקבות מהפכת המידע. 

הדאטה היא לב ליבו של עידן המידע ורוח החיים של התרבות הדיגיטלית. החל מצריכה פרטית, דרך חברות עסקיות ועד לממשלות העולם, האנושות כולה יצאה למסע טרנספורמציה דיגיטלית.

בעידן ה-Datasphere התנהגות הצרכנים משתנה: אנו לא קונים דברים, אלא נרשמים לשירותים מקוונים. מהפכת הסטרימינג הביאה לנו כמויות אדירות של בידור, משחקים, וידאו ומוזיקה בלחיצת כפתור. מהפכת הענן מאפשרת לנו לאחסן את הנתונים שלנו בשרתים מרוחקים, חברות טכנולוגיות גדולות חוסכות לנו את כאב הראש, שבניהול המידע העסקי, ומציעות לנו מעקב פשוט אחר תהליכי עבודה.

הנוחות הזו כרוכה בוויתור על השליטה והבעלות על המידע הפרטי שלנו. לדוגמא, העלאת המסמכים והקבצים לענן היא פעולה פשוטה, אך קצב האחזור ושליפתם במלואם לצורך העברה לענן אחר היא פעולה הרבה יותר מורכבת וארוכה.
 
גרף
.
לצד היתרונות הרבים של אחסון מידע בענן, נוצרת תלות בחברה מסחרית, "שמשכירה" לנו את המידע הפרטי שלנו. כ"כ, אי-וודאות כלכלית מרחפת מעלינו כל זמן, שהמידע נמצא בשרת מרוחק, כיוון שדמי המנוי יכולים לעלות או שספקית השירות יכולה להפסיק לפתח או לתמוך במוצר מסוים. הסכנות הגדולות יותר באחסון המידע במקום מרוחק הן, שלא ניתן לדעת מה השימוש, שנעשה בו ולאילו בעיות אבטחה הוא חשוף. בהעדר פתרון אחסון אחר, כל הנאמר עלול לגרום לנו להרגיש לכודים.

עד לפני כמה עשורים נהוג היה לשמור את הדאטה בקבצים בודדים ולנתח אותה לאט, אם בכלל, כדי להפיק מסקנות ולסייע בתפעול בתי עסק, מפעלים ומכשירי חשמל ביתיים. כיום, הדאטה היא הדלק של התעשייה. הזירה העסקית כבר השכילה לאמץ שימושים נבונים ביכולת ניתוח נתונים למטרות ייצור ושיווק, ועליה ללמוד למנף זאת יותר לטובת ניצול הזדמנויות חדשות.


בעשור השני של שנות האלפיים שולט סוג חדש של דאטה: דינמית, מורכבת ושלובה בכל פעילות אנושית. כל חברה מודרנית היא קודם כל חברת תוכנה או טכנולוגיה ולפיכך היא בהכרח מייצרת מידע; שאלת האחסון הופכת מהותית לאסטרטגיה העסקית של ארגונים ועליהם לשאול את עצמם מהו השילוב הנכון ביותר עבור צרכיהם הייחודיים בין עננים מסחריים ופתרונות אחסון קצה מתקדמים. בעידן כלכלת-המידע, הכנה ראויה למפץ המידע הגדול, תבטיח יתרון תחרותי מובחן, לצד הקטנת סיכונים משמעותית.

 



 
 
Bookmark and Share