Telecom News - בעלי קשת ורשת "חיים בסרט" אם הם חושבים שהמדינה תציל אותם!

בעלי קשת ורשת "חיים בסרט" אם הם חושבים שהמדינה תציל אותם!

דף הבית >> חדשות >> חדשות עולם הטלוויזיה >> בעלי קשת ורשת "חיים בסרט" אם הם חושבים שהמדינה תציל אותם!
שר התקשורת, דודי אמסלם, במקום להיפגש עם מי שכבר נפגע ממגיפת הקורונה בשוק התקשורת ולבדוק כיצד לסייע לו, נפגש עם בעלי הכוח וההון, ובכלל זה ראשי ערוצי קשת ורשת, שביקשו ממנו כסף, כסף ציבורי שלנו, לרבות מהכסף הממתין מזה כ-3 שנים לחלוקה (33 מיליון ש"ח) מ"מכרז האפיקים". ראשי קשת ורשת "חיים בסרט", כי בכל מקרה הכסף הזה יתחלק בין 4 גופים ולא 2 ובכל מקרה, על פי החוק, ישמש אך ורק להפקות מקור ולא לתפעול שוטף ומשכורות.
לכן, רשת וקשת נמצאות בפני מסלול אחד ברור: הוצאת חלק מהעובדים לחל"ת או פיטורין. יש לא מעט מעובדיהם, שזה הזמן המתאים לפטר אותם, במיוחד חבורה קטנה של ספינולוגים.

עדכונים בסוף הכתבה
מאת: אבי וייס, 19.3.20, 10:47דודי אמסלם

שר התקשורת, דודי אמסלם (בתמונה משמאל), קבע אמש, שהנורמה החדשה בשוק התקשורת היא אנרכיה (כאן), במקום לנצל את המשבר כדי לפתור בעיות ולקדם את הצרכים המיידיים של הציבור בישראל (כאן וכאן).

במסגרת האנרכיה הכללית, שהוא יצר סביבו ובשוק התקשורת, הוא נפגש רק עם בעלי ההון, הכוח והקרובים לצלחת של ראשי המשרד, למשל ראשי חברות הסלולר, במקום להיפגש עם אלה שכבר נפגעו מהמצב ונציגיהם המוסמכים, ולבדוק כיצד ניתן לסייע להם, ולא לבעלי ההון (שיודעים טוב ממנו, איך לדאוג לעצמם ולכספם). 

במסגרת זו, נפגש השר עם ראשי ערוצי רשת (ערוץ 13) וקשת (ערוץ 12), שביקשו בעברית הכי פשוטה כסף מהשר. כלומר: העסקים הפרטיים הללו מבקשים משר התקשורת כסף ציבורי ומיידית. 

אחד מהמקורות לקבלת כסף, הוא כספי "מכרז האפיקים", שהסתיים באפריל 2017 (הכסף מוחזק מאז אצל החשב הכללי באוצר), מכרז ציבורי, שבו התקבלו כ-33 מיליון ש"ח עבור זכות השימוש באפיקים: קשת קיבלה במכרז את אפיק 12 תמורת כ-25 מיליון ש"ח ורשת קיבלה את אפיק 13 תמורת כ-7.8 מיליון ש"ח. 

מאז, הכסף הזה עדיין לא חולק, כי יש 4 גופים הזכאים על פי החוק ליהנות מהכסף הזה: הוט, YES, קשת ורשת.

החוק קובע זאת במפורש (הסעיפים הנוגעים בדבר בחוק הם כאן, למתעניינים).

למה זה תקוע 3 שנים? כי משרד התקשורת היה אמור לקבוע קריטריונים לחלוקת הכסף. כבר בוצעו 2 שימועים לעניין זה ע"י מועצת הכבלים והלוויין, לפי נוסחאות כלכליות מסובכות, שאגף הכלכלה של משרד התקשורת הכין, ולא התקבלה החלטה, בגלל המריבה למי מגיע יותר מהכסף הזה.

בכל מקרה בו תתקבל החלטה, אפילו נניח היום, ראשי רשת וקשת "חיים בסרט", כשהם חושבים שהכסף הזה יעזור להם, מ-3 הסיבות החשובות הבאות:
  • גם אם נזרוק לפח את כל הנוסחאות הכלכליות של החלוקה, שהכין משרד התקשורת בשימועים, כאמור בחוק, והשר יחלק את הכסף הזה ל-4, שווה בשווה (ברור שהוט ו-YES לא תתנדבנה לוותר על הכסף), הרי 33 מיליון ש"ח לחלק ל-4 זה  8.25 מיליון ש"ח. "כסף קטן" במונחי ההוצאות של כל השחקנים הללו (הוט, YES, קשת ורשת). בכל מקרה, ההחלטה של שר התקשורת טעונה הסכמה של שר האוצר, ואני לא מעלה על הדעת, ששר האוצר יאפשר לשר התקשורת לבצע חלוקה לא הוגנת ו\או לא חוקית של הכסף הזה. 
  • בכל מקרה, על פי החוק, הכסף הזה הולך רק להפקות. אין שום סיכוי, שמי מתעשיית ההפקות, במצבה החמור ביותר היום, יוותר על הכסף הזה לטובת משהו אחר (דוגמת הוצאות שוטפות ומשכורות, לעובדי רשת וקשת).
  • הכי חשוב: על פי החוק, החשב הכללי באוצר מחלק את הכסף רק למי שמציג ומתחייב לבצע הפקות מקור ("הפקות מקומיות קנויות" כהגדרת החוק) והכסף משוחרר לפי התקדמות ההפקות הללו. כלומר: החשב הכללי באוצר בעצמו מפקח מקרוב, על פי החוקשהכסף הולך להפקות ולא לצריכה שוטפת של מי מהגופים הללו (הוט, YES, קשת ורשת). 
לא נראה סביר שהכנסת תשנה את החוק לטובת קשת ורשת וגם זה לא יעמוד במבחן בג"ץ, ולא יעבור שום יועץ משפטי, לבצע שינויים בדיעבד לחוק מאוד ברור ולמכרז, שנעשה בצורה מאוד ברורה: לעודד הפקות מקור. 

ההצעות האחרות של ראשי קשת ורשת, למשל, לוותר על תנאי הרישיון שלהן ועלויות הנובעות מכך, אינן ברות ביצוע, ובוודאי לא בטווח הזמן הקרוב, גם אם זה אפשרי ולא ייתקל בהתנגדויות משפטיות ואחרות. בכל מקרה, זה לא יפתור את הבעיה הכלכלית שיש לרשת וקשת בצורה משמעותית, אם בכלל. 

לכן, מומלץ לבעלי רשת וקשת להפנים את המצב ו"לצאת מהסרט" בו הם חיים כרגע.

האם בכלל מגיעה (עקרונית ומוסרית) לקשת ולרשת עזרה משר התקשורת?
בכל מדינה בסדר גודל של ישראל, שנכנסה בה מגיפת הקורונה, יש עשרות או מאות ולמעלה מזה מתים מידי יום ואלפי עד עשרות אלפי נדבקים. אצלנו זה לא קיים ועדיין אין דברים כאלה. זה לא מהשמיים ולא בגלל ניסים, שהמציא השר ליצמן.

זו עבודה מסורה סביב השעון, של אלפי ועשרות אלפי רופאים, אחיות, פרמדיקים, כוח עזר רפואי וכיו'ב. וכמובן - כל מי שמעליהם, שמנהל את המערכה הזו, שזו החזית שלנו בחודשיים האחרונים ותהיה גם בחודשים הבאים. הם הראויים לחשיפה ואהדה, יום יום - מה שלא קיים ברשת וקשת. 

מול הגאווה הישראלית הזו, של מערך הרפואה, שמחזיק את ישראל במספרים, שאין בשום מדינה אחרת בעולם, שנתקפה במגיפת הקורונה, עומדת חבורה קטנה של ספינולוגים, נחשים ארסיים, מרעילי בארות, סיקריקים ומוכרי שקרים, שהמקום הראשון שיש להציב אותם - ממש היום, זה בתור של המובטלים. שיחושו על עצמם וכיסם, מה חשים כעת כחצי מיליון מובטלים ועשרות אלפי עצמאים, שהעסק שלהם נסגר. שיבקשו סליחה מאלוהים על הרעל והשקרים, שהם הפיצו ומפיצים בתקשורת במשך שנים וחודשים, יום יום, במסכי הטלוויזיה, בערוצים קשת ורשת. אולי אלוהים יסלח להם, אבל רוב העם - לא.

למי שלא הבין למי הכוונה, אני מפנה אותו ל-3 הפוסטים של אלי ציפורי בעניין זה (כאן, כאן וכאן). הוא מבטא בצורה חדה את מה שרבים חושבים, אבל אינם זוכים לביטוי ברשת וקשת.

אם שר התקשורת דואג לכמות אפיקי החדשות בישראל, אז שייאשר מיידית לחברת i24News, שאולפניה נמצאים בנמל יפו, לשדר חדשות גם בעברית. הם ימלאו מהר מאוד את החלל של קשת ורשת, אם הן תיסגרנה.

אני די משוכנע, שערוץ i24News יוכל למלא ללא כל קושי את החלל שערוצי השנאה והשקר הללו, הפיצו במשך שנים לעם ישראל, אם הם ייסגרו. 

בעבר, גם וואלה! היו מעוניינים לפתוח ערוץ חדשות בטלוויזיה. מוצע לבדוק אם הרצון הזה עדיין קיים אצלם. אולי כדאי לפתוח קול קורא ליזמים, שמעוניינים לפתוח ערוצי חדשות ומומלץ לבחון כניסת שחקנים חדשים לתחום זה. 

מלבד זאת, הציבור מתעדכן ברשת האינטרנט בצורה שוטפת, בכל. למי שאין אינטרנט - יש רדיו. זה פועל די יפה.

כיום, לא צריך את רשת וקשת בכלל. גם לא צריך את ערוץ "כאן", שמבזבז כ-800 מיליון ש"ח מהכיס כל הציבור בישראל, שמממן זאת דרך אגרת הרכב. אבל זה נושא למאמר נפרד. 

לכן, מומלץ לשר התקשורת לעשות מעשים ולקבל החלטות רק לטובת הציבור, במערכה הכבדה, שבה אנו נמצאים. קשת ורשת הם לא אינטרס חיוני של תושבי ישראל. מעולם הם לא היו כאלה. שבעלי הערוצים ידאגו להם. לא הכיס הציבורי. 

עדכון 26.3.20
: בדיוק כפי שניתחתי וחזיתי כאן מעל, שר התקשורת דודי אמסלם דחה את בקשת הערוצים המסחריים קשת ורשת לסיוע כספי, לרבות מ"קרן האפיקים".

במכתב ששלח לערוצים כתב השר: ״הריני להחליט כי בשעה זו אין להיענות לבקשה. כספים אלו נועדו למימון הפקות מקומיות קנויות, ובכל מקרה ההחלטה כיצד לחלק אותם תחכה לחלוף משבר הקורונה ולהקמת ממשלה בישראל״.

בעלי הרשתות הללו ייזכרו, למי שרוצה לזכור, על מה שהם מעוללים, מזה שנים לציבור הצופים בישראל.

עדכון 29.3.20: פורסם כאן: "מנכ"לי קשת ורשת לשר התקשורת אמסלם: "די לתירוצים ולאוזלת-היד". מנהלי הערוצים המסחריים, אבי ניר ואבי בן טל, מסרבים להרים ידיים אל מול סירובו של שר התקשורת דוד אמסלם לתת הקלות לערוצים בעקבות משבר הקורונה, באמצעות שחרור כספי הביד בהיקף 35 מיליון שקל".

כנראה שלחוצפה אין גבולות והגיעה העת שהערוצים הללו, ערוצי אלג'זירה בעברית - ייסגרו, מחוסר מזומנים ומאי נכונות הבעלים, להזרים להם כסף, כסף שממילא הולך היישר לפח, כדי להחזיק באולפנים - פרשנים סיקריקיים, במשכורות עתק. 

עדכון 21.5.20: "סרט בהילוך חוזר", הפעם עם השר החדש ח"כ יועז הנדל
להלן הודעת דובר השר:
"שר התקשורת חה"כ יועז הנדל:
״התקבלה בלשכתי פניה ובקשה לפגישה מוועד עובדי חדשות 13 ומיו״ר ארגון העיתונאים בעניין המשבר בערוץ. הזמנתי אותם להיפגש עימי. בהמשך אפגש גם עם הנהלת הערוץ. 
עיתונות חופשית ומגוונת היא נשמת אפה של דמוקרטיה״.

עדכון 8.2.21ענת ביין-לובוביץ' ב"גלובס" פרסמה כאן (כותרת בלבד): "בלי תנאים: גנץ חתם על שחרור כספי הביד לקשת, רשת, הוט ו-yes.
כספי הביד בסך 35 מיליון שקל שוחררו לאחר שמשרד התקשורת ביטל את הסעיף שהכניס יועז הנדל, לפיו קבלת הכספים תותנה בהפקות עם זיקה של ישראליות ויהדות • השלב הבא אמור להיות אישור של שר האוצר ישראל כ"ץ להעברת הכסף, ובתעשייה חוששים להיקלע שוב למשחקי כיפופי ידיים פוליטיים."

 
CORONA FREE



 
 
Bookmark and Share