Telecom News - חודש השופינג יוצא לדרך: קונים מרחוק והרבה - כיצד תרכשו בבטחה ברשת?

חודש השופינג יוצא לדרך: קונים מרחוק והרבה - כיצד תרכשו בבטחה ברשת?

דף הבית >> צרכנות >> הטיפ השבועי לחסכון >> חודש השופינג יוצא לדרך: קונים מרחוק והרבה - כיצד תרכשו בבטחה ברשת?
חודש השופינג יוצא לדרך: קונים מרחוק והרבה - כיצד תרכשו בבטחה ברשת?
מאת: מערכת Telecom News, 27.10.20, 11:01CYBER MONDAY FREE

כיצד נמנעים מהונאות, רוכשים בבטחה ומגינים על הזהות האינטרנטית? 10 טיפים לרכישה בטוחה ו-3 טיפים להימנעות מהונאות במובייל.

חגי הקניות כבר כאן ואנו שוב בתקופה הזו בה אנו מתפתים לקנות ברשת את המוצרים בהם חשקנו בהטבות והנחות משמעותיות. בלאק פריידי, שופינג IL הישראל, יום הרווקים הסיני וסייבר מאנדיי הופכים כולם ביחד את חודש נובמבר לחגיגה שלמה של קניות.
 
חשוב לדעת, שכמו שעברייני הרשת דאגו לנצל את הקורונה כדי להפיץ נוזקות ולהשיג גישה לפרטים אישיים של אנשים ולגרום להם נזקים, כך גם חודש הקניות של נובמבר משמש קרקע פורייה לביצוע הונאות.

אז כיצד נמנעים מהונאות, רוכשים בבטחה ומגינים על הזהות האינטרנטית? חברת אבטחת המידע ESET מספקת את הטיפים הבאים:
 
1.     אל תקליקו על קישורים לא מוכרים - במקרים רבים תפגשו בקישורים המציעים מבצעים וקופונים שווים במיוחד. גם בשגרה זו יכולה להיות בעיה, אך בחודש הקניות חשוב להיות ערניים לתרמיות המנסות לנצל את התקופה הזו בשנה. התרמיות יכולות להגיע אליכם במייל, ברשתות החברתיות, בוואטספ ואפילו במודעות בגוגל ובפייסבוק.
 
2.     ודאו, שהאתר שאתם רוכשים בו, מאובטח - בדקו האם כתובת האתר מתחילה ב-Https:// שכן מרבית אתרי הקניות מצפינים את תעבורת התקשורת. בנוסף, באתרים מאובטחים יש סימן של מנעול ירוק מצד שמאל של הכתובת (ימין אם הדפדפן בעברית). שימו לב, שסימן המנעול מופיע בשורת כתובת ה-URL ולא באתר עצמו, מה שיכול להעיד על אתר פיקטיבי.

אתר מאובטח:
ESET
 
3.     השתמשו באימות דו-שלבי, אם הוא מוצע באתר בו אתם רוכשים - באמצעות האימות הכפול (הנקרא גם אימות דו-שלבי) גם במידה והסיסמה דלפה החוצה איכשהו, מבלי השלב השני לא ניתן יהיה לעשות איתה כלום.
 
4.     שימו לב איך הגעתם אל המוצר - אם הגעתם למוצר המבוקש דרך הקלקה על קישור מרשת חברתית, למשל, פייסבוק או אינסטגרם ואפילו גוגל, תמיד תבדקו בנפרד גם באתר הרשמי של החברה המפרסמת, שהמבצע או הדיל באמת קיימים.
 
5.     ודאו שמערכת ההפעלה שלכם מעודכנת וכוללת את תיקוני האבטחה האחרונים - תוכנות מעודכנות לרב מכילות עדכוני אבטחה חשובים השומרים על המחשב בטוח.
 
6.     שלמו ב-PayPal או בכרטיס אשראי - חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לרוכשים הגנה במידה ומשהו השתבש במהלך הקנייה. שימו לכם כלל, אם אתר האינטרנט מבקש מכם תשלום באמצעות העברה בנקאית, עדיף, שתוותרו על זה.
 
7.     הגדירו התראות באמצעות חברת האשראי - כך תוכלו לקבל SMS או דוא"ל על כל רכישה המתבצעת בכרטיס האשראי. הגדירו את ההתראות החל מסכום נמוך עבור כל רכישה. כ"כ, הגדירו התראות עבור סך רכישות מעל סכום מסוים כדי להגן על רכישות מרובות של סכומים נמוכים. ניתן גם להגדיר התראות רק על רכישות מחו"ל.
 
8.     ודאו, שתוכנת אנטי-וירוס אמינה פועלת במחשב ושהדפדפן כולל פלאגין לחסימת מודעות. בנוסף, תוכלו להשתמש באבטחת תשלומים אונליין - דפדפן מאובטח המאפשר הגנה מתקדמת על אמצעי התשלום בעת ביצוע פעולות בנקאיות ורכישות ברשת.
 
9.     ודאו, שרשת ה-WiFi אליה אתם מחוברים מאובטחת ושאתם יודעים למי יש גישה לרשת הביתית. מומלץ לא להשתמש ברשת WiFi ציבורית בזמן הביצוע של רכישות מקוונת, גם אם היא מוגנת בסיסמה. רכישה ממחשב או סמארטפון, שמחובר לרשתות ציבוריות לא מאובטחות, מאפשרת יירוט של המידע ע"י תוקפים המחוברים לאותה הרשת, ובכך לגנוב ולהשתמש בפרטי התשלום.
 
10.  כל הסיסמאות שאתם משתמשים בהן צריכות להיות מורכבות, כאלו שקשה לנחש או אפילו טוב יותר, קשה לנחש, אבל קל לזכור. חשוב גם, שלא "למחזר" סיסמאות עבור מספר אתרים ושירותים. במידה והאקרים השיגו פרטי התחברות הכוללים שם משתמש וסיסמה, הם בד"כ גם ינסו להשתמש בפרטים הללו כדי לגשת לשירותים נוספים בהם משתמשים.
 
ומה לגבי סמארטפון או טאבלט?
אי אפשר להתעלם מכך, שאחוז גדול מסך הרכישות יתבצעו מהסמארטפון ולכן גם כללי רכישה בטוחה במובייל הם חשובים.
 
בסקר שערכה חברת המידע ESET בשיתוף מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה עולה, שלרוב גדול מבעלי הסמארטפונים יש מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד כאשר לרבע בלבד מהם מותקנת תוכנת אנטי וירוס (25%). למרות שמחקרים מעידים על עלייה באיומים המכוונים למערכות האנדרואיד עדיין מרבית הישראלים מאמינים, שאין צורך באמצעי הגנה, כשלמעשה ל-75% מהנשאלים בעלי מערכת הפעלה אנדרואיד אין או שאינם יודעים אם מותקנת בהם תוכנת אבטחה.
אז מהן ההמלצות כדי להבטיח רכישה בטוחה בסמארטפון או בטאבלט?
 
הקפידו לפעול לפי הטיפים הבאים:
 
1.      הורידו אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות כמו Google Play או Apple Store של אפל.
 
2.      היזהרו מאפליקציות המבקשות הרשאות חשודות, כגון גישה לאנשי קשר, הודעות טקסט, הרשאות ניהול, סיסמאות או פרטי כרטיס אשראי.
 
3.      בדקו את הפרטים של האפליקציה לפני ההורדה. שימו לב למפתחים ולאיות של שמות המותג.
 
בואו נודה באמת, הסיכויים למצוא את התיק שאתם רוצים, שעולה בד"כ 1000 ₪, במחיר מציאה של 150 ש"ח רק בגלל חגי השופינג, הוא נמוך ביותר. גם אם הוא כן קיים, עדיף לא לקחת סיכון, רב הסיכויים הם, או שמדובר במוצר מזויף או בתרמית, למשל, כזו שתשלמו ולא תקבלו שום דבר.
 
NORDVPN



 
 
Bookmark and Share