Telecom News - יתבצע פיילוט טכנולוגי בכביש החוף בין מחלפים נתניה וגלילות להפחתת פקקים

יתבצע פיילוט טכנולוגי בכביש החוף בין מחלפים נתניה וגלילות להפחתת פקקים

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> יתבצע פיילוט טכנולוגי בכביש החוף בין מחלפים נתניה וגלילות להפחתת פקקים
יתבצע פיילוט טכנולוגי בכביש החוף בין מחלף נתניה למחלף גלילות להפחתת פקקים
מאת: מערכת Telecom News, 19.5.21, 11:32TRAFFIC JAM FREE
 
הסוף לפקקים? מיזם ראשון מסוגו בעולם להפחתה בעומסים: חברת נתיבי ישראל,‏ Moovit ,Nexa ו-5 חברות נוספות באיגוד תחבורה חכמה בשת"פ, שיתבצע בפיילוט בכביש החוף. השת"פ ייעשה על גבי פלטפורמה טכנולוגית, שקודמה ע"י האיגוד בהשקעה של מיליון דולרים עם הרשות לחדשנות ומנהלת תחבורה חכמה. במקטע כביש זה תתבצע אינטגרציה מבוססת AI, שתמליץ על ניהול התנועה על בסיס שיתוף מידע ממקורות רבים, בהם קהילת משתמשי Waze, אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit, מצלמות דרך של מרכבים ורחפנים.
 
פרויקט חדשני וראשון מסוגו בהובלת חברת נתיבי ישראל ואיגוד התחבורה החכמה Israel Smart Mobility Living Lab הושק היום במסגרת אירועי שבוע האקומושן. הפרויקט כולל שיתוף פעולה טכנולוגי לקידום מרכז ניהול תנועה מבוסס AI בכבישי ישראל. שיתוף הפעולה נעשה על גבי הפלטפורמה הטכנולוגית, שקודמה ע"י האיגוד בהשקעה משותפת של מיליון דולרים עם הרשות לחדשנות ומנהלת תחבורה חכמה.
 
מקטע הכביש הראשון שנבחר לניסוי: כביש החוף, בין מחלף נתניה למחלף גלילות
מטרת הפרויקט היא להוריד משמעותית את עומסי התנועה בכבישים ולפעול למניעת תאונות דרכים באמצעות שיתוף מידע בין חברות טכנולוגיות, ביצוע אינטגרציה של המידע והסקת מסקנות בזמן אמת. קטע הניסוי הראשון שנבחר הוא כביש החוף, בין מחלף נתניה ועד מחלף גלילות, שכן מדובר באחד הכבישים המרכזיים ועתירי התשתיות במדינה, אליו מקבילה תשתית הרכבת הראשית בישראל.
 
במקטע כביש זה תתבצע אינטגרציה מבוססת בינה מלאכותית, שתמליץ על ניהול התנועה על בסיס שיתוף מידע ממקורות רבים, בהם קהילת משתמשי Waze, אפליקציית התחבורה הציבורית Moovit, מצלמות דרך של מרכבים ואף רחפנים.
 
בנוסף, בכביש יותקנו תשתיות ניטור מגוונות וראשונות מסוגן בישראל, בהן מצלמות תרמיות, שתאפשרנה ראיית לילה וראות במזג אוויר קיצוני וגלאי Bluetooth ו-WiFi, שיאפשרו בחינה של עומס המשתמשים בתחבורה הציבורית.
 
תשתיות חכמות אלו תאפשרנה גם לזהות פגיעה בתשתית פיזית דוגמת בורות או חפצים על הכביש, דבר, שיאפשר מניעת תאונות ועומסי תנועה מיותרים.
 
המערכת של "Israel Smart Mobility Living Lab", שמבוססת על מודל ה- Data Trust המאפשר שיתוף מידע בין חברי האיגוד בצורה בטוחה, תאפשר לחברת נתיבי ישראל יכולת אינטגרציה של כלל מאגרי המידע, ניתוח ולקבלת החלטות בזמן אמת עבור אירועי בטיחות ועומסים חריגים לצד איסוף של מידע לאורך זמן כדי לפעול לשיפור התשתיות בכביש.
 
המהנדסת הילה חדד-חמלניק, סמנכ"לית אסטרטגיה וחדשנות בחברת נתיבי ישראל: "מדובר בבשורה פורצת דרך בה גופים ממשלתיים וחברות הייטק ישראליות עם יכולות מוכחות בעולם חוברים יחדיו כדי ליצור כלי אופרטיבי להקלה משמעותית בעומסי התנועה. הפקקים אינם גזירת גורל ובאמצעות מערכת זו תתאפשר יצירת תחבורה ציבורית זמינה ומזמינה אשר תהווה חלופה אטרקטיבית לרכבים הפרטיים, שיעמדו בפקקים, גם אם אלה פחותים".
 
ד"ר סמדר איצקוביץ', מייסדת ומנכ"לית Israel Smart Mobility Living Lab: "בפרויקט זה תשתפנה פעולה חברות טכנולוגיות בניהןMoovit , Nexar Waycare, BWR, Safer Place, A.D. Knight, ADASKY עם רשויות ציבוריות: חברת נתיבי ישראל, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשות הארצית לתחבורה ציבורית. זה שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין חברות פרטיות לרשויות תחבורה ציבוריות במטרה להוריד את העומס בדרכים. כדי לתת פתרון מדויק, עלינו להבין מה מקור הבעיה.
 
איסוף המידע בכביש יאפשר לחברת נתיבי ישראל להבין מה גורם לעומסים החריגים בכביש זה, ולהחליט כיצד לפעול: האם לשנות את תזמון הרמזורים, להוסיף קווי אוטובוס, לפתוח עוד נתיב תחבורה ציבורית או לפתור בעיות בשדה הראיה. השימוש במידע שנאסף מהשטח על גבי תשתית Israel Living Lab  יאפשר קפיצת מדרגה ביכולת של רשויות ציבוריות להתמודד עם אתגרים מגוונים ומורכבים במרחב הציבורי".
 
 
 



 
 
Bookmark and Share