Telecom News - התאגדות חדשה נולדה - CBRS Alliance לקידום כיסוי נייד בתוך בניינים

התאגדות חדשה נולדה - CBRS Alliance לקידום כיסוי נייד בתוך בניינים

דף הבית >> תקנים חדשים >> התאגדות חדשה נולדה - CBRS Alliance לקידום כיסוי נייד בתוך בניינים
בארה"ב שוחררו 150 מגהרץ לשימוש חופשי בתחום ה-3.5 גיגהרץ. כעת, היצרנים מעוניינים להשתמש בתחום האטרקטיבי הזה לטכנולוגיות חדשות דוגמת OpenG, כדי לספק כיסוי נייד וטוב בבניינים, שיש בהם בעיות קליטה מסמארטפונים. בנוסף: מי ניצח בקרב על מערכות ההפעלה לסמארטפונים? 
מאת: Telecom News, 4.9.16, 10:10CBRS Alliance

חברות הענק: גוגל, אינטל, נוקיה, Ruckus Wireless, קוואלקום ו-Federated Wireless התאגדו בארגון חדש, שנועד לקדם את השימוש בתחום התדרים של 3.5 גיגהרץ, ארגון, ששמו CBRS Alliance.

המושג CBRS הוא מושג חדש, שה-FCC יצר, ומשמעותו: Citizen Broadcast Radio Service. ה-FCC מאפשר שימוש בתחום ה-3.5 גיגהרץ בשיטת ה-Shared Spectrum כמעט בכל התחום, ובנוסף שיחרר רצועה חופשית לגמרי של תדרים בתוך מסגרת תחום התדרים הזה.

היתרונות של השיטה החדשה:
  • בהגדרה החדשה של עולם ה-CBRS של ה-FCC יש 150 מגהרץ בתחום של 3550 עד 3700 מגהרץ (באירופה זה תחום ה-2.3 גיגהרץ), תחום נקי וחופשי. כלומר: לא צריך לשלם על התדרים ואין כרגע שום התנגשות עם שום שימוש אחר בתחום הזה.
  • אלה תדרים טובים בהרבה מתחום ה-5 גיגהרץ היחסית חדש של ה-WiFi ומה-2.4 גיגהרץ הוותיק של עולם ה-WiFi, תחומי תדרים, שמאוד עמוסים עם המון הפרעות ולשימושים רבים. 
  • אין צורך בסמארטפונים מיוחדים עם רכיבים מיוחדים (מול יוזמות אחרות, דוגמת LTE-ULAA ו-LWA), מה שנדרש בפתרונות אחרים הנמצאים בתכנון או בתחילת יישום. כל סמארטפון מתקדם, שיצא לשוק בשנה האחרונה עם אפליקציה, שיוריד המחזיק בו למכשיר, יוכל לעבוד מול בסיסי השידור החדשים, גם ב-LTE וגם ב-WiFi. בעתיד, לא יהיה צורך באפליקציה, כי זה יהיה חלק ממערכת ההפעלה של הסמארטפון. זו גם הסיבה, שגוגל היא חלק מההתארגנות החדשה. האנדרואיד שולט ללא עוררין בסמארטפונים בעולם, כעולה מהגרף שבתחתית הכתבה. 
  • הפתרון הזה טוב לכל צורך של כיסוי סלולרי בתוך מבנים, כולל במרתפים, או בשטחים צפופי קהל (דוגמת אולמות, איצטדיונים, מדרחוב, קניונים וכיו"ב), ללא צורך בהשקעות הנדרשות בפתרונות דוגמת ה-Small Cells, עם כל הצרות המתמשכות והיקרות של ניהול ה-Small Cells ע"י ספקי הסלולר. 
  • ניתן לספק שירות ללקוחות כל חברות הסלולר מכל בסיס, בעוד שכיום Small Cells משרתים רק חברה סלולרית אחת מכל בסיס שידור. דהיינו: אין צורך להתקין מערכות כפולות ומשולשות, לפי כמות חברות הסלולר הקיימת באותו אזור \ בניין, שבו רוצים לתת כיסוי נייד לכולם. 
  • אין צורך ברשתות דור 3 או דור 2 כדי לספק שירותי קול (ומסרונים בחלק מהמקרים), בגלל מגבלות ה-LTE המשמש רק ל-Data, ולכן גם אין צורך ב-VoLTE, שמאוד יקר ליישום ולתפעול. הקול ב-OpenG יכול לעבור (אם אין פתרון דור 2\3 או VoLTE לספק הסלולר באותו תא שטח) על ה-WiFi. זאת, בתקן VoWiFi בעלות אפס
  • השימוש בתדרים החופשיים פותר בעייה מיידית לפיה אין לחברות הסלולר מספיק ספקטרום מול הביקושים בדור רביעי ומדובר בהשקעות עתק נדרשות בספקטרום על ידן. זה גם מהווה הכנה מצוינת לתהליכי ההגירה ל-5G. בסיסי השידור החדשים בתחום ה- CBRS יהיו כנראה מוכנים ל-5G. 
  • הפתרון הזה מצוין לעסקים וארגונים, משום שה-sSmall Cell לא מתאימים לא לארגונים וגם לא לספקי הסלולר הגדולים. מנקודת המבט של הארגונים, הם צריכים להקים רשתות כפולות, משולשות או מרובעות אצלם, כי Small Cells מספקים שירות רק של חברת סלולר אחת. בשיטה החדשה, ה-CBRS מספק שירות נייד ללקוחות כל חברות הסלולר, מבסיס שידור אחד. 
חברת Ruckus Wireless (מקבוצת Brocade), הציעה, שהתחום הזה יכוסה בתקן חדש הנקרא OpenG. יותר פרטים על התקן הזה יש בכתבות כאן וכאן

הטכנולוגיה החדשה אמורה לספק מענה מיידי לכ-1.5 מיליון בניינים גדולים ברחבי ארה"ב, שבהם רשתות הסלולר לא חודרות את מעטפת האלומיניום והזכוכית, ולספק מענה לחדרים ולמקומות, שבהם אין קליטה סלולרית בכלל (דוגמת מרתפים, חניונים, חדרי ביטחון, חדרים פנימיים וכיו"ב), בזמן שפתרונות של Small Cells יקרים ומסובכים מדי להתקנה במקומות הללו. 

כך, הפתרון החדש הזה עונה לצרכי העולם הנייד, עולם ה-IoT, ה-iBeacon, "הבנייה הירוקה" ו"ערים חכמות". הוא מבצע מיזוג של עולמות הסלולר והסמארטפונים, ה-WiFi  וה-IoT בתוך מערכת אחת קטנה, קלה להתקנה ולתפעול וזולה.

מה קורה בתחומים הללו בישראל?
די ברור, למי שקורא את אתר Telecom News, ששום טכנולוגיה או שירות חדש מכל מה שיש כאן, מתחילת הכתבה הזו ועד סופה,לא מוכר לתושבי ישראל ולא יהיה מוכר לתושבי ישראל, כל עוד משרד התקשורת הישראלי "שקוע בבוץ" של טכנולוגיות העבר. העתיד של עולם התקשורת הישראלי נדחה ל-2018 ו-2019, וכעת משרד התקשורת תקוע בבוץ של טכנולוגיות דור 3 ו-4, עם סאגת גולן טלקום ותכניות חסרות הגיון ותכלית של משרד האוצר. זאת, ללא תכנית תדרים לאומית וללא תכניות מסודרות, בשום נושא..למעשה, בספק אם יש 3 אנשים במשרד התקשורת הישראלי המבינים בכלל מה כתוב בכתבה כאן. זו בדיוק הסיבה, ששוב הידרדרנו בכל קנה מידה השוואתי לעולם, כפי שחשפנו היום- כאן
התדר החדש 3.5 גיגהרץ

מי ניצח בקרב על מערכות ההפעלה לסמארטפונים? הגרף הבא מספר את הניצחון הסוחף של האנדרואיד: 
 
התפלגות מערכותה הפעלה הניידות בעולם
עדכון 31.10.20: ארגון RINA (ר"ת: Rural Independent Network Alliance) הכולל 26 מפעילי תקשורת סלולרית עצמאיים ב-17 מדינות ברחבי ארה"ב, הודיע שחתם הסכם עם חברת אריקסון (פרטי ההסכם כאן וכאן), כדי להרחיב את שירותי דור רביעי - LTE ודור חמישי - 5G של חברות הסלולר החברות בארגון, לטכנולוגיית CBRS. בשלב ראשון, 21 מפעילות תקשורת סלולרית מארגון RINA תפעלנה שירותי CBRS ללקוחות באזורים שבהן הן פרוסות, בין היתר כדי לספק תחליף לשירותי DSL האיטיים שיש באיזורים הכפריים במדינות הללו, מחברות הבזק הקוויות. השיטה הזו כבר מופעלת בג'ורג'יה ובאלסקה וזה יתפשט במהירות לאור ההסכם החדש עם אריקסון, לכל 17 המדינות שבהן יש נוכחות של המפעילות החברות בארגון RINA.



 
 
Bookmark and Share