Telecom News - אנרכיה במוקדי השירות בחב' התקשורת: הוטנט והוט-מובייל מצפצפות על הכל!

אנרכיה במוקדי השירות בחב' התקשורת: הוטנט והוט-מובייל מצפצפות על הכל!

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> אנרכיה במוקדי השירות בחב' התקשורת: הוטנט והוט-מובייל מצפצפות על הכל!
משבר הקורונה: בדיוק כפי שחזינו, האנרכיה הפכה ל"נורמה החדשה" בשוק התקשורת. סיני ליבל "מכה שנית" וחושף, שמוקדי השירות של הוט-מובייל והוטנט עברו ל"מצב חירום" ב"מתכונת שבת" מצומצמת ביותר, כל ימות השבוע, בניגוד מוחלט להנחיות. צמרת משרד התקשורת, שיצרה את הכאוס במו ידיה, מסרבת לטפל בו.
עדכון חשוב בסוף הכתבה: החשיפה והפרסום שינו באופן מיידי את המצב! הוט התקפלה והחזירה הבוקר את כל מוקדי השירות.
מאת: אבי וייס, 5.4.20, 08:30סיני ליבל

ההפקרות המוחלטת, בדיוק כפי שחזינו, הפכה לנורמה אצל חלק מחברות התקשורת.

זאת, חושף סיני ליבל, (בתמונה משמאל).

כאן, נחשוף את התנהלות קבוצת הוט: הוט-מובייל והוטנט בתחום מוקדי השירות (שנעלמו ואינם).

מה שבוצע בפועל, שכל מוקדי השירות של קבוצת הוט פשוט נסגרו ונשאר רק מוקד חירום אחד, שעובד במתכונת שבת, כל השבוע, רק למענה לגנבות ואבדן מכשירים, ותקלות רשת כלליות (לא תקלות פרטניות).

החוצפה, שנטען ע"י המוקד היחיד, שנשאר לפעול בקבוצת הוט, שזה על פי הנחיות משרד התקשורת.

לעניין חמור זה, סיני ליבל הגיש שאילתה למשרד התקשורת, כדי לבדוק אם אכן קבוצת הוט קיבלה הוראה או אישור ממשרד התקשורת, לעבור למתכונת חירום של שבת - לכל ימות השבוע. 

סיני ליבל: "פניתי להוט-מובייל, שהמוקד שלה אוחד עם הוטנט, כי נגמרה לי החבילה, ולהפתעתי - אין מי שיטפל בבעיה, שרציתי לפתור, כי כל המוקדים בוטלו ונסגרו.

הקלטתי את השיחה והיא כאן במלואה. זאת, לצורך המשך טיפול משפטי מול הוט.

העובדה, שבדקתי ומצאתי, שסלקום ופלאפון מפעילות מוקד טלפוני במתכונת רגילה בשעות העבודה (צמצמו לשמונה שעות, על פי ההנחיה החדשה), ורק בצמצום כ״א, מה שמוביל לזמני המתנה ארוכים, ולא לסגירת כל המוקדים, זה אומר, שאין אישור לעבוד במתכונת שבת, כל השבוע, מה שהוט החליטה לעצמה.

לא בדיוק ברור לי כרגע, מי מצמרת משרד התקשורת נתן לזה גיבוי או חיפוי, אבל זה לא יישאר הרבה זמן כסוד".   

בנוסף, לכך, המציאות החדשה, שנולדה בישראל בתחום השירות, לרבות השירות הטכני, היא דבר שלא ייאמן, פרי החלטות צמרת משרד התקשורת. אפשר לקרוא על כך ועל ההתמוטטות של מוקדי השירות והתמיכה הטכנית של החברות, כפי שפורסם, למשל, ב-YNET - כאן, בכתבה, שפורסמה תחת הכותרת המדברת בעד עצמה: "עומס בחברות התקשורת: זמני מענה ארוכים, טכנאי תוך שבוע".

איך ייתכן, שמי שלומד מרחוק, עובד מרחוק וקשור עם משפחתו וסביבתו דרך האינטרנט, יכול במצב החירום הנוכחי - להמתין שבוע לטכנאי? מאמר זה ב-YNET מומלץ לקריאה, גם לדובר השר ולשר דודי אמסלם, שחושב, כנראה, שכולנו מטומטמים ולא מבינים מה הוא עשה ועושה בשוק התקשורת

הנחיות משרד התקשורת ושר התקשורת (דודי אמסלם), בנוגע לכלל מוקדי השירות של חברות התקשורת מאוד ברורות ומצויות כאן באתר המשרד ובהנחייה הכתובה, שתצלומה מובא כאן:
מוקדי השירות בחירום

כלומר: משרד התקשורת אישר לחברות לספק שירות בפחות שעות בימי השבוע (8 שעות במקום 10 שעות), ולעלות בזמן המענה המרבי מ-6 דקות ל-12 דקות, למעט במוקדי התמיכה הטכנית, שיישאר שם זמן המענה המרבי 6 דקות. 

לכן, שלחתי ביום 2.4.20 את השאלה הדחופה ביותר הבאה לשר התקשורת, דודי אמסלם, ולידיעת צמרת משרד התקשורת ולקבוצת הוט:
"הנדון: מוקדי השירות של הוט (הוט-מובייל והוט-נט).
שלם רב,
לפי ההקלטה המצ"ב מהיום (מבצע השיחה: סיני ליבל), מוקדי השירות של הוט עברו למתכונת חירום ומתכונת שבת גם יחד, בכל הזמן (אין שום מוקד, רק לאבדן וגניבה)..
הייתכן?
אודה להתייחסות דחופה, לאור הכאוס המוחלט בשוק התקשורת, שמקורו בהחלטות שלך".

תגובה טרם קיבלתי, לא שלא ניסיתי. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם. קוראינו כבר יודעים, שתגובה לא אקבל, די ברור למה.

על פי הפרסום כאן, נשלחו אזהרות לחברות התקשורת, בגלל אי עמידה בזמנים במוקדי השירות. אולם, נדמה, שחלק מהחברות מצפצפות בגלוי על המשרד, במיוחד נחשף כאן הצפצוץ על הכל מצד קבוצת הוט (בכתבה הבאה נתאר צפצוף של סלקום). בידי משרד התקשורת סמכויות אדירות (כולל קנסות ענק, הפקעת ערבויות, שלילת רישיון ועד הכנסה לכלא של מנהלי חברות תקשורת), אבל המשרד כהרגלו, שולח מכתבים טפשיים, שנגרסים ומושלחים לפח. זאת, כי המשרד המיותר הזה (שממילא חדל לתפקד ולא מהיום), ממשיך לעבוד בשירות של החברות, במקום בשירות של הציבור. 

סיכום:
כעת, גובר הצורך להקים מייד את "רשות התקשורת הלאומית" ולהקים ועדה לענייני תקשורת בכנסת ישראל (ולהוציא את תחום התקשורת מוועדת הכלכלה של הכנסת).

ככל שתקום ממשלת חירום, אני ממליץ, שדבר ראשון (או שני), שיש לעשות בהרכב הממשלה לחירום: יש להחליף את שר התקשורת ומנכ"ל משרד התקשורת, כדי לנסות ולשקם את הכאוס, החורבן וההרס, שהם יצרו בשוק התקשורת.

אין לי ספק, שנחוצה חקירה פלילית דחופה לבחינת התנהלות צמרת משרד התקשורת, במצב החירום בו אנו מצויים. לא היה מעולם כישלון כזה חמור במשרד ממשלתי, שאמור לעבוד עבור הציבור, במיוחד בעת חירום, משרד, שלמעשה, "הושמד" על ידי השר והמנכ"ל, במטרה לשעבד את כל משאבי המשרד ועובדיו, לטובת כמה בעלי ההון, כדי לשמור על כיסם ורווחיהם. 

עדכון 5.4.20, 10:00: סיני ליבל מדווח, שהוט התקפלה נוכח החשיפה הנ"ל, והחליטה להחזיר את כל מוקדי השירות לפעילות, בהתאם להנחיות משרד התקשורת.

מצ"ב כאן הקלטה של סיני ליבל, המוכיחה שהמוקדים של קבוצת הוט חזרו לעבוד היום, על פי הנחיית משרד התקשורת, בגלל החשיפה כאן. 

זה הישג חשוב ביותר נוסף לסיני ליבל ול-Telecom News, בשרשרת ההישגים הצרכניים שהובילו בשנים האחרונות, במאבק לטובת ציבור הצרכנים בישראל. זה מאבק, שנעשה בהתנדבות מלאה, במקום משרד ממשלתי שלם, שלא מתפקד בכלל, משרד, ששמו היה: "משרד התקשורת" והפך בשנתיים האחרונות ל"משרד הטייקונים". 


עדכון 30.4.20, 18:00: שר התקשורת החליט (כאן) בעקבות המלצת מנכ"ל משרד התקשורת כאן), להאריך עד 17.5.20 את ההורדה של שעות הפעילות הרגילות של מוקדי השירות של חברות התקשורת ל-8 שעות ביום. לא ברור למה (כרגיל בהחלטות ההזויות של צמרת משרד התקשורת, מתקבלות החלטות שנועדו למטרה אחת בלבד: לשרת את הכיס של הטייקונים. הציבור בכלל לא מעניין את ראשי משרד התקשורת). 

במקביל, שר התקשורת החליט שלא להאריך את תקופת ההחרגה של מרבית ההוראות הצרכניות אשר הוחרגו בשל משבר הקורונה, וביניהן ההוראה שמענה אנושי במוקד הפניות הטלפוני של חברות התקשורת, בכל נושא, יבוצע בתוך 6 דקות לכל היותר. יודגש שוב ושוב, שכל ההוראות המיותרות הללו של השר והמנכ"ל, היו מיותרות מתחילת דרכן וטוב שכעת הן הסתיימו

SMARTPHONE FREE
 



 
 
Bookmark and Share