Telecom News - חברת Arm מציעה תכנית מהפכנית לסטארטאפים בעולם השבבים

חברת Arm מציעה תכנית מהפכנית לסטארטאפים בעולם השבבים

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> חברת Arm מציעה תכנית מהפכנית לסטארטאפים בעולם השבבים
חברת Arm מציעה תכנית מהפכנית לסטארטאפים בעולם השבבים
מאת: חיים חביב, 5.5.20, 21:35CHIPS FREE

במסיבת עיתונאים מקוונת (zoom) ברוח ימים אלה, הכריזה חברת Arm בישראל על השקת תכנית בינלאומית Arm Flexible Access for Startups, שמיועדת לתמיכה בסטארטאפים בראשית דרכם. התוכנית כוללת גישה חינמית למאגרי ידע IP (קניין רוחני) של החברה לתכנון שבבים, לרבות גישה לארגז כלים עשיר, הדרכות של החברה ותמיכה מלאה בהתנסות, בתכנון ובייצור אב הטיפוס הראשוני.
 
במסיבת עיתונאים מקוונת (zoom) ברוח ימים אלה, הכריזה חברת Arm בישראל על השקת תכנית בינלאומית Arm Flexible Access for Startups, המיועדת לתמיכה בסטארטאפים בראשית דרכם, הרחבה לתכנית Flexible Access שכבר זכתה להצלחה.

התכנית החדשה מציעה לסטארטאפים בתחום השבבים גישה חינמית למגוון עצום קניין רוחני (IP) וידע של החברה לצד תמיכה גלובלית וגישה לתכניות הדרכה. היעד: לאפשר לסטארטאפים להתחיל את המסע שלהם לייצור מסחרי של שבבים ולהגדיל את היקף העסקים שלהם.

סטארטאפים בעולמות השבבים, שמצויים בשלבים ראשוניים של פעילותם, יוכלו מעתה לקבל גישה למגוון הפופולרי הרחב של מאגרי ידע IP (קניין רוחני) של החברה לתכנון שבבים, לרבות גישה לארגז כלים עשיר, הדרכות של החברה ותמיכה מלאה בהתנסות, בתכנון ובייצור אב הטיפוס הראשוני - ללא עלות. זאת, כדי לאפשר להם לתכנן ולייצר אבות טיפוס עם מגוון הפתרונות המוכחים ולאורך כל שלבי מחזור פיתוח המוצר.

החברה הגדירה סטארטאפים הנמצאות ב-"שלבים מוקדמים" ככאלה שגייסו עד כה הון של עד 5 מיליון דולרים. סטארטאפים, שעומדים במדדים אלה, יוכלו לקבל גישה לפורטפוליו רחב של מעבדים המבוססים על הטכנולוגיה של החברה, לרבות משפחות המעבדים Cortex-A, Cortex-R ו-Cortex-M, שבבים גרפיים נבחרים ממשפחת ה-Mali, שבבי עיבוד תמונה, כמו גם אבני בנייה נוספות לייצור מערכות על שבב.

סטארטאפים יוכלו גם לשפר את היכולות והניסיון שלהם עם גישה לאקוסיסטם של החברה הכולל מתכנני שבבים, מפתחי תוכנה, אנשי תמיכה, תכניות הכשרה וכלים. התכנית מפחיתה סיכונים ויכולה להאיץ את זמן ההגעה לשוק ב-6 עד 12 חודשים.
 
על פי ממצאי חברת מחקרי השוק Semico, ידע וניסיון חדש, שמתפתחים בתחומים כמו בינה מלאכותית, רכבים אוטונומיים ו-IoT, עשויים לדרבן גל חדש של סטארטאפים בתחום ייצור השבבים. כך לדוגמא, על פי ממצאי המחקר (לדו"ח, שהוזמן ע"י Arm כאן):

1) זינוק של פי 10 בגיוסי הון בין 2016 ל-2019. ב-5 השנים האחרונות סטארטאפים בתחום זכו למימון של יותר מ-1.38 מיליארד דולרים.

2) למעלה משליש מהסטארטאפים, שנחשפו ב-5 השנים האחרונות, מציעים פתרונות לרכבים אוטונומיים, ושליש מהם עוסקים ביישומי IoT.

3) בין אתגרי המפתח לסטארטאפים בתחום השבבים נכללת ההתמודדות של קבוצות הנדסה עם המורכבות ההולכת וגדלה של עיצובי מערכות על שבב (SoC). אלה צריכים לספק תשובות למגוון גדל של לקוחות ודרישות שוק, ולעשות זאת בזמן הקצר ביותר האפשרי.

4) החמצת חלון הזדמנויות בשוק עלולה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון. לכן, החברות מסתמכות מאוד על אקוסיסטם חזק המאפשר פיתוח מוצרים מהיר, יציב ומועט סיכונים כדי להביא מוצר בזריזות ובעלויות משתלמות למצב של הוכחת יכולת ואף מעבר לכך.
 
כחלק מתכנית Flexible Access for Startups הכריזה Arm גם על שותפות אסטרטגית עם Silicon Catalyst, חממה ייעודית להאצת פתרונות בתחום השבבים. חברי "המועדון" רשאים לגשת לקניין הרוחני של Arm, כלי EDA ואבות טיפוס של שבבים ללא עלות, וכך להפחית באופן משמעותי את העלויות בשלבים הקריטיים של החברה.

הכרזת החברה נשענת על ההצלחה המוקדמת של תכנית Flexible Access של Arm שהושקה בשנה שעברה. התוכנית כבר רשמה למעלה מ-40 לקוחות, ומכסה תחומים מגוונים כמו IoT, בינה מלאכותית, רכבים אוטונומיים ואביזרים רפואיים לבישים. לחברה יש כבר הישגים ביצירת קשרים עבור לקוחות חדשניים קטנים, כשמאות מהם כבר זכו להצלחה משמעותית ע"י שימוש בטכנולוגיה של החברה, כולל ספקית שבבי הבינה המלאכותית הישראלית היילו (Hailo), וחברת השבבים ללא מפעל אטמוסיק (Atmosic).

דיפטי ואצ'אני, (בתמונה משמאל), דיפטי וצ'אניסגנית נשיא בכירה ומנכ"לית פעילות האוטומוטיב ומוצרי ה-IoT בחברה: "במפת הזירה העסקית המאתגרת של ימינו, חדשנות היא קריטית. - היום יותר מתמיד סטארטאפים עם רעיונות מבריקים זקוקים לנתיב המהיר והאמין ביותר להצלחה ולצמיחה.

תכנית Arm Flexible Access for Startups מציעה לגופים הנכנסים לראשונה לתחום השבבים נתיב מהיר וכדאי ליצירת אבות טיפוס, מה שמוביל לאמון רב יותר מצד משקיעים ויכול להוביל גם למימון העתידי".

מצגת לגבי התכנית לסטארטאפים בעולם השבבים - כאן

הכתבה: דו"ח: ישראל היא המדינה המובילה במספר סטארטאפים בתחום הסמיקונדקטור באירופה: ישראל מדורגת שניה אחרי ארה"ב במספר הסטארטאפים בתחום הסמיקונדקטור הפעילים בה. בישראל יותר השקעות בתחום מכל המדינות יחד. הכל על הטרנדים החמים בתעשייה עם גרפים מאירי עיניים - כאן.



 
 
Bookmark and Share