Telecom News - דו"ח 2023: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות ב-6 סביבות שונות

דו"ח 2023: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות ב-6 סביבות שונות

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מחקרים, מצגות מסמכים >> עננים Clouds >> דו"ח 2023: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות ב-6 סביבות שונות
דו"ח 2023: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות ב-6 סביבות שונות
מאת: מערכת Telecom News, 19.4.23, 18:20ענן היברידי

אתגרי אבטחת מידע ותפעול בסביבות מרובות עננים מעלים דרישה לפתרונות מתקדמים לסביבות היברידיות.
 
סביבות היברידיות כאן כדי להישאר, כך עולה מהדו"ח הגלובלי F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS) השנתי של חברת F5.

כ-1,000 מקבלי החלטות בתחום מערכות המידע מרחבי העולם חלקו השנה את סדרי העדיפויות והאתגרים שלהם בסקר. המשיבים ייצגו תמהיל רחב של תעשיות, כאשר מגזרים ממשלתיים מיוצגים טוב יותר מבעבר וחברות טכנולוגיה מעט פחות בולטות. הנתונים סופקו ע"י אנשים ממגוון רחב של תפקידים בתחום מערכות המידע והניהול, החל ממקבלי החלטות ועד לאנשי פיתוח האפליקציות, עם יותר בעלי אפליקציות עסקיות מאשר בשנים קודמות.

מקבלי החלטות בתחום מערכות המידע, שהשתתפו בסקר, מציינים, שמעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות ב-6 סביבות שונות, דבר המעלה אתגרי אבטחת מידע ותפעול, כמו גם את הביקוש לפתרונות תשתית אפליקטיבית לסביבות מרובות עננים.

על רקע המגמה המתחזקת של סביבות היברידיות, הדו"ח מצא, שהתלהבות הארגונים סביב הענן הציבורי נרגעה מעט. ב-2018 כ-74% מהמשיבים בסקר תכננו לפרוס "עד מחצית" מהאפליקציות שלהם בענן. כיום, פחות ממחצית מהנשאלים (48%) אומרים, שיש להם כרגע אפליקציות כלשהן בענן, כאשר בממוצע ארגונים פורסים רק 15% מפורטפוליו האפליקציות שלהם בענן. לאחר שנים, חל היפוך במגמה ובמהלך 2022 שיעור האפליקציות המתארחות בחוות השרתים המקומית והמסורתית גדל והגיע ל-37%.

למרות ששיעורם של רוב מודלי הפריסה האחרים - כמו ענן ציבורי ו-SaaS נמצאו בעלייה בשנים האחרונות, כל אחד מהם התמתן או ירד מעט ב-2023. יותר משליש (43%) ממשתתפי הסקר מדווחים, שהם מחזירים אפליקציות לסביבתן המקורית באתר המקומי או מתכננים לעשות זאת בקרוב.

הצורך לשלוט בכל רכיבי האפליקציה בסביבה מרובת עננים הוא המניע העיקרי, כפי שדווח ע"י 54% מהמשיבים. החזרת האפליקציות מתקיימת במיוחד בתעשיות השירותים הפיננסיים, הטלקומוניקציה והטכנולוגיה, שמסוגלות להתנהל בעננים מרובים עם הכישורים הדרושים לניהול יעיל של האפליקציות באתר המקומי.
 
האתגרים בסביבה מרובת עננים ממשיכים, אבל קיימים פתרונות
כמעט 9 מכל 10 משיבים, שפועלים בעננים מרובים, ממשיכים לדווח על אתגרים הקשורים באבטחה, ביצועים ועלות. האתגר המוביל ב-2023 הוא המורכבות של הכלים וממשקי ה-API, שנובעת מהיעדר סטנדרטיזציה או יכולת פעולה הדדית של הכלים (39%) השונים. מדיניות אבטחה עקבית היא האתגר השני בגודלו, זו השנה השנייה ברציפות (36%), ולאחר מכן אופטימיזציה של ביצועים (36%). רק לאחר מכן, עולה נושא העלות (35%).

כדי לעמוד בקצב של האתגרים וההזדמנויות, הדו"ח ממליץ לארגונים לאמץ גישות משלימות, כולל גיוס אנשי מערכות מידע בעלי מספר רב של התמחויות, ואימוץ מתודולוגיות תהליכיות כגון SRE (Site Reliability Engineering). על ארגונים גם לבחון טכנולוגיות אבטחה והעברת אפליקציות שחוצות מודלים של פריסה, מסופקות כשירות, ומתפקדות באופן עקבי בכל האפליקציות והארכיטקטורות המבוזרות של הארגון.
 
ארן אראל, (בתמונה משמאל), מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין: "החלטות בנוגע למיקום האפליקציות מבוססות בד"כ על יעדים ספציפיים. ארגונים מבינים, שאין סביבה אחת שהיא הכי טובה עבור כל האפליקציות. ארגונים מנהלים כיום סביבה היברידית מגוונת, שמבוססת על סדרי עדיפויות עסקיים הנוגעים לשליטה על נתונים, ניהול סיכוניםארן אראל יחצ ודרישות הלקוחות.

עם זאת, הסביבה ההיברידית יוצרת אתגרי ניהול ואבטחת מידע, שדורשים תשתית אפליקטיבית מאובטחת ואחודה, עם יכולת ליישם מדיניות אבטחה אחת בכל הסביבות ולכל האפליקציות, תוך קבלת נראות מלאה לאפליקציה על כל רכיביה.

עסקים דיגיטליים דורשים תשתית מערכות מידע אדפטיבית, וארגונים זקוקים לפתרונות, שיצמצמו את האתגרים בסביבה ההיברידית ובסביבה מרובת עננים. המפתח לכך הוא ביצירת קשר עם שותפים, שמציעים פתרונות אבטחה אפליקטיביים בסביבות מרובות עננים כדי לאבטח את כל סוגי האפליקציות וממשקי ה-API בעננים שונים, בדאטה סנטר ובמיקומי קצה".

עדכון 3.5.23: הודעה לתקשורת: "חברת המחשוב בענן העצמאית הגדולה Vultr מרחיבה את טביעת הרגל הגלובלית שלה בהשקת מרכז נתונים חדש בתל אביב, כדי לשרת את מערכת הגומלין הטכנולוגית הגדלה במדינה.
Vultr גם פתחה אתר חדש במנצ'סטר, אנגליה, המרחיב את טביעת הרגל הגלובלית של החברה ליותר משלושים אתרים.
Vultr, חברת המחשוב בענן הפרטית הגדולה בעולם, הכריזה היום על ההתרחבות האחרונה בטביעת הרגל הגלובלית שלה לתל אביב, כדי לספק גישה דמוקרטית לתשתית ענן עבור מערכת הגומלין הטכנולוגית הצומחת במדינה. עם הוספת תל אביב והאתר החדש במנצ'סטר, אנגליה, ממשיכה Vultr את צעדי ההתרחבות הגלובליים שלה בהתקרבות לרמת הזמינות של מרכזי הנתונים המוצעים על ידי שלושת הספקיות הגדולות של שירותי ענן היפר-סילומיים.
מיקום מרכז הנתונים בתל אביב מציב את Vultr על המפה בישראל, שבה AWS ו-Azure טרם הקימו אזורי זמינות. Vultr מציעה תשתית מלאה הן בתל אביב והן במנצ'סטר, לרבות מחשוב ענן ו-GPU, אשכולות קוברנטיס, בסיסי נתונים מנוהלים, אחסון כשירות ועוד. הקמת גישה לתשתית כשירות (IaaS) בישראל היא ההתקדמות האחרונה במסעה של Vultr לספק שירותי תשתית מלאים באזורים גאוגרפיים שאינם מקבלים שירות מספקי ענן בקנה מידה גדול ודמוקרטיזציה של הגישה לשירותי ענן במחיר סביר לכל הארגונים..
הזמינות של Vultr בתל אביב משמעה כעת שארגונים בעלי מערך תפעול בישראל יכולים לגשת לתשתית מחשוב ענן ושירותי ענן ברמה המקומית כדי לעבוד מקומית ולשתף פעולה גלובלית, ובה בעת לשמור על ציות בטיפול בנתונים ולמזער עלויות העברת נתונים יקרות. אותם הדברים נכונים גם לאתר מרכז הנתונים החדש במנצ'סטר, המשלים את נוכחות Vultr בלונדון ומחזק את מעמדה המוצק של Vultr בבריטניה ומעבר לה.
BBT.live, שמשרדה הראשי בתל אביב, משתמשת ב-Vultr לחישובי אדגמים באמצעות פתרון קישוריות הרשת המאובטח שלה, BeBroadband, המאפשר לספקי שירות להציע קישוריות לא-מורכבת ללקוחות ההזנק והמפעל שלהם בעולם כולו.
"המודל הניתן להתאמה של Vultr וההתקשרות יוצאת הדופן מאפשרים לנו להקים את נקודות הנוכחות שלנו (PoPs) לפי דרישה ולספק את השירותים שלנו בתוך שעות במקום שבועות כדי להרחיב את העסק שלנו במהירות גדולה לאזורים גאוגרפיים חדשים," כך אומר ארז זליקוביץ, סמנכ"ל, מנהל הכנסות ראשי ומנהל מוצר ראשי ב-BBT.live. "אנו שמחים מאוד ש-Vultr זמינה במרכז נתונים בתל אביב, קרוב למשרד הראשי שלנו, דבר המשלים את הרשימה הארוכה ממילא של האתרים שלנו בצפון אמריקה, אירופה ואסיה המארחים את נקודות נוכחות הענן של BeBroadband.
"Vultr מאזנת את שדה המשחק עבור עסקים השואפים להציג חדשנות פורצת דרך לאומות סטארט-אפ כמו ישראל, באמצעות אספקת שירותי ענן בני השגה באיכות מפעל לארגונים סביב העולם," אומר ג'יי.ג'יי. קרדוול, מנכ"ל חברת האם של Vultr, Constant. "Vultr שוברת את אחיזת שלושת ההיפר-סילומיים הגדולים בלקוחות הזקוקים לתשתית ענן, שנאלצים לסבול את הנעילה והתמחור המופקע הקשורים לענקיות הענן הלא גמישות הללו בתמורה לגישה לשירותי IaaS שאינם מותאמים אישית לפרופיל הצרכים הייחודי של כל ארגון.
חברות סטארט-אפ בתחומי הטכנולוגיה, הדיגיטל והגנת הסייבר לצד ארגונים מבוססים במדינה זקוקים כעת למשאבי ענן בעלי ביצועים גבוהים. Vultr נכנסת לשוק כדי לספק גישה למשאבי ענן גמישים - המתפרסים מאופציות שלדיות ועד לחישובי GPU זמינים לפי דרישה. Vultr מבטיחה שהגישה למשאבים יקרי ערך אלה לא תוגבל לענקי טכנולוגיה בלבד. עסקים המבקשים להניע פתרונות AI גנרטיביים כגון ChatGPT או כאלה המריצים יישומים עתירי-חישובים יכולים כעת למנף את יתרונות הגמישות והחיסכון שמביאה Vultr למספר גדל בהתמדה של אתרים בהם הקימה מרכז נתונים.
Vultr תארח שני אירועים בתל אביב להשקת זמינות החברה בישראל. תדרוך עיתונאים בארוחת בוקר במלון נורמן ביום שלישי, 16 במאי, משעה 09:30 עד 10:30 זמן ישראל. אירוע התעשיה, Cloud as You Are, שיתקיים ב-Pop & Pope ביום שלישי, 16 במאי משעה 18:00 עד שעה 20:00 זמן ישראל. למידע נוסף על שני האירועים וההשתתפות בהם, בקרו בכתובת https://experience.vultr.com/Tel-Aviv-Launch.html.
אודות Constant ו-Vultr
המשימה של Constant, היוצרת וחברת האם של Vultr, היא להפוך מחשוב ענן בעל ביצועים גבוהים קל לשימוש, בר השגה, וזמין מקומית לעסקים ומפתחים סביב העולם. מוצר הדגל שלConstant , Vultr, הוא פלטפורמת מחשוב הענן הפרטית הגדולה בעולם. מפתחים מעדיפים את Vultr, ששירתה מעל מיליון וחצי לקוחות ב-185 מדינות והביאה להם פתרונות מחשוב ענן גמישים, סילומיים וגלובליים, GPU ענן, פתרונות שלדיים ופתרונות אחסון ענן [A1]. Constant נוסדה על ידי דויד אנינובסקי שמימן אותה באופן מלא. Constant הפכה לאחת הפלטפורמות הגדולות בעולם למחשוב ענן ללא כל גיוס הון חיצוני.
למידע נוסף בקרו בכתובות www.constant.com וכן www.vultr.com."
 



 
 
Bookmark and Share