Telecom News - ישראל מציעה לעולם גישה בחינם לטכנולוגיות לסיוע במאבק בנגיף הקורונה

ישראל מציעה לעולם גישה בחינם לטכנולוגיות לסיוע במאבק בנגיף הקורונה

דף הבית >> בקהילה >> קריירה >> ישראל מציעה לעולם גישה בחינם לטכנולוגיות לסיוע במאבק בנגיף הקורונה
ישראל מציעה לעולם גישה ללא עלות לטכנולוגיות מתקדמות לסיוע במאבק בנגיף הקורונה
מאת: מערכת Telecom News, 1.4.20, 13:35CORONA FREE

בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית מציעים למדינות העולם גישה מיידית ובחינם לטכנולוגיות מתקדמות המיושמות כיום בהצלחה בישראל כחלק מהמאבק בנגיף הקורונה. 100 פתרונות טכנולוגיים תוצרת כחול לבן יכולים לסייע במאבק העולמי בקורונה, פרטים אודותיהם.
 
בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית מציעים למדינות העולם גישה מיידית וללא עלות לטכנולוגיות מתקדמות המיושמות כיום בהצלחה בישראל כחלק מהמאבק בנגיף הקורונה.

אחד מהפתרונות החדשניים הללו, שפותח על ידי "דיאגנוסטיק רובוטיקס" הישראלית, הוא מערכת מתקדמת מבוססת בינה מלאכותית, שמספקת יכולות ניטור מרחוק של קצב והיקף התפשטות המחלה, לצד כלי אנליטי להערכות סיכון, מפה "חיה" של היקף ומיקום ההדבקה ברחבי המדינה ומודלים של תחזיות. כל אלה מאפשרים תגובה מהירה ויעילה יותר של הצוותים הרפואיים, ומספקים תובנות למקבלי ההחלטות במערכת הבריאות כדי להוריד עומס על בתי החולים ולהפנות משאבים בצורה חכמה ויעילה יותר. המערכת של "דיאגנוסטיקס רובוטיקס" מיושמת כיום בישראל בשיתוף משרד הבריאות, כל קופות החולים, מד"א, ומוקדי החירום הרפואי.

כדי לאמוד את היקף התפשטות המחלה, הציבור מתבקש למלא מדי יום שאלון אנונימי ולהתריע על כל תסמיני בריאות האופייניים לנגיף. כל 4 קופות החולים בישראל הפיצו שאלון פשוט למענה לקהל המבוטחים באמצעות הודעת טקסט. התהליך המקוון מפחית את העומס על מערכת הבריאות ושומר על בריאות הצוותים הרפואיים. תוך יממה אחת הופצו השאלונים לכרבע מאוכלוסיית ישראל והתקבלו נתונים מכ-80% מהנשאלים.

המידע המופק מהשאלונים מוצג בצורה ויזואלית באמצעות מפה אפידימיולגית ברוזלוציה גבוהה, שמאפשרת למשרד הבריאות לקבל הערכה מעמיקה ומיידית בקצב התפשטות הנגיף ובמיקומים המצדיקים תשומת לב יתרה. יכולות הבינה המלאכותית של המערכת מספקים גם מגמות ומודלים לחיזוי. עד היום המערכת זיהתה מאות חולים עם תסמיני הידבקות ראשוניים, שלא היו מבודדים, סיפקה להם הנחיות, ועדכנה את קופות החולים שלהם.

פתרון ישראלי נוסף, שמוצע כעת למדינות העולם, הוא אפליקציית "המגן" - אפליקציית קוד-פתוח לסמארטפונים המסייעת לשמור על "ריחוק חברתי" ולהאט את התפשטות הנגיף. האפליקציה, שאינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי, מצליבה את היסטוריית המיקומים של אלה שנדבקו (לפי נתוני משרד הבריאות) עם המיקום הנוכחי של המשתמשים בה. במידה והם שהו בקרבת חולים או אנשים, שנדבקו בנגיף, האפליקציה תתריע בפני המשתמשים, תמליץ להם להיכנס לבידוד מרצון של 14 ימים ותבקש מהם לעדכן את משרד הבריאות ולקבל הנחיות. למעלה ממיליון ישראלים כבר הורידו את האפליקציה. 

מפתחי האפליקציה השתמשו בקוד פתוח - כשמדינות אחרות תוכלנה להתאים ולהטמיע אותה בקלות וביעילות. בין המפתחים היו מתנדבים בקהילת IL DEV וכן מומחי סייבר ופרטיות ישראלים, שווידאו כי הנתונים האישיים יישמרו על המכשירים האישיים ולא יהיו זמינים לשום גורם חיצוני. כך שלא יהיה ניתן להתחקות אחר אנשים ללא ידיעתם

האפליקציה כבר זמינה במספר ונציגי מדינות שונות בישראל כבר פנו למשרד הבריאות והתעניינו ביישומן.

אפליקציית "המגן" והטכנולוגיה של "דיאגנוסטיק רובוטיקס" הן רק שתיים מתוך 100 פתרונות טכנולוגיים כחול- לבן, שיכולות לסייע למדינות בעולם במאבק נגד נגיף הקורונה.

פתרונות אלה זמינים עכשיו במאגר המידע שהשיקה "Start-Up Nation Central" (SNC) - חברה לתועלת הציבור הפועלת לקידום תעשיית ההייטק הישראלית וחיבורה לממשלות, ארגונים עסקיים ומשקיעים ברחבי העולם.
 



 
 
Bookmark and Share