Telecom News - הפדרציה מכה שנית: הוקמה קואליציית חברות לפתרונות מחשוב החזקה בעולם

הפדרציה מכה שנית: הוקמה קואליציית חברות לפתרונות מחשוב החזקה בעולם

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> הפדרציה מכה שנית: הוקמה קואליציית חברות לפתרונות מחשוב החזקה בעולם
"הפדרציה מכה שנית": הוקמה קואליציית החברות לפתרונות מחשוב החזקה בעולם
מאת: אבי וייס, 7.5.14, 10:09EMC

"הפדרציה" – זה השם החדש של שותפות קואליציונית הדוקה וחדשה בין EMC (לרבות RSA) לבין VMware ו-Pivotal. פדרציה של לפתרונות העולם החדש שנע לענן, תוך דחיקה לאחור של כל החברות האחרות בעולם המחשוב.
 
היום השני באירוע רב משתתפים (כ-15 אלף איש) בשם EMC World 2014 המתקיים בארה"ב (היום הראשון מתואר כאן), הוקדש בעיקרו לחשיפת הקואליציה החדשה הנקראת "הפדרציה" (EMC/VMware/Pivotal Federation), שלמעשה דחקה לשוליים את הקואליציה הגדולה הקודמת, שנקראת (עדיין) VCE, שבמרכזה ניצבת סיסקו ביחד עם EMC ו-VMware. המילה "סיסקו" נשמטה מהמשוואה החדשה, אם כי VCE כקואליציה - ממשיכה להתקיים, כל עוד לשותפות הזו יש ערך כלכלי למשתתפות בה.
 
אין כיום בעולם ה-ICT שום קואליציה או איזה הרכב של חברות עם עוצמה ונתחי שוק, כמו שיש לפדרציה החדשה. די ברור, שהמפסידות העיקריות מהפדרציה החדשה הזו הן: מיקרוסופט, יבמ, HP וסיסקו וכל השחקנים היותר קטנים בעולם הענן, הביג-דאטה, הניידות, והאחסון. ההסכמים הקיימים בין הספקים נשמרים, אך ברור, שארגון הפונה לפדרציה, ימצא את כל הפתרונות (ממש הכל) לכל הצרכים שלו תחת קורת גג אחת, במקום אחד. זה יתרון בלתי רגיל בשוק.
 
ג'רמי בורטון, נשיא חטיבת המוצרים והשיווק, EMC: "ה-IT החדש לא עובד יותר עבור ה-CFO (מנהל הכספים). הוא עובד עבור הלקוחות של הארגון, בדיוק כמו אנשי השיווק והמכירות. הזמנים, ששינויים בעולם ה-IT לוקחים שנים, חודשים וימים - נגמרו. כיום, הכל On-Demand.
 
פעם האבטחה הייתה מרוכזת בכניסה לארגון. כיום, אין לזה ערך. נכנסים לארגון מכל כיוון, בלי נקודת כניסה אחת. כל הגישה לעולם האבטחה השתנתה.
 
הפדרציה, שקמה היום, נועדה לספק פתרונות של Software Defined Enterprise. הכל סביב התוכנה, הענן והמידע.
 
חברת Pivotal מביאה לפדרציה בעיקר את היכולות בעולם הביג-דאטה ו-PaaS, פלטפורמה כשירות, בשילוב עם עולם האפליקציות. VMware מביאה את הגישה של Software Defined Data Center וכן את עולם הניידות והמעבר לעננים מכל סוג. EMC ביחד עם RSA מביאות לפדרציה את היכולות בתחום התשתיות המאוחדות והמאובטחות.
 
אנו מציגים 5 תחומים של פתרונות מבית היוצר של הפדרציה:
  1. Platform as a Service.
  2. Virtual Workspace.
  3. Business Data Lake.
  4. Security Analytics.
  5. SDDC - Software Defined Data Center.
כל זאת, בשילוב עם האפליקציות של אורקל, סאפ, מיקרוסופט ויישומי ג'אווה. הארכיטקטורה מבוססת על  ,SDDCבשילוב המלא של EMC ו-VMware המאמינות בגישת הענן המעורב.
 
הרעיון המרכזי של הפדרציה הוא, שכל חברה מביאה לשולחן את הפתרונות הטובים ביותר שלה. הלקוח יכול לבחור מה שהוא רוצה, מכל חברה, מבלי להינעל על פתרון מסוים.
 
אנו בונים סביב הפדרציה מערכת של ייעוץ, כדי לעזור ללקוחות לתכנן את המעבר לפלטפורמה השלישית. זה נושא הדורש תכנון מפורט והצבת אבני דרך לבניית אבני הבניין של ביצוע המעבר. זה שינוי אסטרטגי מאוד חשוב בכל חברה בה הוא מיושם".
 
פט גלסינגר, מנכ"ל VMware: "אנו חיים בתקופה בה יש רעידות אדמה ותנועת לוחות טקטוניים עם תזוזה של יבשות שלמות. כמו שקרה כבר לא אחת בעבר, חברות ענק בתחום הטכנולוגיה תיעלמנה ואת מקומן תופסות חברות חזקות אחרות, שמבינות לאן השוק נע.
 
יש לנו 3 עדיפויות:
  1. End User Computing.
  2. Hybrid Cloud.
  3. Software Defined Data Center.
3 הנושאים הללו קשורים זה בזה, כי כולם מדברים על מעבר מווירטואליזציה לענן. הכל עובר לענן, גם האחסון וגם הניהול. כל המודלים הישנים נופלים ונעלמים.
 
vSphere זה המוצר המכיל בתוכו את הפתרונות של EMC ובמרכזם פתרון ה-ViPR החדש. אנו מספקים Virtual SAN, שמביא ל-TCO המוזיל לפחות ב-50% את העלויות לארגון. מה שקרה בעולם המחשוב קורה כעת בעולם האחסון וגם בעולם התקשורת. מערכות הניהול החדשות, שעוברות גם הן לענן, תנהלנה את פתרונות ה-NAS, לא רק את ה-SAN.
 
המטרה שלנו: להעביר את כל האפליקציות לענן, להיות 100% בענן בכל האפליקציות. אנו בדרך לשם, וכבר כ-70% מהאפליקציות הקיימות בארגונים הפכו לווירטואליות. היום אנו מכריזים על מוצר חשוב ביותר שעובר לענן, זה SAP HANA, שהופך לווירטואלי על vSphere 5.5. SAP היא השליט הבלתי מעורער בשוק הארגוני ברמת היישומים הארגוניים, ולכן ההכרזה הזו שגם SAP הופכת לווירטואלית, היא כה חשובה.
 
הפתרונות החדשים מבטיחים זמינות מלאה, שרידות, ציות לרגולציות והורדת ה-CAPEX בארגונים ב-70% עם הורדת ה-OPEX ב-56%. הכל בגלל שכל היישומים עוברים לענן.
 
בפעם הראשונה בהיסטוריה קיבלה חברת תוכנה דירוג מוביל מחברת הייעוץ הבינלאומית גרטנר, שהכניסה את VMware ל"ריבוע הקסם" של גרטנר בתחום פתרונות הרשת והתקשורת. הפתרונות הללו של רשת וירטואלית – SDN נמצאים כבר בהתקנות בחברות הגדולות ביותר בעולם.
 
גם מערכות הניהול של המערכות הללו עוברות לענן והכל נעשה אוטומטי, ללא צורך בעבודה ידנית של אנשי ה-IT כמו שהיה עד היום.
 
אנו עוברים לאספקת שירותי ענן במודל בשם ,vCHS שמשמעו: vCloud Hybrid Service. זה הפתרון ההיברידי המלא היחיד שיש בשוק. מרכזי המחשוב, שאנו בנינו בעצמנו ובעזרת השותפים שלנו, מכסים כבר 75% משטח מדינות העולם. אנו ממשיכים את הרחבת ה-Data Centers שלנו כדי לספק שירותי עננים מעורבים ומאובטחים ללקוחות שלנו, בכל פינה בעולם. כל פתרונות Pivotal עובדים מעל ל-vCHS וזה מספק את הפתרון ה-PaaS הראשון היחיד בשוק העולמי.
 
מי שמספק את הפתרון הטוב ביותר ללקוחות, גם טכנולוגית וגם מנקודת הראות של ה-TCO, הוא שינצח. זה מה שקובע מאז ומתמיד בשוק בעולמי. לכן, אנו משלבים היום ידיים כדי לתת את הפתרון הטוב ביותר ללקוחות שלנו. כולנו חברות טכנולוגיה הקרובות ללקוחות ועונות כל הזמן לצרכים של הלקוחות. יש לנו לקוחות רבים משותפים בין החברות. כעת, הם ימצאו פתרון, שמגיע אליהן תחת קורת גג אחת, מה שייתן להן יכולת להגיע מהר יותר להשגת מטרות עסקיות ולחסוך בהוצאות".
 
פול מוריץ, מנכ"ל Pivotal: "החברות הגדולות ביותר בעולם החדש, שבו אנו מצויים, גוגל ופייסבוק, משתמשות בכלים, שפותחו על ידן בבית כדי לענות על האתגרים של מתן שירות לציבור על ידן, שירות ברמה אישית לציבור ענק שנמצא באינטרנט. לארגונים העסקיים לא היו עד היום כלים כאלו, כמו שיש לגוגל ולפייסבוק.
 
כדי להגיע לתובנות משפע המידע הקיים בכל ארגון, יש להשתחרר מהתלות במכונות מבוססות CPU ומהמכונות מבוססות אחסון – Storage. גוגל ופייסבוק מצאו את הדרכים לעשות זאת במרכזי המחשוב האדירים שלהן. אין סיבה שכל ארגון בעולם לא ידע לעשות זאת ויותר טוב.
 
Pivotal קמה פני כשנה ביוזמה של GE יחד עם EMC ו-VMware כדי לתת פתרון נכון לטיפול במידע, באפליקציות ובאנליטיקה של 2 התחומים הללו. הבסיס לעולם החדש בנוי על המערכות החדשות, שניתן למצוא בחברות ענק דוגמת VMware, אמזון, קואליציית Open Stack ועוד.
 
אנו מציעים פתרון שונה לעולם החדש. זה מתחיל ב-Cloud OS מעליו יש את ה-Data Lake ("אגם המידע") ומעליו את ה-Agile Development.
 
השפה החדשה מבוססת על Cloud Foundry, קואליציה הכוללת את כל השחקנים הגדולים בעולם הפיתוח וגם את כל חברות התקשורת הגדולות בעולם. הפתרונות של העולם החדש הם פתרונות פתוחים ורובם גם בקוד פתוח.
 
בנינו חנות יישומים לשירותים של העולם החדש. זה יוצר Ecosystem של שירותים בענן, שניתן להוריד מהחנות. מעל לאגם המידע בנינו סוויטה של מוצרים לביג-דאטה. זה מבוסס על עקרונות ה-Hadoop, HDFS ו-MPP-DB, בנוסף ל-SQL ו-TXN's.
 
בעולם החדש התשלום הוא רק על פי שימוש. המודלים הקודמים של רישיונות עברו מהעולם. מאפריל השנה אנו עובדים רק במודל ה-SaaS כולל בתשלום על התשתיות PaaS.  
 
אנו חברה צעירה הממשיכה לפתח, להשקיע ביצירת תרבות חדשה, שחיה בעולם הביג-דאטה. זה עולם חדש של תוכנה בענן. זו שפה חדשה של מחשוב. ה- Cloud OS חשוב כמו הלינוקס לעולם התוכנה. זה הלינוקס הבא, השפה של עולם הענן.
 
מנהלים צריכים לנוע מהחיפוש והשאלות היכן הענן נמצא, למי הוא שייך וכמה הוא מאובטח. קודם כל מנהל אמור לעסוק בשאלה: מה מטרת הענן והאם אפשר להפיק ממנו איזו תועלת עסקית? האם הענן משרת איזה מטרות ארגוניות? אנו, בכל מקרה מצייתים לכל רגולציה ומספקים מענה אבטחה מהמעלה הראשונה. כך, שזה לא חשוב אם הענן הוא מקומי, בתוך אותה מדינה, או במדינה אחרת, או מבוזר בעולם. זה תלוי ברגולציה ואנו מצייתים לרגולציה. זה לא אמור להעסיק את המנהלים. החברות הכי רגישות בעולם משתמשות בפלטפורמות שלנו, כי הן עונות על כל דרישה מחמירה הקיימת ברגולציה.
 
אנו נמצאים בעידן ה-IoE, השלב הבא של ה-IoT. מה שחשוב זה מה עושים עם המידע המצטבר ואיך שולטים בכל רכיבי הקצה ובמידע, שהם משדרים כל הזמן. בזה אנו מתמודדים ומספקים ערך לארגונים. מידע בלי ערך אין טעם לנתח אותו. מידע אמור להביא תועלת עסקית".
 
ג'ון טוצי, יו"ר ומנכ"ל EMC: "הלקוחות יכולים לבחור כל פריט של פתרון מכל חברה בפדרציה. יש לקוחות, שיעדיפו לקחת הכל בחבילה אחת מול הפדרציה, שתיתן להם מענה שלם במקום אחד. זו החלטת הלקוחות במה הם בוחרים. אנו לא מכתיבים להם ומשאירים להם את חופש הבחירה. זה מה שמייחד את הפדרציה החדשה שהקמנו".
 
ורנון טרנר, סמנכ"ל ואנליסט בכיר, IDC: "לא ראינו מעולם בהיסטוריה של עולם המחשוב, שהשוק נע כל כך מהר. תוך כעשור עלינו ממיליארד מכשירים ל-10 מיליארד מכשירים המחוברים לרשת האינטרנט ועד 2020 נראה מאות מיליארדי מכשירים מחוברים לאינטרנט. זה עולם חדש לגמרי מנקודת מבט מחשובית. לא רק שכל כך הרבה מכשירים מייצרים מידע בכמויות הולכות גדלות, הם גם יוצרים סביבת עבודה שונה. השקעות רבות בכל העולם החלו להיות מופנות לערים חכמות, אנרגיות חכמות, מכוניות חכמות, בתים חכמים, טלוויזיות חכמות וכך הלאה.
 
הפלטפורמה השלישית היא פיתוח, שהגענו אליו בתוך IDC לפני כ-3 שנים, כששאלנו את עצמנו לאן השוק הולך, כשאנו רואים את כל הנעשה סביבנו. ראינו, שהתעשייה שלנו משתנה ודי מהר. על פי התחזיות שלנו. ב-2020 יעבוד שליש מכל העולם העסקי בגישת הפלטפורמה השלישית. זה קצב ההתפתחות של התחום.
 
מדובר בהתפתחות ההורסת מודלים ישנים ומשנה את העולם. ההשקעות בפלטפורמה השלישית תאכלנה את ההשקעות בפלטפורמה השנייה, שמבוססת על תפיסת שרת-לקוח, בקצב של 40% עד 50% לשנה, עד שתחסל כמעט לגמרי תוך כמה שנים, את ההשקעות החדשות בפלטפורמה השנייה. חברות, שתישארנה בפלטפורמה השנייה, הצפי שלהן לגידול בהכנסות יהיה שברי אחוזים לשנה, מול גידול של 2 ספרות של אחוזים לפחות לשנה, בחברות שתהגרנה לפלטפורמה השלישית. זה ברור מה המשמעות הכלכלית של החלטות של מנהלים על הפלטפורמה שבה הם פועלים. מי שיישאר מאחור יפסיד והרבה.
 
יחידות ה-IT, שרגילות להגיב לבקשות במסגרות זמן של שנים, שבועות וימים, אמורות להגיב בפלטפורמה השלישית במונחי זמן של שניות. אפילו לא דקות. זה יכול להיעשות רק במערכות מבוססות תוכנה ובענן. לשם השוק הולך".
 
הכותב הוא אורח EMC בכנס EMC World 2014 בלאס וגאס.
 
בתמונה (מימין): ג'ו טוצי, יו"ר ומנכ"ל EMC, פול מוריץ, מנכ"ל  Pivotal, פט גלסינגר, מנכ"ל VMware, דיויד גולדן, מנכ"ל תשתיות המידע EMC:
 
מנהיגי כנס EMC



 
 
Bookmark and Share