Telecom News - הושקה תכנית AI משותפת לגוגל ולאוניברסיטת תל אביב

הושקה תכנית AI משותפת לגוגל ולאוניברסיטת תל אביב

דף הבית >> בקהילה >> תרומה לקהילה >> הושקה תכנית AI משותפת לגוגל ולאוניברסיטת תל אביב
הושקה תכנית AI משותפת לגוגל ולאוניברסיטת תל אביב
מאת: מערכת Telecom News, 27.4.21, 18:41AI FREE
 
מטרת התוכנית למינוף מחקרי AI רב-תחומיים לטובת הקהילה (AI for Social Good), לתמוך במחקרים ושת"פ בתחומי מדע הנתונים וה-AI, שיכולים לקדם את האנושות בנושאים חברתיים העומדים על סדר היום. 
 
Google ואוניברסיטת תל אביב השיקו באחרונה תכנית לקידום ומינוף מחקרים רב-תחומיים הנוגעים לבינה מלאכותית, בנושאים, שעשויים להועיל לקהילה ולהשפיע לטובה על החברה כולה. מטרתה לתמוך במחקרים ושיתופי פעולה בתחומי מדע הנתונים והבינה המלאכותית, שיכולים לעזור ולקדם את האנושות בנושאים חברתיים העומדים על סדר היום. התכנית מושקת במסגרת המרכז האינטרדיסיפלינרי, שהוקם פברואר 2021 באוניברסיטת ת"א (TAD) בהובלת פרופ' מאיר פדר, ראש מרכז TAD מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן.
 
בטקס להשקת התכנית התלת שנתית, הוכרזו 10 הצעות, שזכו בקול הקורא המשותף ל-Google ואוניברסיטת תל אביב מתוך 27 הצעות שהוגשו, כאשר Google תומכת ב-7 מהן. 
 
החוקרות והחוקרים, זוכי המענקים, עוסקים במחקריהם בהיבטים מגוונים של AI לטובת הקהילה. בין הזוכים - חוקרים בתחום הזואולוגיה (הפקולטה למדעי החיים), הנדסת חשמל, כלכלה, סטטיסטיקה, הפרעות בתקשורת (ביה"ס לרפואה), מקרא, מדעי כדור הארץ ומדעי המחשב, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ועוד.
 
המיזם המשותף יכלול גם הקמת סמינר למידת מכונה (ML) משותף, שיובילו ד"ר שמעון (מוני) שחר, מנהל TAD וד"ר דבי כהן, מדענית במרכז  המחקר של מרכז Google בישראל.  
 
פרופ' אריאל פורת, נשיא האוניברסיטה: "אני חולק חזון משותף עם פרופ' יוסי מטיאס, לפיו חוקרי AI עשויים להפיק תועלת מהשותפות עם חוקרים במדעי החברה והרוח, כפי שחוקרי מדעי החברה והרוח נהנים מההתפתחויות בתחום ה-AI. אני שמח על השותפות עם Google, מצפה לראות את פירות השותפות ומקווה אף להעמיק את השותפות הזו בעתיד".
 
פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא ב-Google ומנכ״ל מרכז Google בישראל: "ל-AI יש כבר השפעה ניכרת בתחומים שונים. אנו שמחים על ההזדמנות לרתום את כח ה-AI לטובת הקהילה (AI for Social Good) ולטובת המדע, ועל היכולת לעבוד ב-Google על מוצרים מועילים ואף מצילי חיים, כדוגמת פרויקט חובק עולם לחיזוי מדויק של שיטפונות, טכנולוגיה המאפשרת לכבדי שמיעה לנהל שיחות טלפון, ומחקרים בעלי פוטנציאל ממשי לסייע באבחון משופר של מחלות באמצעות בינה מלאכותית.
 
אני מאמין גדול בחיבור שבין דיסציפלינות שונות. ישנן שאלות מחקריות עמוקות ומרתקות בנושאים הקשורים לבינה מלאכותית בתחומים שונים ומגוונים ויש הזדמנויות ניכרות לשיתופי פעולה. דברים טובים קורים כשנוצרים חיבורים בין רעיונות שונים וגישות שונות". 
 
פרופ' מאיר פדר: "מהפכת ה-AI צפויה להשפיע על כל אורחות החיים מתכנון תרופות ורפואה אישית מבוססת נתונים, למערכות הגנה וביטחון, מערכות פיננסיות, גילויים מדעיים, רובוטיקה ומערכות אוטונומיות ונושאים חברתיים. בנוסף, ישנה חשיבות רבה להכשרת ההון האנושי בתחום ולפיכך המרכז ידאג להשכלה בסיסית בתחום לכל סטודנט הלומד באוניברסיטה.  
 
אוניברסיטת תל אביב מיוחדת בכך, שיש בה גם חוקרים, שעיקר עיסוקם הוא בינה מלאכותית ומדע בסיסי, אך גם מדענים המשלבים בינה מלאכותית בתחומי מחקרם במדעי הרוח והחברה. אנו שמחים, שגוגל החליטה לשלב כוחות עם האוניברסיטה בנושא חשוב זה. שיתוף הפעולה עם גוגל יאפשר לנצל את הכוח הטמון בשימוש בבינה מלאכותית ומדע הנתונים ולתעל אותו מען החברה".

(מימין לשמאל): פרופ' טובה מילוא (דיקאנית הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל-אביב), פרופ' מאיר פדר, פרופ' אריאל פורת ופרופ' יוסי מטיאס. קרדיט: אוניברסיטת תל-אביב.
גוגל אוניברסיטת תל אביב קרדיט אוני ת"א

 



 
 
Bookmark and Share