Telecom News - חברה חדשה בתחום פריסת הסיבים לבתים: XFIBER עם חיבורים סימטריים!

חברה חדשה בתחום פריסת הסיבים לבתים: XFIBER עם חיבורים סימטריים!

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> חברה חדשה בתחום פריסת הסיבים לבתים: XFIBER עם חיבורים סימטריים!
התחרות בתחום פריסת הסיבים בשת"פ הרשויות המקומיות ממריאה בקצב מהיר. כעת אנו חושפים את המתחרה החדשה, שמספקת חיבורים רחבי פס סימטריים לבתים, מה שאנלימיטד (IBC) הפסיקה לספק מזמן, ואף חברה אחרת לא מספקת  חיבורים כאלה. היישובים, שכבר נהנים מפריסת סיבים של XFIBER (על פי דיווחי החברה): נתיבות, דימונה, אופקים, ערד, אריאל, אפרת, עלי, ירוחם, הר-ברכה, שילה, שבות רחל, ולטענת החברה היא בתהליכי התרחבות למאות יישובים נוספים. החברה מציעה 3 חבילות עד 500 מגה סימטרי. חיבור כזה מתאים גם לעסקים קטנים עד בינוניים. 
עדכונים חשובים בסוף הכתבה.
מאת: אבי וייס, 10.5.21, 07:30XFIBER

את הצמיחה מלמטה של "המודל הבריטי" לפריסת סיבים לבתים תיארתי בסדרת כתבות קודמות, שעיקרן מובא בנספח א' כאן למטה. כעת "נרים את המסך" מעל מתחרה חדשה, שנכנסה לשוק הזה, מאוד אנרגטית, יוזמת ושאפתנית, בשם XFIBER.  

הפרטים הידועים לנו עד כה: החברה בעלת הרישיון (יש לה כמה רישיונות) ששם המותג שלו הוא Xfiber, היא "לניר תקשורת" (חלק מקבוצת אלפא), ששוכנת בבאר-טוביה ואחד ממנהליה הוא ישראל אליצור.

על פי מפת הפריסה שלההיישובים, שכבר נהנים מפריסת סיבים של Xfiber (על פי דיווחי החברה): נתיבות, דימונה, אופקים, ערד, אריאל, אפרת, עלי, ירוחם, הר-ברכה, שילה, שבות רחל ולטענת החברה היא בתהליכי התרחבות למאות יישובים נוספים.

בשונה מחיבורי הסיבים לבתים של כל המתחרים בשוק, Xfiber מספקת מה שאנלימיטד (IBC) הפסיקה לספק ומזמן: חיבורים סימטריים (הערוץ היורד זהה לערוץ העולה). כל החברות, שקשורות לאנלימיטד ובכלל זה סלקום והוט (וכמה ISP), גם הם לא מספקים חיבורים סימטריים. גם לא בזק. בהחלט חידוש מרענן וחשוב ביותר (במיוחד למי שעובד מביתו). כמובן שחיבור כזה מתאים גם לעסקים קטנים עד בינוניים. 

Xfiber מציעה כיום 3 חבילות: 200 מגה סימטרי החל מ-119 ש"ח לחודש, 300 מגה סימטרי החל מ-129 ש"ח לחודש, 500 מגה סימטרי החל מ-139 ש"ח לחודש. מי שמעוניין בטלפוניה על החיבור של הסיבים יכול לקבל אותה ב-35 ש"ח לקו עם 300 דקות שיחה בחודש. אין "דמי התקנה" באתר. 

לא נותר לנו אלא לאחל הצלחה למיזם החדש הזה.

נספח א':
כבר לפני עשור, אני (ולא רק אני) כתבנו והסברנו שוב ושוב, שהמודל הנכון לישראל לפריסת סיבים לבתים הוא המודל הבריטי (בקצרה: הרשויות המקומיות מפרסמות מכרזים לפריסת סיבים לבתים ולעסקים, על פי מתכונת מכרזים, שקבע הרגולטור לתקשורת. בכל איזור זוכה ספק אחד. הסיבה ברורה: הרשויות יודעות טוב יותר את הצרכים המקומיים ולרשויות הללו יש שפע של תשתיות, שניתן להעביר בהן סיבים לבתים. הרשויות גם יודעות לדאוג לאורך זמן לצרכים של התושבים).

"מתווה הסיבים" של המשרד, שעבר ב-2020 בכנסת, הוא אובדן דרך מוחלט

למעשה, "המודל הבריטי" החל כבר בישראל מלמטה, בלי רגולציה ברורה ובסתירה ל"מתווה הסיבים" שעבר בכנסת בחקיקה ראשית, בהצלחה רבה, כמפורט בסדרת החשיפות שפרסמתי. הפרק האחרון והטרי בסדרה זו הוא: "פריסת הסיבים בפריפריה כולל יו"ש מתקדמת במהירות ללא הכוונה מרכזית!". כותרת המשנה של פרק זה בסדרה: "ללא כל קשר ל"מתווה הסיבים", שעבר בכנסת ונועד רק לצרכי "הקליקה" ו"קבוצת סלקום\IBC", השיטה של רישיונות לספקי סיבים קטנים וזריזים - עובדת! אולם, אין כל הכוונה מרכזית, והמכרזים, שיוצאים כעת, די מבולבלים וסותרים את הנחיות משרד התקשורת. פעילות פריסת סיבים וגלים מילימטריים לבתים החלה כבר ביישובים הבאים (רשימה חלקית): נריה, אורנית, בית-אל, גבע בנימין, כפר הורדים, פרדסיה, עומר ולהבים. יישובים רבים יצטרפו לרשימה בחודשים הקרובים". 

כל הפרטים אודות ההתפתחות המהירה הזו עד כה, ב"מודל הבריטי" שצמח וצומח יפה מלמטה, מהשטח, מהרשויות ומהתושבים, ללא כל הכוונה מרכזית, כולל מי הספקים, שנבחרו במכרזים מקומיים, לבצע את הפריסה המהירה ביישובים, שכבר נמצאים בתהליכי פריסה, יש ב-2 הכתבות המובילות הבאות, שקדמו לכתבה המרכזית אודות "פריסת הסיבים בפריפריה כולל יו"ש...": אולם, לעניות דעתי אפשר גם לבחון את המודל המקביל הקיים בארה"ב. דוגמה יפה זו העיר Chattanooga, Tennessee, בת כ-180 אלף תושבים בעיר וכחצי מיליון תושבים בכל הפריפריה של העיר, שהחלה בכך ברעיון, שעלה שם ב-2010 וראשי העיר סיימו את הפריסה של 1 גיגה בסיבים לכל הבתים והעסקים ב-2018.

יש הטוענים, שזה פתרון טוב יותר לצרכי הציבור מהפתרון הבריטי: מי שאמון על מתן שירות לציבור, גם בפס הרחב, הן הרשויות המקומיות בעצמן. לא חייבים חברות פרטיות, שמחפשות (כמו כל חברה עסקית) איך להתעשר על חשבון הכיס של הציבור.

מאמר מקיף וטרי אודות "המודל האמריקאי" (שקיים גם בקנדה) יש כאן (מומלץ לקריאה). כדי להגיע למודל מתקדם ושירותי שכזה, ברמת העיריות והרשויות המקומיות במדינת ישראל, צריך רק לערוף בניתוח כירורגי דחוף כמה תקנים ואנשים במשרד התקשורת, שחוסמים, מזה שנים, את הרעיון הזה.
כל מה שמעניין את ראשי המשרד - זה לדאוג לכיס של כמה טייקונים ו"מקורבים לצלחת".
לטובת עם ישראל, חייבים למגר את מחלת הסרטן הזו, שפשתה בצמרת משרד התקשורת הישראלי, משרד ששכח עבור מי הוא קיים.
FIBER FREE
עדכונים 14.6.21
א. עיריית אריאל הוציאה מכרז לפריסת סיבים ברחבי העיר. מבנה המכרז ("קול קורא") ותוכנו דומה למכרזים הקודמים שחשפנו והמכרז נמצא כאן, למתעניינים.
הגשת הצעות עד 28.6.21. עריית אריאל העלתה שאלון מקוון לתושבים, כדי להיערך לקראת השירות החדש, השאלון כאן

ב. במכרז לפריסת סיבים ביישוב עומר, מכרז אודותיו פרסמנו זה מכבר, זכתה חברת פרטנר. למרות זאת, בזק החליטה שגם היא פורסת סיבים בעומר. כך שיש כאן רווח כפול לתושבים, של תחרות פריסת סיבים לבתים ולעסקים בעומר, משני ספקים חזקים. 

עדכונים 17.6.21:
א. יוצא מכרז לפריסת סיבים בכל בקעת הירדן, הדומה למכרזים הקודמים, דבר שיאפשר לחבר את הבקעה לתשתיות תקשורת מתקדמות ויסייע לאזור כולו להפוך לנגיש ואטרקטיבי.

ב. בסה"כ ביישובי יו"ש התכנון לפריסה הידוע כרגע הוא כזה: בזק תפרוס סיבים בפריסה שתגיע לכ-50% מהתושבים. בין אזורי הפריסה של בזק אפשר למצוא את: בית חורון, נווה דניאל, נוקדים, עלי זהב, עץ אפרים, אלקנה, שערי תקווה, ראש צורים – בסה״כ הפריסה של בזק תגיע לכמחצית מהתושבים ביהודה ושומרון. במקביל, על פי מכרזים והרישיונות החדשים, נפרסים ישובים נוספים כדלהלן: קדומים, הר ברכה, שילה, נריה, מכמש, אורנית, אלון ועוד. הערים מעלה אדומים ואריאל מקבלות פריסה על ידי פרטנר.

ג. גד פרץ מגלובס פרסם כאן כתבה (כותרת בלבד): "בזק ויתרה על פריסת סיבים במאות שכונות ויישובים. מי נותרו בחוץ?
רשימת היישובים ארוכה: חלקים נרחבים בחברה הערבית והחרדית לא יקבלו גישה לסיבים • משרד התקשורת מתחייב לספק שירות לאותם יישובים דרך מכרזים בשוק הפרטי, אך הוא צפוי להיתקל בקשיים רבים."

ד. פרטים לגבי היקף הפריסה של סיבים ע"י בזק יש באתר משרד התקשורת כאן. פירוט כל האזורים בישראל יש כאן, פירוט "אזורי התמרוץ" למכרזי פריסת סיבים בתמרוץ מ"קופת התמרוץ" יש כאן

ה. לאחרונה גם מועצה אזורית גליל תחתון יצאה במכרז לכל יישובי המועצה (שאינם קיבוצים) וזאת בדומה ליישובים כמו אורנית, עומר ועוד. 

ו. לאחרונה גם מועצה אזורית משגב (מרכז הגליל) יצאה במכרז לכל יישובי המועצה (שאינם קיבוצים) וזאת בדומה ליישובים כמו אורנית, עומר ועוד. 

ז. יישובים נוספים שהצטרפו למהפכת פריסת הסיבים של הרשויות המקומיות: תל-מונד, מיתר, גני - תקווה, גן - יבנה, גזר, כוכב - יאיר צור-יגאל.

עדכון 24.6.21: גד פרץ מ"גלובס" פרסם כאן (כותרת וכותרת משנה בלבד): "019 תפרוס סיבים אופטיים במועצה אזורית שומרון ובאופקים. 
החברה קבלה היתר ביטחוני ממשרד התקשורת וממשרד הביטחון כדי לגשת למאגרי המידע של בזק ולהשתמש בתשתיותיה. 
חברת 019 תפרוס סיבים אופטיים ביישובים במועצה האזורית שומרון. החברה תציע מהירויות של 200 מגה [סימטרי] במחיר של 80 שקל לחודש לא כולל נתב. יהיה ניתן גם לשדרג את מהירות הגלישה לקצב מהיר יותר. 019 מתכוונת לפרוס את הסיבים ב-36 יישובים שבהם כ-10,000 תושבים."

פירוט תנאי פריסת הסיבים במועצה האזורית שומרון - יש כאן

סרטון השקת שירותי הפס הרחב בסיבים במועצה האזורית שומרון ע"י ראש המועצה (מ-22.4.21) יש כאן:


עדכון 12.7.21: גד פרץ מ"גלובס" מעדכן כאן (כותרת בלבד): "בזק הגישה תלונה על פריסה בלתי חוקית ביישוב נריה.
זאת בטענה כי מבצע העבודה משתמש בתשתיותיה באופן פיראטי וללא אישור • הפריסות העצמאיות של סיבים ביישובים קטנים מציפים מחלוקת משפטית."

עדכון 14.7.21: פורסם כאן ב"ערוץ 7" (כותרת בלבד): שר התקשורת יועז הנדל פועל לפתרון בעיות התקשורת בהר חברון.
במהלך הישיבה עלו כמה פתרונות להעברת סיבים אופטיים לישובים שאינם מחוברים לתשתית. השר הורה לדרג המקצועי במשרדו ללוות את המועצה והבטיח לחנוך את הישוב הראשון שיחובר."

עדכון 4.8.21: נחשף שהמועצה האזורית בקעת הירדן בחרה ב"טלרן תקשורת" לפריסת סיבים לבתים. הפריסה החלה. 

עדכון 10.8.21: גד פרץ מגלובס צייץ כאן: "מכרז יוצא דופן של 39 יישובים ומועצות מקומיות לפריסת סיבים אופטיים שהתאגדו ביוזמת מועצה אזורית גזר. בין היישובים דימונה, נתניה, מזכרת בתיה, מועצה אזורית בני שמעון, גן יבנה ועוד רבים. בחלק מהיישובים כבר נפרסו סיבים. המכרז למפעילים ולבעלי רישיונות ממשרד התקשורת."

עדכון 31.8.21גיא לוי פרסם ב"ישראל היום" כאן (כותרת בלבד): "הסיב האופטי מגיע לגוש עציון.
מיזם חדש לפריסת סיבים אופטיים ייצא לדרך לאחר ש-7 ישובים מהגוש חתמו על הסכם פריסה עם תאגיד משותף שכולל את חברות טלראן, אקספייבר [Xfiber] ואינטרנט רימון • המיזם יציע אינטרנט מהיר ומסונן במהירות של עד 1 ג'יגה."
 



 
 
Bookmark and Share