Telecom News - אין זכות קיום למשרד התקשורת כמשרד עם התקציב הביזיוני שלו ל-2021-22

אין זכות קיום למשרד התקשורת כמשרד עם התקציב הביזיוני שלו ל-2021-22

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> אין זכות קיום למשרד התקשורת כמשרד עם התקציב הביזיוני שלו ל-2021-22
כנראה ששר האוצר ומשרד האוצר יודעים ומבינים, שמשרד התקשורת בראשות יועז הנדל וכל "המושתלים" סביבו, לא מתפקד ולכן אפשר לקצץ בו תקנים וכספים ולא לתת למשרד תקציבים להתפתחות ולקידום הנושאים החשובים לציבור. הצעת התקציב, שמשרד האוצר הניח על שולחן הכנסת לשנים 2021-22 מראה, שמשרד התקשורת הולך להצטמצם. אולי במחשבה שניה זה דווקא טוב, כי ממילא רוב יחידות המשרד אינן מתפקדות ולא מתעניינות בצרכי הציבור.
מאת: אבי וייס, 1.9.21, 08:00השר יועז הנדל

משרד האוצר פרסם כאן את כל פרטי תקציב המדינה לשנים 2021-22 המוגש לאישור הכנסת. תיקוני החקיקה המוצעים - כאן

תקציב משרד התקשורת נמצא במלואו כאן.

היה זה די ברור, שמשרד שלא מתפקד בכלל בכמה וכמה תחומים חשובים דוגמת: הטיפול בגמלאים, שקיפות בעבודת המשרד, טיפול ברישיונות (מה שיוביל לעוד מפוטרים מהמשרד), התעלמות מוחלטת מהציבור כולל מעיתונאים, עבודת מטה לקויה בכל התחומים ברמה של גן ילדים טעוני השגחה, חתימה על אישורים מפוברקים לקבוצת סלקום, הרס שוק הסלולר, נפילת רשתות ללא כל שליטה, צמצום דרסטי של השירות במוקדי שירות הלקוחות בכל החברות, תמיכה בחיסול בזק בינלאומי ו-YESמשרד התקשורת אינו מוכן לקבל אחריות על תחום שמות המתחם וכינויי המען בסיומת ישראל והשאיר את המחדל הצרכני הזה - ללא כל טיפולהפקרת כלל תושבי המדינה בתחום הדואר ועוד ועוד - משרד שכזה - לא יזכה לתקציבים מתאימים. חבל על הכסף. 

שלא לדבר, שיש יחידות במשרד, שהתפרקו בתוכן מזמן, והן אינן מביאות שום תועלת לציבור בכלל ולשוק התקשורת בפרט. דוגמה מובהקת היא התמוטטות וקריסת אגף הפיקוח והאכיפה, אבל זה נכון גם לעוד יחידות במשרד דוגמת האגפים הבאים: דואר, ספקטרום, כלכלה, דוברות, אסטרטגיה ותכנון, רישוי, לשכה משפטית, הנדסה, מנהל ומשאבי אנוש ועוד. שכחו מזמן מה תפקידם, עבור מי הם עובדים ועל מה מקבלים משכורת ושאר תנאים נלווים. 

מתוך כ-160 עובדי המשרד, כ-140 איש מבצעים את תפקידם היטב ובמסירות. אולם, הקבוצה שמנהלת את המשרד וקובעת הכל בתחומי הרגולציה, מורכבת משתי תת קבוצות הרסניות:
1) "מוצנחים" ומ"שובטים", שהגיעו לתפקידם בזכות קרבה אישית ו\או פוליטית לשר ולמנכ"לית. כולם, ללא יוצא מן הכלל, ללא כל ידע, השכלה, ניסיון, או הבנה מנימלית בעולם התקשורת ומעולם לא ניהלו שום עסק כלכלי, אפילו לא זעיר, דוגמת דוכן למכירת ותיקון סמארטפונים.
2) "הקליקה", שמורכבת מאנשים שחושבים שהשמש זורחת מהראש שלהם, בבבחינת "אני ואפסי עוד" (די בדומה ליהירות האין סופית של חברי הקבוצה הראשונה), מצפצפים על כל חוק ונורמה (לא פלא שאין "קוד אתי" לעובדי משרד התקשורת. גם אין תכנית שנתית וסיכום שנתי. כל זה מיותר, ליהירים, ההזויים והמעופפים הללו, שלא סופרים איש מסנטימטר, גם לא את כל מי שיצא לגמלאות מהמשרד). זו "קליקה" שהשתתפה באופן פעיל ב"תפירת תיק 4000" וממשיכה בקו החמור ביותר הזה (של אנטי בזק ואנטי הציבור) עד היום, במשך שנים. 

כמובן, שלשכת המנכ"לית (לירן אבישר בן-חורין) ולשכת השר (יועז הנדל, בתמונה משמאל), הן בדיחה עצובה של "משובטים" יהירים ומנותקים, שחבל להשחית עליה כאן מילים. עליהם נוסף המשנה למנכ"לית, שנעלם מזה כמה חודשים אי שם במרחבי החלל החיצון, וכרגע יחידת חילוץ והצלה של NASA יצאה לחפש אותו במרחבי היקום הבין-גלקטי. גם הוא "מוצנח" (ע"י עדן בר טל בהסכמת משה כחלון) וגם חבר בכיר ב"קליקה". "שילוב מנצח".

הכי מחפיר במשרד האטום והיהיר הזה, שפרסי הצטיינות (אלפיים ש"ח, תעודות עוד צ'ופרים) ל"עובדים מצטיינים", מחלקים במשרד הזה למנהלים הבכירים ביותר (לשמילה מימון, המשנה למנכ"לית ולאביבית מסבנד, סמנכ"לית בכירה למנהל ומשאבי אנוש) - במקום לעובדים המצטיינים עצמם. 

אם לא די בכך, כל "שומרי הסף" במשרד התקשורת "נוטרלו", כדי ש"לא יפתחו את הפה" ולא ימנעו את כל הטריקים והשטיקים הלא חוקיים (לכאורה) של צמרת המשרד. לא מאמינים שזה קרה? הנה כל הפרטים בכתבה: "איך שר עם 2 תיקי חקירה פליליים הצליח לנטרל את 3 "שומרי הסף" במשרדו?"

לכן, כשמסתכלים על תקציב משרד התקשורת לשנים 2021-22 מבינים, שמשרד האוצר ושר האוצר, אביגדור ליברמן, מעוניינים לחסוך כסף בבזבוז הנוראי הזה, שנקרא משרד התקשורת, כמופיע בטבלה המסכמת הבאה, שלקוחה מהצעת התקציב של האוצר:
תקציב המשרד

הסברים קצרים למי שלא הבין מה יש בטבלה הזו:
א. כמות העובדים במשרד תקוצץ מ-163 משרות ל-161.5 משרות.

אולי זה טוב. אולי יהיו פחות נזקים לשוק התקשורת מפקידים ומנהלים, שלא מתפקדים ורק גורמים לנזקים סביבתיים - בפעילותם.

ב. תקציב המשרד ל-2021 הוא 113 מיליון ש"ח והתקציב ל-2022 הוא 117 מיליון ש"ח (בטבלה ל-2022 הוסיפו 200 מיליון ש"ח, שאמורים היו להיות רשומים בתקציב האוצר, של החזרי אגרות תדרים לחברות הסלולר, לפי מכרז התדרים של 5G, מה שלא שייך בכלל לתקציב המשרד).

התקציב ל-2022 של 117 מיליון ש"ח הוא אחרי שהמשרד קיבל הגדלה מיוחדת וחד פעמית של 6.5 מיליון ש"ח ל-2022, עבור שדרוג המחשוב (6 מיליון ש"ח) וקידום מתווה הסיבים במכרזים וכיו"ב - (0.5 מיליון ש"ח).

ג. כלומר: בניטרול ההגדלה הזו, שהיא חד פעמית ל-2022, התקציב של המשרד ל-2022 הוא 110.5 מיליון ש"ח, ירידה מ-113 מיליון ש"ח של 2021.

ד. כלומר: המשרד גם מצטצמם בתקציב וגם בכוח אדם, בין 2021 ל-2022.

פשוט תקציב ביזיוני ומחפיר, בדיוק כפי שצפיתי, תקציב המתאים לשר התקשורת הספינולוג הנצחי, יועז הנדל, שלא מסוגל להשיג תקציבים עבור המשרד עליו הוא ממונה. לפזר ספינים זה בחינם

ראוי שיועז הנדל ילמד איך משיגים תקציבים ממנסור עבאס, שמקבל - בלי להתאמץ יותר מדי, מאותו משרד אוצר ואותו שר אוצר, רק 53 מיליארד ש"ח, בתשלומים... 

לסיכום:
רק החלפת כל צמרת משרד התקשורת באנשים מקצועיים וישרי דרך, שרק האינטרס הציבורי עומד מול עיניהם, תציל (אולי) את שוק התקשורת של ישראל, מהתחתית העמוקה שהשוק נפל אליה, בגלל מנהלים כושלים ומכשילים ורגולציה מוטעית מיסודה, שבה "איש הישר בעיניו ייעשה".

כמובן שיש צורך בהקמת "רשות לתקשורת", אבל זה לא יקרה בקרוב (או בכלל).

MONEY FREE



 
 
Bookmark and Share