Telecom News - ה-FCC אישר הקצאת תדרים ל-5G כמענה לדרישות חברות הסלולר בארה"ב

ה-FCC אישר הקצאת תדרים ל-5G כמענה לדרישות חברות הסלולר בארה"ב

דף הבית >> חדשות הסלולר והמובייל >> ה-FCC אישר הקצאת תדרים ל-5G כמענה לדרישות חברות הסלולר בארה"ב
הרגולטור האמריקאי לתקשורת, ה-FCC, אישר ב-14.7.16 הקצאה ראשונה וענקית של תדרים לדור הבא של הסלולר - 5G. חברות הסלולר בארה"ב כבר סיימו ניסויים טכנולוגיים ראשונים ב-5G וכעת רוצות להתקדם לניסויים שיווקיים בקנה מידה נרחב, שיחלו בשנה הבאה. אגב, יפן ודרום קוריאה מתקדמות יותר מארה"ב בתחום ה-5G. ומה בישראל?
מאת: מערכת Telecom News, 16.7.16, 18:03המעבר ל-5G

ביום חמישי 14.7.16 צעד עולם הסלולר צעד גדול לכיוון יישום טכנולוגיית הדור החמישי - 5G. ה-FCC קיים הצבעה ואישר הקצאה ענקית של תדרים ל-5G בהתאם לתכניות המוקדמות  

אגב, בהצבעה מקבילה נוספת, אישר ה-FCC לחברות הבזק האמריקאיות לסגור את רשתות חוטי הנחושת, שמשמשות לטלפוניה הישנה בארה"ב.

כך, ש-2 ההצבעות, שנעשו ב-FCC ביחד, מבשרות את המהפכה הבאה \העוברת כבר על ארה"ב: פס רחב בסלולר ב-5G עם שילוב של רשתות IoT ו-WiFi, ופס רחב קווי בסיבים עד לבית (או לפחות עד לכניסה לבית: FTTx). 

ההצבעות והאישורים מקורם בלחץ של תום וילרחברות התקשורת הגדולות: ורייזון ו-at&t בראשן, על ה-FCC, לאשר לשוק התקשורת האמריקאי להתקדם לשלב הבא של תשתיות תקשורת מתקדמות בפריסה ארצית.

סה"כ, החליט ה-FCC להקצות 11 גיגההרץ של תדרים לטובת 5G, בעיקר בתחומי התדרים הגבוהים. יו"ר ה-FCC, תום וילר, (Tom Wheeler, בתמונה משמאל), מסביר כאן את הרקע והמוטיבציה של ה-FCC לאשר את הקצאת התדרים האדירה ויוצאת הדופן הזו, שלא הייתה מעולם בהיסטוריה של עולם הסלולר הארה"ב. 

בנוסף, הודיע הממשל האמריקאי על כוונתו להשקיע סכום של כ-400 מיליון דולרים בדור הבא של ההיי-טק הנייד, עם יוזמת מחקר חיבור אלחוטי מתקדם (Advanced Wireless Research Initiative). הפרויקט ינוהל על ידי הקרן הלאומית למדע, ה-NSF (ר"ת National Science Foundation), וייפרש במהלך השנים הקרובות. בזכות המימון יתאפשר מחקר חיבור אלחוטי מתקדם, עם פרישה ושימוש בארבע ערים, כפלטפורמות לבדיקת הפיתוחים.

חברות הסלולר האמריקאיות הגדולות (ורייזון ו-at&t) כבר הכריזו, שב-2017 הן תיכנסנה לניסויים בקנה מידה רחב בכל ארה"ב ושירות מסחרי מלא יהיה ב-2020. החברות הסלולריות האחרות דוגמת T-Mobile ו-Sprint מיישרות כעת קו במירוץ הזה והחלו אף הן בניסויים של יישום 5G.

חברות ענק דוגמת פייסבוק וגוגל מתכוונות להשתמש בתדרים המוקצים, כדי לספק יישומים חדשים וכבר עכשיו מתנסות בטכנולוגיות הללו (פרוייקטי OpenCellular ו-Terragraph של פייסבוק ו-Googel Loon של גוגל). במקביל, קוואלקום שוקדת על פיתוח מעבד, שיתמוך ב-5G לסמארטפונים של הדור הבא. המעבד הראשון, שיתקרב ל-5G, ייצא כבר השנה ושמו: Snapdragon 821. 

יחד עם זאת, יפן ודרום קוריאה כבר משיגות את ארה"ב במירוץ ל-5G. למשל, חברת הבזק היפנית הענקית, NTT DoCoMo נכנסה לניסויים טכנולוגיים ב-5G כבר לפני כמה שנים. DoCoMo מפעילה מאז פברואר 2007 את רשת הסלולר שלה ב-LTE-Advance, וכעת בדרך ליישום LTE-A Pro. המתחרה הראשית שלה ביפן - SoftBank מפעילה LTE-A מאז ספטמבר 2013, גם מתחרה נוספת- KDDI נכנסה לתחום זה במאי 2013. חברת הבזק הדרום קוריאנית SK-telecom מפעילה את הרשת הסלולר שלה ב-LTE-A מאז נובמבר 2013. 

חברת NTT Docomo פרסמה כבר ביולי 2014 (כאן) את מדיניות יישום 5G ביפן, ומאז היא הולכת בנתיב הזה (הרגולטור לתקשורת ביפן צועד יד ביד עם המדיניות הזו). חברת SoftBank המתחרה מתקדמת בפיגור קטן אחרי NTT, כך גם KDDI.

במקביל אליהן, חברת SK-telecom מדרום קוריאה מתקדמת אף היא ל-5G והיא הקדימה את היפנים בפריסה ארצית של רשת IoT, כפי שחשפנו כאן. דרום קוריאה מתכוונת להפעיל רשת 5G ציבורית כבר ב-2018 במסגרת המשחקים האולימפיים, שיהיו בדרום קוריאה בשנה זו. ביפן מבטיחים, שבאולימפיאדה, שתתקיים ב-2020, כבר תהיה רשת 5G ארצית בכל השטח העירוני של הערים בהם תתקיימנה התחרויות ואף מעבר לזה. נתונים נוספים ומחקרים אודות התפתחות שוק הסלולר בעולם מצויים בלינקים בתחתית הכתבה. 

מה קורה בתחומים הללו בישראל?
די ברור, למי שקורא את האתר Telecom News, ששום טכנולוגיה או שירות חדש מכל מה שיש כאן, מתחילת הכתבה הזו ועד סופה, לא מוכר לתושבי ישראל ולא יהיה מוכר לתושבי ישראל, כל עוד משרד התקשורת הישראלי "שקוע בבוץ" של טכנולוגיות העבר. העתיד של עולם התקשורת הישראלי נדחה ל-2018 ו-2019, וכעת משרד התקשורת תקוע בבוץ של טכנולוגיות דור 3 ו-4, עם סאגת גולן טלקום

יתרה מכך. חברת המחקר העולמית הגדולה ביותר - גרטנר, פרסמה את התחזית שלה ל-10 הטכנולוגיות, שתובלנה את העולם המערבי ב-2016. תמצית מסמך התחזית של גרטנר נמצאת כאן וגם ניתן לצפות בהדגמות ובהמחשה של הטכנולוגיות הללו כאן. המציאות של מדינת ישראל היא, שלמרות שאנו StartUp Nation וחלק מהטכנולוגיות הללו הומצא או פותח בישראל, תושבי ישראל לא יכירו את הטכנולוגיות הללו, לא ב-2016 וגם לא ב-2017 או ב-2018 (ואולי בכלל לא. התודות לרגלטור הישראלי העוסק רק בעבר, ללא כל תכנית עבודה וחזון המחוברים לאיזו מציאות).

24 ספקי סלולר בעולם (כולל במדינות ערב) עוסקים כבר היום בהטמעת טכנולוגיות IoT (הרשימה המפורטת כאן). 60 ספקי סלולר ברחבי העולם כבר מספקים VoLTE ו-176 ספקי סלולר ב-76 מדינות בעולם הטמיעו כבר LTE-Advanced או שהם כבר מעבר לזה, בדרך לשלב הבא, בדרך ל-LTE-Advanced Pro ולטכנולוגיות מקדמות בדרך ל-5G דוגמת MulteFire ו-LTE-U.

בישראל - "מלטה יוק". לא שמעו על דברים כאלו וגם אין כל תכנון מעשי להתקדם לטכנולוגיות הללו. רק ספינים לתקשורת שמדווחת על כך לציבור, בלי להבין מאומה בנושא... 

ככה בדיוק נראית ישראל ב-2016, בעיני משרד התקשורת הישראלי. אוסף של אנשים, שמרווחים כסף טוב על חשבון הציבור ומבצעים כל הזמן "ספינים" על הציבור, עם רכבים צמודים ונהגים צמודים, מנותקים לגמרי מהציבור ומנציגיו המוסמכים. אלה אנשים, שלא מבחינים בין דור 3, דור 4 ודור 5 בסלולר. פשוט "
חיים בסרט".

מזל, שמשרדי הממשלה, שאחראים על עולם ההייטק בישראל (דוגמת משרד הכלכלה, משרד רוה"מ ומשרד המדע), 
הכינו ומכינים תכניות עבודה ריאליות, ממשיות וברות ביצוע וישראל עדיין מובילה את הטכנולוגיות הכי חדישות בעולם (אבל לא לעצמה).
5G



 
 
Bookmark and Share