Telecom News - ארגונים ועסקים גם בישראל מתקדמים ל-VR ו-AR בנוסף למגמות של AI ו-IoT

ארגונים ועסקים גם בישראל מתקדמים ל-VR ו-AR בנוסף למגמות של AI ו-IoT

דף הבית >> חידושים הכרזות >> ארגונים ועסקים גם בישראל מתקדמים ל-VR ו-AR בנוסף למגמות של AI ו-IoT
בניגוד לכל שאר העולם המערבי, שיטת ה-Pay-as-you-go המהפכנית לרכישת חומרה מבית Dell EMC לא מיושמת בישראל, בגלל קשיים רגולטוריים. הטרנספורמציה הדיגיטלית בישראל החלה בכל שכבות השוק (למעט המגזר הממשלתי), עם אימוץ המגמות החדשות של שוק ה-ICT.
מאת: אבי וייס, 16.5.17, 17:20אניה מונרד

אניה מונרד (Anja Monrad), (בתמונה משמאל), סגנית נשיא בכירה לאזור EMEA ומנכ"לית אזור CEE (ר"ת: Central & Eastern Europe), קבוצת Dell EMC: "אזור CEE הוא חלק מאיזור EMEA ותחת אחריותי 27 מדינות ובכללן ישראל. אני בתפקיד הזה כבר 5 שנים ולפני כן 17 שנה בתפקידים מגוונים ב-Dell. 

ממה שאני רואה, את הטרנספורמציה הדיגיטלית באזור, שבו אני עוסקת, דוחפות כמה מגמות ובראשן מגמת ה-BYOD. זה נושא, שבולט באיזור שלנו יותר מכל האיזורים האחרים.

השוק נמצא בהתקדמות מהירה גם בישראל ועיקר המאמצים שלנו כיום הם לשלב בין קווי המוצרים, שכוללים עשרות אלפי פריטים, בין החברות בקבוצה המאוחדת. אנו רק 3 חודשים עובדים כקבוצה מאוחדת ואנו נמצאים ממש בתוך המהלך הזה.

בישראל יש לנו נוכחות חזקה בכל רבדי השוק, למעט בשוק הממשלתי, ששם החלטנו בעיקרון לא להשתתף במכרזים ממשלתיים, בגלל שהם לא מספיק אטרקטיביים עבורנו והם דורשים השקעה והתמודדות לא כל כך הגיונית מבחינתנו. בישראל, אנו משלבים את גישת המכירה הישירה עם גישת המכירה דרך השותפים שלנו וזה שילוב מוצלח ומצליח.

ב-EU בשנה האחרונה החל תהליך של אי ודאות בהשקעות, בעיקר במגזר הממשלתי והציבורי, מכמה סיבות ובכללן יציאת בריטניה מה-EU ומה שקרה עם יוון ומדינות נוספות. יש כרגע הקפאה של פרויקטים במדינות רבות באירופה. אולם, אני בטוחה וכך מסתמן, שהעצירה הזו בפרויקטים במימון ממשלתי תסתיים בקרוב מאוד. בישראל, אין בעיה כזו ויש עלייה בכל רבדי השוק.

התכנית החדשה שלנו (כפי שנחשף בהרחבה כאן ע"י מייקל דל), שקרויה PC-as-a-Service או: Pay-as-you-go, שהופכת את תחום רכישת החומרה לאותה שיטה של רכישת תוכנה ומשאבים מחשוב בענן (SaaS). התכנית הזו מבוססת על פעילות DFS (ר"ת: Dell Financial Services) ובישראל דורשים מאתנו אישורים רגולטוריים פיננסיים - בנקאיים, מה שלא מאפשר קיומה של השיטה הזו כרגע בישראל. אנו בוחנים אפשרויות שונות, כולל אולי להסתמך על שותפים שלנו בישראל, שיהיו זרוע מרוחקת של מערכת DFS שלנו. זה טרם ברור וטרם הוחלט".

אנגוס הגארטי (Aongus Hegarty), (בתמונהאנגוס האגרטי משמאל), נשיא EMEA, קבוצת Dell EMC: "הלקוחות בכל אזור EMEA כולל בישראל מגלים התלהבות מתהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית.

זה מתרחש בכל סוגי הארגונים ובכל סדר גודל של עסק, גם בתחום ה-SMB וה-SME.

בניגוד למחשבה, שיש האטה באירופה, ההשקעות בתחום הטרנספורמציה הדיגיטלית גדלות ותיגדלנה עוד יותר. במגזר הפרטי אין האטה. 

ממה שאני רואה, מנהלים בכל רבדי השוק ובכל המדינות ימשיכו להשקיע גם בתחומים החדשים, שמובילים כעת את השוק העולמי דוגמת: IoT ,AI ורשתות פתוחות". 

מייקל דל, (בתמונה משמאל, ביחד עם אנגמייקל דל ואנגוס האגרטיוס הגארטי), יו"ר ומנכ"ל Dell Technologies: "אנו ממוצבים כיום כמובילי שוק ומספר 1 בכל התחומים המרכזיים, שבהם אנו עוסקים.

במיוחד אנו גאים על ההובלה בתחומים דוגמת: האחסון, האבטחה ובתחום תשתיות המחשוב - Converged Infrustructure.

אני רואה, שהלקוחות מתלהבים והולכים איתנו יד ביד, עם הגוף החדש המאוחד, כי הם רואים יתרונות בקבלת כל הפתרונות לצרכים שלהם מספק אחד חזק, שיודע לאן הוא הולך.

ארגונים בכל העולם וגם בישראל מבצעים כעת את המעב
תחזית ARר לעולם ה-IoT, בגישה החדשה של EdgeX Foundry (קוד פתוח), ורבים בוחנים איך להיכנס לתחום הזה. זה תחום מלהיב הנמצא בעלייה. 

תחום נוסף, שנמצא בעלייה, הוא תחום ה-VR וה-AR. עפ"י התחזיות, שכבר מתממשות, התחום הזה יוצא מעולם המשחקים ועובר לעולם הארגונים הגדולים ולכל התעשייה, בעיקר לצרכי תכנון, הדרכה, בריאות, תחזוקה והמחשה.

זה תחום מלהיב, שהפך אצלנו לתחום אסטרטגי - מבחינת החשיבות וההשקעות, לאור הצרכים, שזיהינו אצל הלקוחות שלנו. עפ"י התחזיות (בתצלום משמאל) 35.5% מהיישומים של עולם ה-VR וה-AR יהיו בתעשייה וזה יהיה פלח השוק הגדול ביותר בנושא זה ואחריו תחום הבריאות.

אנו מציגים פתרונות לכל פלחי השוק הזה, שנראה אותו עולה במהירות בשנים הקרובות. ה-VR וה-AR יצאו כבר מעולם המשחקים. הצגנו כאן כיצד מתכננים מכוניות באמצעות הכלים הללו. היכולות הללו תעבורנה במהירות לעולם עיבוד המידע ולצרכי שימושים ארגוניים מגוונים, שכעת נמצאים בבניה. שנים הובלנו את תחום הוויזואליזציה (המחשה) וההתפתחות הזו היא המשך טבעי ליכולות שלנו.

השינויים הקיימים בשוק, גם אצל הצרכנים וגם אצל חברות, שצמחו ישר בעולם הדיגיטלי, מחייבים את הארגונים והעסקים המסורתיים להשקיע מחשבה כדי להתארגן ולהיערך מול האתגרים, שהם ניצבים בפניהם. לדוגמה: יש כיום בעולם מאות מיליוני סנסורים, שלא מחוברים לשום רשת ולא נעשה לגביהם שום ניתוח משמעותי או בכלל. אולם ברגע ,שהוצגה היכולת לקשר את הסנסורים הללו לרשת ולהפיק מהמידע, שהם משדרים, תועלת לארגון המנהל את הסנסורים, הכיוון הזה החל להתרומם ולפרוח.

אנו נלהבים בדיוק כמו הלקוחות שלנו לפתור את בעיות התפוצצות המידע וניתוח המידע. לכן, אנו משקיעים המון בכיוון של AI. אני מאמין, שאנו החברה, שתוביל את השוק בתשתיות מחשוב כל תחום, גם ב-IoT.

יש לנו פתרונות חדשים בתחום הענן דוגמת Boomi ואנו בדרך ליצירת Native Hybrid Cloud, מערכת מבוססת על פתרונות של חברות הקבוצה דוגמת VMware ו-Pivotal, פתרון מבוסס על עקרונות Cloud Foundry (קוד פתוח).. 

האינטגרציה בין כל החברות בקבוצה מאפשרת לנו להציע לשוק פתרונות בכל תחום ולתת מענה מהיר לכל צורך. יש לנו מבנה עסקי יוצא דופן בתעשיית ההייטק, בגלל שהפכנו לחברה פרטית. אנו יכולים לתכנן לטווח ארוך, יכולים להסתכן וגם להיות יותר אגרסיביים ויכולים לתת מענה מהיר לכל צורך. ממה שאני רואה ב-EMEA, כל סוגי החברות מעוניינות ליישם את הטרנספורמציה הדיגיטלית ולהתפתח לכיוונים החדשים.

המבנה הארגוני שלנו לאחר האיחוד הרבה יותר רזה, מה שמוביל גם להצלחה וגם לקשר יותר הדוק עם הלקוחות, תוך יכולת להגיב מהר על כל בקשה ואתגר, שמציבים בפנינו. מהירות קבלת ההחלטות אצלנו שופרה והלקוחות מרגישים זאת. 

אנו נמשיך להשקיע גם ברכישות וגם בהשקעות בחברות הזנק. הכיוון ה
השקעות הון סיכוןזה (כמפורט בתצלום משמאל) הוא טרנד עולמי. יש לאחרונה עליה בהשקעות של ארגונים מול עצירה ואף ירידה של השקעות של חברות VC מסורתיות.

זה טרנד, שאנו מובילים אותו, עם השקעות בהיקפים לא קטנים בטכנולוגיות, שיכולות לסייע לנו בקו המוצרים והפתרונות שלנו, לאור הצרכים העולים מהלקוחות שלנו". 

המגמות המרכזיות ל- 2017, שזוהו ע"י אנליסטים, שחקרו את הנושא בקרב מנהלי IT בכל העולם הם:
  1. הטרנספורמציה הדיגיטלית נמצאת במרכז העניין של כל הארגונים, בכל שכבות השוק ובכל הסגמנטים של השוק.
  2. בגלל חוסר הוודאות בהתפתחות השוק והצורך בלקיחת סיכונים, ארגונים מתקדמים ומבצעים את המעבר של הטרנספורמציה הדיגיטלית בצורה הדרגתית ומחושבת.
  3. תחום האבטחה והגנת הסייבר עלה בחשיבותו וכעת הוא מוביל בחשיבותו.
  4. מנהלים מבינים, שחדשנות היא המפתח להצלחה.
  5. ההתחשבות בעומסים נהייתה חשובה לארגונים והם מחפשים פתרונות לטיפול בעומסים, גם במיחשוב וגם ברשתות התקשורת.
  6. יחידות ה-IT הפכו ליחידות מובילות ברוב הארגונים, יחידות המובילות את תחום השגת היתרונות העסקיים לארגון. 
הכותב היה אורח של Dell-EMC World 2017

בתמונות: חברת Arrow ECS קיבלה את המקום הראשון כשותף OEM עולמי של קבוצת Dell EMC וקיבלה את אות ההוקרה היישר מידיו של מייקל דל, במסגרת אירוע Dell EMC World 2017. צילם: אילן יהושע, מנכ"ל Arrow ישראל:
ARROW

ARROW



 
 
Bookmark and Share