Telecom News - עוברים לתכנן בעננים בתלת ממד

עוברים לתכנן בעננים בתלת ממד

דף הבית >> דעות ומחקרים >> אנליסטים >> עוברים לתכנן בעננים בתלת ממד
עוברים לתכנן בעננים בתלת ממד
מאת: גל רז, 2.12.20, 14:10גל רז יחצ

התקופה הנוכחית גורמת לצוותי הנדסה ומתכנני מוצר בארגונים וחברות לחפש פלטפורמות העונות לצרכים הטכנולוגיים והכלכליים גם יחד.

אחד מהשינויים המרכזיים, שהובילה הקורונה בחיינו, הוא האילוץ לעבוד מרחוק, מהמטבח, מהספה בסלון, בחדר העבודה או בחדר הילדים בין משחקי מחשב לפאזלים. השינוי הזה העלה צורך דחוף בהנגשת פלטפורמות ומערכות מחשוב שונות. כך, שתתאמנה לעבודה בממשקים מרוחקים. 

בעוד שיישומים ומערכות רבות מתקדמים לתשתיות ענן, שמאפשרות עבודה מרחוק, ארגונים רבים מתקשים במציאת פתרון מספק לתשתית מחשוב המתאימה לעבודה מרחוק עבור קבוצות ההנדסה ופיתוח המוצרים. דווקא קבוצות ההנדסה ופיתוח המוצרים, שתלויות בשיתוף וניהול מידע יחד עם תשתיות מחשוב חזקות, מתקשות במציאת פתרון מספק ופשוט, שיתאים לעידן הנוכחי.

כתוצאה מכך, אחת התמונות המוזרות, שנצפו בתחום ההייטק, היא של אנשים נורמטיביים עוטי מסכות, שפושטים על מקומות עבודה, עוברים את השומר ולוקחים הביתה בהשאלה לאור יום מחשבים, מסכים ולפעמים גם ציוד אודיו, שיאפשרו להם להמשיך לעבוד מרחוק. זה קורה כי מהנדסים ומעצבים, אלה העוסקים בתכנון מוצרים פיזיים, נשכחו קצת מאחור ותלויים לחלוטין בתוכנות מהדור הישן.

התוכנות הללו הן בעלות רעב בלתי נגמר למשאבי מחשב, לשדרוגים ועדכונים המאפשרים למשתמשים בהן לקבל ביצועים הוגנים ואיכותיים המאפשרים עבודה רציפה ופרודוקטיבית. לכן, לאותם מהנדסים אין ברירה אלא לקחת אותם איתם הביתה.

עבודת תכנון, שנעשית מהבית, מציבה בפני הארגון אתגרים גדולים הקשורים למידע ההנדסי. אחד הנכסים האינטלקטואלים החשובים בחברה יוצא החוצה, משוכפל, מעודכן ומשותף ללא יכולת ניהול ובקרה טובות.

הבעיה של שמירת ואבטחת המידע בעידן של יצור מבוזר חורגת מעבר לעובדים המתכננים בבית על תשתית לא מתאימה וגולשת לכל שרשרת האספקה. הסיבה לכך היא, שלרוב מערכות התכנון הקיימות נשענות על תשתית קבצים מרכזית בשרתי הארגון ואינן נותנות פתרון מספיק טוב לצרכיי שיתוף וניהול המידע.

לעומת זאת, ברוב הארגונים נוכל למצוא היום את הדור השלישי של מערכות  תיב"ם (תכנון בעזרת מחשב), שנמצא בשימוש רחב מאמצע שנות ה-90. כל אחד מהדורות הקודמים של תוכנות התיב"ם חייב את הפריצה שלו לשינויים ומגמות, שקרו בתשתיות המחשוב בעולם.

הדור הראשון של התוכנות, שיצא בשנות ה-60 וה-70, אפשר תכנון דו ממדי על גבי מערכת מחשוב מרכזית. הדור הבא כבר נתן פתרונות תכנון בתלת ממד על תשתיות מחשבי יוניקס (Unix) או "תחנות עבודה" כפי שהיה נהוג לקרוא לאותם מחשבים.

באמצע שנות ה-90, הגיעו לשוק מחשבים אישיים מבוססי חלונות 32 ביט ומעבדי פנטיום, והם היו אלה, שאפשרו את פריצת הדור השלישי של מערכות התיב"ם התלת ממדיות.

מערכות התיב"ם התלת ממדיות מהדור השלישי הבטיחו מחיר רכישה זול וקלות שימוש והציעו את היכולת להשתמש בחומרה רגילה. בפועל, במהלך 2 העשורים האחרונים, תוכנות הדור השלישי הלכו ותפחו, מחיר הבעלות עלה משמעותית, והן הפכו להרבה יותר מורכבות והרבה פחות מתאימות לדרישות התקשורת והשיתופיות של היום.  

עם המעבר לעבודה מרחוק, ראינו כיצד פתרונות ענן מסוג ZOOM או MS teams, פלטפורמות, שמאפשרות לקיים שיחות וידיאו מרובות משתתפים, החליפו במהירות ובקלות את חדרי ישיבות בארגונים.

גם בעולמות התכנון בעזרת מחשב, המפתח לפתרון טכנולוגי, שמאפשר את ניתוק התלות בתשתיות מחשוב מסורבלות ויקרות, מקל על שיתוף וניהול המידע ומוריד עלויות - מצוי בענן.

מכאן, שהפתרון עבור צוותי ההנדסה ופיתוח המוצר לעבודה רציפה ובטוחה גם בתקופה זו מצוי בפלטפורמות המאפשרות יכולת עבודה מממשק מרוחק ושיתוף מידע מאובטח בין גורמי פנים וחוץ.  

פתרונות הענן לא נעלמו מעיניהן של  4 חברות תוכנה השולטות בשוק התוכנות ההנדסיות ומהמערכות לניהול חיי מוצר (PLM). אולם, כל אחת בחרה להתייחס אליה בצורה שונה. לדוגמא:

חברת אוטודסק, שמצליחה במיוחד בתחום ההנדסה האזרחית, בחרה להתייחס לענן כמנוע עסקי יותר מאשר טכנולוגי, במודל המאפשר לקשור לקוחות חזק יותר למודל עסקי חדש. אוטודסק מציעה חבילת תכנון תחת השם Fusion, שדורשת התקנה, אבל החישוב מבוצע בענן.

חברת PTC, שמוכרת כמי שפיתחה את הבסיס לתוכנות התלת ממד של הדור הנוכחי, ביצעה לפני כשנה את הרכישה הגדולה יותר בתולדותיה והגדולה ביותר בהיסטוריה של תוכנות תיב"ם כאשר רכשה בחצי מיליארד דולרים את חברתOnshape , והיא מציעה מערכת לתכנון בתלת ממד, שהיא 100% בענן וכוללת גם ניהול שיתוף מידע בטכנולוגיית ענן.

דאסו סיסטמם, שמשווקת תוכנות על לתעשיות הרכב והתעופה וגם את תוכנת החלונות הנפוצה סולידוורקס, משקיעה בעיקר בפלטפורמת ענן לניהול המידע במערכת העל שלה המיועדת ללקוחות ענק, ובודקת את השוק עם עוד כמה תוכנות משלימות, שרצות בענן, תחת המותג dexperience3.

הקונצרן הגרמני סימנס מראה לאחרונה כוונה להציע בעתיד יכולות בתחום, דרך פתרונות שונים לשיתוף קבצים הנדסיים כגון ה-AM Networks המבוסס כולו על טכנולוגיית ענן.

התקופה הנוכחית גורמת לצוותי הנדסה ומתכנני מוצר בארגונים וחברות לחפש פלטפורמות העונות לצרכים הטכנולוגיים והכלכליים גם יחד. לצד הצורך בממשק טכנולוגי מודרני, שמאפשר תכנון מוצרים, שיתוף מידע בצורה מאובטחת ויכולת חיבור מרחוק, נדרש גם הצורך לחסוך בעלויות הרכישה והתפעול. פלטפורמות הדור החדש נותנות את המענה הכפול הזה.

מאת: גל רז, דצמבר 2020.
מומחה לתכנון והדפסה בתלת ממד בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס

CLOUD FREE


 



 
 
Bookmark and Share