Telecom News - 43 פיתוחים טכנולוגיים הוצגו ביריד פרויקטים בפקולטה למדעי המחשב בטכניון

43 פיתוחים טכנולוגיים הוצגו ביריד פרויקטים בפקולטה למדעי המחשב בטכניון

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מה חדש באקדמיה? >> 43 פיתוחים טכנולוגיים הוצגו ביריד פרויקטים בפקולטה למדעי המחשב בטכניון
43 פיתוחים טכנולוגיים הוצגו ביריד פרויקטים בפקולטה למדעי המחשב בטכניון
מאת: מערכת Telecom News, 13.2.20, 16:18ירידדפרויקטים צילום יחצ דוברות הטכניון ניצן זוהר
 
בלטו פיתוחים בתחום הבריאות הדיגיטלית, אך גם אפליקציות חברתיות.
 
ביריד הסטודנטים בפקולטה למדעי המחשב בטכניון הוצגו 43 פרויקטי גמר של סטודנטים הלומדים לתואר ראשון בפקולטה. בפרויקטים השתתפו כ-160 סטודנטים, שהציגו את הפיתוחים לחברי סגל הפקולטה ולמומחים מהתעשייה.

הסטודנטים מאי שוורץ וגיא ברגר פיתחו מערכת לניטור דלקת ריאות והפרעות נשימה אחרות על סמך צילום חיצוני של בית החזה במצלמת הטלפון. השניים מציינים, שדלקת ריאות היא גורם התמותה העיקרי בקרב ילדים קטנים, ובעולם השלישי היא אינה מאובחנת כראוי. האפליקציה הפשוטה תאפשר אבחון ביתי מהיר ופשוט של מצבים מסוכנים כאלה. האפליקציה מבוססת על פטנט, שפותח במעבדתו של פרופ' רון קימל.

הסטודנטים חוש חאלד, ג'וליאן סרוגי ואיה רמאל פיחתו את פרויקט Yummy Tummy: מערכת עצמאית להכנת בקבוק חלב לתינוקות (בתמונה משמאל). הסטודנטים בנו מכונה חכמה הנשלטת באמצעות אפליקציה ומכינה באופן עצמאי בקבוק אוכל לתינוקות. המכונה מרתיחה את המים, שומרת על סטריליות ודואגת לקירור המים לטמפרטורה האידיאלית לתינוק.מערכתבקבוק חלב יחצ דוברות הטכניון צילום ניצן זוהר
 

איה רמאל: "הגעתי לרעיון כששמרתי על האחיינים שלי, והבנתי, שהכנת בקבוק האוכל לתינוק היא עבודה קשה מדי. חיברנו למערכת חיישן הבודק את הטמפרטורה של המים בבקבוק, וכשהיא מגיעה ל-36 מעלות נשלח להורה אות בטלפון הנייד, ותהליך הכנת החלב יוצא לדרך".
 

קבוצת "רובין פוד" פיתחה, בשיתוף עם החממה הטכנולוגית בטכניון, אפליקציה לסינכרון בין ביקוש להיצע של עודפי מזון. רובין פוד היא עמותה העוסקת בהצלת מזון ובהפנייתו למי שנזקק לו, והאפליקציה החברתית להעברת עודפי מזון לנזקקים, שפיתחו הסטודנטים, תסייע ביצירת קשר מיידי בין 2 הצדדים.

קבוצת סטודנטים נוספת פיתחה אפליקציה עבור עמותת "חַיבולנס" המצילה חיות בר פצועות. בעמותה מתנדבים כ-1,500 איש המסייעים בהעברה של החיות הפצועות לטיפול. האפליקציה תייעל את פעילות העמותה ותקצר משמעותית את הזמן הנדרש להעברת החיה הפצועה ליעד.

קבוצת MedTabula פיתחה אפליקציה המקשרת בין אנשים הזקוקים למזרק אפיפן (Epipen) באופן דחוף לבין אנשים שברשותם מזרק כזה בסביבה הקרובה. מדובר בהזרקת אנדרנלין לצורך טיפול בתגובה אלרגית מסוכנת, ולכן המהירות היא משתנה קריטי. האפליקציה מאפשרת לאדם הזקוק למזרק לאתר אנשים רלוונטיים בסביבתו הקרובה, ובמקרה חירום גם להזעיק אמבולנס.

הסטודנטים רון ופימוב, רנה חל ומורי לוינזון פיתחו אפליקציה לתחרויות הקלדה בזמן אמת. האפליקציה מסייעת בשיפור מיומנויות ההקלדה בטלפון בדרך מהנה של תחרות עם משתמשים אחרים.

בתחרות חביב הקהל זכו הקבוצות הבאות:GRUT צילום יחצ דוברות הטכניון ניצן זוהר
GRUT של הסטודנטים ג'סיקה שלי מילגרם, טניה דבייקין ואדיר אבסקר: רובוט (בתמונה משמאל), קטן וחכם הנוסע בין העציצים והאדניות בבית, מנטר את הלחות והטמפרטורה בקרקע ומעביר את הנתונים לענן.

ABALONE של הסטודנטים ליטל קולץ, אלון נברו ודין מאירי, שהוציאו את משחק החשיבה Abalone מהקופסה. הסטודנטים בנו רובוט "אבאלואינו" עם 4 צירי תנועה ו-5 מנועים. הרובוט מבצע מהלכים על לוח משחק פיזי. המהלכים מחושבים לפי אלגוריתם בינה מלאכותית לאסטרטגיית משחקים - MinMax עם גיזום AlphaBeta המחשב עץ משחק ומשקלל כמה מהלכים קדימה.

משחק האמת והשקר של הסטודנטים אלון ארנברג, שי פלדמן, רון קנטורוביץ', נדב אליאס, דן כליפה, שגיא לבנון וסיראג' עותמן. זה משחק חברתי, שבו כל משתתף צריך להציג 2 משפטים על עצמו, אחד אמיתי ואחד שקרי, והמשתתפים האחרים צריכים לנחש איזה משפט אמיתי ואיזה שקרי.

צילום תמונות ניצן זוהר, דוברות הטכניון

לתמונות לחצו כאן

הסטודנטים מאי שוורץ וגיא ברגר שפיתחו מערכת לניטור דלקת ריאות לפי צילום בית חזה במצלמת הטלפון:
מאי שוורץ וגיא ברגר צילום יחצ דוברות ניצן  הטכניון
 
הסטודנטים חוש חאלד, ג'וליאן סרוגי ואיה רמאל פיחתו את פרויקט Yummy Tummy
חוש חאלד, ג'וליאן סרוגי ואיה רמאל צילום ניצן זוהר
 
קבוצת הסטודנטים שפיתחה אפליקציה עבור עמותת "חַיבולנס" המצילה חיות בר פצועות:
אפליקציה להצלת חיות
 
חברי קבוצת GRUT ג'סיקה שלי מילגרם, טניה דבייקין ואדיר אבסקר שפיתחו רובוט קטן וחכם הנוסע בין העציצים:
ג'סיקה שלי מילגרם, טניה דבייקין ואדיר אבסקר צילום
  1. יריד הפרויקטים 2020

 
 
 



 
 
Bookmark and Share