Telecom News - איך "מרחו" את ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בנושא רשתות הסלולר

איך "מרחו" את ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בנושא רשתות הסלולר

דף הבית >> חדשות הסלולר והמובייל >> איך "מרחו" את ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בנושא רשתות הסלולר
איך "מרחו" את ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בנושא רשתות הסלולר
מאת: אבי וייס, 12.1.16, 10:00ח"כ אורי מקלב
 
למנכ"ל משרד התקשורת (שלמה פילבר) מגיע להיות מועמד לפרס נובל בפיזיקה על ההמצאות המדהימות שלו: פחות אנטנות = פחות קרינה סלולרית ויותר שירות איכותי לצרכני הסלולר.
  
להלן (כלשונה) הודעת הודעת ח"כ אורי מקלב, (בתמונה), יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, מי שיזם (ובפעם הראשונה בוועדת המדע והטכנולוגיה) את הדיון בדבר מצבן של רשתות הסלולר בישראל:

***********************************************************************************
"ניתוקים ושיבושים בקליטה הסלולרית מהווים פגיעה חמורה בצרכנים"
במהלך דיון שקיימה ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בראשות ח"כ אורי מקלב בנוגע למצבן של תשתיות הסלולר בישראל ציין מקלב כי "התחרות בשוק הסלולר צריכה להיות גם על איכות הקליטה". מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר: "שיתוף רשתות יביא להפחתת אתרים וקרינה תוך שמירה על איכות השיחות שלא ייפגעו"
 
ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בראשות ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) קיימה ביום 11.1.16 דיון אודות מצבן של תשתיות התקשורת הסלולריות בישראל, בהשתתפות מנכ"ל משרד התקשורת מר שלמה פילבר, נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים, חברות הסלולר וארגוני הצרכנים השונים.
 
"לאחרונה קיימת ירידה דרמטית באיכות הקליטה ואנו שומעים יותר ויותר על ניתוקים ושיבושי שיחות והצרכנים הם שנפגעים מכך", אמר יו"ר הוועדה ח"כ אורי מקלב. "קיימת תחושה שחברות הסלולר, משיקולים כלכליים, מפקירים את הקליטה באזורים שלמים רק משיקולים כלכליים".
 
על כך השיב מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, כי משרד התקשורת כבר החל בהליכים לייעול תשתיות הסלולר. "כיוון שהרשויות המקומיות מערימות קשיים על התקנת תשתיות סלולריות, המשרד מקדם רפורמה לשיתוף תשתיות בין חברות הסלולר השונות", אמר וציין כי "שיתוף רשתות יביא להפחתת אתרים תוך שמירה על איכות השיחות הסלולריות שלא ייפגעו".

במענה לשאלת יו"ר הוועדה ח"כ מקלב באשר למשמעות שיתוף רשות על השירות לציבור והקרינה מהן, אמרו נציגי המשרד להגנת הסביבה כי אישור שיתוף רשתות נעשה על מנת שכל החברות ישתמשו באותה הטכנולוגיה, תוך ייעול השירות והפחתת הקרינה המייננת.

נציגי חברות הסלולר השונות הציגו נתונים לפיהן הבירוקרטיה הנוכחית המעכבת הקמתן של אנטנות חדשות וכתוצאה מכך הם מעוניינים בקידום שיתוף רשתות. "אנו בעד שיתוף הרשתות ובתנאי שהחברות יהיו מחויבות להרחבת הפריסה ולכך שהשירות לציבור ישתפר ולא ייפגע", ציין ח"כ מקלב.

בתום הדיון חיזק יו"ר הוועדה ח"כ אורי מקלב את יוזמת משרד התקשורת לקידום הליכי שיתוף רשתות לרווחת משתמשי הטלפונים הסלולריים. "בסופו של דבר המטרה היא לסייע לצרכנים וחוסר הרגולוציה עלולה להוביל לפגיעה בשירות", אמר וציין כי "במצבי חירום השימוש בטלפון הסלולרי הוא חובה. ישנם לא מעט כבישים באזורים שונים בהן אין קליטה כלל ועובדה זו אף מהווה סיכון ביטחוני. על משרד התקשורת לעשות הכל על מנת לחזק את הקליטה הסלולרית, בין היתר באמצעות שיתוף רשתות".

לדבריו, "במידה ותשתיות הקליטה לא ישתפרו, נבקש ממשרד התקשורת לפרסם את מפת הכיסוי הסלולרי של החברות השונות – כדי שהתחרות בשוק הסלולר תהיה גם על איכות הקליטה והשיחות והציבור יוכל לבחור את החברה המתאימה לו".
***********************************************************************************************************************
 
כמה הערות והצעות לח"כ אורי מקלב, שמגיעים לו כל המחמאות והעידוד על שהוציא את תחום הטיפול ברשתות הסלולר הקורסות של מדינת ישראל "לאור השמש" והחל מטפל אישית בנושא החשוב הזה ואף זיהה נכון ובמדויק את "נקודות התורפה" של התחום:
 
א. לפנות למרכז המחקר והמידע של הכנסת (ממ"מ) כדי שישלימו את המידע הקיים בידי הכנסת בתחום רשתות הסלולר ובמיוחד שישיבו על השאלות הבאות עם מיד שיתקבל ממקורות מחקריים עצמאיים (ולא רק ממשרד התקשורת ומחברות הסלולר, שהם אינטרסנטים):
1) האם יש קשר ואיזה, בין כמות אנטנות הסלולר ופריסתן להיקף הקרינה הסלולרית, שחשופים אליה משתמשי הסלולר.
2) האם יש קשר ואיזה, בין היקף רשתות הסלולר ופריסתן לרמת השירות ואיכות השירות, שמקבלים משתמשי הסלולר.
3) מה מקומה של ישראל בהשוואה לעולם בתחום רמת השירות ורוחבי הפס, שמקבלים משתמשי הסלולר בישראל מול העולם בשנים האחרונות ומה הסיבות לנפילה הזו (ישראל כיום במקום 58 לפי ITU). זאת, לפי המחקרים השונים, שנעשו ונעשים בעולם בתחום הזה, בהתייחס למיקומה היחסי של ישראל בתחום הסלולר.
 
ב. להזמין מומחי רשתושלמה פילברת סלולר בלתי תלויים (לרבות בעלי התפקידים המתאימים במשרד התקשורת) ולבדוק איתם מדוע איש מהמומחים המבינים ברשתות סלולר, לא היה מוכן לחתום על "מדיניות שיתוף רשתות סלולר בישראל", עליה הגן מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר (בתמונה משמאל) (ונציג משרד להגנת הסביבה שהשתתף בדיון, סטיליאן גלבר, בכלל ניכס את המדיניות הזו - לעצמו).
 
ג. אין צורך שמשרד התקשורת יפרסם לציבור את מפת הכיסוי הסלולרי, כי מפה כזו זמינה לציבור מזה שנים רבות. בנוסף, יש אפליקציות סלולריות רבות המאפשרות לכל אחד לראות בסמארטפון שלו איזה אנטנות יש מכל חברה סלולרית בסביבתו (המידע המעודכן לאפליקציות הללו מגיע ממערכות המידע הפתוחות של המשרד להגנת הסביבה). אני עצמי משתמש בשתי אפליקציות כאלו: "אנטנות" ו- Open Signal. רשימה של 5 אפליקציות חינמיות כאלו מצויה כאן.
 
הבעיה של משרד התקשורת היא, ששלמה פילבר בכלל לא ידע שמפרקים אנטנות בכמויות וגם הכחיש זאת בתקיפות (עד שלא חשפתי זאת, עם מספרים בדוקים, אלו שגם הוצגו בדיון בפני הוועדה ע"י ממ"מ).

משום מה שלמה פילבר החליט להיות גם מדען ברמה בינלאומית ומועמד מוביל לפרס נובל לפיזיקה, והחל להמציא חוקים חדשים בעולם הפיזיקה של הספקטרום הסלולרי: פחות אנטנות = פחות קרינה סלולרית ויותר שירות איכותי לצרכני הסלולר. פשוט לא ייאמן. במקום להסתמך על ההמצאות המרתקות ופורצות הדרך של המדען הדגול שלמה פילבר, אני ממליץ להיעזר במידע שהצטבר במרכז לחקר הקרינה הבלתי מיננת' שיוזם בשעתו ע''י ועדת המדע והטכנולוגיה והוקם אך לאחרונה במכון גרטנר, מכון שצבר ידע רב בתחומים הללו.  

בנוסף, אין למשרד התקשורת שום כלי (ושום שיטה) למדוד את ביצועי רשתות הסלולר, איכות הקליטה הסלולרית, רמת השרידות והעמידה של החברות הסלולריות בתנאי רישיונן ובדרישות החוקים והתקנות. מכאן, שכל ההבטחות של מנכ"ל משרד התקשורת הן כרגע חסרות כיסוי. כרגע, שלמה פילבר (לרבות עובדי המשרד) לא יודע איך מתפקדות ותתפקדנה הרשתות הסלולריות המשותפות.
 
אם לא די בכך, אין למנכ"ל משרד התקשורת כל רגישות לכך, ששיטת שת"פ אנטנות, שנקבעה בישראל, לוקחת עובדים מסורים (רובם ככולם מהנדסים וטכנאים מוסמכים בעלי הכשרות מאוד ייחודיות) של חברות סלולר והופכת אותם ל"עובדי קבלן", בגישת "העבדות המודרנית". זאת, תוך הרס מוחלט של המוטיבציה והיכולת הטכנית שלהם לטפל ברשתות הסלולר המשותפות, בגישה שהמציא משרד התקשורת הישראלי תחת אוסף מדהים של "תחמונים" (בשיטה, שחייבת להתבצע תחת "חברת קבלן" - JV).
 
לכן, אני מאמין שמאוד חשוב לא להרפות מהדיון והמעקב אחרי הנושא הזה, שהוא קריטי וחיוני עבור מדינת ישראל ותושביה.  

עדכון 13.1.16: חשיפת "פרשת רמי לוי" שפרצה היום לתקשורת, מצביעה כמה קל "לעבוד בעיניים" על כולם בתחום הסלולר. לא פלא שהדו"ח של ממ"מ (כאן), מבוסס רובו ככולו על דיווחים מפוברקים ובכלל זה הבסיס לכל הדו"ח הוא המסמך של סמנכ"ל לכלכלה של משרד התקשורת, שאין לו שום מושג מה הוא כתב (הוא כלכלן בהכשרתו) ואיש מאנשי המקצוע בתחום הסלולר ורשתות הסלולר לא היה מוכן לחתום על המסמך שהכין. 
 
בתצלום: ישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בדיון אודות משבר אנטנות הסלולר בישראל:
ישיבת ועדת הכנסת



 
 
Bookmark and Share